دروغ که حناق نیست احمدینژاد: «موسوی و کروبی آزاد هستنددر طول این 6 سال دولت این مردک یک حرف راست نگفته»
محمود احمدینژاد٬ رئیسجمهور ایران٬ که برای شرکت در شصت و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل٬ در نیویورک به سر میبرد در گفتوگو با شبکه خبری ای بی سی نیوز گفت: «موسوی و کروبی آزاد بودهاند و هماکنون نیز آزاد هستند.»
او در این گفتوگو در پاسخ به پرسش مربوط به احتمال دادگاهی شدن «رهبران جنبش اعتراضی» که از بهمن ماه گذشته تا کنون در حصر هستند و جز معدود دفعاتی از هر گونه تماس حتی با افراد خانواده خود محروماند٬ گفت: «اگر میخواستند برای آنها پرونده بسازند٬ سال پیش میساختند. اصلاً فکر نمیکنیم نیاز باشد! آنها آزاد بودند٬ هنوز هم آزاد هستند و به زندگی روزانهشان مشغولاند.»
میرحسین موسوی و مهدی کروبیاو درباره نقل قولی از دادستان تهران٬ جعفری دولتآبادی که پیش از این از احتمال دادگاهی شدن موسوی و کروبی سخن گفته بود٬ بیان داشت که «من در کار قوه قضاییه دخالت نمیکنم. قضات مستقل هستند.»
احمدینژاد گفت: «درباره آنچه دادستان ایران گفته، فکر میکنم هنگام ترجمه خبر مشکل تحلیلی پیش آمده است. اما من در جریان جزئیات نیستم. قوه قضاییه میداند. فقط میتوانم به شما بگویم همچین چیزی اگر میخواست اتفاق بیفتد٬ سال پیش اتفاق میافتاد.»
احمدینژاد در گفتوگو با کریستین امانپور٬ گزارشگر شبکه ای بی سی نیوز ٬ همچنین درباره موضوعاتی چون آزادی دو کوهنورد آمریکایی زندانی در ایران٬ مساله اتمی٬ تحریمها علیه ایران٬ و احکام سنگسار سخن گفت.
در حالی که رسانههای بینالمللی از موقعیت لرزان احمدینژاد در ایران به عنوان علتی برای آزاد نشدن کوهنوردان آمریکایی سخن میگویند، او در این گفتوگو تاکید کرد که در این باره نه شخص او که قانون تصمیمگیرنده است.
محمود احمدینژاد امروز چهارشنبه (۲۱ سپتامبر / ۳۰ شهریور) در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهد داشت و روز جمعه (۲۳ سپتامبر / اول مهر) در جمع خبرنگاران حاضر خواهد شد.
«آمریکا باید زندانیان ایرانی را در برابر آزادی کوهنوردان آمریکایی آزاد کند»
کریستین امان پور٬ خبرنگار ایرانیالاصل گفتوگوی خود با احمدینژاد را با پرسش درباره وضعیت دو کوهنورد آمریکایی زندانی در ایران٬ شان بائر و جاش فتال٬ آغاز کرد. این دو فرد به همراه سارا شورد٬ سه جوان آمریکاییای بودند که در سال ۲۰۰۹ در مرز ایران و عراق دستگیر شدند و دولت ایران آنها را متهم به جاسوسی کرده است. سارا شورد سال گذشته آزاد شد.
کریستین امانپور از رئیسجمهور ایران سوال کرد که «آمریکا خیلی خوشحال است که سارا شورد در یک اقدام بشردوستانه آزاد شد. حال وزیر امور خارجه کشور٬ هیلاری کلینتون٬ تقاضا دارد که در یک حرکت انساندوستانه مشابه دو کوهنورد دیگر نیز آزاد شوند.»
شان بائر و جاش فتالاحمدی نژاد در مقابل گفت که «این درست است که جمهوری اسلامی در یک اقدام انسانی یکی از افراد دستگیر شده٬ خانم سارا شورد را آزاد کرد. این یک حرکت انسانی بزرگ بود. اما احتمالاً شما از وجود هشت زندانی ایرانی که به صورت غیرقانونی در آمریکا زندانی هستند آگاه هستید. من معتقدم که جا دارد که به آمریکا گفته شود که آنها نیز در یک اقدام بشردوستانه ایرانیانی را که غیرقانونی در زندانهای آمریکا هستند آزاد کنند.»
این چیزی بود که گزارشگر ای بی سی نیوز به عنوان «گروگانگیری» از آن نام برد. وی پرسید: «آقای رئیسجمهور آیا شما میگویید که آن دو آمریکایی را به عنوان گروگان آزادی ایرانیهای زندانی نگه داشتهاید؟»
احمدینژاد در مقابل پخش فیلمی از مادران دو کوهنورد زندانی که خطاب به او میخواهند تا به وعده خود «دوستی با مردم آمریکا» عمل کرده و فرزندان آنها را آزاد کند٬ گفت: «ما هم ناراحتیم که عدهای در زندان هستند. کلا ناراحتکننده است وقتی کسی در زندان است در هر جای دنیا چه در ایران چه در آمریکا چه در جاهای دیگر دنیا. ما می خواهیم مردم آزاد باشند. اما در نهایت این قانون است که مشخص میکند چه کسی در زندان بماند٬ چه کسی نه.»
او در پاسخ به این سوال که «آیا شما فکر میکنید که آنها به زودی آزاد شوند؟ آیا شما برای آزادیشان مداخله خواهید کرد چنانکه برای سارا شورد مداخله کردید؟»٬ بیان داشت: « البته توصیه میکنم اما بالاخره باید رسیدگی شود. آنها قانون را شکستهاند.»
رسانههای خبری بینالمللی دنیا این روزها از سفر «دستخالی» احمدینژاد به آمریکا سخن میگویند و دلیل آن را اختلافات داخل حاکمیت ایران با احمدینژاد میدانند. به عقیده کارشناسان این رسانهها حاکمیت ایران از طریق آزاد نکردن دو جوان زندانی آمریکایی در این مقطع زمانی در تلاش است تا از اعتبار گرفتن احمدینژاد در عرصه بینالملل جلوگیری کند.
«تحریمها بیاهمیتاند»
بخش دیگری از سوالات از احمدینژاد درباره برنامه اتمی ایران بود. او درباره آمادگی ایران برای گفتوگو با آمریکا پاسخهای گذشته خود را تکرار کرد و گفت: «اگر گفتوگو در چهارچوب قانون و عدالت باشد٬ همیشه آماده مذاکره هستیم.» او تاکید کرد که فعالیتهای اتمی ایران قانونی و و کنترلشده است: «همه فعالیتهای اتمی ایران توسط دوربین ضبط میشوند.»
نظر رئیسجمهور ایران سپس درباره تحریمها علیه کشور پرسیده شده که وی در پاسخ بار دیگر تحریمها را «بیاهمیت» خواند. کریستین امانپور در مقابل به نقل قولی از رئیسجمهور سابق ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ آیتالله هاشمی رفسنجانی٬ اشاره کرد که خطاب به احمدینژاد گفته بود ایران در حال تجربه سختترین تحریمهاست و او باید تحریمها را جدی بگیرد.
امانپور سپس از احمدینژاد پرسید: «آیا شما تحریمها را شوخی قلمداد میکنید؟» احمدینژاد در پاسخ با تاکید بر اینکه در ایران افراد برای اظهارنظر آزاد هستند گفت: «بله٬ ما تحریمها را جدی میگیریم. اما جدی گرفتن متفاوت از این است که اعتقاد داشته باشیم آنها موثر هستند. ما گفتهایم که تحریمها نقض جدی قوانین بینالملل هستند. آنها اشتباه و غیرقانونی و توهینآمیز نسبت به مردم ایران هستند.»
او تاثیر تحریمها را در اقتصاد ایران مثبت ارزیابی کرد: «ما تحریمها را به فرصت تبدیل کردهایم. یعنی ما آنها را جدی میگیریم ولی معنای این نیست که تحریمها بر اقتصاد ما اثر منفی دارند.»
«کلینتون قبل از اظهار نظر فکر کند»
بخشی پایانی سوالات از محمود احمدینژاد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران بود. از او درباره احکام سنگسار٬ آمار اعدام و اظهارات یهودیستیزانهاش سوال شد.
کریستین امانپور از وی پرسید: «سکینه آشتیانی را میشناسید؟ زن محکوم به سنگسار که حکم سنگسار از او رفع شد؟ شما شخصاً درباره سنگسار چه فکر میکنید؟ آیا فکر میکنید صدور حکم سنگسار در ایران مدرن امروز درست است؟»
احمدینژاد در مقابل صدور حکم مورد سکینه آشتیانی را که از او به عنوان «یک نفر در یک روستای ایران» نام برد٬ بازی رسانههای آمریکایی با اهداف سیاسی خواند. او رد کرد که اصلاً سکینه آشتیانی هیچ زمانی به سنگسار محکوم شده باشد. او از اظهارنظر درباره صدور احکام سنگسار خودداری کرد.
سوال بعدی درباره «چهار برابر شدن صدور احکام اعدام در زمان ریاستجمهوری احمدینژاد» بود. نکتهای که امانپور به نقل از «فعالان مستقل حقوق بشر» مطرح کرد. احمدینژاد این موضوع را تماماً تکذیب کرد و گفت که صحت ندارد.
او در نهایت وقتی در برابر نقل قولی از فیدل کاسترو٬ رئیسجمهور سابق کوبا و از نزدیکان به حکومت ایران٬ قرار گرفت که از وی خواسته است تا از دشمنی با یهودیان و نفی هولوکاست دست بردارد٬ گفت: «دوستان ما آزاد هستند اظهار نظر کنند.» و سپس به گفتن این جمله که «یهودیها در ایران دارند زندگی میکنند٬ مثل همه مردم٬» اکتفا کرد.
او همچنین در مقابل این نگرانی اعلام شده از سوی هیلاری کلینتون٬ وزیر خارجه آمریکا٬ که از نظامی شدن ایران سخن گفته است٬ بیان کرد: « از خانم کلینتون انتظار میرود پیش از سخن گفتن فکر کند.» محمود احمدینژاد همچنین برای مذاکره «عادلانه و محترمانه» با آمریکا اعلام آمادگی کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر