یکشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۰

"اعترافات" روزنامه‌نگاران زندانی پخش خواهد شد



سپاه پاسداران چندین روزنامه‌نگار زندانی را به همکاری با رسانه‌های خارجی از جمله بی‌بی‌سی فارسی و نیز مشارکت در "جنگ نرم" علیه جمهوری اسلامی متهم کرده است. بی‌بی‌سی بارها اعلام کرده در ایران همکار ندارد.
گزارش "مركز بررسی جرائم سازمان‌یافته سپاه پاسداران" در سایت "گرداب" منتشر شده که وابسته به سپاه پاسداران است. سایت گرداب این گزارش را افشای جزئیات "عملیات چشم روباه" نام گذاشته است.

در گزارش سایت گرداب تصاویر ۵ نفر منتشر شده که چشمان آنها پوشانده شده و اسامی‌شان با حروف اختصاری درج شده است. سپاه پاسداران ادعا کرده که این افراد با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی همکاری داشته‌اند.

بنا بر گزارش "گرداب"، تعداد افرادی که از سوی سپاه پاسداران متهم‌اند ۲۴ نفر هستند که ۱۰ تن از آنان در خارج از ایران به‌سر می‌برند.

"مركز بررسی جرائم سازمان‌یافته سپاه پاسداران" ادعا می‌کند که "فعالان و همكاران بی‌بی‌سی فارسی در ايران" به «ايجاد شبكه جذب و آموزش محرمانه و سری در كشور با هدف جذب نخبگان رسانه‌ای و سياسی و برقراری ارتباط تنگاتنگ با شبکه‌های معاند و ضدانقلاب خارجی و فعالیت‌های گسترده جاسوسی هوشمند و نیز ارائه محتوا از نقاط استراتژیکی مانند اطلاعات وزارتخانه‌های حساس و سفارتخانه‌ها» اقدام کرده‌اند.

مسئولان بی‌بی‌سی فارسی این اتهام‌ها را رد و بارها اعلام کرده‌اند که این شبکه دفتر رسمی و یا همکاری در ایران ندارد.

دستگیری اعضای خانواده خبرنگار

پیش‌تر مقام‌های امنیتی ایران ادعا کرده بودند که شماری از "همکاران بی‌بی سی فارسی" در ایران را دستگیر کرده‌ و پرونده آنها را به مراجع قضایی تحویل داده‌اند.

در گزارش اخیر "مركز بررسی جرائم سازمان يافته سپاه پاسداران" آمده که بازداشت خواهر یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی به منظور فشار بر این خبرنگار نبوده و خواهر این خبرنگار بازوی رسانه‌ای بی‌بی‌سی فارسی و رادیو فردا بوده است.

صادق صبا، مدیر بخش فارسی بی‌بی‌سی فارسی، در گفت‌وگو با دویچه‌وله گفته بود که یکی از همکاران بی‌بی‌سی فارسی در لندن مجبور به انجام بازجویی اینترنتی با ماموران امنیتی در ایران شده تا عضو خانواده او که در ایران بازداشت بوده، آزاد شود.

DW.DE

سناریوی تکراری اعترافات تلویزیونی

اطلاعیه مرکز بررسی جرائم سایبری سپاه، از پخش مستندی در روزهای آینده، درباره این پرونده در رسانه‌ی دولتی جمهوری اسلامی خبر می‌دهد.

این در حالی است که سایت "کلمه" نزدیک به میرحسین موسوی، چند هفته پیش خبر داده بود که سهام الدین بورقانی برای انجام اعترافات تلویزیونی تحت فشار شدید قرار دارد.

بنابر این گزارش‌ها، ماموران امنیتی از این روزنامه نگار ۲۸ ساله خواسته‌اند در مقابل دوربین به ارتباط با شبکه بی‌بی سی فارسی و برخی وب‌سایت‌های خبری مخالفان اعتراف کند.

در همین حال مادر آقای بورقانی به سایت کلمه گفته است که «این اتهامات صرفا ساخته و پرداخته‌ی ذهن‌های خلاقی است که لازم دارند برای هر چیز در این هفته که به انتخابات منتهی می‌شود، استفاده کنند».

فاطمه هادی تصریح می‌کند که سهام الدین بورقانی در‌‌ همان روزهای اول بازداشتش در تماسی کوتاه گفته است «حرف‌های من را در روزهای آینده باور نکنید.»

به گفته خانم هادوی، خانواده بورقانی بعد از این تماس تلفنی مطمئن بودند اگر اعتراف یا اقراری از آقای بورقانی گرفته شود، قطعا تحت فشار بوده و اعتباری ندارد.

پخش اعترافات تلویزیونی توسط جمهوری اسلامی سابقه طولانی دارد. این اعترافات مصاحبه‌هایی هستند که به گفته‌ی برخی شرکت‌کنندگان در آن‌ها، با فشار و شکنجه تهیه شده‌اند.

از سوی دیگر سایت‌های خبری مخالفان تصریح می‌کنند مواردی که در اطلاعیه مرکز بررسی جرائم سایبری سپاه پاسداران به آن استناد شده، به هیچ عنوان اطلاعات مخفی نیست. سوابق شغلی، تحصیلی و روابط دوستی متهمان با برخی روزنامه‌نگاران خارج از ایران در فضای مجازی و یا وبلاگ‌هایشان، اطلاعاتی هستند که در دسترس عموم است.

در چند هفته اخیر حکومت ایران فشار خود را بر خبرنگاران ایرانی خارج از این کشور افزایش داده است. عدم صدور پاسپورت برای برخی از این خبرنگاران و اعلام لزوم بازگشت‌شان به ایران، تازه‌ترین اقدام صورت گرفته است.

«ایران، بدترین حبس‌کننده روزنامه‌نگاران»

سازمان "گزارش‌گران بدون مرز" در گزارشی که آن را روز سه‌شنبه (۲۱ فوریه/ دوم اسفند) منتشر کرده بود، «نگرانی عمیق» خود را از وضعیت روزنامه‌نگاران و فعالان فضای مجازی ابراز کرده بود.

در گزارش این سازمان به نام‌هایی چون محمد سلیمانی‌نیا، احسان هوشمند، سهام‌‌الدین بورقانی، ‌پرستو دوکوهکی و مرضیه رسولی اشاره شده که در دی ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند.

بنابر گزارش نهادهای حقوق بشری هم‌اکنون بیش از ۴۰ روزنامه‌نگار در ایران دربند هستند.

کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران (CPJ) نیز در گزارش سالانه خود حکومت ایران را «بدترین حبس‌کننده روزنامه‌نگاران» و «یکی از ده کشور سرکوبگر اینترنت» در جهان خوانده است.

این سازمان بین‌المللی تصریح می‌کند که دو سال پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران همچنان از بازداشت و زندانی کردن گروهی از روزنامه‌نگاران برای ساکت‌کردن آن‌ها و جلوگیری از انتشار آزادانه اخبار استفاده می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر