جمعه، مهر ۰۱، ۱۳۹۰

اول مهر، معلمان زندانی و پیام از زندان

اول مهر، معلمان زندانی و پیام از زندان

 

هم‌زمان با روز اول مهر، روز بازگشایی مدارس در ایران، سه معلم زندانی از داخل زندان بیانیه‌ای را به این مناسبت منتشر کرده‌اند. در حال حاضر حداقل پنج معلم در زندان هستند که یکی از آنان به اعدام محکوم شده است.

 

عبدالله مومنی، محمد داوری و علی پورسلیمان  سه معلم زندانی در بند ۳۵۰ زندان اوین در آستانه اول مهر روز بازگشایی مدارس در ایران، بیانیه‌ای منتشر کرده‌اند. در این بیانیه که سایت سحام‌نیوز آن را منتشر کرده آمده است: «چه باک که اکنون برای سومین سال پیاپی، زنگ آغاز مهرماه را از پشت دیوارهای بلند زندان اوین می شنویم که ما شیفتگان آموزگاری‌مان هستیم. چه کنیم که امیدمان در ساختن ایرانی آزاد و آباد بر بنیان معرفت و آگاهی کم رمق شده است که ما سنت آموختن را هنوز در خاطر داریم.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده ‌‌است: «گام نهادن به مسیر آموزش برای رهروان و راهبرانش ضرورتی است و مداومت در آن موهبتی است که به دست نمی‌آید جز آنکه عاشق باشی. اگر اینگونه باشی می‌توانی عمری شاگردی کنی بی آنکه در مدرسه باشی و معلمی کنی اگر به جبر حکم حاکم از مدرسه رانده شوی و ما اینگونه‌ایم.»
این سه معلم زندانی در ادامه بیانیه‌شان بر ادامه راهی که در آن قدم گذاشته‌اند تاکید کرده و نوشته‌اند: «امروز آحاد ملت بزرگ ایران در مسیر آگاهی تا رهایی گام بر می‌دارند و ما مفتخریم که در این مسیر همگام هموطنان‌مان هستیم».
عبدالله مومنی سخنگوی سازمان ادوار تحکیم وحدت ومعلم مدارس تهران، در روز ۳۱ خرداد ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی مدت سه ماه در سلول انفرادی به‌سر برد.
مومنی پس از این مدت و در حالی که هیچ ملاقات و تماسی با خانواده‌اش نداشت، مجبور به حضور در دادگاه‌های نمایشی شد و از سوی قاضی صلواتی، رییس شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ۸ سال حبس محکوم شد که در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال کاهش یافت.
عبدالله مومنی در شهریور سال ۸۹ با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای، به شرح شکنجه‌هایی پرداخت که در این مدت دیده بود. وی ۷ ماه است که از ملاقات حضوری با خانواده‌اش محروم شده است.
محمد داوری سردبیر سایت سحام نیوز، ارگان رسمی حزب اعتماد ملی، در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۹ پس از انتشار نامۀ ارسالیِ مهدی کروبی به هاشمی رفسنجانی در سایت سحام‌نیوز درباره آزار زندانیان سیاسی در بازداشتگاه کهریزک، دستگیر شد.  وی به جرم تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
رسول بداقی  معلم زندانی که به دلیل رسول بداقی معلم زندانی که به دلیل "غیبت ناموجه و طولانی" از کار هم اخراج شدمرداد ماه امسال اما وی یک بار دیگر از زندان به دادگاه برده شد و یک سال دیگر به محکومیت او اضافه شد. آقای داوری که عضو شورای مرکزی سازمان معلمان نیز بود، به دلیل حضور در تجمع معلمان در سال ۸۵ بازداشت و در دادگاهی در سال ۸۶ به پنج میلیون تومان جریمه نقدی بدل از حبس محکوم شده بود. بنا بر حکم جدید دادگاه، این معلم زندانی به دلیل عدم پرداخت این جریمه، باید یک سال بیشتر از حکم سابقش در زندان بماند.
۱۱ خرداد سال جاری، علی پورسلیمان، عضو سازمان معلمان ایران و مدیر وبلاگ "سخن معلم" در مقابل منزلش بازداشت شد.
نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی روز دوشنبه ۲۱ شهریورماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.
به گزارش سایت کلمه، اتهام این فعال صنفی، تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطلب در وبلاگ سخن معلم و ارسال نامه محمد داوری به دبیرکل سازمان ملل متحد، عنوان شده است.
بر اساس این گزارش، در پایان جلسه دادگاه آقای پورسلیمان ضمن تشریح وضع شغلی و نزدیک بودن آغاز سال تحصیلی و نیز وضع وخیم جسمی و روحی پدرش، درخواست صدور قرار کفالت را مطرح کرد که با مخالفت قاضی مقیسه روبه‌رو شد.
علی پورسلیمان در اسفندماه سال ۱۳۸۵ نیز به دلیل تجمع مقابل مجلس بازداشت و ۱۹ روز را در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرد. وی پس از آزادی با حکم وزیر آموزش و پرورش وقت و هیات تخلفات اداری به سه ماه انفصال از خدمت و تبعید به شهرستان اسلام‌شهر محکوم شد. او همچنین در حکمی از سوی دادگاه انقلاب به یک سال زندان تعلیقی و ۳۵ ضربه شلاق محکوم شد.
دیگر معلمان زندانی
در حال حاضر رسول بداقی، عبدالرضا قنبری و نبی‌الله باستان دیگر معلمانی هستند که در زندان به سر می‌برند. عبدالرضا قنبری که در روز عاشورای سال ۱۳۸۸ دستگیر شد، به اتهام ارتباط با یک حزب مخالف جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده است. سال ۱۳۸۹ نیز فرزادکمانگر معلم کرد به اتهام ارتباط با گروه پژاک به دار آویخته شد.
رسول بداقی عضو هیات مدیره‌ی کانون صنفی معلمان، ۱۰ شهریور ۸۸ بازداشت و به ۶ سال حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شد. وی که درحال گذراندن محکومیتش است، مرداد ماه امسال به دلیل "غیبت ناموجه و طولانی" از محل کار نیز اخراج شد.
نبی الله باستان فارسانی از فعالان کانون صنفی معلمان شهرکرد در دی ماه سال گذشته در راه مدرسه محل کارش بازداشت شد. وی فروردین ۱۳۸۷ در دادگاه به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم در دادگاه تجدید نظر و دیوانعالی کشور نیز تایید شد.
هاشم خواستار، عضو انجمن صنفی معلمان ایران نیز چهارم مرداد ماه امسال پس از پایان دو سال محکومیتش و آزادی از زندان وکیل‌آباد مشهد دوباره بازداشت شد.
وی چند هفته قبل از آزادی‌اش درباره وضعیت ناگوار زندان وکیل آباد مشهد نامه‌ای به رییس قوه قضاییه و دادستان مشهد نوشته بود . آقای خواستار روز ۱۱ شهریور امسال پس از حدود یک ماه بازداشت با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
میترا شجاعی
تحریریه: فرید وحیدی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر