چهارشنبه، اسفند ۰۳، ۱۳۹۰

گزارش سازمان های بین المللی درمورد وضعیت روزنامه نگاران درایران


گزارش سازمان های بین المللی درمورد وضعیت روزنامه نگاران درایران

DR

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
"سازمان گزارشگران بدون مرز" درپاریس باانتشاربیانیه ای باردیگر نگرانی خود را نسبت به وضعیت روزنامه نگاران و وب نگاران زندانی درایران ابراز داشت.

این سازمان با اشاره به «فشارهای شدید برای اعتراف گیری اززنذانیان» می نویسد: بنا برگفتۀ خانوادۀ سعید ملک پور، محکومیت به مرگ این زندانی که ازسوی دیوان عالی تأیید شده بود به اداره اجرای احکام ارسال شده است؛ این به معنای اجرای حکم سعید ملک پوردرروزها یا ساعات آینده است. محکومیت به اعدام ٢ وب نگارزندانی دیگر وحید اصغری و احمد هاشم پورنیز ازسوی دیوان عالی تأیید شده است.
بیاینه می افزاید: درتنش میان جمهوری اسلامی ایران و جامعه جهانی، این حرفه کاران مستقل رسانه ها درتیررس رژیم قرار گرفته اند.
ازسوی دیگر "کمیته حمایت ازرونامه نگاران" گزارش سالانه خود را تحت عنوان «هجوم به مطبوعات» برای رویدادهای سال ٢٠١١منتشرکرد.
گزارش می نویسد: «جمهوری اسلامی دو سال پس ازسرکوب گسترده معترضان به نتایج انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری، همچنان از "حبس انبوه" روزنامه نگاران برای خاموش کردن صدای معترضان و جلوگیری از پوشش دادن خبرهای انتقادی استفاده می کند».
گزارش می افزاید: جمهوری اسلامی تا ٣١ ماه دسامبر٢٠١١، تعداد ٤٣ روزنامه نگاررا درشرایطی غیربهداشتی و سلول های پرازدهام درزندان هایی چون رجائی شهرو اوین درحبس نگه داشته است.
"کمیته حمایت ازروزنامه نگاران" می گوید: ازمیان روزنامه نگاران زندانی، ١٢ نفربا مشکلات سلامتی رو برو شده اند، ١٤ نفرآزار جسمی شده اند، ٥ نفرازبازدید خانواده محروم شده و ٤ نفرازمراقبت های درمانی محروم بوده اند.
این سازمان مستقل که مرکز آن درنیویورک قرار دارد می نویسد: ایران و کوبا درزمینه وادارکردن روزنامه نگاران به تبعید، درردیف های اول و دوم جهانی قرار دارند.
بنا براین گزارش درسال ٢٠١١ میلادی، ١٨ روزنامه نگارایرانی مجبوربه رفتن به تبعید شده اند؛ گزارش می افزاید: دردهه اخیر ٦٦ روزنامه نگارایرانی مجبور به گزینش زندگی در تبعید شده اند که دراین مورد تنها اتیوپی و سومالی وضعیتی بدترازایران دارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر