جمعه، شهریور ۲۵، ۱۳۹۰

افزایش مسمومیت‌های ناشی از مصرف شیشه در ایران

افزایش مسمومیت‌های ناشی از مصرف شیشه در ایران

 

فرمانده انتظامی خراسان رضوی می‌گوید که بیشترین مسمومیت‌ مواد مخدر در ایران ناشی از مصرف کریستال و شیشه است. سردار امیری مقدم افزوده که تولید زیرزمینی کریستال و شیشه با مشتقات تشکیل دهنده اسید و جوهر نمک انجام می‌‌شود.

 

بهمن امیری‌مقدم، فرمانده انتظامی خراسان رضوی اعلام کرده که مصرف شیشه و کریستال در کشور رو به افزایش است و این مواد افیونی با اضافه شدن مرفین، تریاک و ترکیبات سمی دیگر، خطر مرگ، آسیب‌های جسمی، روانی و اجتماعی فراوانی برای نسل امروز به دنبال دارند.
سخنان امیری مقدم در مراسم افتتاح یازدهمین کنگره بین‌المللی سم‌شناسی و مسمومیت‌های ایران در شهر مشهد ادا شده‌اند.
به تاکید فرمانده انتظامی خراسان رضوی، شیشه و کریستال به‌دلیل ترکیبات موجود در آن‌ها، اثر تخدیری طولانی‌تری دارند و ترک آن‌ها برای افراد از سایر مخدرها سخت‌تر است. امیری‌مقدم یادآوری کرده که تولید زیرزمینی شیشه و کریستال و استفاده از مشتقات سمی مانند مواد تشکیل دهنده اسید و جوهرنمک، خطرات مصرف این مواد را دوچندان کرده‌است.
 امیری‌مقدم نسبت به رواج نگرشی غلط در باره فواید شیشه نیز هشدار داد و گفت: «متاسفانه در بین مردم و به‌ویژه خانم‌ها باب شده که شیشه اعتیاد نمی‌آورد و برای بدن، لاغری و تناسب اندام و خستگی ناپذیری بسیار مفید است.»
شیشه چیست؟
متیل آمفتامین که در بازار سیاه به‌نام "شیشه" معروف است، نام یک ماده روان‌گردان و محرک اعصاب است. این ماده موجب اختلال در خواب یا بی‌خوابی شدید می‌شود. مصرف‌کننده این ماده گاه تا روزها اشتهایی به غذا ندارد.
طبق مطالعه صورت گرفته توسط دکتر حسن رفیعی، روانپزشک و همکار موسسه تحقیقات اعتیاد داریوش، هیچ موردی از مصرف شیشه در ایران تا سال ۱۳۸۳ دیده نشده اما  در تکرار این پژوهش در سال ۱۳۸۶، سه و نیم درصد مصرف کننده شیشه در آمار معتادان گزارش شده است.
پلیس ایران از کشف سالانه هزاران کیلو شیشه و دستگیری سازندگان آن خبر می‌دهد پلیس ایران از کشف سالانه هزاران کیلو شیشه و دستگیری سازندگان آن خبر می‌دهد
در حقیقت، استفاده از این ماده با تولید داخلی آن شتاب گرفت. با تولید داخلی شیشه، بهای پیشین آن که گرمی ۱۲۰ هزار تومان بود، به ۲۵ هزار تومان رسید. ارزانی نسبی و در دسترس بودن آسان این ماده موجب شده که شیشه دومین ماده مخدر شایع نزد مصرف کنندگان ایرانی شود.
متیل آمفتامین باعث آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیایی دوپامین از مغز می‌شود که این حالتی تهاجمی و بیش‌فعال به فرد می‌دهد. بی‌تابی، سخن‌گفتن تند، کاهش خواب و اشتها، هیجان‌زدگی شدید، بدبینی، لرزش و تشنج، اضطراب، نفس نفس‌زدن یا توهمات شنیداری و دیداری از عوارض مصرف شیشه هستند.
سردار امیری‌مقدم در کنگره بین‌المللی سم‌شناسی و مسمومیت‌های ایران با بر شمردن پاره‌ای از این عوارض، عنوان کرده که خودکشی، عدم تعادل جسمی، دروغگویی، بیکاری، سرقت، طلاق و جرم و جنایت نیز از جمله تبعات مصرف شیشه و کریستال هستند.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفته که پلیس به دنبال کاهش تقاضای مواد مخدر است و این امر تنها از طریق اجرای برنامه‌های فرهنگی و خانوادگی و آموزش مهارت "نه گفتن" به جوانان روی خواهد داد.
مشروب قاچاق و الکل صنعتی
بنا بر آمار، تعداد مبتلایان به الکل در سطح جهان ۱۰ برابر معتادان به مواد مخدر است. مسئولان ایرانی نیز این رقم در ایران را تایید می‌کنند و از کاهش سن مصرف الکل به ۲۰ سال سخن می‌گویند.
بسیاری از  مشروبات مصرفی در ایران دست ساز و غیراستاندارد هستند بسیاری از مشروبات مصرفی در ایران دست ساز و غیراستاندارد هستند
شرب خمر در ایران بنا بر قانون مجازات اسلامی، ممنوع و مستوجب کیفر است. اما پلیس و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعلام می‌کنند که سالانه ۲۰ میلیون لیتر نوشیدنی الکلی در ایران کشف می‌شود که این تنها شامل ۲۵ درصد مشروبات موجود است.
در کنار مشروب قاچاق، مشروبات تقلبی زیادی نیز در داخل ایران تولید می‌شوند. مصرف این مشروبات دست‌ساز و غیراستاندارد می‌تواند به بهای نابینایی، مسمومیت شدید و از کار افتادن کلیه تمام شود.
نهادهای دولتی هراز گاه، هشدارها و رهنمودهایی برای بازداشتن جوانان از مصرف الکل یا مواد مخدر می‌دهند اما این پرسش همواره بی پاسخ می‌ماند که چرا بسیاری جوانان برای دور شدن از واقعیات، به دنیایی مجازی پناه می‌برند که الکل یا شیشه برایشان می‌سازد. بیکاری و محرومیت از تفریحات سالم و فقدان انگیزه فعالیت‌های اجتماعی، از دلایل عمده رواج مواد مخدر و الکل در میان جوانان است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر