ادامه اعتراضات جهانی به حکم اعدام ندرخانی
در پی افزایش اعتراضات بینالمللی به اعدام احتمالی یوسف ندرخانی، کشیش پروتستان ایرانی، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از ایران خواست که به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد.
اتحادیه اروپا تاکنون بارها از ایران خواسته است که با لغو حکم اعدام ندرخانی شرایط آزادی فوری وی را فراهم کند. لهستان به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا نیز با احضار سفیر ایران در ورشو خواهان لغو حکم اعدام این کشیش ایرانی شده است.
اشتون با صدور بیانیه از ایران خواست که به «حقوقبشر و آزادی دین و عقیده احترام بگذارد.» مسئول سیاست خارجی اروپا از ایران مصرانه خواسته است که از اعدام ندرخانی چشمپوشی کند. اتحادیه اروپا خواهان آزادی بدون قید وشرط یوسف ندرخانی است.
کاخ سفید نیز با انتشار بیانیهای خواستار آزادی ندرخانی از زندان شد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد که «ندرخانی به جز تعهد به ایمانش کاری دیگر انجام نداده است.»
پیشتر ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا و جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز خواستهای مشابهای مبنی بر لغو حکم اعدام ندرخانی و آزادی وی از زندان را اعلام کرده بودند.
احضار کاردار ایران به وزارت امورخارجه آلمان
وزارت امورخارجه آلمان در پی افزایش خطر اعدام احتمالی یوسف ندرخانی، در روز پنجشنبه (۲۹ سپتامبر/۷ مهر) با احضار کاردار سفارت ایران خواستار لغو «فوری» حکم اعدام این کشیشایرانی شد.
بوریس روگه، مسئول خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان در این دیدار تاکید کرده که برلین خواهان لغو فوری حکم اعدام یوسف ندرخانی و آزادی فوری وی است. وزارت خارجه آلمان همچنین به کاردار جمهوری اسلامی تفهیم کرده است که ایران باید به حقوقبینالمللی احترام بگذارد و موظف به رعایت حقوق اقلیتهای مذهبی است.
یوسف ندرخانی، کشیش پروتستان ایرانیدفتر صدرآعظم آلمان نیز از مقامات ایرانی خواسته است که از اجرای حکم اعدام در مورد یوسف ندرخانی صرفنظر کنند. به گفته سخنگوی دفتر آنگلا مرکل، آلمان با احضار مرتضی تهرانی، کاردار سفارت ایران مراتب اعتراض خود را نسبت به حکم اعدام برای یوسف ندرخانی اعلام کرده است. دولت آلمان به جمهوری اسلامی یادآور شده است که ایران «پیماننامه بینالمللی حقوق شهروندی و سیاسی» را امضا کرده و متعهد شده است حقوق اقلیتهای مذهبی را نیز رعایت کند.
یوسف ندرخانی به جرم «خروج از دین» و «تبلیغ تعالیم غیراسلامی» به اعدام محکوم شده است. ندرخانی و همسرش از دین اسلام به مسیحیت گرویدهاند. یوسف ندرخانی از مهر ۱۳۸۸ تاکنون در زندان رشت به سر میبرد.
دیوان عالی کشور نیز لغو مجازات را منوط به توبه ندرخانی و بازگشت وی به دین اسلام دانسته است. اعدام احتمالی ندرخانی سبب اعتراضات گسترده سازمانهای حقوقبشری در جهان شده است.
SI/FW
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر