احمدینژادباتوهمات خود به قصد «اصلاح مدیریت جهانی» عازم نیویورک شد
در آستانه سفر احمدینژاد به نیویورک، خبرگزاریهای داخلی ایران گزارشهای متعددی پیرامون انگیزههای سفر و هیئت همراه او منتشر کردند. برپایه این گزارشها، حمید بقائی معاون اجرائی و اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رئیس دفتر احمدینژاد از جمله همراهان وی هستند. این دو، پیش از این از سوی اصولگرایان به رهبری «جریان انحرافی» متهم شدهاند. از رحیم مشائی، در پرونده اختلاس سه هزارمیلیارد تومانی بانک صادرات نیز نام برده است.
«اسفندیار در خوان هفتم!»
خبرگزاری فارس عنوان «اسفندیار هم وارد خوان هفتم شد» را برای یکی از گزارشهای خود برگزیده و نوشته است: «اسفندیار دولت اینبار هم مورد توجه است. ابتدا همسرش وارد سالن انتظار میشود و به سمت جایگاه مسافران میرود و بعد خود او ترجیح میدهد برای چند دقیقه در سمند مشکی به انتظار بنشیند تا اولین نفری باشد که دور از چشمان همه و مواجهه با دوربینها خود را به هواپیمای رئیسجمهور رسانده و او را در آمریکا همراهی کند.»
خبرگزاری فارس، از گزینش عنوان «اسفندیار هم وارد خوان هفتم شد» به شاهنامه فردوسی نظر دارد. در شاهنامه، اسفندیار روئینتن است و تنها عضو آسیبپذیر، چشمان او است و رستم با پرتاب تیری بر چشم اسفندیار بر وی غالب میشود.
همراهان دیگر احمدینژاد
خبرگزاری فارس درباره حمید بقائی نوشته است:«حضور بقائی در این مراسم دو نظر را به ذهن متبادر میکند: آیا او رئیسجمهور را در این سفر همراهی میکند؟ یا همانند برخی از همکاران خود در دولت، صرفا برای بدرقه احمدینژاد آمده است؟ جواب این سئوال البته دقایقی بعد، زمانی که معاون اجرائی رئیسجمهور کارت پرواز خود و همسرش را میگیرد روشن میشود.»
مهدی غضنفری وزیر صنعت و تجارت، مجید نامجو وزیر نیرو، علیاکبر صالحی وزیرخارجه، شیخ الاسلام وزیر کار، ثمره هاشمی دستیار ارشد رئیسجمهور، علی سعیدلو معاون امور بینالمللی و مریم مجتهدزاده رئیس مرکز امور زنان و خانواده، از دیگر مسئولانی هستند که همراه احمدینژاد به نیویورک پرواز کردهاند. بسیاری از اعضای این گروه را همسران آنها نیز همراهی میکنند. دلیل همراهی همسران وزیران و مشاوران دولت دهم، اعلام نشده است.
اصلاح مدیریت جهان
محمود احمدینژاد در حین یکی از سخنرانیهای پیشین خود در سازمان مللبهگزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد پیش از پرواز به نیویورک، «اصلاح مدیریت جهانی» را مهمترین هدف سفر خود اعلام کرد. وی گفت:«ملت ایران برای مدیریت جهانی ایده دارد و دارای اندیشه منسجم و حامل پیام مهمی برای دنیا است که البته میبایست اثرگذار نیز باشد.» رئیس دولت دهم افزود که در این سفر، با روسای برخی کشورها، گروههای مختلف آمریکائی و ایرانیان مقیم آمریکا دیدار و گفتوگو خواهد داشت.
سایت آینده نیوز به نقل از احمدینژاد نوشت که وی در ادامه سفر نیویورک به ونزوئلا، موریتانی و سودان نیز سفر خواهد کرد. وی ضمن شرکت در کمیسیون مشترک ایران و ونزوئلا، از هوگو چاوز که بیمار است عیادت خواهد کرد.
آینده نیوز، در آستانه سفر رئیس جمهوری اسلامی محورهای سخنان احمدینژاد را در نشستهای پیشین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، همراه با زمانی که صرف هریک از آنها شده است منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، احمدینژاد تاکنون ۲۲ دقیقه از سخنان خود را به دعوت جهان غرب به معنویت و عدالت اختصاص داده است. ظهور امام زمان، شکست سرمایهداری، عدم مشروعیت اسرائيل، تغییر ساختار شورای امنیت و عدم تحقق دموکراسی از جمله دیگر موضوعاتی است که او در سخنانان خود به آنها پرداخته است.
نقش حقوقبشر در ایران یا غرب؟
محمود احمدینژاد تاکنون هفت و نیم دقیقه از تریبون مجامع عمومی سازمان ملل درباره عدم اجرای حقوق بشر در جهان آزاد سخن رانده؛ این درحالی است که جامعه جهانی جمهوری اسلامی ایران را به نقض شدید و مداوم حقوقبشر متهم کرده است.
جهان غرب بر این باور است که جمهوری اسلامی زیر پوشش دستیابی به انرژی اتمی، هدف دستیابی به سلاح هستهای را دنبال میکند. احمدینژاد در جمع ۶ دقیقه از وقت سخنرانیهای خود را نیز به بحث درباره ضرورت بازنگری در پیمان خلع سلاح اتمی اختصاص داده است.
مدافعان حقوقبشر در آمریکا، خود را آماده کردهاند تا در جریان سفر احمدینژاد، موارد بیشمار نقض حقوق بشر در ایران را افشا کنند. کمپین بینالمللی حقوق بشر برای ایران، به تازگی با انتشار بیانیهای ضمن برشمردن موارد نقض شدید حقوقبشر در ایران، از رسانهها و دیپلماتهای حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواسته است که از احمدینژاد بخواهند به برخی پرسشهای مشخص در این زمینه پاسخ بدهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر