یکشنبه، مرداد ۲۳، ۱۳۹۰

اصول‌گرایان علیه اصول‌گرایان؛ مناقشه‌ای بر سر چادر و حجاب.برای گرم کردن تنورانتخابات

اصول‌گرایان علیه اصول‌گرایان؛ مناقشه‌ای بر سر چادر و حجاب.برای گرم کردن تنورانتخابات

 

انتشار ویژه‌نامه‌ای در روزنامه ایران درباره حجاب، خشم و واکنش گسترده محافظه‌کاران را در پی داشت. دادستانی تهران علیه روزنامه ایران اعلام جرم کرده و تیغ توقیف بالای سر ارگان رسانه‌ای دولت محمود احمدی‌نژاد قرار گرفته است.

 

«خاتون» ویژه‌نامه‌ای ۲۶۰ صفحه‌ای و رایگان است که روز شنبه (۲۲ مرداد/۱۳ اوت) منتشر شد. اگرچه این ویژه‌نامه مطالب و گفت‌وگوهایی از چهره‌های سرشناس اصول‌گرا و حزب‌اللهی از جمله احمد خاتمی، حسین الله‌کرم، مسعود ده‌نمکی، ابراهیم فیاض و حسن رحیم‌پور ازغدی منتشر کرده، اما مسائل مطرح شده در گفت‌وگو با مهدی کلهر، پیرامون حجاب و پوشش اسلامی، واکنش‌های گسترده اصول‌گرایان را به دنبال داشت.

رنگ مشکی چادر

مهدی کلهر، مشاور پیشین محمود احمدی‌نژاد، در این مصاحبه رنگ مشکی را «رنگی متکبرانه» خوانده که «ناصرالدین شاه از مجالس اشرافی عیاشی شبانه در اروپا به ایران آورد».

کلهر فلسفه حجاب را «پیش‌گیری از قرار گرفتن زن در مقابل تیر نگاه مردان هیز» توصیف کرده و گفته است رنگ مشکی چادر «موجب برجسته شدن چهره زن و قرار گرفتن او در مرکز نگاه دیگران» است.

در پی انتشار این سخنان، دادستانی تهران به اتهام «جریحه‌دار نمودن عفت و اخلاق عمومی» و «ترویج اباحه‌گری در حوزه پوشش اسلامی» علیه روزنامه ایران اعلام جرم کرد.

برخی از وب‌سایت‌های منتسب به اصول‌گرایان، از جلسه هیات نظارت بر مطبوعات در روز دوشنبه هفته جاری برای «بررسی توقیف روزنامه ایران» خبر داده‌اند.

کلهر، چهره‌ای جنجالی در کابینه محمود احمدی‌نژاد بود که بسیاری از سخنان او در کنار مسائلی پیرامون زندگی خصوصی‌اش در سال‌های اخیر خبرساز و جنجال‌برانگیز شده است. خروج دخترش نرگس از کشور و پناهنده شدنش به کشور آلمان پس از حضور در فستیوال فیلم نورنبرگ، از جمله این مسائل بود.

مهدی کلهر در رقابت‌های انتخاباتی سال ۸۴ نیز سخنانی بر زبان آورد که نقل محافل و جنجال‌ساز شد؛ از آزادی بیان و قلم و مخالفت با سانسور گرفته تا امکان بازگشت خوانندگان لس‌آنجلسی به ایران. اما سرانجام کلهر در دی ماه ۱۳۸۹ به همراه ۱۳ نفر دیگر از هیات مشاوران احمدی‌نژاد برکنار شد.
قمقم


«احمدی‌نژاد، آخرین امید مردم به نظام»

در این ویژه‌نامه که گفته شده «نشریه‌ای برای زنان ایران‌زمین» است، مطالبی با عنوان «اخلاق جنسی؛ از آزادی تا لذت»، ‌«جهان سکشوال و سلوک انسان»، «فاحشه‌ای که به آغوش خدا بازگشت» و «هنر ایرانی، لباس اسلامی» منتشر شده است. گفته می‌شود این ویژه نامه قرار بود خرداد ماه امسال منتشر شود، اما انتشار آن به دلایلی به تعویق افتاد.

گذشته از این‌ها، روزنامه ایران در شماره روز شنبه خود، در یادداشتی اختصاصی با عنوان «فتنه‌ی ممزوج» دولت احمدی‌نژاد را «آخرین امید مردم به نظام» خواند. این روزنامه تلویحا رهبری نظام را تهدید کرد که «کور کردن چشم امید مردم ناامیدی روانی مردمی را رقم خواهد زد و در نتیجه‌ی آن مردم ناامید شده از نظام، آماده‌ی هر عملی می‌شوند».

مخالفت با «حجاب برتر»، مخالفت با «موازین قرآن»

بسیاری از چهره‌های اصول‌گرا سخنان مهدی کلهر در نقد «حجاب برتر» و نیز دیگر مسائل مطرح‌شده در این ویژه‌نامه را ساختارشکنانه، ضد دینی و ناشی از نگاه لیبرالیستی به «مقوله حجاب» خوانده ‌و خواستار برخورد جدی با عاملان آن شده‌اند که به اعتقاد آنها در پی «دوقطبی‌سازی فرهنگی» در جامعه‌ی ایران‌اند.

محمدتقی رهبر، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس اعلام کرده است که «مطالب منتشر شده در این ویژه‌نامه خلاف موازین قرآن، نظر ولایت و توده مردم است و موضع‌گیری نمایندگان روحانی مجلس را در پی خواهد داشت.»

حمید رسایی، از روحانیون اصول‌گرای مجلس از محمود احمدی‌نژاد خواسته است که «بر دهان‌هایی که به حجاب اهانت می‌کنند خاک بریزد.»

مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار هم گفت توهین‌کنندگان به چادر در صدد «ترویج بی‌حیایی در جامعه از طریق زدودن حجاب‌اند». به اعتقاد او مطالبی از این دست از طریق «پس‌مانده‌های جریان انحرافی» در روزنامه دولت مطرح شده است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با انتشار سریالی از مطالب و مصاحبه‌ها در نکوهش این اقدام، از دولت محمود احمدی‌نژاد خواست که نسبت به این اقدام واکنش جدی نشان دهد.

برخی از ناظران سیاسی در ایران معتقدند این سخنان «ساختارشکنانه و آوانگارد» برای جذب آراء خاکستری در آستانه انتخابات مجلس بیان شده است.
اجرای طرح حجاب در جمهوری اسلامی به کمک نیروهای انتظامی و سپاهاجرای طرح حجاب در جمهوری اسلامی به کمک نیروهای انتظامی و سپاه


ابراز «تنفر و انزجار» ایران از «تحریک هدفمند احساسات مذهبی»

روابط عمومی روزنامه ایران، در واکنش به اعتراضات گسترده محافظه‌کاران، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که «مدعیان اصول‌گرایی در اقدامی هدفمند مطالب این ویژه‌نامه وزین را تحریف کرده‌اند تا احساسات مذهبی مردم و روحانیون را تحریک کنند» و نسبت به اقداماتی از این دست «ابراز تنفر و انزجار» کرده است.

روزنامه "‌ایران"، ارگان رسانه‌ای دولت است که علی‌اکبر جوان‌فکر، یار دیرین احمدی‌نژاد و هدایت‌کننده‌ی پروژه‌های بزرگ رسانه‌ای دولت نهم و دهم سرپرستی آن را بر عهده دارد.

پیش‌تر و در سال ۱۳۸۵ انتشار کاریکاتوری از مانا نیستانی در یکی از ضمیمه‌های روزنامه "ایران"، موجب توقیف ۵ ماهه‌ی این روزنامه دولتی شده بود.

به نظر می‌رسد در اوج درگیری‌های سران نظام با آنچه «جریان انحرافی» می‌خوانند، و در آستانه‌ی انتخابات نهمین دوره مجلس که در اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد، این ماجرا بهانه‌ای برای پالایشی دیگر در درون جبهه اصول‌گرایان حاکم بر «نظام اسلامی» شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر