چهارشنبه، آذر ۱۶، ۱۳۹۰

کمپین صندلی خالی و "سکوت اعتراضی" به مناسبت روز دانشجو

کمپین صندلی خالی و "سکوت اعتراضی" به مناسبت روز دانشجو

 

از سوی گروهی از دانشجویان و فعالان دانشجویی، روزهای ۱۶ تا ۲۲ آذر به نام هفته دانشجو نام‌گذاری شده است. کمپین "صندلی خالی" به یاد دانشجویان کشته‌شده و زندانی و "روز سکوت اعتراضی" از برنامه‌های این هفته است.

 

«هم‌کلاسی من کجاست؟» این شعار کمپینی است که به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو و با نام "کمپین صندلی خالی" آغاز شده است. گروهی از دانشجویان ایرانی خارج از کشور با راه‌اندازی این کمپین سعی در جلب توجه افکارعمومی به دانشجویانی دارند که هم‌اکنون در ایران زندانی‌اند، از تحصیل محروم شده‌ یا مجبور به ترک تحصیل شده‌اند.
در صفحه فیس‌بوک این کمپین نوشته شده: «ایده بسیار ساده است. با قرار دادن تصاویر دانشجویان شهید و زندانی بر روی صندلی‌های خالی کلاس و ارسال فیلم و عکس آن به کمپین، یاد این عزیزان را در روز دانشجو زنده نگهداریم».
دانشجویان ایرانی دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا روز گذشته (۱۵ آذر) در راستای این کمپین، هریک با در دست گرفتن عکسی از دانشجویان زندانی، کشته‌شده و محروم از تحصیل سر کلاس‌های خود حاضر شدند.
صفحه فیس‌بوک این کمپین همچنین حاوی عکس‌هایی از دانشجویان خارج از کشور است که هریک با قرار دادن عکس یک دانشجوی زندانی، کشته‌شده یا محروم از تحصیل در مقابل صورت خود، این فعالان دانشجویی را به همکلاسی‌ها و اساتید دانشگاه محل تحصیل خود معرفی کرده‌اند.
این صفحه همچنین محلی است برای انتشار اخبار و بیانیه‌های روز دانشجو، از جمله نامه مجید دری دانشجوی زندانی به مناسبت ۱۶ آذر. خبر مربوط به برگزاری مراسم بزرگداشت کیانوش آسا، دانشجوی کشته‌شده و نامه دانشجویان زندانی از داخل زندان از طریق این صفحه در فضای مجازی پخش شده‌اند.
روز سکوت
سایت دانشجونیوز از پیشنهاد "شبکه دانشجویی گرامیداشت هفته دانشجو" به دانشجویان و ایرانیان خارج کشور به مناسبت روز دانشجو خبر داده است. اعضای این شبکه از ایرانیان خارج از کشور خواسته‌اند تا در روز سه شنبه ٢٢ آذر، ۱۳ دسامبر مصادف با آخرین روز هفته دانشجو سکوت  اختیار کنند.
در بیانیه این شبکه آمده است: «فعالان و شخصیت‌های سیاسی خارج کشور آن روز را سکوت کنند. آنها که با رسانه‌های جمعی مصاحبه می‌کنند، آن روز را با هیچ رسانه‌ای مصاحبه نکنند و علت مصاحبه نکردنشان را هم به رسانه‌ها بگویند و رسانه‌ها نیز این پیام را انعکاس دهند. بگذارید یک روز برای اتحاد، نیروهای سیاسی ساکت باشند. آن روز مقاله جدیدی را چاپ نکنند. بگذارند یک روز مقاله‌های کهنه بیشتر بمانند. رسانه‌ها نیز می‌توانند همراهی کنند. آن روز تیتر صفحه اولشان را به عنوان "روز سکوت اعتراضی" به "نداشتن حق حرف زدن" در ایران اختصاص دهند».
پیشنهاد دهندگان "روز سکوت" خاطرنشان کرده‌اند که اگر فراخوانی از داخل ایران برای یک اقدام اعتراضی بود، آنها هم از آن حمایت می‌کردند اما تاکید کرده‌اند که «وقتی همه را در داخل کشور مجبور به سکوت کرده‌اند، ما می‌توانیم سکوت را نماد اعتراض کنیم».
شبکه دانشجویی گرامیداشت هفته دانشجو همچنین بر این نکته تاکید کرده‌ است که «گاهی شیوه اعتراض دارای مهمترین نقش نیست، بلکه تحقق، فراگیری و انجام کنش جمعی اهمیت دارد».
این شبکه به همین علت از عموم ایرانیان خواسته‌ است تا در این حرکت نمادین اعتراضی شرکت کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر