شدیدترین انتقادهای خامنهای از دولت احمدینژادکه خودش باتقلب برسرکاراورده
از زمان برکناری حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، توسط محمود احمدینژاد و ابقای او به فرمان رهبر جمهوری اسلامی که به قهر و خانهنشینی ۱۱ روزهی رئیس دولت انجامید، اختلاف میان این دو آشکارتر از آن شده که بتوان پنهانش کرد. در ادامهی این اختلافها، علی خامنهای در تازهترین دیدار خود با احمدینژاد و اعضای کابینه، شامگاه یکشنبه (۶ شهریور / ۲۸ اوت) به آنها تذکرهایی داد که کاملا با حمایتهای بیدریغ او از دولت در شش سال گذشته مغایر بود.
"مقایسه وعدههای دولت و کارهای انجام شده"
دیدار اعضای هیات دولت با علی خامنهای با سخنان محمود احمدینژاد آغاز شد و با گزارش شماری از وزیران و معاونان او ادامه یافت که تلاش میکردند شرحی از آنچه موفقیتهای بزرگ دولت خوانده میشود ارائه دهند. رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که پس از این اظهارات ابراز شد نشان داد که این بار قصد ندارد مانند همیشه بر ادعاهای احمدینژاد و اعضای دولتش مهر تایید بزند.
خامنهای در کنار طرح نکاتی که آشکارا تردید نسبت به ادعاهای مطرح شده در این نشست را نشان میداد عدم انتقادپذیری، بیتوجهی به نظر کارشناسان و حاشیهسازی را از اشکالات دولت عنوان کرد. رهبر جمهوری اسلامی در مورد گزارشهای ارائه شده در این دیدار که به گفتهی او "متکی به آمار بهویژه آمار مقایسهای" بودند گفت: «این گزارشها را باید به مجموعه نخبگان و زبدگان کشور نیز ارائه داد و اقدامات انجام گرفته را برای آنان تشریح کرد.» خامنهای میگوید مقایسه عملکرد دولت احمدینژاد با دولتهای قبلی کار خوبی است اما «خیلی مهم است که مقایسهای نیز میان وعدههای دولت و کارهای انجام شده صورت پذیرد».
ضرورت بازنگری دولت در سیاستهای وارداتی
در روزها و هفتههای گذشته گزارشهای فراوانی در مورد کاهش تولید داخلی و افزایش بیرویه واردات محصولات کشاورزی منتشر شده که مورد تایید نهادهایی چون مرکز پژوهشهای مجلس نیز قرار گرفته است. به رغم این، وزیر جهاد کشاورزی ادعا میکند تولید داخلی در این حوزه در سال گذشته به نسبت سال پیش ۱۵ درصد افزایش داشته است. صادق خلیلیان میگوید: «صادرات محصولات کشاورزی در برنامه سوم ۶ میلیارد دلار بود که در شش سال اخیر به بیش از ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.»
در حالی که وزیر صنعت، تعاون و تجارت نیز مانند خلیلیان از افزایش صادرات محصولات کشاورزی و "متعادل شدن روند صادرات و واردات" سخن گفته بود، پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبر جمهوری اسلامی از ابراز نگرانی او نسبت به "واردات برخی کالاها و محصولات" گزارش میدهد. خامنهای در این دیدار گفت: «باید در سیاستهای واردات بازنگری جدی شود و از واردات بهویژه محصولات زراعی و باغی و واردات کالاهایی که در آن مزیت تولید داریم، پرهیز شود.»
انتقاد از وعدههای "مشکلآفرین" دولت
در دیدار احمدینژاد و همکارانش با خامنهای، در حالی که مسئولان از پیشرفت در اجرای سیاستهای اصل ۴۴، "دهها برابر شدن" واگذاری واحدهای تولیدی به بخش خصوصی و حمایت گسترده از تولید داخلی گزارش دادند، رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به همین سیاستها گفت: «مصوبه قانونی برای کمک به واحدهای تولیدی هنوز تحقق پیدا نکرده و باید با اجرای این مصوبه، در کوتاه مدت منابع به واحدهای تولیدی نیازمند تزریق شود.»
خامنهای به دولت توصیه کرد به جای دادن وعدههای جدید که "باعث افزایش توقعات" میشود نیروی خود را صرف "تحقق وعدههای داده شده" کند. او هشدار داد «اگر این وعدهها محقق نشود در ذهن مردم مشكل ایجاد میكند». خامنهای از اعضای دولت خواست در کنار گزارشهایی که فقط شرح "موفقیتها"ست در مورد ناکامیها و نقاط ضعف نیز به مردم گزارش دهند. او گفت: «همراه با تشریح كارها و بیان نقاط قوت، به صراحت به مردم بگویید كه این كارها را نتوانستیم انجام دهیم.»
"فرصت جبران قصور احمدینژاد"
سایت آینده در گزارشی که ظهر دوشنبه (۷ شهریور / ۲۹ اوت) منتشر شد نوشت: «سخنان صریح رهبر انقلاب در دیدار هیات دولت و تاكید ایشان بر تحقق وعدههای دولتهای نهم و دهم را میتوان آخرین فرصت محمود احمدی نژاد برای جبران قصور و تقصیرهای دولت دانست.» "آینده" با اشاره به اظهارات وزیر اقتصاد در مورد "رشد ۱۲۴ درصدی جذب سرمایههای خارجی" مینویسد: «بخش عمده سرمایه گذاری خارجی اعلام شده، سرمایه های ایران در خارج از كشور بوده كه به داخل منتقل شده است.»
رهبر جمهوری اسلامی در بخشهای دیگری از سخنان خود در تقابل با اظهارات احمدینژاد که مدعی "نظارت نهادهای رسمی كشور بر فعالیت دستگاههای دولتی" شد، با اشارهای تلویحی به اختلافهای دولت و مجلس به او چنین توصیه کرد: «در مسائل مربوط به قوا، در مواردی كه كوتاه آمدن امكانپذیر است، كوتاه بیایید.»
نادیده گرفتن تاریخ ایران قبل از اسلام
علی خامنهای همچنین نسبت به "ضرورت برخورد صحیح در قبال انتقادهایی كه از دولت در رسانهها یا مراكز قانونی" میشود تذکر داد و گفت: «رویكرد مخاصمه و حمله متقابل به نتیجهای نمیرسد.» بخش پایانی اظهارات خامنهای در دیدار یادشده به سیاستهای فرهنگی دولت و توصیه او در پرهیز از حاشیهسازی مربوط میشد.
خامنهای گفت: «در چنین شرایطی شایسته نیست كه دولت خود را درگیر حاشیهها كند كه البته برخی اوقات، دولت با كم توجهی زمینهساز این حاشیهها میشود و برخی اوقات هم حاشیههایی است كه دیگران بهوجود میآورند.»
خامنهای یکی از مثالهای "حاشیهسازی" در مسائل فرهنگی را بحثهای مربوط به "ایرانی و ایرانیگری" عنوان کرد و گفت: «اگر می خواهید از ایران و ایرانیگری حمایت كنید، ایران بعد از اسلام، مستندتر و آشكارتر است.»
او با اشارهی ضمنی به برنامههایی که به ابتکار رئیس دفتر مورد مناقشه احمدینژاد، اسفندیار رحیممشایی، و برای بزرگداشت کوروش برگزار شد گفت: «در مورد علاقه به ایران، بهجای تأكید بر ایران قبل از اسلام، بر ایران بعد از اسلام تأكید شود، زیرا افتخارات ایران بعد از اسلام در هیچ دورهای از تاریخ ایران وجود نداشته است.»
نگرانیهای انتخابات مجلس نهم
در پی انتشار متن سخنان علی خامنهای خطاب به احمدینژاد و همکارانش، اغلب سایتهای نزدیک به اصولگرایان از قول شخصیتهای مختلف انتقادهای مشابهی علیه دولت را منتشر کردهاند. برخی از تحلیلگران معتقدند رهبر جمهوری اسلامی که همیشه فعالیتهای دولت را تحسین میکرد پیش از این نیز تذکرهایی به احمدینژاد و اعضای کابینه داده بود. به اعتقاد این افراد آنچه اظهارات اخیر خامنهای را بیسابقه میکند انتقادهای صریحی است که او در تمام زمینهها از دولت کرده است.
شماری از ناظران برخورد تند با رئیس دولت و همکارانش را بیارتباط با انتخابات مجلس نهم نمیدانند. بر اساس این نظر، برنامههای تیم احمدینژاد برای تصاحب اکثریت کرسیهای مجلس نهم که گفته میشود قرار است با تبلیغ بر سر "موفقیتهای دولت" پیش برود با این انتقادها تضعیف میشود. خامنهای از دولت میخواهد که به وعدههای انتخاباتی خود از جمله "عدالتخواهی، ساده زیستی، مقابله با منش اشرافیگری" و مبارزه با " ویژهخواری و سوءاستفاده از ارتباطات اقتصادی و غیراقتصادی" کاملا پایبند باشد. از سوی دیگر انتقاد از احمدینژاد میتواند برای جلب نظر بخشی از اصلاحطلبان برای شرکت در انتخابات تلقی شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر