شنبه، مرداد ۲۲، ۱۳۹۰

سرمایه‌گذاری جمهوری ننگین اسلامی برای ساخت یک پایگاه نظامی در سوریه

سرمایه‌گذاری جمهوری ننگین اسلامی  برای ساخت یک پایگاه نظامی در سوریه

  جمهوری ننگین اسلامی برای ساخت یک پایگاه نظامی در فردوگاه شهر لاذقیه در سوریه، ۲۳ میلیون دلار سرما‌یه‌گذاری می‌کند. به گفته مقامات امنیتی غربی، این پایگاه نظامی به‌منظور تسهیل انتقال تسلیحات از ایران به سوریه طراحی شده است.


جمهوری اسلامی ایران برای ساخت یک پایگاه نظامی در فرودگاه شهر بندری لاذقیه در سوریه کمک مالی می‌کند. این پایگاه نظامی به‌منظور تسهیل انتقال تسلیحات بین دو کشور طراحی شده است. منابع امنیتی غربی به روزنامه "دیلی‌تلگراف" چاپ بریتانیا گفته‌اند، این  توافق‌ در ماه ژوئن و هنگام سفر مقام‌های ارشد سوریه به ایران میان مسئولان دو کشور صورت گرفته و قرارداد آن امضا شده است. گفته می‌شود، ساخت این پایگاه نظامی تا اواخر سال ۲۰۱۲ به پایان خواهد رسید.
هزینه ساخت این پایگاه نظامی که برای انتقال مستقیم ادوات نظامی جمهوری اسلامی ایران به سوریه طراحی شده، میلیون‌ها دلار تخمین زده می‌شود و کمک مالی ایران برای ساخت این پایگاه نظامی با هدف نگه‌داشتن بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، در قدرت انجام گرفته است.
بر اساس گزارش "دیلی‌تلگراف"، اوایل سال جاری میلادی نیز یک ستاد فرماندهی مشترک میان دو کشور در فرودگاه بین‌المللی دمشق راه‌اندازی شده است. اما مقام‌های نظامی دو کشور بندر لاذقیه را که همچون دمشق زیر نظر سازمان‌های اطلاعاتی بین‌المللی نیست، مکان بهتری برای انتقال تسلیحات نظامی از ایران به سوریه تشخیص داده‌اند.
به گفته منابع اطلاعاتی غربی، قرارداد ساخت پایگاه نظامی در فرودگاه شهر بندری لاذقیه در سوریه، بین محمد نسیف خیربک، معاون رییس جمهور سوریه در امور امنیتی، و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، به مبلغ ۲۳ میلیون دلار منعقد شده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی همواره بر حمایت بیدریغ از بشار اسد در برابر اعتراضات مردمی در سوریه تأکید ورزیده است

طبق این توافق‌نامه، ایران صدها تن سلاح و تجهیزات نظامی را از طریق هواپیماهای باری که هر کدام می‌توانند ۴۰ تن بار را حمل کنند به این پایگاه نظامی جدید خواهد فرستاد.
اعضای سپاه پاسداران ایران نیز به منظور هماهنگی و نظارت بر انتقال محموله‌های تسلیحاتی به سوریه، که در تضاد با تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است، در این پایگاه مستقر خواهند شد. ایران طبق تحریم‌های بین‌المللی حق صادرات اسلحه را ندارد.
کمک‌های تجهیزاتی و مشورتی ایران به سوریه
منابع اطلاعاتی غربی همچنین گزارش داده‌اند، در ماه‌های اخیر با آغاز ناآرامی‌ها و تظاهرات در سوریه، ایران انواع تجهیزات ضدشورش، تجهیزات مونیتورینگ و نفت به این کشور ارسال کرده است. با این حال تلاش‌های ایران برای کمک به بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، با موانعی نیز همراه بوده است.


احمدرضا رادان، معاون فرمانده نیروهای انتظامی جمهوری اسلامیهفته ‌گذشته احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، اعلام کرد یک محموله سلاح که از ایران بارگیری و به مقصد سوریه در حال انتقال بود، در کشور ترکیه ضبط شده است.
در ماه مارس سال جاری نیز مقام‌های ترکیه از کشف یک محموله بزرگ سلاح، از جمله گلوله خمپاره و مسلسل AK-14، در یک هواپیمای باری ایران که به مقصد سوریه در حال حرکت بود، خبر دادند.
دولت آمریکا در اوایل اردیبهشت ۱۳۹۰ سپاه قدس را متهم کرده بود، به نیروهای امنیتی سوریه در سرکوب تظاهرکنندگان کمک می‌کند. در همین ارتباط نام چند مقام نظامی ایرانی در لیست تحریم آمریکا قرار گرفت.
وزارتخانه‌های خزانه‌داری و امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی ایران را متهم کرده بودند، با آغاز ناآرامی‌ها در سوریه به دمشق سفر کرده و درباره سرکوب معترضان سوری به مقام‌های امنیتی حکومت بشار اسد "کمک‌های تخصصی" عرضه کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر