چهارشنبه، اسفند ۱۰، ۱۳۹۰

«حکم محکومیت جوانفکر، در دادگاه تجدید نظر تایید شد»


«حکم محکومیت جوانفکر، در دادگاه تجدید نظر تایید شد»

گزارش ها حاکی است دادگاه تجدید نظر پرونده علی اکبرجوانفکر، مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد و سرپرست موسسه ایران، حکم دادگاه بدوی را تایید کرده و وی را به یک سال حبس و پنج سال محرومیت از فعالیت سیاسی محکوم کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای جوانفکر به اتهام «توهین به مقام رهبری» محکوم شده و این حکم «لازم الاجرا و غیرقابل تجدید نظر» است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا اما در گزارشی به نقل از وکیل پرونده می گوید این حکم هنوز نهایی و تایید نشده چرا که «اگر تایید شده باشد، اول به وکیل پرونده ابلاغ می شود و هنوز ابلاغی صورت نگرفته است.» با این حال ایرنا در گزارش خود نوشته که این حکم «به طور شفاهی» به وکیل پرونده ابلاغ شده است.

قهرمان شجاعی، وكیل مدافع سرپرست موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران درباره نتیجه اعتراض به حكم شعبه ۱۵دادگاه انقلاب مبنی بر محكومیت علی اكبرجوانفكر گفت: «هنوز نتیجه اعتراض موكلم به رای شعبه 15 دادگاه انقلاب ابلاغ نشده و طبق قانون، دادگاه بدوی یا تجدید نظر موظف است، حكم صادره خود را ابتدا به وكیل یا موكل وی اطلاع دهد.»

وکیل آقای جوانفکر همچنین گفته است: «اگر دادگاه تجدید نظر، پیش از ابلاغ حكم به وكیل یا متهم، آن را به رسانه ها یا سایرین اعلام كند، تخلف انتظامی محسوب می شود و می توان اقامه دعوا كرد.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی پیشتر گفته بود حکم حبس علی اکبر جوانفکر قطعی شده است. وی گفته بود: «مدیر مسئول روزنامه ایران تنها یک پرونده نداشت و پرونده‌های توامانی داشت... در یکی از این پرونده‌ها این فرد به حبس محکوم شده بود که سرانجام در جریان تجدید نظر حبس به مدت شش ماه برای این فرد تأیید شد.»

به دنبال کناره گيری حيدر مصلحی از سمت وزير اطلاعات در اردیبهشت ماه سال جاری، که با موافقت رييس جمهوری ايران روبرو شد، رسانه های ايران از دستور آيت الله خامنه ای مبنی بر بازگشت به کار آقای مصلحی خبر دادند. ولی علی اکبر جوانفکر در يادداشتی در وبلاگ خود، خبر ابقای حيدر مصلحی در سمت خود با نظر رهبری را «جعلی، دروغ و خلاف واقع» خواند.

يادداشت آقای جوانفکر با واکنش مدعی العموم روبرو شد و وی کيفرخواستی عليه مشاور مطبوعاتی محمود احمدی نژاد ارائه کرد و به دنبال آن، وی در دادگاه محکوم شد.

علی‌اکبر جوانفکر که مدیریت خبرگزاری ایرنا را بر عهده دارد، در آن زمان صدور این حکم را رد کرد و با اعلام اینکه حکم دادگاه انقلاب «فاقد استدلال، استناد و تحليل حقوقی، ادبی، منطقی و قانونی» است، تاکید کرد که «در صدور اين حکم، مصالح نظام مورد توجه قرار نگرفته است.»

علی اکبر جوانفکر پيش از اين نیز از سوی دادگاه کيفری استان تهران به اتهام انتشار مطالب «خلاف موازين اسلامی» به تحمل يک سال حبس و سه سال محروميت از هر گونه فعاليت مطبوعاتی محکوم شده بود.

بر اساس اين حکم، جوانفکر به اتهام انتشار مطالب «خلاف موازين اسلامی» در ويژه ‌نامه‌ای با عنوان «خاتون»، به شش ماه حبس و در مورد اتهام انتشار مطالب و تصاوير خلاف عفت عمومی در اين ويژه‌ نامه، به شش ماه زندان محکوم شده است.

کلینتون: اتحادیه اروپا و ژاپن در اجرای تحریم های ایران همکاری می کنند


کلینتون: اتحادیه اروپا و ژاپن در اجرای تحریم های ایران همکاری می کنند

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه در گفت وگویی در مجلس سنا گفت که دولت باراک اوباما به طور جدی در پی اجرای درست و کامل تحریم ها علیه ایران است و در این راه دیگر متحدان از جمله ژاپن و اتحادیه اروپا، با واشینگتن همکاری می کنند.

به گزارش رویترز، خانم کلینتون گفت: «اتحادیه اروپا به طور جدی در حال همکاری است ولی برخی کشورها مثل ژاپن، به رغم برنامه جدی برای همکاری، برای کاهش واردات نفت از ایران با موقعیتی خاص و ویژه روبرو هستند.»

وی همچنین افزود: «محاسبه و ارزیابی ما این است که ایران در حال حاضر برای دستیابی به بمب اتمی تصمیمی نگرفته است هرچند به اعمالی دست می زند که تردیدها را افزایش می دهد و سوالات زیادی ایجاد می کند.»

همچنین به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، خانم کلینتون در جلسه ای با کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا گفت: «البته دلیل این اقدامات را هم نمی دانیم. برای مثال هنوز برای ما سوال است که چطور صدام حسین سعی می کرد به همه بقبولاند سلاح بیولوژیکی، شیمیایی و سلاح کشتار جمعی در اختیار دارد در حالی که به آن دسترسی نداشت.»

وزیر خارجه آمریکا افزود: «ما با جدیت تمام مشغول اجرای تحریم های جدید علیه ایران هستیم و با توجه به برنامه دولت آمریکا، ابزارهای لازم برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی را دنبال می کنیم.»

ژاپن سومین خریدار بزرگ نفت در جهان است و سال گذشته نزدیک به ۹ درصد نفت وارداتی خود را از ایران تهیه کرده است. با این حال این کشور پس از سونامی و فاجعه در نیروگاه اتمی فوکوشیما، نیاز بیشتری به انرژی دارد در نتیجه خرید خود را افزایش داده است.

هیلاری کلینتون گفت که «گفت وگویی صادقانه» با چند تن از کشورهای طرف معامله با ایران داشته و نتیجه این بوده که حرکت رو به کاهش برای خرید نفت ایران و نیز خودداری از همکاری با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است.

وی افزود: «اتحادیه اروپا و ژاپن از شاخص ترین مثال ها در این مورد هستند که قدم های بسیار بزرگی برداشته اند و سهم بزرگی در پایین آوردن درآمد ایران از بازار نفت داشته اند. با این حال برخی از کشورها هستند که با مشکلاتی خاص روبرو هستند که نمونه آن ژاپن است.»

روزنامه ژاپنی «نیکی» هفته گذشته از امکان کاهش «۲۰ درصدی واردات نفت از ایران» خبر داده و افزود که ژاپن و آمریکا تا پایان ماه فوریه، هفته جاری، بر سر نحوه کاهش وابستگی ژاپن به نفت ایران به توافق‌های اولیه دست خواهند یافت.

برخی گزارش‌ها نیز حاکی است که ژاپن در کنار هند و چین در نظر دارد تا «دستکم ۱۰ درصد» از واردات نفت خود از ایران بکاهد. این خبر در حالی منتشر شده که از سال ۲۰۰۷ تا کنون و فارغ از مسئله تحریم‌ها، ژاپن به طور میانگین سالانه حدود ۱۰ درصد از میزان واردات نفتی خود از ایران کاسته است.

چین، هند و ژاپن به ترتیب بزگترین خریداران نفت ایران هستند و در مجموع حدود ۴۵ درصد از نفت ایران را وارد می‌کنند. ژاپن در سال ۲۰۱۱ تقریبا ۹ درصد از نیاز نفتی خود را از ایران خریداری کرد و روزانه بیش از ۳۱۳ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است.

اتحادیه اروپا سوم بهمن‌ماه تصمیم به تحریم نفت ایران گرفت. تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا از ۱۱ تیرماه اجرایی می‌شوند و در این دوره زمانی قراردادهای پیشین اروپا با ایران همچنان از سوی اروپا معتبر خواهد بود.

با این‌حال جمهوری اسلامی روز سوم اسفندماه اعلام کرد که در واکنش به تحریم‌ها جدید نفتی اروپا، صادرات نفت به هلند،‌ اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، یونان و پرتغال را قطع می‌کند.

قطع معاملات «بانک اسلامی نور» دبی با بانک‌های ایرانی





قطع معاملات «بانک اسلامی نور» دبی با بانک‌های ایرانی



بانک اسلامی نور، از بانک‌های مستقر در دبی.
تنها ساعتی پس از آن که خبرگزاری رویترز از قطع رابطه «بانک اسلامی نور» در دبی با جمهوری اسلامی ایران تحت فشار آمریکا خبر داد، این بانک بزرگ عربی اعلام کرد که خود پیش‌دستی کرده و در ماه دسامبر گذشته تمام روابطش با ایران را قطع کرده است.

روز چهارشنبه خبر رسید که «بانک اسلامی نور»، از بانک‌های مستقر در دبی، که نقل و انتقال حدود ۶۰ درصد از درآمد صادرات نفتی ایران از طریق آن صورت می‌گیرد تحت فشار ایالات متحده دادوستد تجاری خود با ایران را قطع کرده‌ است.

این امر پس از آن صورت می‌گیرد که وزیر خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه خطاب به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تأکید کرد که دولت اوباما «با سرعت» در جهت اعمال تحریم‌های شدید تازه علیه ایران حرکت می‌کند.

روزنامه آمریکایی وال‌استریت جورنال به تازگی گزارش داده‌ بود که بانک اسلامی نور که پسر امیر دبی ریاست آن را بر عهده دارد محل دریافت حدود ۶۰ درصد از درآمد نفتی ایران شده‌ است. این روزنامه همچنین از قطع تازه روابط این بانک با ایران خبر داده‌ بود.

روز چهارشنبه یک مقام دولتی امارات و یک منبع در بانک اسلامی نور در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز قطع روابط تجاری این بانک با ایران را تأیید کردند.

به نوشته رویترز، بانک مرکزی امارات متحده عربی طی سه ماه گذشته نظارت خود را بر بانک‌های اماراتی طرف حساب جمهوری اسلامی افزایش داده‌ و بانک اسلامی نور اولین نهاد مالی در دبی است که از سوی مقام‌های اماراتی در این ارتباط تحت فشار قرار گرفته‌ است.

خالد الغیث، معاون وزیر امور اقتصادی امارات متحده عربی، به رویترز گفت: «البته ما به عنوان دولت امارات از قطعنامه‌های سازمان ملل پیروی می‌کنیم» و افزود که مقام‌های اماراتی با طرف‌های آمریکایی در تماس هستند تا از زیان‌های احتمالی که در ارتباط با تحریم‌های ایران به سیستم بانکی امارات وارد می‌آید بکاهند.

بانک اسلامی نور در امارات متحده عربی در واکنش به این خبر روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که خود در واکنش به تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیش‌دستی کرده و در دسامبر سال ۲۰۱۱ یعنی نزدیک به سه ماه پیش رابطه‌اش را با بانک‌های ایرانی قطع کرده است.

در ای‌میل این بانک به خبرگزاری رویترز با اشاره به تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران آمده است که بانک اسلامی نور «در اقدامی پیش‌گیرانه» به رابطه تجاری خود با بانک‌های ایرانی فعال در امارات متحده عربی پایان داده است.

یک مقام اماراتی پیش از این در پیوند با نگرانی‌های آمریکا از برنامه هسته‌ای ایران به روزنامه وال‌استریت جورنال گفته بود که «دولت امارات این نگرانی‌ها را بسیار جدی گرفته و در حل و فصل قضیه بانک اسلامی نور کمک کرده ‌است».

قدرت‌های غربی می‌کوشند با افزودن بر تحریم‌ها علیه ایران، جمهوری اسلامی را به توقف برنامه مناقشه‌انگیز هسته‌ای خود وادار کنند، برنامه‌ای که ایران آن را صلح‌آمیز دانسته و ادامه آن را حق مسلم خود می‌داند.

در این رابطه وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه ژوئن گذشته قانونی را تصویب کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند از طریق آن بانک‌های خارجی را که برای ایران معاملات نفتی انجام می‌دهند مجازات کند.

افزایش «هرچه شدیدتر و سریع‌تر» تحریم‌ها

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه خطاب به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت «با توجه به آن چه در داخل ایران در جریان است و به نظر می‌آید فشار زیاد اقتصادی را باعث شده و به نظر ما این امر بر روی جریان تصمیم‌گیری [آنها] تأثیر دارد، قصد داریم تا این تحریم‌ها را هرچه شدیدتر و سریع‌تر افزایش دهیم».

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این تأکید هیلاری کلینتون در پاسخ به نگرانی‌های کنگره آمریکا در این مورد بود که کاخ سفید ممکن است «به اندازه کافی» به نهادهای مالی که با بانک مرکزی ایران دادوستد دارند فشار نیاورد.

خانم کلینتون افزود که کاخ سفید و کنگره در موضوع ایران و تحریم‌ها در توافق هستند و افزود که «دولت آمریکا در سیاست خود در قبال ایران ثبات قدم داشته‌ است».

وی افزود: «با تلاش‌های خوبی که داشته‌ایم توانسته‌ایم تحریم‌های منندز-کرک را به تصویب برسانیم و در حال اجرای آن تحریم‌ها هستیم. تا به حال چنین موردی نداشته‌ایم که دنیا هم با آن موافقت کند.»

یک کمیته سنای آمریکا در راستای فشار بر شرکت‌هایی که تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نقض می‌کنند، پیش از این با تصویب متممی هرگونه کمک بانک «صادرات و واردات» آمریکا به نهادهایی مانند صنایع ریلاینس هند که درحال فروش فراورده‌های نفتی به ایران است را ممنوع کرد.

این متمم از سوی رابرت منندز، سناتور دمکرات از ایالت نیوجرسی، و مارک کرک، سناتور جمهوریخواه از ایالت ایلینویز، پیشنهاد شده‌بود.

طرح _ تحریم انتخابات / پنجشنبه ۱۱ اسفند، روز آگاهی ، جمعه ۱۲ اسفند روز همبستگی


طرح _ تحریم انتخابات / پنجشنبه ۱۱ اسفند، روز آگاهی ، جمعه ۱۲ اسفند روز همبستگی

شورای هماهنگی راه سبز امید از مردم خواسته است در روز پنجشنبه 11 اسفند، بیرون از خانه با حضور گسترده و پر شور در اماکن عمومی (مراکز خرید ، میادین ، پارک ها و...) به‌ویژه در فاصله 4 تا 6 بعد از ظهر، برای آگاهی دادن به دوستان در مورد انتخابات نمایشی، و در روز 12 اسفند به نشانه همبستگی با رهبران زندانی جنبش سبز، یک روز را همراه خانواده در حبس خانگی بمانند و این بار اعتراض خود را اینگونه به نمایش بگذارند. راه سبز امید تا آخر سبز می ماند و امیدش را برای بهروزی مردم این سرزمین از دست نمی دهد

پنجشنبه ۱۱ اسفند، روز آگاهی با حضور گسترده و پر شور در اماکن عمومی و جمعه ۱۲ اسفند، روز همبستگی، با خانه نشینی و تحریم انتخابات

سایز مناسب برای استفاده در صفحات فیس بوک(کاور تایم لاین)

به گفته مطهری در روز ۳۰ خرداد ۸۸ خیلی بیشتر از پنجاه نفر کشته شدند


به گفته مطهری در روز ۳۰ خرداد ۸۸ خیلی بیشتر از پنجاه نفر کشته شدند


علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در مناظره انتخاباتی با حمید رسایی نامزد جبهه پایداری در انتخابات، گفت که در روز 30 خرداد 1388 خیلی بیشتر از 40 تا 50 نفر به دست نیروهای امنیتی و انتظامی ایران کشته شده اند.
اشاره مطهری به نا آرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری دو سال و نیم پیش ایران است. روز 30 خرداد روز پس از سخنرانی آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در نماز جمعه تهران است که طی آن تقلب در انتخابات را مردود دانست. او خواستار پایان اعتراض های خیابانی شد و رهبران معترضان را مسئول حوادثی دانست که در این اعتراض ها رخ می دهد.
روز 30 خرداد سرکوب اعتراض ها توسط نیروهای امنیتی و انتظامی شدت گرفت.
اصلاح طلبان که می گویند در انتخابات ریاست جمهوری تقلب گسترده و سازمان یافته روی داده، دست به اعتراض زدند. حاصل سرکوب این اعتراض ها ده ها کشته در خیابان ها و بازداشتگاه و صدها زندانی بود.
بنا به گزارش رسیده به «العربیه.نت» مطهری در این مناظره عامل اوج گیری اعتراض ها و سوق داده شدن شعارها علیه رهبر جمهوری اسلامی نحوه برخورد حاکمیت با آن دانست. او گفت که عده ای از مردم در پی تشکیک نامزدهای معترض به نتایج انتخابات مردد بودند که حق با کدام طرف است اما سوء مدیریت بحران باعث شد عده ای که به نتایج انتخابات معترض بودند اما نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را قبول داشتند، در نهایت شعارهایی علیه نظام و رهبر جمهوری اسلامی سر دهند.
مطهری در نخستین دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد حامی او بود اما بعدها به یکی از سر سخت ترین منتقدان دولت در میان اصولگرایان تبدیل شد.
این نامزد انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی برخورد امنیتی با معترضان را عامل «مجبور شدن آیت الله خامنه ای به ورود به عرصه» و مطرح شدن شعارها علیه او دانست.
او با تاکید بر این که در صورت وقوع رخدادهای مشابه باید حساب مردم را از رهبران اعتراض ها جدا کرد گفت: «اگر فرض کنیم موسوی و کروبی وابسته به آمریکا باشند، اما شماری از مردم تنها معترض به نتیجه انتخابات بودند.»
میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری هستند که رهبری اعتراض های پس از انتخابات را دست گرفتند. با وجود این که این دو از مقام های پیشین در ایران بودند، اما اصولگرایان حاکم بر این کشور آن ها را رهبران «فتنه» معرفی می کنند. اصولگرایان به اعتراض های پس از انتخابات ریاست جمهوری «جریان فتنه» می گویند.
مطهری ادامه داد: «ما به معترضان به نتایج انتخابات اجازه حرف زدن و تجمع ندادیم.
باتوم ها را بالا بریدم و آن ها را کتک زدیم. در روز 30 خرداد 40تا 50 نفر کشته شدند.»
تا کنون آمار دقیقی از شمار کشته شدگان در نا آرامی های پس از انتخابات ایران ارائه نشده است.
مطهری با مطرح کردن این سوال که آیا این مقابله با معترضان روش درستی بود؟ افزود: «باید به آن ها اجازه اظهار نظر می دادیم. صدا و سیما هم آن را پخش می کرد تا جریان فروکش کرده و در نهایت با افرادی که در پی براندازی بودند، برخورد می شد.»
رسایی در اعتراض به این سخنان مطهری و آمار ارائه شده توسط او در خصوص تعداد کشته شدگان گفت: «حتی بی بی سی چنین ادعای در خصوص آمار کشته شدگان پس از انتخابات نکرد.» مطهری در پاسخ گفت: «تعداد کشته ها بیش از این بود اما من خیلی کمتر گفتم.»

ولی فقیه قابل انتقاد است

علی مطهری در ادامه به انتقاد از عملکرد «جبهه پایداری» پرداخت و گفت: «دوستان ما در جبهه پایداری گمان می کنند که دفاع از نظام با دفاع از حقوق مردم در تضاد است و اگر از مردم دفاع شود مقابله با نظام و ایستادگی در برابر ولایت فقیه خواهد بود. در حالی که چنین نیست.»
جبهه پایداری نام گروهی اصولگرا است که با محوریت محمد تقی مصباح یزدی روحانی تندرو تشکیل شده است. تشکیل این گروه پس از آن صورت گرفت بخشی از جناح حاکم بر ایران نتوانست با » جبهه متحد اصولگرایان » به توافق برسد. جبهه متحد با محوریت محمد رضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری تشکیل شده است.
در » جبهه پایداری » عمدتا شخصیت هایی عضو هستند که در انتخابات ریاست جمهوری بزرگترین حامیان احمدی نژاد بودند.
مطهری در ادامه انتقادهای خود از «جبهه پایداری » گفت : » این دوستان ولایت را بالا‌تر از عدالت می‌دادند که این حرف بسیار خطرناکی است حتی خدا از عدالت بالا‌تر نیست.»
او ادامه داد که اعضای » جبهه پایداری » گمان می کنند اگر از عملکرد مدیریت در بحران کشور انتقاد شده به ولی فقیه انتقاد شده است.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «در نگاهی مسیع تر ولی فقیه هم قابل انتقاد است. در زمان پیامبر از او انتقاد می شد پس چگونه است اکنون گمان می کنیم ولی فقیه قابل سوال کردن نیست؟»
او افزود : » دوستان جبهه پایداری فکر می کردند اگر از عملکرد مدیریت در بحران‌های کشور انتقاد شود به ولی فقیه انتقاد شده در حالی که حتی در نگاهی وسیع‌تر ولی فقیه نیز قابل سوال کردن و انتقاد است. زمانی که ما پیامبر را مورد سوال قرار می‌دهیم چطور است که وقتی به ولی فقیه می‌رسیم قابل سوال نیست. بنابراین این تفکر خیلی خطرناک است.»
مطهری که در راس ائتلافی با نام «صدای ملت» قرار گرفته، در بیان برنامه های ائتلاف خود گفت: » برداشت صحیح از ولایت فقیه، توجه به آزادی بیان، دفاع از حقوق ملت در رابطه با حرمت شکنی، حمایت از تولید و حفظ ارزش پول ملی، تلاش برای مهار تورم از جمله معیارهایی است که صدای ملت به خاطر آن تشکیل شده است.»
او تاکید کرد که ائتلاف «صدای ملت» منتقد دولت است.
العربی

ویکی لیکس با افشای سندی ازطرفداری روسیه،هند وعربستان سعودی برای حمله اسرائیل به ایران خبرداد


ویکی لیکس با افشای سندی ازطرفداری روسیه،هند وعربستان سعودی برای حمله اسرائیل به ایران خبرداد

وبسایت ویکی لیکس سندی منتشر کرده که در آن ادعا شده روسیه، هند و عربستان سعودی طرفدار حمله اسرائیل به ایران هستند اما چین و اتحادیه اروپا به دلایل اقتصادی، مخالف این حمله هستند.
این سند منتشرشده در ویکی لیکس که در آن از حمله به ایران سخن گفته شده، یکی از پنج میلیون ایمیلی است که گروه «ناشناس» دو ماه پیش از شرکت آمریکایی «استراتفور» هک کرد و برای انتشار در اختیار ویکی لیکس قرار داد.
طبق این سند کریس فارنهام، از مدیران ارشد استراتفور، در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۱ (۲۲ آبان ۱۳۹۰)  ایمیلی با عنوان «ایران و اسرائیل؛ استقبال باراک از انفجارهای نظامی در ایران» برای یک منبع ناشناس در این شرکت فرستاده و در آن جزئیات کشورهای طرفدار و مخالف حمله اسرائیل به ایران را بیان کرده بود.
یک روز پیش از ارسال این ایمیل انبار مهمات یکی از پادگان‌های سپاه پاسداران ایران در روز ۱۲ نوامبر  (۲۱ آبان)  در غرب تهران منفجر شد که ده‌ها کشته و زخمی به جا گذاشت. ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در واکنش به این انفجار گفته بود که خوب است که این رویداد‌ها افزایش پیدا کند.
در این ایمیل نوشته شده بود: بسیاری نمی‌دانند که روسیه و هند ازجمله بزرگترین شرکای نظامی اسرائیل هستند. اگر یک مناقشه مستقیم میان ایران و اسرائیل اتفاق بیفتد، منافعی در زمینه افزایش قیمت نفت نصیب روسیه و عربستان سعودی خواهد شد.
در ادامه این ایمیل گفته شده بود: ازسوی دیگر انتظار می‌رود که چین و اتحادیه اروپا از بحران نفتی حاصل از این مناقشه، متضرر شوند.
نویسنده این ایمیل گفته بود که حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تنها ۴۸ ساعت زمان می‌برد و چنان مخرب خواهد بود که به تغییر حکومت در این کشور منجر خواهد شد.
کریس فارنهام نوشته بود: براساس طرح‌های اسرائیل، حمله به ایران تنها ۴۸ ساعت زمان خواهد برد و این حمله چنان مخرب خواهد بود که ایران قادر به تلافی نخواهد بود و حکومت این کشور سقوط خواهد کرد و باور کردن اینکه حماس یا حزب‌الله درگیر این مناقشه شوند، بسیار مشکل خواهد بود.
حمله به ایران با انگیزه‌های اقتصادی
این تحلیلگر استراتفور درعین حال گفته بود که برخلاف ادعاهای مطرح شده در رسانه‌ها، حمله به ایران بعید است زیرا کماندوهای اسرائیلی بخش‌های عمده‌ای از برنامه هسته‌ای ایران را از مدت‌ها پیش هدف قرار داده‌اند.
نویسنده‌ این ایمیل نوشته بود: بسیاری در رسانه‌ها انتظار حمله گسترده اسرائیل به ایران را دارند و از آن حمایت می‌کنند. حتی اگر اسرائیل توانمندی‌های چنین اقدامی را داشته باشد و آماده حمله از زمین، هوا و دریا به این کشور باشد در این مقطع نیازی نیست که اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند زیرا کماندوهای اسرائیلی  بخش قابل توجهی از برنامه هسته‌ای ایران را تخریب کرده‌اند.
به گفته نویسنده این ایمیل برنامه هسته‌ای ایران انگیزه‌ برای حمله به این کشور نیست بلکه عوامل اقتصادی، انگیزه حمله به ایران هستند.
تحلیلگر استراتفور نتیجه‌گیری کرده بود: اگر به‌زودی حمله گسترده به ایران صورت بگیرد، این حمله به دلایل سیاسی و نفت انجام خواهد شد. سخت می‌توان باور کرد که اسرائیل آغازگر حمله به ایران باشد مگر آن که اسرائیل به عنوان یک پیمانکار اقدام کند.
استراتفور با ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و شرکت‌های سرمایه‌گذاری همکاری می‌کند و خود را یک آژانس اطلاعات جاسوسی جهانی معرفی می کند.
گروه ناشناس نیز مجموعه‌ای از هکرها، طرفداران و کاربران عادی علاقه‌مند به گردش آزاد اطلاعات و آزادی بیان در نقاط مختلف جهان هستند که پس از فشار دولت آمریکا بر ویکی‌ لیکس، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کردند.
مردمک

هشت دانشگاه کشور در هشت بیانیه انتخابات جمهوری اسلامی ایران را تحریم میکنند


هشت دانشگاه کشور در هشت بیانیه انتخابات جمهوری اسلامی ایران را تحریم میکنند

با نگاهی به سایت پر مخاطب بالاترین و آزادگی و دنباله و بی رنگی  و ریشه ها و صفحه فیس بوک و فضا های مجازی  ودیگر سایت های مهم خبری هرلحظه به تعداد  افراد ،احزاب وتشکل های درون  وبرون مرز که مخالف انتخابات  نهمین دوره مجلس شورای اسلامی   هستند افزوده میشود .
تقریباً میتوان گفت تمام فضا های مجازی و رسانه ای را تحریم انتخابات  به خود اختصاص داده است .
تا زمان تنظیم این گزارش تعداد بیشماری برای تحریم  انتخابات دست به دست هم داده  اند هرچه به روز انتخابات نزدیک تر میشویم این تحریمها نمود  ونماد بیشتری پیدا میکند با توجه به بسته بودن فضای سیاسی کشور،بازداشت گسترده فعالان حوزه رسانه ای و سیاسی،گروه ها و احزاب سیاسی مخالف و منتقد حاکمیت دست به تحریم گسترده انتخابات فرمایشی ۱۲ اسفند زده و برخی گروه ها خواستار خانه نشینی و تعداد بی شماری تحریم فعال  همراه با اعتراض وشعار نویسی را در بیانیه های خود گنجانیده اند . تا به امروز شخصیت ها و گروه های سیاسی مختلفی نظیر  دکتر ابوالحسن بنی صدر ، آقای رضا پهلوی ، امیر ارجمند  سخنگوی میرحسین موسوی ،سایت خبری جار نیوز(دکتر ایرج ربیعی)،  مجتبی واحدی سخنگوی مهدی کروبی ،آیت ال.علی محمد دستغیب  ،   سید محمد خاتمی،عبدالله نوری،جبهه مشارکت ،جبهه ملی ایران،سازمان مجاهدین انقلاب،کانون همبستگی ایرانیان برای رسیدن به دمکراسی  ،حزب پان ایرانیست شاخه برون مرز ،احمد نجمی، مدیر ارتباطات دفتر توسعه وبلاگ دینی و بازرس انجمن قلم حوزه علمیه قم، حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)  ، سایت انقلاب اسلامی متعلق به دکتر بنی صدر ، سایت فعال حامی دمکراسی و همبستگی ،نهضت آزادی ،جنبشِ سیاسی- اجتماعیِ پیروانِ نظامِ مشروطه، سایت رسمی سرهنگ محمد رضا آرین ، سازمان کارگران انقلابی ایران (را ه کارگر) ، انجمن رهائی ایران،سایت جرس ،  سایت چمران نیوز ،سازمان نهاد مردمی حزب دمکرات کردستان، کومله ‌زحمتکشان کردستان، پارت آزادی کردستان و سازمان خبات کردستان ایران و  ۳۹ نفر از زندانیان سیاسی و احمد صادقی، برادر سه شهید حکمت الله، جهانگیر و محمد صادقی و سردبیر هفته نامه «اندیشه فردا»،میراث ملی توقیف شده و صدها وبلاگ نویس فعال وتلویزیون ها ورادیو های برون مرز  … خواستار عدم شرکت در انتخاب فرمایشی ۱۲ اسفند شده اند.
عده قلیلی هم مانند علیرضا امیر قاسمی و همفکرانش مردم را تشویق به دادن رای می نمایند .
در شرایطی که مخالفین برگزاری انتخابات به تحریم گسترده دست زده اند ، موافقین برگزاری انتخابات با تمام امکانات وارد صحنه و مشغول خنثی کردن این تحریم همگانی هستند که ردیف های بی پایان از تابلوهایی که برای تبلیغات انتخابات برپا شده است. تابلوهایی که در برخی نقاط پر از تبلیغ  نام و شعار هستند و در بسیاری نقاط سفید باقی مانده اند. سفیدی هایی که از زمستان انتخابات نه تنها در میان مردم بلکه در بین دست اندرکاران حکایت از انتخابات نمایشی این دوره  دارد. درگوشه کنار از اینجا وآنجا شنیده میشود که در بین دست اندرکاران شکاف لحظه به لحظه افزونی پیدا میکند رقیبان همه با سپر ولی فقیه در مقابل هم ایستاده و در مناظره ها خط قرمزی از نظام نمانده است که بر روی آن خط بطلان نکشیده باشند .
با این حال کم نیستند پوسترها و تابلوهای کوچک و بزرگ تبلیغاتی که بر در و دیوار و سطح شهر آویزان شده اند. هر یک با نام و شعاری پرچمی علم کرده اند. یکی خود را به لباس بصیرت درآورده و دیگری از تجزیه اصولگرایی! سر برآورده ، آن دیگری به نام ملت مقابل دولت قد علم کرده و آن یکی با زدن ماسک حمایت از طبقه کارگر که سالهای سال است در ایام انتخابات نام و نان نداشته اش شعار برای کسب رای نموده است وارد این صحنه شده اند  .
گزارش‌های تصویری منتشر شده خبرگزاری‌ها از مناظره‌ها و نشست‌های انتخاباتی نامزد‌ها و جریان‌های محافظه‌کار نشان می‌دهد که دانشجویان و دانشگاهیان از این نشست‌ها استقبال نکرده‌اند.
از دانشگاهیان به عنوان یکی از گروه‌های مرجع در جامعه‌ یاد می‌شود که میزان مشارکت و استقبال آنها از مسائلی همچون انتخابات٬ در شکل‌دهی رفتار و تصمیم مردم تاثیر قابل توجهی دارد.
خبرگزاری فارس روز گذشته (یک‌شنبه ۳۰ بهمن) گزارشی تصویری از میزگرد انتخاباتی علیرضا زاکانی و قاسم روانبخش دو نامزد محافظه‌‌کار در دانشگاه «امام صادق» منتشر کرده که استقبال اندکی از آن شده است.
گزارش تصویری روز دوشنبه (اول اسفند) خبرگزاری مهر از مناظره‌های انتخاباتی برگزار شده در دنشگاه‌‌های «علم و صنعت» و دانشکده علوم «دانشگاه تهران» نیز نشان می‌دهد که دانشجویان این دانشگاه‌ها نیز از این مراسم‌ها استقبال نکرده‌اند.
همایش «جبهه پایداری» نیز که روز دوشنبه در دانشکده حقوق دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده بود با استقبال سرد دانشجویان مواجه شد.
دانشجویان و دانشگاهیان از دیگر نشست اعضای این جریان محافظه‌کار که روز یک‌شنبه در دانشگاه «تربیت مدرس» برگزار شد نیز استقبال نکرده‌اند.
دیگر نشست‌های خبری و مناظره‌های انتخاباتی نامزد‌ها و جریان‌های محافظه‌کار در خارج از دانشگاه‌ها نیز نشان می‌دهد این برنامه‌ها بدون استقبال مردمی برگزار شده است.
این گزارش‌های تصویری در شرایطی منتشر می‌شود که فرماندهان سپاه مدعی هستند در نهمین دوره انتخابات مجلس که قرار است ۱۲ اسفند برگزار شود٬ بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت خواهند کرد.
آنچه  مسلم است و نمیتوان منکرش شد اینست که مشکل می توان حدس زد نظام از پیچ تندی تاریخی که در آن گرفتار شده است رهائی پیدا کند .
همبستگی نیوز

رضا جلالی عضو سابق یک از اعضای ارشد سپاه نیز به تحریم انتخابات پیوست


رضا جلالی عضو سابق یک از اعضای ارشد سپاه نیز به تحریم انتخابات پیوست

Quantcast
رضا جلالی عضو سابق و ارشد سپاه پاسداران نیز انتخابات پیش رو را تحریم میکنیم تا راه دروغ و تزویر بسته شود
اگر برخی از دوستان هم فکر اینجانب به خاطر لقمه نانی خشک و کپک زده که از این سفره های رنگین به ایشان رسیده جرات افشای فساد و تباهی را ندارند و نمی توانند حتی نیت خود مبنی بر تحریم انتخابات مجلس را علنی کنند، خداوند را سپاسگزارم که این بنده کوچک خود را مشمول لطف و رحمت خود قرار داده تا با داشتن رتبه ۱۸ سرداری سپاه و رتبه ۱۵ علمی همچنان دست هایم پاک بماند و بتوانم قاطعانه این صحنه آرایی را ترک کنم و از همه دلسوزان این مرز و بوم هم میخواهم تا قاطعانه این انتخابات را تحریم کنند و راه دروغ و تزویر بسته شود
اگر برخی از دوستان هم فکر اینجانب به خاطر لقمه نانی خشک و کپک زده که از این سفره های رنگین به ایشان رسیده جرات افشای فساد و تباهی را ندارند و نمی توانند حتی نیت خود مبنی بر تحریم انتخابات مجلس را علنی کنند، خداوند را سپاسگزارم که این بنده کوچک خود را مشمول لطف و رحمت خود قرار داده تا با داشتن رتبه ۱۸ سرداری سپاه و رتبه ۱۵ علمی همچنان دست هایم پاک بماند و بتوانم قاطعانه این صحنه آرایی را ترک کنم و از همه دلسوزان این مرز و بوم هم میخواهم تا قاطعانه این انتخابات را تحریم کنند و راه دروغ و تزویر بسته شود. این بخش پایانی نامه ای است که نگارنده ی آن با پایان نامه اش راهی سخت و پرهزینه را برای خود انتخاب کرده، رزمنده ای که سالها در دفاع از وطن در جبهه ها حضور داشته حال با دیدن شرایط موجود و فاصله گرفتن از آرمان های شهدا سنگری دیگر را برای جببهه خود بنا کرده است.
رضا جلالی از پرسنل سابق و ارشد سپاه پاسداران در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق و کاندیدای رد صلاحیت شده سه دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است؛ که پس از انتخابات گذشته ریاست جمهوری به اتهام حمایت از میرحسین موسوی و فعالیت در ستادهای انتخاباتی میرحسین نیز در زمره دستگیرشدگان حوادث پس از انتخابات قرار گرفت.
وی از جمله رزمندگان دفاع مقدس است که طی حوادث پس از انتخابات بارها مورد هجمه قرار گرفته است. رضا جلالی از ۱۳ سالگی به عنوان کوچکترین جانباز جنگ شناخته شده او در یکی از عملیات ها در ۷۰ کیلومتری خاک دشمن چشم چپ خویش را از دست داده، رضا جلالی که یکی از اعضای تیم ملی نوجوانان فوتبال در سال ۱۳۶۰ بوده در پی شهادت مربی تیم اش و به عشق مربی شهید خود سنگرهای جبهه را جایگزین میادین ورزش در دوران جوانی خود کرده و عازم جبهه های جنگ شده؛ وی در دوران دفاع مقدس مسئول یکی از گروه های شناسایی برون مرزی بوده. و همیشه نیز به خود افتخار کرده است که سرباز فرمانده هانی چون، باکری، زین الدین و خرازی بوده. اما در این سالها او نیز از سوی افراد معلوم الحال از جمله بسیجیان بی بصیرتی خطاب میشود، بصیرتی که مشخص نیست ملاک آن چیست؟
این جانباز و بسیجی ارزشمند دفاع مقدس حال در سنگری دیگر آماده رزم شده و این بار نه در مبارزه با دشمن بلکه مبارزه میکند برای آنچه فرماندهانش در دوران دفاع مقدس جان خویش را دادند، آرمانهایی که امروز با گذشت زمان فاصله ی مان از آنها بیشتر و بیشتر میشود
این عضو سابق سپاه پاسداران در بخشی از نامه ی انتقادی خود به رهبری با بیان ناهنجاری های موجود و گلایه نسبت به تداوم این شرایط آورده است: حیرت می کنم وقتی می بینم بهترین و خوش فکرترین فعالین سیاسی این مرز و بوم و از جمله برخی دانشجویان من توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به گروگان گرفته می شوند و نهاد امنیتی این کشور که باید حافظ جان و مال و ناموس ملت ما باشد ، تبدیل به شبکه تبهکاری می شود که یک جوان ناپخته به واسطه عضویت در آن می تواند دختری دانشجو را که تصویر وی به عنوان محارب در نشریه نیروی انتظامی به چاپ رسیده تهدید به تجاوز به عنف کند و آن دختر مجبور به هجرت از وطن به سوی غربت می شود
. متن کامل نامه انتقادی رضا جلالی به رهبری که در اختیار چمران نیوز قرار گرفته است به شرح زیر است:
حضرت آیت الله سید علی خامنه ای
رهبر معظم انقلاب اسلامی
با عرض سلام
اینجانب رضا جلالی سرباز وطن که از سن سیزده سالگی راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شدم و به لطف خدا مدت ۷۵ ماه از جوانی خود را در مصاف با دشمنان بعثی ملت ایران سپری کردم و به توفیق جانبازی ۷۰ ٪ و اهدای یک چشم به درگاه احدیت دست یافتم ، به مدت هشت سال است که در عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی شورای نگهبان به اتهاماتی چون ” عدم اعتقاد و التزام به اسلام ” و عدم التزام به ولایت فقیه رد صلاحیت می شوم و همواره آقایان از بیان مصادیق عینی این عدم التزام طفره می روند .
وقتی به کارنامه سیاسی و اعتقادات خود می اندیشم ، به این نتیجه می رسم که اعضای محترم شورای نگهبان ممکن است در ادعای خود محق باشند؛ چرا که سالهای متمادی است قدرتمندان و رانت خواران سیاسی در این مرز و بوم نام مستعار ” اسلام ” را برای خود برگزیده اند و البته من از روزی که با پایان حماسه هشت ساله ملت ایران به صحنه علمی و سیاسی بازگشته ام هیچگاه نتوانسته ام اعتقاد و التزامی به منافع این رانت خواران داشته باشم.
روزی که از جنگ بازگشتم و هنوز پیکر بسیاری از همرزمان شهیدم به آغوش وطن بازنگشته بود ، بر این باور بودم که باید آنچه از دانشگاه خاکریزها در ایثار و شهادت آموخته ام به دیگر هموطنانم عرضه کنم و لذا با گروهی از دوستان اردوهای راهیان نور را بر پا کردیم تا هم یاد و خاطره شهدای سرفراز وطن را گرامی بداریم و هم بتوانیم آن تفکری که یک ملت را در مقابل دشمنان تا بن دندان مسلح خود و محاصره شرق و غرب هشت سال مقاوم نگه داشت ، ترویج کنیم.
آری ، همان تفکری که همرزمانم را در شب های عملیات وا می داشت تا برای عشق بازی عروس شهادت را به حجله ببرند و با پوست و گوشت خود بر روی منورهای آتشین بعثی ها بغلطند و این تفکر می توانست راهگشای بسیاری از مسائل دوران پس از جنگ ما نیز باشد ، اما کسانی که چفیه آن بزرگمردان را بر گردن خود آویختند متاسفانه هیچگاه اجازه ندادند که حقیقت آن تفکر برای متولدین دوران پس از جنگ آشکار شود! افسوس که بسیاری از همرزمان سپاهی من ، دین خود را به متاع دنیا فروختند و با گرفتن انواع امتیازات اقتصادی و تحصیلی و سیاسی ملت ایران را نسبت به اهداف و آرمان های شهدای والا مقام ما چون همت ها ، باکری ها ، خرازی ها و زین الدین ها بدبین ساختند و هر چه از آن روزهای عاشقانه فاصله گرفتیم شب های بی قراری ایثارگران راستین، تیره تر گشت و سکه تزویر از نام متعالی خداوند به سوی نام ابلیس چرخید و مجروحین سطحی جنگ ، کاسه داغ تر از آش شدند تا هر کسی را که پرسشی مطرح کند منافق و فتنه گر و مزدور بنامند !
به راستی نمی توانم شگفتی خود را پنهان کنم وقتی که می بینم روزنامه کیهان و نماینده حضرتعالی در این روزنامه که بیشترین سوء استفاده های مالی و اقتصادی را به نام تعاونی مسکن کارکنان موسسه کیهان از بیت المال داشته است، مواضع و سخنان شما را چنان تبیین و تفسیر می کنند که مقصود حضرتعالی را دقیقا معکوس به جامعه منتقل می کند و از آن بدتر اینکه این رسانه منعکس کننده انحصاری دیدگاههای حضرتعالی شناخته می شود و این چه جفای بزرگی است به شما و اهداف شما !
حیرت می کنم وقتی می بینم بهترین و خوش فکرترین فعالین سیاسی این مرز و بوم و از جمله برخی دانشجویان من توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به گروگان گرفته می شوند و نهاد امنیتی این کشور که باید حافظ جان و مال و ناموس ملت ما باشد ، تبدیل به شبکه تبهکاری می شود که یک جوان ناپخته به واسطه عضویت در آن می تواند دختری دانشجو را که تصویر وی به عنوان محارب در نشریه نیروی انتظامی به چاپ رسیده تهدید به تجاوز به عنف کند و آن دختر مجبور به هجرت از وطن به سوی غربت می شود.
بیشتر از آن شگفت زده می شوم که می بینم تفکری که من مبانی آن را از زیارت عاشورا و فراز ” انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم ” آن آموخته ام و سلم حضرت سید الشهدا یعنی عزت مندی انسان و جامعه را مبنای کنشگری می شناسد از سوی رانت خواران و چپاولگران مورد هجمه واقع میشود و علیرضا زاکانی یکی از این افراد که مدرک تحصیلی خود را با توصیه مقامات بلند پایه بسیج چون سردار حجازی دریافت کرده از من شکایت می کند و در سایت خود رد صلاحیت اینجانب را نشانه تلاش جنبش سبز برای ورود به مجلس تبلیغ می کند.
از آن عجیب تر برایم این است که همین محافل با تسلط بر تمامی تریبون های کشور آنچنان فضایی را ظرف دو سال گذشته بر کشور حاکم کرده اند که با سوءاستفاده از احساسات پاک اقشار متدین ملت ما بهترین فرزندان این کشور را روانه زندان و حبس خانگی کرده اند و انواع جنایات را علیه ملت رقم میزنند و هر بانگ حق طلبانه ای را در نطفه خاموش می کنند.
در چنین فضایی است که آقایان با خارج کردن نمایندگان واقعی مردم از صحنه، عروسک های بزک کرده را بر جای آنها می نشانند و افسوس که این عروسک های بزک کرده نه می خواهند و نه می توانند قدمی در دفاع از ملت خود بردارند و از این روست که کثیری از اقشار ملت ایران از صندوق های رای قطع امید میکنند.
اینجاست که سرباز وطن رضا جلالی که دیروز در برابر دشمن بعثی به عمق ۱۵۰ کیلومتری خاک دشمن میرفت ، این مرتبه در مقابل خون شهدا خود را مسئول می بیند تا علی رغم تاکید حضرتعالی مبتنی بر مشارکت در انتخابات، از صحنه خارج شده و انتخابات مجلس نهم را تحریم کند چرا که هر شکلی از حضور و فعالیت در این عرصه باعث می شود تا مقامات فاسد و مسئولین ناکارآمد حضور و برگه های رای ملت را تایید عملکرد خود قلمداد کنند و هر لحظه بیشتر از پیش از آرمان ها و اهداف شهدای عالی مقام انقلاب و دفاع مقدس فاصله بگیریم!
اگر برخی از دوستان هم فکر اینجانب به خاطر لقمه نانی خشک و کپک زده که از این سفره های رنگین به ایشان رسیده جرات افشای فساد و تباهی را ندارند و نمی توانند حتی نیت خود مبنی بر تحریم انتخابات مجلس را علنی کنند، خداوند را سپاسگزارم که این بنده کوچک خود را مشمول لطف و رحمت خود قرار داده تا با داشتن رتبه ۱۸ سرداری سپاه و رتبه ۱۵ علمی همچنان دست هایم پاک بماند و بتوانم قاطعانه این صحنه آرایی را ترک کنم و از همه دلسوزان این مرز و بوم هم میخواهم تا قاطعانه این انتخابات را تحریم کنند و راه دروغ و تزویر بسته شود.
ابایی از برخورد حذفی گرگ های خون خوار ندارم، چرا که فکر می کنم من از ” محمد بوعزیزی ” آن جوان سبزی فروش تونسی کمتر نیستم که با خودسوزی اش وجدان و غیرت ملت های عرب را برانگیخت و شعله های آتش از وجود او، سرمای استبداد را در جوامع عرب زبان منطقه به بهار آزادی پیوند داد.
والسلام علی من اتبع هدی
رضا

سه‌شنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۰

معلم زندانی در معرض خطر اعدام


جامعه / حقوق

معلم زندانی در معرض خطر اعدام

عبدالرضا قنبری معلم بازداشت‌شده در روز عاشورای سال ۸۸ با رد درخواست بخشودگی در معرض اعدام قرار گرفته است. کوهیار گودرزی نیز به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
با رد درخواست عفو عبدالرضا قنبری در کمیسیون عفو و بخشودگی دادگستری کل استان تهران، این معلم زندانی با خطر اجرای حکم اعدام روبرو شده است. خبرگزاری هرانا این خبر را به نقل از خانواده آقای قنبری اعلام کرده است.
عبدالرضا قنبری معلم ادبیات فارسی مدرسه‌ای در پاکدشت ورامین، جنوب شرقی تهران، عاشورای سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران نیز این حکم را تایید کرد.
پس از تایید این حکم در دادگاه تجدیدنظر تنها راه لغو آن درخواست عفو و بخشودگی از سوی متهم بود. اما اکنون این درخواست نیز مورد قبول واقع نشده است. عبدالرضا قنبری به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران متهم شده است.

گزارش نهادهای مستقل حاکی از آن است که وی در زمان بازداشت و بازجویی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از حق دسترسی به وکیل و تماس با خانواده محروم بوده است.
شش سال حبس برای کنشگر حقوق بشر
کوهیار گودرزی عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر نیز، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. به گزارش تارنمای کمیته گزارشگران حقوق بشر، اتهامات کوهیار گودرزی "اجتماع و تبانی علیه نظام" و "نبلیغ عیله نظام" عنوان شده است.
کوهیار گودرزی در تاریخ ۹ مردادماه بازداشت و بیش از ۶۰ روز در سلول انفرادی نگه‌داری شد. تا سه ماه پس از دستگیری گودرزی از محل بازداشت او اطلاعی در دست نبود.
ی
کوهیار گودرزی کنشگر اجتماعی که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است کوهیار گودرزی کنشگر اجتماعی که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است
ک روز پس از بازداشت کوهیار، پروین مخترع مادر وی نیز در کرمان دستگیر و از سوی دادگاه به ۲۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد. هرچند این حکم در دادگاه تجدیدنظر به حبس تعلیقی تبدیل شد، ولی قاضی به علت داشتن پرونده دیگری در شعبه ۱۰۴ دادگاه عمومی کرمان، تا امروز از صدور حکم آزادی خانم مخترع  خودداری کرده است.
سایت گزارشگران حقوق بشر از قول وکیل پروین مخترع، اتهامات او در پرونده دیگرش را  "توهین به شهدا و رهبری" عنوان کرده است.

آزادی دو روزنامه‌نگار
مرضیه رسولی، روزنامه‌نگاری که حدود یک ماه پیش بازداشت شده بود، روز دوشنبه هشتم اسفند، ۲۷ فوریه با سپردن وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
پرستو دوکوهکی، وبلاگ‌نویس و پژوهشگر اجتماعی نیز که از یک ماه و نیم پیش در بازداشت بود، روز هفتم اسفندماه با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
سایت گرداب وابسته به سپاه پاسداران، دو روز قبل از آزادی رسولی و دوکوهکی، اتهام این دو را عضویت در یک شبکه جاسوسی و همکاری با بی‌بی‌سی فارسی اعلام کرده بود. در حالی که بی‌بی‌سی فارسی همواره تاکید کرده که کسی در ایران با این شبکه همکاری نمی‌کند.

SH/JT

«اسرائیل احتمالا بدون اطلاع آمریکا به ایران حمله می‌کند»



یک مقام امنیتی آمریکا می‌گوید اسرائیل پیش از حمله احتمالی به ایران، آمریکا را در جریان آن نخواهد گذارد. به گفته یک کارشناس نظامی اسرائيل، زمان حمله به ایران میان آوریل و ژوئیه است و امسال سال سرنوشت‌سازی است.
مقام‌های اسرائیل گفته‌اند اگر بخواهند به ایران حمله کنند، آمریکا را پیشاپیش در جریان آن نخواهند گذارد.خبرگزاری آسوشیتدپرس این خبر را به نقل از یک مقام امنیتی ایالات متحده ذکر کرده است. این مقام امنیتی همچنین گفته است علت این‌که اسرائیلی‌ها نمی‌خواهند آمریکا را در جریان بگذارند این است که آنها نمی‌خواهند آمریکا مانع‌شان شود.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و ایهود باراک وزیر دفاع این کشور، در جریان سفر اخیر مقامات آمریکایی به اسرائیل این پیام را برای کاخ سفید فرستاده‌اند.

کاخ سفید به درخواست آسوشیتدپرس برای نظر دادن درباره این خبر پاسخ نداده است. در پی آن پنتاگون، رئیس اطلاعات داخلی آمریکا و سفارت اسرائیل در ایالات متحده نیز به صراحت از ابراز نظر در این باره خودداری کرده‌اند.

با بالاگرفتن مناقشه اتمی ایران، ایالات متحده در تلاش است تا در این رابطه مواضع اسرائیل را به آمریکا نزدیک کند. به همین منظور در هفته‌های گذشته ملاقات‌هایی بین مقامات بلندپایه اسرائيل و آمریکا صورت گرفته است.

ظرف دو هفته آینده قرار است ایهود باراک به واشنگتن سفر کرده و با مقامات بلندپایه حکومتی و نیز نمایندگان کنگره آمریکا ملاقات کند. وی همچنین هفته آینده با باراک اوباما دیدار خواهد داشت.
یک پهپاد اسرائیلی یک پهپاد اسرائیلی

درس عبرت از مذاکره با کره شمالی

رئیس اداره اطلاعات کاخ سفید گفته اسرائيل باید مطمئن باشد که ما به‌طور مشترک برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم و جلوی حمایت این کشور از تروریسم را می‌گیریم.

"داچ راپرزبرگر" که به همراه یک هیأت بلندپایه امنیتی به اسرائیل سفر کرده بود می‌افزاید: «ما از تجربه کره شمالی آموخته‌ایم؛ همان زمان که مذاکرات صلح در جریان بود، آنها به سلاح اتمی دست یافتند. دیگر بس است، دوران صبر کردن به پایان رسیده و همه گزینه‌ها روی میز است».

"مایک راجرز" نماینده جمهوری‌خواه ایالت میشیگان که همراه هیأت آمریکایی به اسرائیل سفر کرده بود، روز دوشنبه به شبکه سی‌.ان.ان گفت: «من حس می‌کنم اسرائیل به طور باورنکردنی برای حمله به تاسیسات اتمی ایران مصمم است. محاسبه آنها این است که دولت آمریکا برای یک حمله همه جانبه به ایران مصمم نیست. آنها معتقدند که خودشان باید در این باره تصمیم بگیرند و ایالات متحده را در مقابل عمل انجام‌شده قرار دهند».

«حمله به ایران شاید زودتر از ماه آوریل صورت گیرد»

"ساکی شالوم" متخصص استراتژی‌های دفاعی اسرائیل در مصاحبه‌ای با روزنامه "تاگس سایتونگ" چاپ برلین درباره زمان احتمالی حمله اسرائیل به ایران گفته است: «لئون پانه‌تا وزیر دفاع آمریکا از فاصله زمانی آوریل تا ژوئن و ژوئیه صحبت کرده. من به شما می‌گویم که زمان این حمله ممکن است جلو بیفتد اما فکر نمی‌کنم خیلی دیرتر از ژوئیه باشد».

این استاد دانشگاه "بن‌گورین" اظهار داشته که تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران، برای این کشور مشکل ایجاد کرده اما رهبری جمهوری اسلامی را متقاعد نکرده که برنامه اتمی را متوقف کنند یا حداقل سرعت آن را کم کنند.

وی در عین حال تاکید کرده هزینه‌ای که اسرائیل برای توقف برنامه اتمی ایران می‌پردازد نباید غیر قابل تحمل باشد. شالوم می‌گوید: «اسرائیل زمانی برای یک حمله نظامی تصمیم می‌گیرد که تمامی راه‌های دیگر به بن‌بست رسیده باشند. بهترین راه این است که تحریم‌ها اثر کنند».

وی همچنین تاکید می‌کند که حمله به ایران باید یک عملیات تخریبی کامل باشد اما در عین حال می‌افزاید: «با از بین رفتن بخشی از تاسیسات اتمی نیز در ایران این پرسش به وجود می‌آید که آیا ادامه برنامه اتمی ارزش این بها را دارد یا نه؟ وقتی میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در نهایت بخش بزرگی از تاسیسات از بین رفته است، تصمیم‌گیران باید به این فکر کنند که آیا برنامه را ادامه دهند یا خیر. آنها همچنین باید روی حمله مجدد اسرائيل پس از دو یا سه سال هم حساب کنند».

شالوم درباره واکنش‌های بین‌ا‌لمللی پس از حمله احتمالی اسرائیل به ایران اظهار داشته که چون در حال حاضر اجماع جهانی علیه برنامه اتمی ایران وجود دارد، اگر این حمله بتواند برنامه ایران را متوقف کند، نظر مساعد جامعه جهانی نیز به‌رغم مخالفت‌های کنونی نسبت به این حمله جلب خواهد شد. وی تاکید کرده که اروپا، عربستان سعودی، مراکش، تونس و مصر با اتمی شدن ایران مخالف هستند.

وی درباره تلفات احتمالی‌ای که این حمله برای اسرائیل خواهد داشت، گفته نمی‌تواند نظر دقیق بدهد اما به ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائيل استناد می‌کند که گفته است تلفات اسرائیل در حمله به تاسیسات اتمی ایران بیش از چند صد نفر نخواهد بود.

شالوم سپس به این نکته اشاره کرده که باید دید صدمه‌ای که اسرائیل از اتمی شدن ایران می‌خورد چه اندازه خواهد بود و کدام هزینه را باید پرداخت کند.

این کارشناس استراتژی دفاعی اسرائیل سال جاری را سالی حساس و سرنوشت‌ساز خوانده است.

اعتراض به روند انتخاب رييس جديد دانشگاه آزاد همزمان با معارفه دانشجو


اعتراض به روند انتخاب رييس جديد دانشگاه آزاد همزمان با معارفه دانشجو


مراسم معرفی رییس جدید دانشگاه آزاد.از راست: فرهاد دانشجو، کامران دانشجو، عبدالله جاسبی و وحید حقانیان
 همزمان با مراسم معارفه فرهاد دانشجو ، رييس جديد دانشگاه آزاد اسلامی در روز دوشنبه دبيرخانه هیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی اعتراض خود را نسبت به روند انتخاب رييس جديد اين دانشگاه اعلام کرده است.

دبيرخانه هيات موسس دانشگاه آزاد اسلامی در بيانيه روز دوشنبه بارديگر تصريح کرده است که روند صدور حکم رياست دانشگاه آزاد برای فرهاد دانشجو  توسط برادرش کامران دانشجو، وزير علوم،  «غيرقانونی»، فاقد اعتبار و مخالف اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

اين در حالی است که مراسم معارفه فرهاد دانشجو  به عنوان رييس جديد دانشگاه آزاد در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. در اين مراسم وحيد حقانيان، از اعضای بيت رهبری، کامران دانشجو، مجتبی هاشمی ثمره مشاور ارشد محمود احمدی نژاد، محمد  محمديان، رئيس نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاهها و  عبدالله جاسبی، رييس سابق اين دانشگاه حضور داشتند.

 محمود احمدی نژاد از زمانی که به عنوان رییس جمهور انتخاب شده ، ریاست دانشگاه ازاد را هدف انتقادات خود قرار داده است. وی در آبان سال ۱۳۸۵ دانشگاه آزاد را تهديد به «اقدام انقلابی» کرد و يک ماه پس از آن اکبر هاشمی رفسنجانی، به صراحت از «برخی موذی‌گری‌ها» و «شرارت‌ها» عليه اين دانشگاه سخن گفت.

دبيرخانه هیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی در بيانيه روز دوشنبه خود به تشريح اختلافات بر سر رياست دانشگاه آزاد پرداخته و نوشته است که تغييرات در اساسنامه دانشگاه آزاد با هدف گسترش نفوذ دولت در اين  موسسه «غير دولتی» صورت گرفته است .

در اين بيانيه آمده است:«مجموعه اين اقدامات نشانگر فشارهای پنهان و پيدايی است که ورود بی قيد و شرط دولت را در امر اداره دانشگاهی غيردولتی تسهيل می کند و اجازه می دهد تا با شکل دهی دلخواهانه به اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی و تغيير زنجيروار مصوبات خود، متصديان دولتی به جای ارکان قانونی و رسمی آن دانشگاه تصميم گيری کنند که اين امر در تناقض آشکار با اصل ۴۴ قانون اساسی است.»

هيات موسس دانشگاه آزاد به چگونگی معرفی فرهاد دانشجو به عنوان رييس جديد دانشگاه آزاد پرداخته و می گويد، سلب حق رای از عبدالله جاسبی زمينه را برای برابر کردن آرا  در هيات امناء فراهم کرد.

درادامه اين بيانيه آمده است که در ابتدای جلسه هيات امناء در ۲۱ ديماه اکبر هاشمی رفسنجانی به اعضای این هيات پيشنهاد می‌کند تا ۱۲ نامزد رياست دانشگاه که رزومه خود را برای وزارت علوم فرستاده‌اند، با حضور در جلسه برنامه‌های خود را معرفی کنند، آنگاه رای‌گيری در اين خصوص انجام شود.

اما به گفته هیات موسس دانشگاه آزاد «گروه طرفدار دولت»  با این پیشنهاد مخالفت می کند.

دبيرخانه هيات موسس می گويد، معرفی فرهاد دانشجو  و «نحوه اقدام» اعضا جديد حکايت از برنامه ريزی قبلی و براساس طرحی از «پيش تعيين شده توسط جمعی از اعضاِ هیأت امنا» بوده است.

در اين بيانيه آمده است:«در حين مباحثات مخفيانه رای خودشان را نوشتند و اعلان کردند و فورا هم بدون اطلاع رئيس هيات امناء، نتيجه اين اقدام خلافشان را به اطلاع يکی از خبرگزاری ها رساندند.»

اين بيانيه تصريح کرده است:«با امعان نظر به مصوبه مورخ ۲۱ دیماه ۹۰ هيات امناء، رييس هيات امناء به عنوان بالاترين رکن اين هيات و يا دبير هيات امناء با استناد به تبصره ۳ از ماده ۱۱ اساسنامه تنها ارکان قانونی برای تنظيم صورتجلسه هيات امنا و انعکاس آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و اقدام وزير علوم در تدوين و ارسال صورتجلسه ای مجعول بدون امضا رئيس و دبير هيات امنا خلاف موازين قانونی و غير قابل استناد است و آنچه به شورای عالی فرهنگی ارائه شده صورتجلسه و رای هيات امناء يعنی بر اساس مفاد ماده تبصره ۳ ماده ۱۱ اساسنامه دانشگاه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی نيست.»

به رغم خودداری  اکبر هاشمی رفسنجانی از امضای حکم  فرهاد دانشجو طی این مدت، روزنامه رسمی ايران روز يکشنبه ۲۳ بهمن حکم رياست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد را منتشر کرد.

در نهايت روز يکشنبه فرهاد دانشجو به نيابت از محمود احمدی نژاد به عنوان رئيس شورای عالی انقلاب فرهنگی، حکم رياست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد اسلامی را صادر و ابلاغ کرد.

اين در حالی است که هيات موسس می گويد، برابر با اساسنامه دانشگاه آزاد، حکم ریيس اين دانشگاه تنها پس از امضای رييس هيئت امنا (اکبر هاشمی رفسنجانی)  معتبر خواهد بود.

خبرگزاری فارس در گزارشی پیشتر گفته بود، تغيير در اساسنامه دانشگاه آزاد انجام شده و تبصره‌ای به آن اضافه شده که به موجب آن، ديگر به امضای اکبر هاشمی رفسنجانی برای رياست فرهاد دانشجو نيازی نخواهد بود.

تبريک امریکابه اصغرفرهادی برای دریافت اسکار


 تبريک امریکابه اصغرفرهادی برای دریافت اسکار 

ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا، روز دوشنبه دريافت جايزه اسکار بهترين فيلم خارجی را به اصغر فرهادی، کارگردان «جدايی نادر از سيمين» تبريک گفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم نولند گفته است: اين نخستين فيلم ايرانی است که برنده اسکار می شود و من از جانب همه به اصغر فرهادی تبريک می گويم.

سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا اضافه کرده است:« اين فيلمی است که واقعا به جهان تصويری ارزشمند از زندگی در ايران ارائه می کند. ما اين موفقيت را به او تبريک گفته و پويندگی و عظمت تاريخی صنعت سينمای مستقل ايران را تحسين می کنيم.»

فيلم «جدايی نادر از سيمين» يکشنبه هفتم اسفندماه برنده جايزه بهترين فيلم غير انگليسی زبان اسکار شد. اصغر فرهادی که فيلم او به عنوان نخستين فيلم ايرانی در دو رشته در اسکار امسال نامزد دريافت جايزه بود، جايزه بهترين فيلم خارجی را از دستان سندرا بولاک دريافت کرد.

  کسب نخستين جايزه اسکار برای سينمای ايران توسط فيلم «جدايی نادر از سيمين» اثر اصغر فرهادی، با استقبال شمار زيادی ازهنرمندان و فعالان سياسی روبه روشد.

عزت الله انتظامی، بازيگرسينما، در اين زمينه گفته است: اين افتخار را با دل و جانم به ملت ايران، بزرگان، هنرمندان ، سياستمداران و هر کسی که در ايران زندگی می‌کند تبريک می‌گويم.

رسانه های نزديک به اصلاح طلبان گزارش داده اند که ۵۴ زندانی سياسی ايران نيز موفقيت فيلم «جدايی نادر و سيمين» را تبريک گفته اند.

آقای فرهادی جايزه اسکار خود را نيز همچون خرس طلايی جشنواره برلين و جايزه گلدن گلوب به مردم ايران تقديم کرد و در سخنان کوتاه خود در مراسم اسکار فرهنگ دوستی و صلح‌طلبی آنها را ستود.

وی در عين حال در اظهاراتی پس از پايان مراسم اسکار، سياستمداران را مخاطبان سينما ندانست و تأکيد کرد که فيلم او حاوی پيام‌هايی برای مردم است و نه سياستمداران.

آقای فرهادی همچنين عنوان کرد که دولت ايران چندان يکدست نيست و در اتفاقاتی هم که پيش از اين برای اين فيلم روی داده، برخی از موفقيت‌های اين فيلم ناراحت بودند، برخی سکوت کردند و برخی هم خوشحال بودند.

وی نتيجه گرفت که در دستگاه دولتی ايران افراد متفاوتی هستند.

سپر دفاع موشکی ناتو در ترکیه برای مقابله با «تهدید ایران» راه اندازی شد


سپر دفاع موشکی ناتو در ترکیه برای مقابله با «تهدید ایران» راه اندازی شد



يک فرمانده ارشد ارتش آمريکا راه اندازی سيستم رادار دفاعی ناتو در ترکيه را رسما تایيد کرده و گفته است که سربازان و کارشناسان نظامی آمريکا در منطقه مستقر شده اند.

اين سيستم رادار دفاعی که بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو برای مقابله با خطرات احتمالی موشکی جمهوری اسلامی است در ۷۰۰ کيلومتری مرز ترکیه با ايران مستقر شده است.

روسيه با استقرار سامانه دفاعی ناتو در چند کشور اروپايی مخالفت کرده و ايران نيز واکنشی تند به آن نشان داده است.

سرتيپ مارک هرتلينگ، فرمانده نيروهای آمريکايی مستقر در اروپا می گوید که سيستم رادار دفاعی ناتو در جنوب ترکيه آماده شده و عده ای ازسربازان و کارشناسان آمريکايی هم در منطقه هستند.

اين نخستين بار است که يک فرمانده ارشد آمريکايی استقرار اين سيستم را که بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا است، تایيد می کند.

خبرگزاری های ترکيه هم از استقرار سربازان آمريکايی در منطقه خبر داده و گفته اند که نيروهای آمريکايی به طور موقت در هتلی در شهر «مالاتيا» می مانند تا محل زندگی دائمی آنها در نزديکی سايت رادار ساخته شود.

مقامات آمريکايی تا کنون اعلام نکرده اند که چه تعداد از سربازان و کارشناسان نظامی آمريکا به منطقه اعزام شده اند.

سامانه دفاع موشکی ناتو از چندين سيستم دفاعی تشکيل شده که هر کدام از آنها در يکی از کشورهای اروپايی مستقر خواهد شد.

فرمانده نيروهای آمريکايی در اروپا گفته است که واحدهای زمينی دفاع موشکی آماده عمليات هستند و همکاری های دائم با نيروهای دريايی و هوايی آمريکا نيز ادامه دارد.

به گفته مارک هرتلينگ، فعاليت های مربوط به استقرار سامانه دفاع موشکی به خوبی و طبق برنامه پيش می رود.

سيستم راداری که در ترکيه مستقر شده بخشی از سامانه دفاعی است که قادر است موشک های کوتاه برد و ميان برد را که در ارتفاع بسيار بالا پرواز می کنند شناسايی و رديابی کند.

اين سيستم رادار دفاعی در منطقه «کورجيک » در ۶۰ کيلومتری شهر مالاتيا در جنوب شرقی ترکيه  مستقر شده است. اين منطقه ۴۰۰ کيلومتر تا آنکارا و ۷۰۰ کيلومتر تا مرز ايران فاصله دارد.

سال گذشته دولت رجب طيب اردوغان با استقرار اين سيستم دفاعی که برای مقابله با تهديدهای احتمالی ايران طراحی شده است، موافقت کرد.

به دنبال این موافقت، روابط آنکارا و تهران به تيرگی گرایيد و ايران از ترکيه درخواست کرد تا از استقرار سيستم دفاعی ناتو در آن کشور جلوگيری کند.

سامانه دفاع موشکی ناتو که مرکز عملياتی آن درپايگاه هوايی «رم اشتاين» آلمان است در کشورهای لهستان، رومانی و اسپانيا نيز مستقر خواهد شد.

روسيه هم با استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا مخالفت کرده است.

عفو بين الملل: سرکوب مخالفان در آستانه انتخابات مجلس ايران اوج گرفته است


عفو بين الملل: سرکوب مخالفان در آستانه انتخابات مجلس ايران اوج گرفته است

عفو بين الملل در گزارش تازه ای با عنوان «دستور داريم تو را له کنيم» از سرکوب رو به گسترش مخالفت ها در ايران خبر داده و اعلام کرده است: «در آستانه انتخابات مجلس در اين هفته در ايران سرکوب آزادی بيان به شدت اوج گرفته است.»

سازمان عفو بين الملل در گزارش ۷۱ صفحه ای خود با اشاره به «راه انداختن موجی از دستگيری ها» پس از اعتراض های ۲۵ بهمن سال ۱۳۸۹ در ایران، تاکيد کرده است که «تداوم سرکوب، پوچ بودن ادعای ايران در حمايت از اعتراض در خاورميانه و آفريقای شمالی را به خوبی به نمايش می گذارد.»

بر اساس اين گزارش، «در ماه های اخير گروه های مختلفی از جمله وکلا، دانشجويان، روزنامه نگاران، فعالان سياسی و خويشاوندان آنها، اقليت های دينی و قومی، سينماگران و کسانی که با خارج و به ويژه رسانه های خارجی ارتباط دارند، در موجی از دستگيری ها قربانی شده اند.»

آن هريسون، نايب رييس موقت بخش خاورميانه و آفريقای شمالی عفو بين الملل، در اين زمينه گفت: «در ايران امروز انجام هر کاری که ممکن است در خارج از دامنه رو به گسترش محدوده تنگ امور اجتماعی يا سياسی مورد پذيرش دولتمردان قرار بگيرد، می تواند خطرساز باشد. هر کاری، از تشکيل گروه اجتماعی در اينترنت تا تشکيل يک سازمان غيردولتی يا عضويت در آن، يا ابراز مخالفت با وضعيت موجود، می تواند کسی را به زندان بيندازد.»

به گفته وی، «اين کارنامه وحشت آور حقيقتا دورويی حکومت ايران در تظاهر به همبستگی با معترضان در مصر، بحرين و کشورهای ديگر منطقه را به نمايش می گذارد.»

عفو بين الملل در گزارش خود با اشاره به حبس خانگی ميرحسين موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد گفته است که «در آستانه انتخابات مجلس در روز ۱۲ اسفندماه، وضعيت بدتر شده است. اين سرکوب، رسانه های الکترونيکی که از نگاه دولتمردان تهديد جدی به شمار می روند را نيز هدف گرفته است.»

اين سازمان حقوق بشری در همين زمينه نوشته است: در دی ماه، يکی از فرماندهان ارشد نيروی انتظامی گفت گوگل موتور جستجو نيست بلکه «ابزار جاسوسی» است. در همان ماه، پليس سايبری که اخيرا تشکيل شده اعلام کرد که صاحبان کافی نت ها بايد دوربين مدار بسته داخلی نصب کنند و پيش از فراهم کردن امکان استفاده از کامپيوترها اطلاعات هويتی کاربران را ثبت کنند.

عفو بين الملل به بازداشت و زندانی شدن مهدی خزعلی، وبلاگ نويس، به اتهام «تبليغ عليه نظام»، «اجتماع و تبانی عليه امنيت ملی» و ««توهين به مقامات» اشاره کرده و گفته است: وی «بيش از ۴۰ روز است که در اعتراض به بازداشت خود در اعتصاب غذا به سر می برد و نگرانی در باره وضع سلامتی او افزايش يافته است.»

فشار بر «صاحبان نظرات مستقل» در خارج از کشور از ديگر مواردی است که در گزارش عفو بين الملل به عنوان نشانه ای از گسترش سرکوب ها توسط جمهوری اسلامی ايران مورد تاکيد قرار گرفته و آمده است: «اوايل ماه جاری، بی بی سی اعلام کرد که اعضای خانواده های بخش فارسی آن قربانی اذيت و آزار شده اند، از جمله يک نفر از آنها در دی ماه دستگير شده و در بازداشت انفرادی به سر می برد و گذرنامه های افراد ديگری ضبط شده است.»

اين سازمان می گويد که «حمله به منتقدان در چارچوب وخيم تر شدن عمومی وضع حقوق بشر در ايران انجام می شود» و افزوده است: «تعداد اعدام های انجام شده در انظار عمومی در سال ۲۰۱۱ چهار برابر سال ۲۰۱۰ بوده است. عفو بين الملل گفت دولتمردان از اين روش برای ايجاد وحشت در جامعه استفاده می کنند.»

عفو بين الملل از جامعه بين المللی خواسته است تا کشمکش بر سر پرونده هسته ای جمهوری اسلامی مانع از «اعمال فشار بر ايران» برای رعايت تعهدات حقوق بشری آن نشود و در اين زمينه درخواست کرده تا ماموريت احمد شهيد، ماموريت گزارشگر ويژه حقوق بشر برای ايران را در ماه مارس تمديد کند.

آن هريسون در اين زمینه گفت: «توجه عمده ای که از قرار معلوم در محافل ديپلماتيک به برنامه هسته ای به قيمت ناديده گرفتن حقوق بشر وجود دارد، برای ايرانيانی که با اين ميزان از اختناق روبرو هستند می تواند دلسرد کننده باشد.»

وی افزوده است: «کشورهايی که با دولت ايران سروکار دارند نمی توانند مسئوليت های خود را نسبت به مدافعان حقوق بشر، فعالان سنديکايی، اقليت ها، و روزنامه نگاران شجاع ايرانی ناديده بگيرند.»

بازداشت چهار کارمند دولت افغانستان به اتهام «جاسوسی» برای ايران و پاکستان


بازداشت چهار کارمند دولت افغانستان به اتهام «جاسوسی» برای ايران و پاکستان

لطف الله مشعل، سخنگوی اداره امنيت ملی افغانستان
سخنگوی اداره امنيت ملی افغانستان و رسانه های این کشور می گويند که چهار کارمند دولتی از جمله يک مامور وزارت امور خارجه افغانستان به اتهام جاسوسی برای ايران و پاکستان دستگير شده اند.

لطف الله مشعل، سخنگوی اين نهاد اطلاعاتی افغانستان به بخش افغان راديو اروپای آزاد/ راديو آزادی گفته است که اين افراد اسناد محرمانه را در اختيار نهادهای اطلاعاتی دو کشور منطقه قرار می دادند.

بر اساس گزارش ها، يکی از افراد بازداشت شده از ماموران دون پايه وزارت امور خارجه افغانستان بوده و سه نفر ديگر برای ادارات محلی افغانستان در ولايات ننگرهار، فراه و هرات کار می کردند.

به رغم اخبار منتشره در مورد «دون پایه» بودن کارمند وزارت امور خارجه افغانستان، برخی ديگر از گزارش ها حاکی است که وی از «ماموران عاليرتبه» اين وزارتخانه است.

آقای مشعل اشاره نکرده که افراد دستگير شده برای چه کشورهايی جاسوسی می کردند، ولی يک مقام امنيتی به راديو آزادی گفته که «اداره استخبارات پاکستان و ايران به واسطه اين چهار افغان اسناد محرمانه افغانستان را به دست آورده اند.»

رسانه های افغانستان نيز در شماره های روز سه شنبه خود اعلام کردند: «ديپلمات بازداشت شده افغان»، معاون بخش آسيای وزارت خارجه اين کشور بوده و اطلاعات محرمانه را به دستگاه های اطلاعاتی پاکستان داده است.

به گفته سخنگوی رياست امنيت ملی افغانستان، بازجويی از اين افراد جريان دارد و وزارت خارجه افغانستان نيز در حال تحقيق در اين زمينه است.

روزنامه های افغانستان گزارش داده اند که اين «جاسوسان»، يک ماه پيش دستگير شدند ولی خبر آن روز دوشنبه منتشر شد.

مطبوعات افغانستان در شماره های روز سه شنبه خود واکنش گسترده ای به اين خبر نشان داده اند و از جمله، روزنامه «سرنوشت»، دولت اين کشور را متهم کرده که «مسائل کوچک را جدی می گيرد اما مسائل کلان ملی را از نظر می اندازد.»

اين روزنامه افزوده است: «در بسياری موارد حکومت برای بازداشت يک مخالف مسلح عادی عمليات گسترده ای اجرا می کند، اما برای گرفتاری جواسيسی که در کرسی های مهم حکومتی کار می کنند، اقدام نکرده است.»

روزنامه «موجوديت» نيز حضور جاسوسان در ارکان حکومتی افغانستان را خطرناک خوانده و گفته است: «ايران و پاکستان با استفاده از جواسيس شان در افغانستان، جنگ و بی ثباتی را در اين کشور دامن می زنند.»

همچنین روزنامه «محور» نوشته است: «مقام های افغان در مورد مداخله ايران در امور افغانستان چيزی نمی گويند زيرا که از ايران دالر (دلار) به دست می آورند.»

جمهوری اسلامی ايران همواره از سوی آمريکا متهم شده که در امور داخلی افغانستان دخالت کرده و با تجهيز شورشيان طالبان در صدد ايجاد نا امنی در اين کشور است. ايران اين اتهام ها را رد کرده است.

انتشار خبر دستگيری جاسوسان ايران و پاکستان در افغانستان در حالی منتشر می شود که سران اين کشورها در نشست ماه جاری خود در اسلام آباد بر عدم مداخله در امور داخلی يکديگر تاکيد کردند.

دوشنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۹۰

واکنش مقام های سینمایی جمهوری ننگین اسلامی ایران به اسکار فرهادی


واکنش مقام های سینمایی جمهوری ننگین  اسلامی ایران به اسکار فرهادی

اصغر فرهادی در مراسم اسکار
 با گذشت چندين ساعت از کسب نخستين جايزه اسکار برای سينمای ايران توسط فيلم «جدايی نادر از سيمين» اثر اصغر فرهادی، مقام‌های ارشد دولتی در ايران در خصوص اين موفقيت بی‌سابقه برای سينمای ايران سکوت کرده‌اند، و اظهار نظر در اين مورد را به مقام‌های سينمايی واگذار کرده‌اند.

فيلم آقای فرهادی امسال به عنوان نخستين فيلم ايرانی که نامزد دو جايزه بود، در اسکار حضور داشت و به عنوان بهترين فيلم خارجی انتخاب شد.

با اين حال تا ظهر روز دوشنبه تنها معاونت سينمايی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مديرکل نظارت و ارزشيابی اين وزارتخانه و مسئول بخش بين‌الملل بنياد سينمايی فارابی، وابسته به همين نهاد، لب به تحسين اين فيلم و موفقيت آن گشوده‌اند.

جواد شمقدری، معاون سينمايی وزارت ارشاد در پيامی موفقيت فيلم آقای فرهادی را «گواهی بر آغاز فصلی جديد در سينمای ايران» خوانده و اين دستاورد را به آقای فرهادی و همکارانش تبريک گفته است.

وی در عين حال کسب جايزه اسکار توسط فيلم آقای فرهادی را «فرود آمدن سر تعظيم قضاوت آمريکايی در مقابل فرهنگ ايرانی» توصيف کرده و آن را نشان از «واکنش متفاوت رأی‌دهندگان آکادمی اسکار به لابی صهيونيستی که بر طبل جنگ می‌کوبد» دانسته است.

وی گفته است که اين موضوع «آغاز فروپاشی استيلای لابی صهيونيستی بر جامعه و نهادهای آمريکايی است.»

عليرضا سجادپور، مديرکل نظارت و ارزشيابی در معاونت سينمايی وزارت ارشاد به خبرگزاری ايسنا گفته است که «اين جايزه حاصل سينمای ايران است و اين موفقيت متعلق به همه سينمای ايران است.»

وی افزوده است که اين فيلم که در ايران هم مورد توجه واقع شد و جايزه اصلی جشنواره فجر را از آن خود کرد، با حمايت معاونت سينمايی به اسکار رفت.

امير اسفندياری، مسئول بخش بين‌الملل بنياد فارابی اما ضمن تحسين اين دستاورد، کسب اين جايزه را «موفقيتی بزرگ» خواند که نبايد با «برچسب‌هايی مانند سياه‌نمايی» لکه‌دار شود.

اين موضوع اشاره‌ای است به موضع‌گيری‌های معمول مقام‌های دولتی در ايران که استقبال از فيلم‌های ايرانی در جشنواره‌های بين‌المللی را نه به خاطر ويژگی‌های فيلم بلکه به خاطر درون‌مايه‌ای توصيف می‌کنند که به گفته آنها ناظر بر «سياه‌نمايی شرايط داخلی کشور» است.

آقای اسفندياری، در گفت‌وگو با ايسنا، با انتقاد از تلاش برای سياسی جلوه دادن مضامين فيلم اصغر فرهادی، تأکيد کرده که موفقيت اين فيلم در اسکار «پيامدهای خوبی» برای سينمای ايران دارد، و موجب توجه بيشتر به سينمای ايران می‌شود.

در جريان توليد فيلم جدايی نادر از سيمين، اظهار نظر آقای فرهادی در جشن خانه سينما و ابراز اميدواری وی برای فراهم آمدن زمينه فعاليت فيلمسازان و بازيگران مستقل در ايران، خشم مقام‌های دولتی را برانگيخت و موجب توقف روند ساخت اين فيلم شد.

با اين حال پس از مدتی مقام‌های دولتی اعلام کردند که از آنجا که آقای فرهادی اظهارات خود در جشن خانه سينما را پس گرفته، اجازه دارد که ساخت فيلم خود را ادامه دهد.

آقای فرهادی جايزه اسکار خود را نيز همچون خرس طلايی جشنواره برلين و جايزه گلدن گلوب به مردم ايران تقديم کرد و در سخنان کوتاه خود در مراسم اسکار فرهنگ دوستی و صلح‌طلبی آنها را ستود.

وی در عين حال در اظهاراتی پس از پايان مراسم اسکار، سياستمداران را مخاطبان سينما ندانست و تأکيد کرد که فيلم او حاوی پيام‌هايی برای مردم است و نه سياستمداران.

آقای فرهادی همچنين عنوان کرد که دولت ايران چندان يکدست نيست و در اتفاقاتی هم که پيش از اين برای اين فيلم روی داده، برخی از موفقيت‌های اين فيلم ناراحت بودند، برخی سکوت کردند و برخی هم خوشحال بودند.

وی نتيجه گرفت که در دستگاه دولتی ايران افراد متفاوتی هستند.

ترغیب عربستان برای مهار نقش ایران در بازار نفت



ترغیب عربستان برای مهار نقش ایران در بازار نفت

رشد قیمت نفت در هفته گذشته ادامه داشت و هر بشکه نفت برنت از مرز ۱۲۵ دلار نیز گذشت. تنش میان ایران و غرب، رشد اقتصادی آمریکا و امید به بهبود شرایط اقتصادی منطقه یورو از عمده دلایل این افزایش عنوان می‌شود.
هفته گذشته تابلو قیمت‌ها در بازارهای نفتی در زمان بسته شدن، رقم ۱۲۵ دلار و ۴۴ سنت را برای هر بشکه نفت برنت نشان داد که بالا‌ترین قیمت در ۱۰ ماه گذشته محسوب می‌شود.

افزایش قیمت نفت بر سوخت در ایالات متحده آمریکا نیز تاثیر‌گذار است. پیش بینی‌می‌شود که قیمت بنزین در ماه‌های آینده به بالا‌تر از ۴ دلار در ازای هر گالن افزایش یابد.

در شرایطی که آمریکا در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد، موضوع قیمت سوخت نیز جایگاه مهمی را در کشمکش‌های سیاسی میان جمهوری‌خواهان و باراک اوباما یافته است.

درخواست از عربستان برای افزایش تولید

در این شرایط چارلز شومر، سناتور دموکرات آمریکایی از هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا خواسته است تا عربستان سعودی، به تولید بیشتر نفت تشویق شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، چارلز شومر تصریح می‌کند که افزایش تولید تا میزان دو و نیم میلیون بشکه نفت می‌تواند تاثیر حذف نفت ایران از بازارهای جهانی را به شدت کاهش داده و آرامش را به بازارهای جهانی بازگرداند.

آقای شومر می‌افزاید که تاکید عربستان به تعهد در قبال تامین نفت مورد نیاز و بهره بردن از همه‌ی ظرفیت تولیدی باعت آرامش بازار نفت و ثبات در قیمت بنزین خواهد شد.

پیش از این وزیر نفت عربستان سعودی گفته بود که افزایش تولید نفت و جایگزینی نفت ایران برای این کشور مساله‌ی بغرنجی نخواهد بود و تنها لازم است که عربستان تصمیم بگیرد، شیرهای نفت را باز کند و تولید را افزایش دهد.

این سناتور آمریکایی تاکید می‌کند که بی‌ثباتی در بازار نفت و افزایش قیمت سوخت می‌تواند اقتصاد رو به بهبود اما شکننده‌ی ایالات متحده آمریکا را تهدید کند.

غرب در تلاش است برای توقف برنامه هسته‌ای ایران تحریم نفت این کشور را در دستور کار قرار دهد. ایران روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کند که توقف این صادرات به هر دلیلی، می‌تواند بازار را ملتهب کند.

کشورهای غربی می‌گویند احتمال می‌دهند برنامه هسته‌ای ایران اهدافی نظامی را دنبال کند. حکومت ایران این اتهامات را رد می کند و می‌گوید برنامه‌ی هسته‌ای‌اش صلح آمیز است.


DW.DE

خبرهای خوب و بد موثر بر قیمت نفت

کارستن فریچ، تحلیل‌گر اقتصادی کومرتس بانک آلمان می‌گوید: «افزایش امید به بهبود شرایط اقتصادی یونان که در سایه کمک‌های مالی جدید به این کشور رقم خورده و همچنین بحران میان ایران و غرب از دلایل اصلی افزایش قیمت نفت است.»

آقای فریچ تصریح می‌کند با وجود آن‌که ایران گزارش‌های مربوط به توقف صادرات نفت به کشورهای اروپایی را تکذیب کرده است، اما به نظر می‌رسد مشتریان اروپایی از هم اکنون خود را برای چنین شرایطی آماده می‌کنند.

وی می‌افزاید: «شرکت‌های نفتی اروپایی برای ماه مارس واردات نفت از ایران را روزانه ۳۰۰هزار بشکه کاهش داده‌اند. این امر موجب شده است که تقاضا برای تامین نفت از دیگر منابع افزایش یابد. این موضوع در افزایش قیمت نیز موثر است.»

از سوی دیگر تهدید اسرائیل به حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران و ترس از واکنش ایران و احتمال بستن تنگه هرمز توسط این کشور که بخش عمده‌ای از صادرات کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را متوقف می‌کند، بر افزایش قیمت‌ها بی‌تاثیر نیست.

در همین حال تحلیل‌گران اقتصادی می‌گویند، نشانه‌های مثبتی از بهبود اقتصاد ایالات متحده آمریکا به دست آمده که می‌تواند تقاضا برای نفت را افزایش دهد. انتشار خبرهایی در مورد کاهش بیکاران در آمریکا، از بهبود بازار کار در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان و بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت خبر می‌دهد.

بر اساس آمار منتشر شده در وب‌سایت وزارت کار ایالات متحده آمریکا در طول سال گذشته تعداد دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری ۱۳ درصد کاهش یافته است.

آخرین اظهارنظرهای انتخاباتی برخی چهره‌های اصلاح‌طلب .




عبدالله نوری می‌گوید در انتخابات شرکت نمی‌کنم، رضا خاتمی گفته کاندیدایی وجود ندارد که بتوانم به وی رای دهم و محمد خاتمی نیز در پاسخ به پرسشی درباره انتخابات تنها به این جمله بسنده کرد که "مخلص همه شما هستم".
در مراسم یادبود پدر عبدالله نوری که روز یکشنبه (۷ اسفند) در مسجد نور میدان فاطمی تهران برگزار شد، چهره‌های اصلاح‌طلب با پرسش خبرنگاران رسانه‌های اصول‌گرا درباره مواضع آنها در انتخابات ۱۲ اسفند روبرو شدند.

وبسایت‌های خبری نزدیک به اصلاح‌طلبان نوشته‌اند خبرنگاران رسانه‌های اصول‌گرا به این دلیل به سراغ آنان رفتند تا نیم‌خطی هم که شده درباره شرکت در انتخابات تائیدیه‌ای بگیرند، اما چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب همچنان اعلام کردند که درانتخابات شرکت نمی‌کنند.

گروه‌های مختلف اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌اند که در انتخابات ۱۲ اسفند شرکت نمی‌کنند. در طول تاریخ ۳۳ ساله "نظام جمهوری اسلامی" این نخستین بار است که انتخابات مجلس بدون حضور اصلاح‌طلبان، که تا چند سال پیش بخشی از ساختار قدرت و حاکمیت در ایران بودند، برگزار می‌شود.

عبدالله ‌نوری: در انتخابات شرکت نمی‌کنم

عبدالله نوری، وزیر کشور دولت اول خاتمی در حاشیه مراسم یادبود پدرش در جمع خبرنگاران گفت: از آنجا که من گرفتار برنامه‌های فوت پدرم بودم، هیچ لیستی را ندیدم، برای همین در انتخابات شرکت نمی‌کنم.

محمد خاتمی، عبدالله نوری
وی در خصوص چگونگی حضور مردم در انتخابات ابراز بی‌اطلاعی کرد و اظهار داشت: از نحوه حضور مردم در انتخابات هم بی‌اطلاع هستم.

به گزارش فارس،‌ نوری در پاسخ به این سوال که آیا عدم حضور شما در راستای تحریم انتخابات است، گفت: من شرکت نمی‌کنم و نمی‌دانم که اصلاح‌طلبان راجع به شرکت در انتخابات چه گفته‌اند.

رضا خاتمی: حق شهروندی ما را از بین برده‌اند

محمدرضا خاتمی عضو جبهه مشارکت در جمع خبرنگاران گفت: کاندیدایی در انتخابات آینده وجود ندارد که بتوانم به آن رای دهم.

وی افزود: حق شهروندی ما را دیگران از بین برده‌اند؛ ‌ما جلوی کسی را نگرفتیم که رای ندهد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، خاتمی در پاسخ به این سؤال خبرنگاری ‌مبنی بر اینکه آیا اصلاح‌طلبان حاضر در عرصه انتخابات کاندیدای شما نیستند، گفت: ما کسی نیستیم که کاندیدا داشته باشیم.

موسوی لاری: احتمالاً نباشم که رای دهم

عبدالواحد موسوی‌لاری آخرین وزیر کشور در دولت محمد خاتمی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی که آقای خاتمی گفته بود در انتخابات شرکت می‌کند، تصریح کرد: بنده از ایشان نشنیدم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات رأی می‌دهید یا خیر، ‌گفت: احتمالاً (اینجا) نباشم که رای دهم ‌البته در خارج از کشور هم نیستم.

وی گفت: دلیلی ندارد که بگویم رای می‌دهم یا نه.

موسوی بجنوردی: بنده به تکلیفم عمل می‌کنم

سیدمحمد موسوی بجنوردی عضو مرکزیت مجمع روحانیون مبارز نیز در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که از وی در خصوص انتخابات آینده پرسید، اظهار داشت: بنده راجع به این مسائل صحبت نمی‌کنم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا شما خودتان در انتخابات شرکت می‌کنید گفت: بنده به تکلیفم عمل می‌کنم.

محمد خاتمی: مخلص همه شما هستم

به گزارش خبرگزاری فارس، سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور سابق در حاشیه مراسم یادبود پدر عبدالله نوری در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سؤال که آیا شما در انتخابات شرکت می‌کنید یا خیر، به گفتن جمله "مخلص همه شما هستم"، بسنده کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که عدم حضور شما در انتخابات آیا به معنای تحریم است، گفت: شما که هرچه دلتان می‌خواهد، می‌نویسید.

خاتمی در ادامه از پاسخ به پرسش‌های متعدد خبرنگاران در خصوص انتخابات مجلس نهم خودداری کرد و به سرعت از محدوده مسجد نور در میدان فاطمی خارج شد.

مرعشی: باید از دادگاه استعلام کنم

حسین مرعشی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره شرکت در انتخابات گفت: ‌من حق فعالیت سیاسی ندارم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که از وی پرسید شما حق فعالیت سیاسی ندارید ولی حق رأی دادن که دارید،‌ گفت: آن هم معلوم نیست. باید از دادگاه استعلام کنم.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ادامه داد: ‌من منتظر نظر آقای احمدی‌نژاد هستم تا بعد از آن تصمیم بگیرم. بعد از اینکه آقای احمدی‌نژاد نظرشان را گفتند، بنده نظرم را می‌گویم.

وقتی که خبرنگار فارس از مرعشی پرسید یعنی معیار شما آقای احمدی‌نژاد است؟ اظهار داشت: معیارم احمدی‌نژاد نیست ولی باید احمدی‌نژاد اول بگوید تا بعد من تصمیم بگیرم.

حسین مرعشی در جریان اعتراضات مردم به نتایج انتخابات به اتهام توهین به احمدی‌نژاد یکسال را زندان اوین گذراند.