پنجشنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۰

نخستین گام اروپا برای تحریم نفت ایران

نخستین گام اروپا برای تحریم نفت ایران

REUTERS/Thierry Roge

نوشتۀ ناصر اعتمادی
دو روز پس از حملۀ دستجات بسیجی به سفارتخانۀ انگلستان در تهران، اتحادیۀ اروپا یک گام به سمت تحریم صادرات نفت ایران برداشت.

گفتگو باجمشید اسدی استاد استراتژی اقتصادی در فرانسه
 
01/12/2011 by ناصر اعتمادی
 وزرای بیست و هفت کشور عضو اتحادیۀ اروپا امروز در نشستی در بروکسل بر سر تشدید مجازات های اقتصادی به ویژه علیه صنعت نفت ایران با یکدیگر توافق کردند.
در نشست امروز خود، اتحادیۀ اروپا ١٨٠ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی را به فهرست مجازات های خود افزود. به درخواست فرانسه و انگلستان، وزرای امور خارجۀ اتحادیۀ اروپا توافق کردند که اعمال مجازات های جدید علیه صنایع انرژی و حمل و نقل ایران را مد نظر قرار دهند.
وزرای امور خارجۀ کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بیانیۀ پایانی خود بر سر گسترش مجازات های موجود اروپا علیه ایران با یکدیگر به توافق رسیدند و همچنین اعلام کردند که در همکاری با شرکای بین المللی شان تدابیر و مجازات های تازه ای را علیه نظام مالی، سیستم حمل و نقل و بخش انرژی ایران مورد بررسی قرار می دهند.
وزرای امور خارجۀ اتحادیۀ اروپا همچنین اعلام کردند که تصمیم نهایی در زمینۀ تحریم های جدید در اجلاس سی ام ژانویه گرفته خواهد شد.
اکثریت بزرگ اعضای اتحادیۀ اروپا با تحریم نفت صادراتی ایران موافق کردند.
تنها، یونان که ٥٠ درصد نفت مورد نیاز خود را آنهم به طور اعتباری از ایران وارد می کند در مورد تحریم نفت این کشور ملاحظاتی را مطرح کرد و اعلام نمود که مطمئن نیست که تاثیرات منفی قطع ناگهانی واردات نفت ایران برایش قابل جبران باشد. آلن ژوپه وزیر امور خارجۀ فرانسه ملاحظات یونان را قابل فهم دانست و افزود که اتحادیۀ اروپا می کوشد در همکاری با شرکای بین المللی اش از دیگر کشورهای تولید کننده نفت بخواهد که با افزایش تولید نفت خام خود قطع واردات نفت ایران را جبران کنند.
منابع اروپایی افزوده اند که مجازات های تازه ای نیز نظام بانکی ایران و به ویژه بانک مرکزی این کشور را هدف قرار بدهند. دولت انگلستان پیشتر بانک مرکزی ایران را به طور یکجانبه تحریم کرده و آمریکا نیز آن را یکی از مراکز مهم پولشویی در جهان معرفی نموده است. فرانسه نیز خواستار مسدود شدن دارایی های بانک مرکزی و تحریم نفت صادراتی ایران شده است.
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر