شنبه، تیر ۱۰، ۱۳۹۱

درخواست جمهوری ننگین و منفور اسلامی ایران برای تشکیل جلسه اضطراری اوپک


درخواست جمهوری ننگین و منفور اسلامی ایران برای تشکیل جلسه اضطراری اوپک


در آستانه آغاز تحریم صادرات نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، وزارت نفت ایران روز شنبه ۱۰ تیر از سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، خواست تا جلسه‌ای اضطراری برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت تشکیل دهد.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران، روز شنبه در گفت‌وگو با شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی، شانا، بهای زیر ۱۰۰ دلار برای هر بشکه نفت را «منطقه بحرانی» خواند و افزود که به این خاطر «از دبیرکل اوپک، آقای [عبدالله] البدری، درخواست کرده‌ایم مقدمات برگزاری اجلاس اضطراری اوپک را فراهم کند.»

تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا از روز یک‌شنبه یکم ژوئیه (۱۱ تیر) آغاز می‌شود و تهران می‌کوشد برای خنثی کردن بخشی از اثرات کاهش پیش‌روی صادرات نفت خود، اوپک را تشویق به افزایش بهای نفت کند.

اما تولید بیش از سهمیه نفت توسط عربستان سعودی و کویت که با بحران بدهی‌های اتحادیه اروپا و کند شدن روند رشد اقتصادی چین توأم شده بهای نفت را در حال حاضر به سمت کاهش سوق داده‌است.

وزیر نفت ایران روز شنبه این روند کاهش قیمت نفت را «غیرمنطقی شدن قیمت نفت» نامید و گفت: «در صورتی که اعضای اوپک سقف تولید را رعایت نکنند این اتفاق می‌افتد و برای حفظ تعادل عرضه و تقاضای منطقی در بازار نفت همه اعضا در جلسه اخیر اوپک توافق کردند که سقف مورد نظر را رعایت کنند.»

رستم قاسمی افزود: «بر اساس تصمیم اوپک تا پیش از نشست اخیر، تولید اعضای این سازمان به روزانه حدود ۳۳ میلیون بشکه رسیده بود و بر اساس آخرین تصمیم اوپک در اجلاس اخیر مقرر شد که این میزان به روزانه ۳۰ میلیون بشکه برگردد که به نظر می‌رسید با کاهش تولید نفت اعضای اوپک به این رقم، بازار روند منطقی داشته باشد.»

محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در سازمان اوپک، روز شنبه، ۲۰ خرداد، با انتقاد از عربستان، کویت و امارات، آنها را «بزرگ‌ترین متخلفان اوپک» و «مسببان اصلی» کاهش بهای نفت در بازار نامید.

وی درباره علت افزایش تولید اوپک گفته‌است: «کشورهای اروپایی برای اجرایی کردن تحریم‌های نفتی علیه ایران از اول ماه ژوئیه ۲۰۱۲ و حزب دموکرات آمریکا برای پایین آوردن بهای نفت و بنزین در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، بر عربستان فشار آورده‌اند تا با افزایش تولید نفت بازار را اشباع کند و به دنبال آن قیمت نفت از یک پایه پایین‌تری بالا رود.»

۲۷ عضو اتحادیه اروپا از اول ماه ژوئیه واردات نفت از ایران را متوقف و ارائه بیمه و بیمه مجدد برای کشتی‌های حامل محصولات نفتی و پتروشیمی ایران را نیز قطع خواهند کرد.

آمریکا نیز، اعلام کرده‌است که مشتریان نفتی ایران با تحریم‌های احتمالی آمریکا مواجه و از دسترسی به سیستم مالی این کشور محروم خواهند شد، مگر کشورهایی که واردات نفت از ایران را به شکل «محسوس» کاهش داده‌اند و از تحریم‌ها معاف شده‌اند.

این قدرت‌ها می‌کوشند از طریق اعمال این تحریم‌ها، جمهوری اسلامی ایران را از پیگیری برنامه مناقشه‌برانگیز هسته‌ای خود منصرف کنند.

جمعه، تیر ۰۹، ۱۳۹۱

محکومیت بین‌المللی صدور حکم اعدام برای «شرب خمر» درجمهوری اسلامی ایران


ایران

محکومیت بین‌المللی صدور حکم اعدام برای «شرب خمر» در ایران

دو نهاد بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر و سازمان عفو بین‌الملل، با تاکید بر «بی‌رحمانه و غیرانسانی» بودن صدور حکم اعدام برای مصرف الکل، خواستار تجدید نظر مقام‌های جمهوری اسلامی در قوانین مجازات کشور شده‌اند.
در پی صدور حکم اعدام برای دو جوان به اتهام مصرف نوشیدنی‌های الکلی از سوی یک دادگاه کیفری در تهران، سازمان عفو بین‌الملل و سازمان دیده‌بان حقوق بشر، از ناظران بین‌المللی نقض حقوق بشر در جهان این اقدام را «بی‌رحمانه و غیرانسانی» خواندند و ضمن محکوم کردن آن، خواستار بازنگری جمهوری اسلامی در قوانین مجازات شده‌اند؛ قوانینی که عمدتا مبتنی بر شریعت اسلام‌اند.

عفو بین‌الملل خواستار بازنگری جمهوری اسلامی در قوانین مجازات اسلامی شدعفو بین‌الملل خواستار بازنگری جمهوری اسلامی در قوانین مجازات اسلامی شد
سارا لی ویتسون، دبیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر گفته است «محکوم کردن ایرانیان به مرگ به دلیل مصرف مشروبات الکلی گویای این واقعیت هولناک است که زندگی ایرانیان برای قضات ایرانی ارزشی ناچیز داشته و قضات به سادگی به خود اجازه می‌دهند پایان زندگی افراد را رقم بزنند. ظاهراً دادگاه‌های ایران به غیر از اذیت و آزار و کشتن شهروندان آن کشور که متهم به ارتکاب «جرائم» مشکوک‌اند کار جدی دیگری ندارند که انجام دهند.»

بیشتر بخوانید: صدور حکم اعدام برای مصرف نوشابه‌‌های الکلی

ان هریسون، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل نیز تاکید کرده «ما با صدور حکم اعدام در هر شرایطی مخالفیم، اما بدیهی است که مصرف الکل بر اساس استانداردهای بین‌المللی در رده «جرایم سنگین» قرار نمی‌گیرد و باعث تاسف است که مقام‌های ایرانی از فرصت خود برای تجدید نظر در قوانین مجازات و سازگاری آن با حقوق بشر بهره نگرفته‌اند و حتی برای مصرف الکل حکم اعدام صادر می‌کنند.»

بخش عمده احکام اعدام در ایران برای قاچاق مواد مخدر صادر می‌شودبخش عمده احکام اعدام در ایران برای قاچاق مواد مخدر صادر می‌شود
سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به جایگاه دوم ایران پس از چین، در رده‌بندی اعدام در جهان، به تصریح اعلام کرده مجازات اعدام نمی‌تواند در برابر قاچاق الکل یا مواد مخدر خاصیت بازدارنده داشته باشد. بخش عمده احکام اعدام در ایران در پرونده‌های مرتبط با قاچاق مواد مخدر صادر می‌شوند.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی که مبتنی بر شریعت اسلام است، در صورتی که شخصی سه بار به «شرب خمر» یا به عبارت ساده‌تر، نوشیدن مایعات حاوی الکل اعتراف کند و به این خاطر بیش از دو بار محکوم به «حد» (۸۰ ضربه شلاق در ملا عام) شود، حاکم شرع می‌تواند حکم اعدام برایش صادر کند.

ماده ۱۷۹ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ می‌گوید: «هرگاه کسی چند بار شرب مسکر نماید و بعد از هربار حد بر او جاری شود در مرتبه سوم کشته می‌شود.» قرار بود حکم اعدام این دو نفر که تا کنون رسما اسمی از آنها برده نشده، ۴ تیر اجرا شود، اما اجرای آن به علت «فراهم نشدن مقدمات» به تعویق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اعدام؛ راه حل جمهوری اسلامی برای مصرف زیاد الکل؟

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید صدور حکم اعدام برای مصرف الکل در ایران نشانه‌ای هولناک از ارزش ناچیز زندگی شهروندان ایرانی برای قضات استدیده‌بان حقوق بشر می‌گوید صدور حکم اعدام برای مصرف الکل در ایران نشانه‌ای هولناک از ارزش ناچیز زندگی شهروندان ایرانی برای قضات است
خانم ویتسون از دیده‌بان حقوق بشر دراین زمینه گفت: «قانون مجازات در ایران هنوز هم نیاز به یک بازنگری جدی دارد، با توجه به این واقعیت که قوانین جدید مجازات اعدام را برای جرائم اخلاقی و یا غیرجدی اجازه می دهد، اهمیت این بازنگری جدی‌تر احساس می شود. مجازات اعدام برای جرائم اخلاقی و غیرجدی باید از متن قانون مجازات اسلامی کاملا حذف گردد.»

فعالان حقوق بشر می‌گویند حاکمیت ایران از اعدام به‌عنوان ابزاری برای ارعاب استفاده می‌کند تا هزینه انجام اقدامی که در جمهوری اسلامی «جرم» خوانده می‌شود، آن‌قدر بالا برود که شهروندان در انجام آن تردید یا تجدید نظر کنند.

اما به‌رغم این مجازات‌های سنگین و محدودیت‌های موجود بر سر راه مصرف الکل، اقبال عمومی به آن در ایران همواره رو به افزایش است. براساس گزارش‌ها بازار سیاه الکل در ایران، از پررونق‌ترین بازارهای زیرزمینی کشور است. به گزارش آتلانتیک، تنها در یک سال گذشته چیزی در حدود ۶۰ تا ۸۰ میلیون لیتر مشروب وارد ایران شده است. کسر بزرگی از این رقم از راه کردستان عراق وارد ایران می‌شود و باید تولیدات داخلی در پستوی خانه‌ها را هم به آن افزود؛ تولیداتی که به خاطر محدودیت‌های موجود، برآورد دقیقی از میزان آن در دست نیست‌، اما بخش قابل‌توجهی از نیاز شهروندان ایرانی به الکل را تامین می‌کند.

در حملات نیروهای سوری به حومه دمشق «دستکم ۴۳ تن کشته شده‌اند»


در حملات نیروهای سوری به حومه دمشق «دستکم ۴۳ تن کشته شده‌اند»

انفجاری در دمشق، هشتم تیرماه ۱۳۹۱
در حالی که شماری از کشورهای غربی و عربی خود را برای نشست ژنو به منظور حل بحران سوریه آماده می‌کنند، گزارش‌ها حاکی است که در اثر حملات نیروهای نظامی به مناطقی در حومه دمشق در ۴۸ ساعت گذشته، «دستکم ۴۳ تن»، کشته شده‌اند.

به گزارش آسوشیتد پرس، سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مقر آن در بریتانیا است اعلام کرده است که به دنبال بمباران روز پنجشنبه، هشتم تیرماه، شهر دوما که در حومه دمشق واقع شده است، «۴۱ تن»، از جمله «سه کودک و پنج عضو یک خانواده» کشته شده‌اند.

این سازمان افزوده است که در روز جمعه، نهم تیرماه، نیز دستکم دو تن دیگر کشته شده‌اند.

کمیته محلی هماهنگ کننده اعتراض‌ها در سوریه شمار کشته‌شدگان حملات روز پنجشنبه دوما را «۵۹ تن» اعلام کرده است.

یک فعال سوری که نخواست نامش فاش شود در گفت‌و‌گو با این خبرگزاری، گفته است که بمباران شهر دما در طول روز پنجشنبه ادامه داشته و در اثر آن مردمی که در خانه‌های خود پناه گرفته بودند، کشته شده‌اند.

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که قرار بر این است ۳۱ تیرماه قرار بر این است نشستی به منظور بررسی بحران سوریه در ژنو برگزار شود.

قرار بر این است که کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، بان گی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نمایندگان اعضای دائم شورای امنیت و وزرای خارجه عراق، کویت، قطر در این نشست حضور داشته باشند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، روز پنجشنبه، در گفت‌و‌گویی با تلویزیون دولتی ایران، هرگونه تدبیر خارجی برای حل و فصل مناقشه سوریه را رد کرد و گفت: «هیچ‌کس به اندازه ما سوری‌ها به وضعیت سوریه آگاه نیست، بنابراین ماه هیچ هر راه حل خارجی‌ای را، فارغ از محتوای آن، نمی‌پذیریم.»

آقای اسد در این مصاحبه همچنین «شورشیان» را متهم کرد که موجب شکست طرح صلح کوفی‌عنان شده‌اند و افزود که دولت او وظیفه دارد «تروریست‌ها» را از میان بردارد.

۱۶ ماه آغاز ناآرامی‌های سوریه می‌گذرد. سازمان ملل متحد می گويد، در این مدت دستکم ۱۰ هزار تن در سوریه کشته شده‌اند.

این در حالی است که معترضان سوری می‌گویند در این مدت «بیش از ۱۴ هزار تن» قربانی‌ خشونت‌ها شده‌اند.

چند سازمان غیردولتی خواستار رفع محدودیت اینترنت برای کشورهای تحت تحریم شدند


چند سازمان غیردولتی خواستار رفع محدودیت اینترنت برای کشورهای تحت تحریم شدند

چند سازمان غیر دولتی در نامه‌ای به شرکت‌های بزرگ اینترنتی از آنها خواسته‌اند تا دسترسی به برخی از خدماتشان را برای کاربران کشورهایی چون ایران، ‌کوبا، ‌سوریه و سودان آزاد کنند.
این نامه خطاب به شرکت‌هایی چون چون گوگل، ‌یاهو، اوراکل، ‌اپل، ‌فیس بوک و چندین شرکت دیگر نوشته شده است. امضاکنندگان نامه نوشته‌اند، درحالی که شرکت‌های آمریکایی و اروپایی، فضایی بی‌بدیل برای آزادی بیان و شهروند خبرنگاری ایجاد کرده‌اند اما در همین حال کاربرد نادرست قوانین صادراتی تاثیری منفی بر مردم کشورهای مورد سرکوب حکومت‌ها می‌گذارد.
سازمان‌های گوناگونی از جمله شورای ملی ایرانیان آمریکایی، اتحاد برای ایران، کمپین بین‌المللی حقوق بشر برای ایران در کنار شورای سوری‌های آمریکایی، ‌گروه مطالعاتی کوبا و سازمان‌های آمریکایی مدافع آزادی اینترنت از جمله پروژه ابراز اینترنت آزاد و پروژه تور از جمله نهادهایی هستند که این نامه را امضا کرده‌اند.
در ادامه این نامه آمده است که در کشورهایی چون ایران، کوبا، ‌سودان و سوریه، رسانه‌های آنلاین تبدیل به فضای امنی شده‌اند که کاربران نظرات خود را به اشتراک می‌گذراند، ‌از موارد نقض حقوق بشر گزارش می‌دهند و از حقوق زنان حمایت می‌کنند. اما در طول این مدت، ‌ شرکت‌های مورد خطاب این نامه، ‌ از دادن برخی خدمات به این کاربران خودداری کرده‌اند. امضا کنندگان این نامه می‌گویند «اگرچه متوجه پیچیدگی‌هایی که تحریم‌های بین‌المللی به وجود آورده‌اند می‌شوند اما صدای جامعه مدنی در این کشور‌ها به دلیل محدودیت‌های اینترنتی خفه شده است».
جیمز لوزی از انستیتوی تکنولوژی آزاد در بنیاد نیو آمریکا، ‌یکی از سازمان‌های امضاکننده این نامه، درباره برخی از خدماتی که کاربران کشورهای مورد تحریم از آنها محرومند، به رادیو فردا می‌گوید: «‌برخی از این خدمات مربوط به مسنجر‌ها می‌شود که خدمات آزاد این شرکت‌هاست. اما برخی از این خدمات مربوط به نرم افزارهایی می‌شوند که به روز نشده‌اند و مشکلات امنیتی به وجود می‌آورند و نگرانی‌هایی را برای کاربران به همراه دارند. و به نظر من اگر این نرم افزار‌ها به صورت رایگان بر روی اینترنت وجود دارد، باید برای همه کاربران در سراسر دنیا قابل دسترسی باشد.»
در این نامه همچنین به تصمیم اخیر آمریکا اشاره شده که گفته است این کشور اجازه می‌دهد آمریکایی‌ها سرویس‌های رایگان را که مربوط به ارتباطات شخصی بر روی اینترنت است، مانند ایمیل، چت، شبکه‌های اجتماعی، اشتراک‌گذاری عکس‌ها و فیلم، مرورگرهای اینترنت و وبلاگ نویسی، در اختیار ایرانیان قرار دهند. اما امضاکنندگان می‌گویند که همچنان در کشورهای مورد تحریم این خدمات به کاربران داده نمی‌شود.
این سازمان‌های غیردولتی از این شرکت‌ها خواسته‌اند تا هر چه سریع‌تر این خدمات را به کشورهای مورد تحریم بدهند و همچنین فهرستی از خدماتی که برای آنها محدودیت ایجاد کرده‌اند با ذکر مکان و زبان و دلیل این محدودیت منتشر کنند. این سازمان‌ها همچنین از شرکت‌هایی چون گوگل، ‌یاهو، اپل و فیس بوک می‌خواهند تا با جامعه مدنی وارد گفتگو شوند تا سیاست‌ها و قوانینی را که موجب محدودیت کاربران در کشورهای مورد سرکوب می‌شود را شناسایی کنند و برایشان راه حل بیایند. 

در حملات نیروهای سوری به حومه دمشق «دستکم ۴۳ تن کشته شده‌اند»


در حملات نیروهای سوری به حومه دمشق «دستکم ۴۳ تن کشته شده‌اند»

انفجاری در دمشق، هشتم تیرماه ۱۳۹۱
در حالی که شماری از کشورهای غربی و عربی خود را برای نشست ژنو به منظور حل بحران سوریه آماده می‌کنند، گزارش‌ها حاکی است که در اثر حملات نیروهای نظامی به مناطقی در حومه دمشق در ۴۸ ساعت گذشته، «دستکم ۴۳ تن»، کشته شده‌اند.

به گزارش آسوشیتد پرس، سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مقر آن در بریتانیا است اعلام کرده است که به دنبال بمباران روز پنجشنبه، هشتم تیرماه، شهر دوما که در حومه دمشق واقع شده است، «۴۱ تن»، از جمله «سه کودک و پنج عضو یک خانواده» کشته شده‌اند.

این سازمان افزوده است که در روز جمعه، نهم تیرماه، نیز دستکم دو تن دیگر کشته شده‌اند.

کمیته محلی هماهنگ کننده اعتراض‌ها در سوریه شمار کشته‌شدگان حملات روز پنجشنبه دوما را «۵۹ تن» اعلام کرده است.

یک فعال سوری که نخواست نامش فاش شود در گفت‌و‌گو با این خبرگزاری، گفته است که بمباران شهر دما در طول روز پنجشنبه ادامه داشته و در اثر آن مردمی که در خانه‌های خود پناه گرفته بودند، کشته شده‌اند.

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که قرار بر این است ۳۱ تیرماه قرار بر این است نشستی به منظور بررسی بحران سوریه در ژنو برگزار شود.

قرار بر این است که کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، بان گی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نمایندگان اعضای دائم شورای امنیت و وزرای خارجه عراق، کویت، قطر در این نشست حضور داشته باشند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، روز پنجشنبه، در گفت‌و‌گویی با تلویزیون دولتی ایران، هرگونه تدبیر خارجی برای حل و فصل مناقشه سوریه را رد کرد و گفت

وی گفت: «هیچ‌کس به اندازه ما سوری‌ها به وضعیت سوریه آگاه نیست، بنابراین ماه هیچ هر راه حل خارجی‌ای را، فارغ از محتوای آن، نمی‌پذیریم.»

آقای اسد در این مصاحبه همچنین «شورشیان» را متهم کرد که موجب شکست طرح صلح کوفی‌عنان شده‌اند و افزود که دولت او وظیفه دارد «تروریست‌ها» را از میان بردارد.

۱۶ ماه آغاز ناآرامی‌های سوریه می‌گذرد. سازمان ملل متحد می گويد، در این مدت دستکم ۱۰ هزار تن در سوریه کشته شده‌اند.

این در حالی است که معترضان سوری می‌گویند در این مدت «بیش از ۱۴ هزار تن» قربانی‌ خشونت‌ها شده‌اند.

پنجشنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۱

دلار به قیمت 2060 تومان رسید


دلار به قیمت 2060 تومان رسیدو یورو 2505تومان

روزنامه قبرسی: صالحی در قبرس بازداشت شد



خبرگزاری آناتولی و جیهان ترکیه و همچنین تی ار تی، رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه خبر بازداشت علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران را منتشر کردند. این خبر بر اساس گزارش روزنامه پولایتس قبرس منتشر شده است.
خبرگزاری جیهان ترکیه به نقل از روزنامه پولایتیس قبرس آورده است که آقای صالحی به دعوت وزارت امور خارجه‌ی این کشور به قبرس سفر کرده و تحت بازداشت شعبه ترور پلیس این کشور قرار گرفته است. صالحی که به همراه یک هیات ۱۹ نفره و با یک هواپیمای خصوصی وارد فرودگاه لارناکا شده بود، به دلیل قرارگرفتن نامش در لیست تحریمی‌ها از سوی شعبه ترور پلیس قبرس بازداشت شده است.

به گزارش روزنامه‌ی پولایتس چاپ قبرس، پس از آن‌که وزارت امور خارجه از خبر بازداشت وزیر امور خارجه‌ی ایران آگاه شده و در این باره اقدام کرده، صالحی آزاد شده است. این روزنامه گزارش داده است که واسوس شارلیس، نماینده‌ی وزارت امور خارجه نیز با وزیر امورخارجه‌ی ایران دیدار کرده است.

روزنامه قبرسی پولایتس این سئوال را در پایان گزارش خود طرح کرده که آنچه که باید مشخص شود این است که چرا نام آقای علی اکبر صالحی در فهرست پلیس شعبه‌ی ترور قبرس قرار گرفته که باعث چنین حادثه‌ای شود؟

تائید بازداشت صالحی از سوی منابع مختلف

منابع مختلف در محافل مطبوعاتی ترکیه نیز خبر بازداشت صالحی را تائید کردند. در گزارش تی ار تی، رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه نیز خبر بازداشت صالحی تحت عنوان : «علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه‌ی ایران در بخش یونانی نشین قبرس دستگیر شد» چنین آمده است: « ادعا گردید: علی اکبر صالحی که بنا‌به دعوت رسمی مقامات قبرس با یک هواپیمای ویژه به جزیره قبرس سفر نموده بود، در فرودگاه لارناکا از سوی مامورین شعبه مبارزه با تروریسم بازداشت شد. مطبوعات بخش یونانی نشین، دلیل بازداشت علی اکبر صالحی را قرار گرفتن نام وی در "لیست تحریم اروپا" اعلام کردند. بر اساس اخبار منتشر شده در مطبوعات یونان، پلیس مبارزه با تروریسم فرودگاه پس از مدتی کوتاه صالحی را آزاد کرد و مقامات قبرس بدلیل این امر از صالحی پوزش خواستند.»

در گزارش رسانه‌های ترکیه و قبرس آمده است که علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران در سفر یک روزه‌ی خود به قبرس با دیمیتریس هیریستوفیاس رهبر بخش یونانی‌نشین قبرس و واسوس شارلیس وزیر دارایی این کشور که هم اکنون سرپرست وزارت امور خارجه‌ی کشور را نیز بدست دارد، دیدار و گفتگو کرده است.

سکوت رسانه های ایران درباره بازداشت صالحی در قبرس

در رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی ایران تاکنون اشاره‌ای به بازداشت علی اکبر صالحی نشده است. در تارنمای وزارت امور خارجه ایران نیز بدون اشاره به جزئیات سفر صالحی چنین آمده است: «وزیر خارجه کشورمان با اشاره به یک سری سوء تفاهمات موجود بین ایران و اتحادیه اروپا، ابراز امیدواری کرد که با ریاست قبرس بر این اتحادیه، سوء تفاهمات موجود تقلیل یابد.»
ت در دیگر نقاط دنیا و بین دیگر افراد دنیا نیز باعث به وجود آمدن اقداماتی مشابه شده است. یکی از کسانی که از کار او الهام گرفته می‌گوید: «شاید برخی فکر کنند ما به جاهای مختلف رفته‌ایم تا فقط برقصیم، اما واقعیت این است که ما زیاد این طرف و آن طرف می‌رویم پس من از این موقعیت برای ضبط تصاویر استفاده کردم. من می‌خواستم جاهایی را که کشف می‌کنم به این روش به همه نشان دهم.»

مقایسۀ رژیم تهران با آلمان نازی به وسیلۀ وزیر امورخارجۀ اسرائیل


مقایسۀ رژیم تهران با آلمان نازی به وسیلۀ وزیر امورخارجۀ اسرائیل

اویگدور لیبرمن، وزیر امورخارجۀ اسرائیل
اویگدور لیبرمن، وزیر امورخارجۀ اسرائیل
Reuters

نوشتۀ فواد روستائی
از نظر اویگدور لیبرمن، وزیر امورخارجۀ اسرائیل، رهبران جمهوری اسلامی ایران در یهود ستیزی دست کمی از آلمان نازی ندارند و با تعصب و کوردلی تلاش می کنند نیت شوم خود در نابودی اسرائیل را عملی سازند. محمد رضا رحیمی، معاون رئیس جمهوری ایران، پیشتر گفته بود صهیونیست ها بر اساس آموزه های تلمود عامل گسترش مواد مخدر در جهانند.

در پی انتشار سخنان محمد رضا رحیمی، معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر این که "گسترش مواد مخدر ریشه در کتاب تلمود یهودیان" دارد، وزیر امورخارجۀ اسرائیل گفت این سخنان نشان می دهد که در جمهوری اسلامی ایران حکومت در دست "تندروهای افراطی ضد یهود" است.
"اویگدور لیبرمن"، وزیر امورخارجۀ اسرائیل، با صدور بیانیه ای در اشاره ای به رهبران جمهوری اسلامی ایران از جمله گفت "آنان بار دیگر ثابت کردند که در یهود ستیزی دست کمی از آلمان نازی ندارند و با تعصب و کوردلی تلاش می کنند نیت شوم خود در نابودی اسرائیل را عملی سازند."
وزیر امورخارجۀ اسرائیل در بخش دیگری از این بیانیه از حضور فرستادگان و نمایندگان سازمان ملل و کشورهای جهان در همایشی که محل بیان چنین مطالبی از سوی بلندپایگان جمهوری اسلامی است ابراز تعجب کرده و افزود "انتظار این بود که آنان با شنیدن چنین سخنانی همایش را به عنوان اعتراض ترک کنند."
از نظر "اویگدور لیبرمن" ایران بار دیگر ثابت کرده است که آرامش جهان را به خطر می اندازد اما "شوربختانه" جامعۀ جهانی کماکان ابعاد گستردۀ این خطر را نادیده می گیرد.
محمد رضا رحیمی در روز سه شنبه ششم تیر در کنفرانس "مبارزه با جرایم سازمان یافتۀ فراملی" در تهران گفت توسعه و گسترش مواد مخدر در جهان ریشه در کتاب "تلمود" یهودیان دارد و صهیونیست ها بانی گسترش مواد مخدر در جهان هستند.
معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که در "تلمود" به صهیونیست ها آموزش داده می شود که چگونه خون غیر یهود را بمکند و چگونه غیر یهود را نابود کنند.
محمد رضا رحیمی گفت صهیونیست ها پشت سر مسألۀ مواد مخدر در جهان هستند و اگر بررسی در کل جهان صورت گیرد حتا یک صهیونیست معتاد نیز پیدا نمی شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک دیپلمات غربی حاضر در نشست تهران گفته است اظهارات محمد رضا رحیمی او را متعجب و حیرت زده کرده و به باور او چنین به نظر می رسد که دولت ایران به گونه ای آشکار در پی یافتن راهی برای بر هم زدن اوضاع است. 

چهارشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۱

جمهوری ننگین اسلامی ایران از کاهش صادرات نفت «به خاطر تعمیرات» خبر داد


جمهوری ننگین اسلامی ایران از کاهش صادرات نفت «به خاطر تعمیرات» خبر داد


احمد قلعه‌بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران.
کمتر از یک هفته پیش از آغاز تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روز سه‌شنبه، ۶ تیرماه، در کنفرانس انرژی مسکو گفت که ایران «به خاطر تعمیرات در مخازن و میادین نفتی که از هفته آینده آغاز می‌شود» ممکن است صادرات نفت خود را «۲۰ تا ۳۰ درصد» کاهش دهد.

خبرگزاری بلومبرگ روز سه‌شنبه نوشت که احمد قلعه‌بانی در کنفرانس انرژی مسکو با اعلام این موضوع به خبرنگاران گفت که «واردات نفت چین، هند، کره و آفریقای جنوبی» از ایران ممکن است «در کوتاه‌مدت» کاهش پیدا کند.

بنا بر این گزارش، خبرنگاران از احمد قلعه‌بانی در مورد ارتباط آغاز تعمیرات در صنعت نفت ایران با تحریم تازه اروپا پرسیدند و او در پاسخ گفت که «شاید، بله، جدول‌بندی زمانی کار تعمیرات طوری انتخاب شده تا با تحریم‌ها همزمان شود».

معاون وزیر نفت ایران اما در این کنفرانس در مورد میزان صادرات کنونی نفت ایران و مقدار بشکه‌ای که قرار است کاهش یابد اطلاعاتی نداد.

در همین حال وب‌سایت خبرآن‌لاین روز سه‌شنبه در این باره نوشت که «براساس آمارهای موجود» پیش‌بینی می‌شود درآمد نفتی ایران طی سال جاری تا مرز ۵۰ میلیارد دلار کاهش یابد. این درحالی است که سال گذشته درآمد نفتی ایران ۱۱۳ میلیارد دلار اعلام شده بود.

میزان صادرات نفت ایران طی یک سال اخیر حدود ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته و تخمین زده می‌شود که تحت تاثیر کاهش صادرات نفت، حکومت ایران در این دوره حدود ۱۰ میلیارد دلار از درآمد ارزی خود را از دست داده‌ است.

ایران همواره افت تولید نفت خود را منکر شده‌ است، اما گزارش ماهانه تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، که روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد منتشر شد حکایت از آن دارد که تولید نفت ایران در ماه گذشته، مه، نسبت به ماه قبل آن ۷۱۷۰۰ بشکه در روز کاهش یافته و به رقم سه میلیون و ۱۳۸ هزار بشکه در روز رسیده‌ است.

این درحالی است که رقبای اصلی ایران در اوپک، یعنی عربستان، عراق، کویت و امارات متحده عربی تولید نفت خود را در ماه گذشته نسبت به سال ۲۰۱۰ به ترتیب یک میلیون و ۶۴۶ هزار بشکه، ۵۵۱ هزار بشکه، ۵۶۱ هزار بشکه و ۲۷۴ هزار بشکه در روز افزایش داده‌اند.

اتحادیه اروپا و دیگر هم‌پیمانان غربی آن می‌کوشند تا با وارد آوردن فشار تحریم‌ها، جمهوری اسلامی را از پیگیری برنامه مناقشه‌برانگیز هسته‌ای‌اش بازدارند، اما مقام‌های جمهوری اسلامی بر دنبال کردن این برنامه اصرار دارند.

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود در شماره هفتم تیرماه «بیانیه اخیر وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره آغاز تحریم نفتی ایران از ۱۱ تیر ماه» را «رویکردی خصمانه و غیر حقوقی» توصیف کرده و نوشت که «مذاکره توام با تهدید جواب نمی‌دهد و ایران اسلامی از حقوق هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کند».

واکنش اسرائیل به اظهارات محمدرضا رحیمی درباره کتاب تلمود یهودیان


واکنش اسرائیل به اظهارات محمدرضا رحیمی درباره کتاب تلمود یهودیان

آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل
اسرائیل به گفته های محمدرضا رحیمی، معاون رییس جمهوری ایران که گفته بود «گسترش مواد مخدر ریشه در کتاب تلمود یهودیان دارد» واکنش نشان داده و گفته است حکومت ایران در دست تندروهای «افراطی» ضد یهود است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه دولت اسرائیل در بیانیه ای و در واکنش به گفته های محمدرضا رحیمی در کنفرانسی با مشارکت سازمان ملل در تهران، گفت که حکومت ایران توسط «تندروهای افراطی ضد یهود اداره می شود که آشکارا موضع ضدیهود خود را اعلام کرد و قصد دارند اسرائیل را نابود کنند.»

آویگدور لیبرمن اضافه کرده است: «اسرائیل و ملتی که هالوکاست را پشت سرگذاشته، دیگر اجازه نخواهد داد چنین واقعه ای تکرار شود.»

آقای رحیمی روز سه شنبه در کنفرانسی که با همکاری سازمان ملل درباره مبارزه با جرایم در تهران برگزار شد، اظهار کرد که گسترش مواد مخدر در جهان ریشه در کتاب «تلمود» یهودیان دارد و «صهیونیست‌ها» بانی گسترش مواد مخدر در سطح جهان هستند.

به گزارش وب‌سایت‌های خبری جمهوری اسلامی، محمدرضا رحیمی ششم تیرماه در کنفرانس مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی در تهران گفت: «توسعه و گسترش مواد مخدر ریشه در آموزه‌های غلط کتاب تلمود مربوط به صهیونیست‌ها است که در این کتاب‌ها آموزش داده
می‌شود که چگونه خون مردم را بمکند و چگونه غیر یهود را نابود کنند.»

محمدرضا رحیمی که این اظهارات را در حضور شرکت‌کنندگانی چون رئیس دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل در ایران و دیپلمات‌های خارجی بیان می‌کرد، در ادامه «صهیونیست» را پشت مسئله مواد مخدر در جهان دانست و افزود: «اگر بررسی در کل جهان صورت بگیرد، حتی یک صهیونیست معتاد نیز پیدا نمی‌شود.»

معاون اول رئیس جمهوری ایران با اظهار این‌که «صهیونیست‌ها» مواد مخدر را ترویج می‌کنند افزود: «بعد که ما زندانیان مربوط به آن را اعدام می‌کنیم با تبلیغات صهیونیستی سروصدا به راه می‌اندازند.»

آویگدور لیبرمن روز چهارشنبه گفت: «حضور نمایندگان سازمان ملل و دیپلمات ها و نمایندگان اروپایی در کنفرانس هایی در تهران که بدترین حالت ضدیهودی از آن به گوش می رسد، فقط به حکومت روحانیون در ایران، مشروعیت می دهد.»

آقای لیبرمن که خود از جناح راست افراطی در دولت اسرائیل است، در بیانیه خود گفت: «هرگونه سستی از سوی جامعه جهانی در جلوگیری از برنامه اتمی ایران، بحران و فاجعه ای برای صلح جهانی خواهد بود.»

دولت ائتلافی راست محافظه کار بنیامین نتانیاهو، موضعی تند علیه ایران و برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران دارد و براقدامات شدید علیه ایران برای توقف برنامه اتمی اصرار می ورزد.

به گزارش رویترز، یک دیپلمات غربی که در این کنفرانس حاضر بوده و نخواست نامش فاش شود، گفته که از صحبت های ده دقیقه ای آقای رحیمی، «شوکه و متعجب» شده و افزوده است: «پیشتر هم چنین مواضعی مطرح می شد ولی در مناسبت های متفاوت ولی این بار این صحبت هیچ ارتباطی به مواد مخدر و یا پیشگیری از جرائم نداشت و به نظر می رسد دولت ایران به طور علنی در حال راهی برای بر هم زدن اوضاع است.»

آلون جونز، سخنگوی دفتر جرائم و مواد مخر سازمان ملل در وین، پایتخت اتریش به رویترز گفت: «این مراسم و برنامه ما طبق موازین شورای عمومی سازمان ملل دنبال می شود و ما نمی توانیم از قبل پیش بینی کنیم که مقامات ایران که میزبان هستند، چه موضعی می گیرند و یا چه می گویند.»

وی افزود: «مسئله مواد مخدر با انگیزه اقتصادی و برای سودجویی گسترش می یابد و دنبال می شود و مسئله ای ایدئولوژیک نیست. همچنین اعتیاد به مواد مخدر، معضلی برای بهداشت جامعه است که سلامت مردم را تهدید می کند. بدون خط کشی و بدون نگاه به یک نژاد یا دسته یا گروه و برای همه مردم در همه جا، برهم زننده بهداشت و سلامت است.»

یک ماه مانده به المپیک، فدراسیون قایقرانی ایران تعلیق شد


یک ماه مانده به المپیک، فدراسیون قایقرانی ایران تعلیق شد

عکس تزئینی است
فدراسیون جهانی قایقرانی از تعلیق فعالیت‌های فدراسیون قایقرانی ایران خبر داده و تأکید کرده است که حضور تیم قایقرانی ایران در المپیک تنها با تأیید احمد دنیامالی، رئیس پیشین و برکنار شده این فدراسیون، امکان‌پذیر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، خوزه پرورِنا، رئیس فدراسیون جهانی قایقرانی، ششم تیرماه، در نامه‌ای به محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان ایران، اظهار کرد که با توجه به این‌که این فدراسیون جهانی از توضیحات مسئولان در خصوص برکناری احمد دنیامالی قانع نشده، تصمیم به تعلیق فعالیت‌های فدراسیون قایقرانی ایران گرفته است.

آقای پرورنا تأکید کرده است که این فدراسیون همچنان آقای دنیامالی را به عنوان ریاست فدراسیون قایقرانی ایران به رسمیت می‌شناسد و افزوده است که ورزشکاران ایرانی رشته قایقرانی، تنها با تأیید آقای دنیامالی مجاز به شرکت در بازی‌های المپیک لندن خواهند بود.

تصمیم‌های جدید فدراسیون جهانی قایقرانی در قبال قایقرانی ایران پس از آن اتخاذ شد که وزیر ورزش ایران، احمد دنیامالی را پس از شش سال و نیم ریاست بر فدراسیون قایقرانی از سمت خود برکنار کرد.

در نامه رئیس فدراسیون جهانی قایقرانی به وزیر ورزش همچنین آمده است که تمامی فعالیت‌های فدراسیون قایقرانی ایران، در صورت تأیید آقای دنیامالی از سوی فدراسیون جهانی قایقرانی به رسمیت شناخته می‌شود و همچنین تیم‌های منتخب برای شرکت در مسابقات جهانی «کانوپلو» نیز باید به تأیید احمد دنیامالی برسند.

وزیر ورزش ایران که اواخر سال ۹۰ اقدام به تغییر روسای فدراسیون‌های جودو و تیروکمان کرده بود، اواخر اردیبهشت‌ماه نیز مدیران پنج فدراسیون قایقرانی، دوچرخه‌سواری، شنا، اسکیت و ورزش‌های بومی و محلی را تغییر داد.

به دنبال این تغییر کمیته بین‌المللی المپیک و شورای المپیک آسیا با ارسال نامه‌ای مشترک به کمیته ملی المپیک ایران، خواستار ادای توضیح و شفاف‌سازی درباره مداخله دولت ایران در امور داخلی فدراسیون‌های ورزشی شدند.

به تازگی نیز کمیته بین‌المللی المپیک در دومین نامه خود به کمیته المپیک ایران، بار دیگر از مقام‌های ورزش ایران خواسته‌ است تا درباره تغییرات مدیریتی اخیر توضیح دهند.

روزنامه شرق می‌نویسد که این نامه «احتمال خطر تعلیق را برای بعضی از رشته‌های ورزشی ایران در المپیک ۲۰۱۲ به دنبال دارد».

شاهرخ شهنازی، عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، با اشاره به ارسال نامه دوم از سوی کمیته بین‌المللی المپیک به ایران، خطر تعلیق ورزش ایران را «جدی» می‌داند، حال آن‌که احمد ناطق نوری، دیگر عضو این هیئت، می‌گوید این نامه خطر تعلیق به دنبال ندارد.

مجلس شورای اسلامی در خصوص برکناری‌های اخیر و همچنین کمبود منابع مالی کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌های ورزشی، وزیر ورزش را به مجلس فراخوانده است.

رحیمی سخیف رجاله : گسترش مواد مخدر ریشه در کتاب تلمود یهودیان دارد


رحیمی سخیف رجاله : گسترش مواد مخدر ریشه در کتاب تلمود یهودیان دارد        


محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد
معاون اول محمود احمدی‌نژاد در کنفرانسی که با همکاری سازمان ملل درباره مبارزه با جرایم در تهران برگزار شد، اظهار کرد که گسترش مواد مخدر در جهان ریشه در کتاب «تلمود» یهودیان دارد و «صهیونیست‌ها» بانی گسترش مواد مخدر در سطح جهان هستند.

به گزارش وب‌سایت‌های خبری جمهوری اسلامی، محمدرضا رحیمی ششم تیرماه در کنفرانس مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی در تهران گفت: «توسعه و گسترش مواد مخدر ریشه در آموزه‌های غلط کتاب تلمود مربوط به صهیونیست‌ها است که در این کتاب‌ها آموزش داده می‌شود که چگونه خون مردم را بمکند و چگونه غیر یهود را نابود کنند.»

وی افزود: «کتاب تلمود برای تربیت یک مشت صهیونیست به منظور ویران کردن کل جهان است.»

کتاب تلمود، از کتاب‌های مذهبی اصلی یهودیان، خلاصه‏‌اى از شريعت شفاهى یهودیان است که قوانین، اخلاقیات،‌ فلسفه و آداب یهودیت را در برمی‌گیرد.

محمدرضا رحیمی که این اظهارات را در حضور شرکت‌کنندگانی چون رئیس دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل در ایران و دیپلمات‌های خارجی بیان می‌کرد، در ادامه «صهیونیست» را پشت مسئله مواد مخدر در جهان دانست و افزود: «اگر بررسی در کل جهان صورت بگیرد، حتی یک صهیونیست معتاد نیز پیدا نمی‌شود.»

معاون اول رئیس جمهوری ایران با اظهار این‌که «صهیونیست‌ها» مواد مخدر را ترویج می‌کنند افزود: «بعد که ما زندانیان مربوط به آن را اعدام می‌کنیم با تبلیغات صهیونیستی سروصدا به راه می‌اندازند.»

بر مبنای گزارش‌های منتشر شده از سوی خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی، بیشترین اعدام‌های صورت گرفته در ایران، در رابطه با جرایم مربوط به مواد مخدر صورت می‌گیرد.

در همین حال به گفته سازمان عفو بین‌الملل، ایران از نظر شمار اعدام در رده دوم جهانی قرار دارد و تاکنون جوامع بین‌المللی بارها به این مسئله اعتراض کرده‌اند.

روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرده است که به دنبال اظهارات ششم تیرماه آقای رحیمی، شماری از دیپلمات‌های اروپایی حاضر در این کنفرانس از این سخنان «شوکه» شده‌اند.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی حاضر در کنفرانس در این خصوص گفته است: «این سخنرانی به طور قطع، یکی از بدترین سخنرانی‌هایی بود که در زندگی‌ام شنیده‌ام. پس از آن با خودم فکر کردم چرا ما از همکاری با یک چنین انسان‌هایی حمایت می‌کنیم؟»

با این‌ حال یک دیپلمات دیگر از برگزاری این کنفرانس حمایت کرده و توضیح داده است: «اگر ما از سازمان ملل در راه کمک به ایران برای مبارزه با مواد مخدر حمایت نکنیم، تنها صدای افرادی مانند آقای رحیمی است که به گوش خواهد رسید.»

نخستین کنفرانس مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، با تأکید بر قاچاق انسان و جرایم سایبری، به مدت دو روز، پنجم و ششم تیرماه، در تهران برگزار شد.

«کاهش بهای نفت تحریم ایران را راحت‌تر می‌کند»



کاهش قیمت نفت در هفته‌های گذشته موجب شده تا کار برای اتحادیه اروپا برای آغاز تحریم‌ها علیه نفت ایران که از اول ژوئیه آغاز می‌شوند، آسان‌تر شود. ایران می‌گوید به علت "تعمیرات" قصد کاهش صادرات نفت خود را دارد.
روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" در گزارشی به نقل از اولیور جیکوب، تحلیلگر مؤسسه "پتروماکس" می‌نویسد، پایین آمدن قیمت نفت در بازارهای جهانی به سود اتحادیه اروپا در یافتن جایگزین‌های مناسب ایران تمام شده و از طرف دیگر تهران زیر فشار فزاینده کاهش صادرات نفت و به تبع آن نزول درآمدهای نفتی قرار گرفته است.

بحران اتمی ایران و تقاضای شدید بازار به نفت خام در ابتدای سال جاری میلادی افزایش شدید قیمت را رقم زدند اما از ابتدای ماه مارس نزدیک به ۳۰ درصد از قیمت‌ نفت در بازارهای جهانی کاسته شده است.

از یکشنبه پیش‌رو (۱ ژوئیه/ ۱۱ تیر) ایران قادر به صدور نفت خام خود به اتحادیه اروپا نخواهد بود. پیش‌تر ۱۸ درصد از صادرات دو و نیم میلیون بشکه‌ای نفت ایران در روز، روانه اروپا می‌شد. کشورهایی همچون ایتالیا، اسپانیا و یونان از جمله خریداران اصلی نفت ایران در اروپا به شمار می‌آمدند.

پیش از این دولت یونان که هم‌‌اینک با بحران مالی خطیری دست و پنجه نرم می‌کند، نسبت به تحریم نفت ایران ابراز نگرانی کرده و خواستار قائل شدن استثنا برای این کشور شده بود، که این درخواست مورد پذیرش اتحادیه اروپا قرار نگرفت.

سایه تحریم بر سر شرکت‌های بیمه

بر اساس گزارش ‌آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) صادرات نفت ایران از اواخر سال ۲۰۱۱ با کاهش یک میلیون بشکه‌ای به یک و نیم میلیون بشکه در روز رسیده که نشان از مؤثر بودن تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه نفت این کشور داشته است.

تحریم‌‌ها علیه نفت ایران همچنین دامن شرکت‌های بیمه‌کننده تانکرهای نفتکش مستقر در اروپا را نیز گرفته است. چنانچه این شرکت‌ها به دلیل تحریم‌ها از بیمه‌کردن تانکرهای حامل نفت ایران سرباز زنند، ایران با مشکل جدی صادرات نفت خود به کشورهای آسیایی روبرو خواهد شد.

هر چند شرکت‌های بیمه دیگری برای جایگزین شدن شرکت‌های اروپایی وجود دارند اما وضعیت موجود باعث شده تا کره جنوبی به دلیل نبود بیمه قابل قبول همگام با اتحادیه اروپا صادرات نفت خود از ایران را از روز اول ژوئیه متوقف کند.

کره جنوبی نخستین کشور آسیایی است که به تحریم نفت ایران پیوسته است و در نظر دارد بخش بزرگی از نیازهای نفتی خود را به جای ایران از طریق کشورهای دیگر نظیر عراق، کویت، قطر و امارات متحده عربی تأمین کند.

در این میان هند و ژاپن دو کشور آسیایی هستند که علیرغم تحریم‌ها علیه ایران با موافقت آمریکا همچنان نفت خام مورد نیاز خود را از ایران وارد خواهند کرد. دولت ژاپن اعلام کرده است که ضمانت‌های لازم برای بیمه نفتکش‌ها را خود بر عهده خواهد گرفت.

کاهش صادرات به علت "تعمیرات"

در همین حال با نزدیک شدن به موعد آغاز تحریم‌ها احمد قلعه‌بانی، مدیر عامل شرکت ملی نفت‌‌ایران، از کاهش صادرات نفتی به دلیل "انجام علمیات تعمیر و نگهداری در برخی میادین نفتی" این کشور خبر داده است. به گفته‌ی این مقام مسئول صادرات نفت ایران "۲۰ تا ۳۰ درصد" کاهش خواهد داشت.

به نقل از سایت خبرآنلاین آقای قلعه‌بانی که در کنفرانس انرژی مسکو شرکت داشته، گفته است که "شاید به لحاظ زمانی" اتخاذ این تصمیم از سوی ایران با اجرای تحریم نفتی اروپا ارتباطی وجود داشته باشد.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده است که محمد علی عمادی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، که در مسکو به سر می‌برد، روز چهارشنبه (۲۷ ژوئن/ ۷ تیر) با اشاره به "تعمیرات" میدان‌های نفتی کاهش تولید نفت خام در این کشور را اعلام کرده است. آقای عمادی اضافه کرده است که کاهش تولید نفت از سوی ایران "به تدریج" صورت گرفته و این امر ارتباطی با تحریم‌ها نداشته است.

به گفته‌ی وی ایران در نظر دارد در ازای کاهش صادرات نفت خام خود، میزان صادرات گاز به پاکستان و هند را افزایش دهد. ایران از مدت‌ها پیش خواهان افزایش صادرات گاز بوده اما تحقق این امر نیاز به سرمایه‌گذاری عظیم در احداث خط لوله و تأسیسات گاز طبیعی داشته که این کشور تاکنون موفق به انجام آن نشده است.

خشم و درماندگی جمهوری ننگین اسلامی ایران در برابر کره‌جنوبی


ایران


تصمیم غیرمنتظره کره جنوبی برای توقف خرید نفت از ایران با واکنش شتابزده‌ی مسئولان جمهوری اسلامی روبرو شده است. مقام‌های ایرانی از احتمال قطع واردات از کره جنوبی سخن می‌گویند که به نظر غیرعملی می‌رسد.
وزیران خارجه و اقتصاد و دارایی کره جنوبی روز سه‌شنبه (۲۶ ژوئن/ ۶ تیر) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند با آغاز تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران که از اول ژوئیه به اجرا گذاشته می‌شود واردات نفت از این کشور را متوقف می‌کنند.
قطع خرید نفت از ایران در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا کره جنوبی و شماری دیگر از کشورهای آسیایی را از شرکت در تحریم‌های یک‌جانبه معاف کرده است. ظاهرا این تصمیم چنان غافلگیرکننده بوده که مسئولان ایران آن را قطعی تلقی نمی‌کنند.
درخواست "شدت عمل" در برابر کره
در حالی که خبر توقف واردات نفت ایران از سوی دولت کره جنوبی رسما اعلام شده، احمد معصومی‌فر سفیر جمهوری اسلامی در سئول می‌گوید «اگر کره جنوبی واردات نفت ایران توسط شرکت‌های کره‌ای را ممنوع کند ایران نیز ممکن است تصمیم بگیرد به طور کامل واردات کالاهای ساخت این کشور را متوقف نماید.»

خبرگزاری فارس روز چهارشنبه، ۷ تیر نوشت، معصومی‌فر این سخنان را در گفتگو با رسانه‌ی کره‌ای "یونهاپ نیوز" ابراز کرده است. این خبرگزاری که به نیروهای امنیتی و نظامی منسوب است در گزارش دیگری مدعی شد اقدام متقابل ایران می‌تواند زیان قابل توجهی را به شرکت‌های کره‌ای وارد کند.
در ادامه‌ی گزارش یادشده به نقل از تحلیلگران آمده است «دولت کره جنوبی جدیتی برای ممانعت از تاثیر تحریم‌های اروپا بر واردات نفت این کشور از ایران نداشته است و همین امر شدت عمل ایران در برابر این کشور را می‌طلبد.»
اقدام معنادار کره جنوبی
خبرگزاری فارس می‌نویسد: در صورت اقدام متقابل ایران منافع بیش از دو هزار شرکت کره‌ای که با ایران مراوده تجاری دارند به خطر می‌افتد و بیش از همه شرکت‌های کوچک و متوسط این کشور متضرر خواهند شد. در این گزارش به شمار شرکت‌های ایرانی که با قطع احتمالی رابطه با کره به خطر می‌افتند اشاره‌ای نشده است. دولت کره جنوبی اعلام کرده تمام تدبیرهای لازم را به کار خواهد گرفت تا تاثیر منفی قطع واردات نفت ایران بر صنایع داخلی و اقتصاد کشور را به حداقل برساند.

داود هرمیداس‌باوند، استاد حقوق و روابط بین‌الملل اقدام کره جنوبی را با احتمال شکست مذاکرات هسته‌ای در پیوند می‌بیندداود هرمیداس‌باوند، استاد حقوق و روابط بین‌الملل اقدام کره جنوبی را با احتمال شکست مذاکرات هسته‌ای ایران با غرب در پیوند می‌بیند

داود هرمیداس‌باوند، استاد حقوق و روابط بین‌الملل اقدام کره جنوبی را معنادار خوانده و به دولتمردان ایران توصیه می‌کند آن را جدی بگیرند. او در یادداشتی که ۷ تیر در روزنامه آرمان منتشر شد نوشت، این مساله اقدامی یکجانبه از سوی کره‌جنوبی است، چون از نگاه آمریکایی‌ها آنها معاف‌ شده بودند و می‌توان گفت این تصمیم بر اساس ارزیابی سیاسی جدیدی گرفته شده‌ است.
آمادگی برای شکست احتمالی مذاکرات هسته‌ای
هرمیداس باوند اقدام کره‌جنوبی را با احتمال شکست مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ مرتبط می‌داند: «به پیشواز رفتن کره‌جنوبی در مساله تحریم‌ها، دال بر این است اگر مذاکرات به طرز جدی دنبال نشود اعمال تحریم‌ها به همان شکل ادامه خواهد پذیرفت.»
هشدار شتابزده سفیر ایران در مورد احتمال اقدام متقابل ایران در حالی مطرح می‌شود که کره جنوبی پیشتر سطح روابط تجاری خود با تهران را کاهش داده است. موسسه تجارت بین‌المللی کره‌جنوبی"کیتا" حدود دو هفته پیش (۱۲ ژوئن/ ۲۳ خرداد) اعلام کرد این کشور صادرات خود به ایران را محدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کره جنوبی در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۷/ ۱ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده که ۱۴ درصد کمتر از مدت مشابه در سال قبل بوده است. کاهش صادرات به ایران شامل کالاهایی چون فولاد، خودرو و محصولات الکترونیکی می‌شود.
امکانات متفاوت برای جبران زیان‌ها
محدود شدن روابط تجاری کره جنوبی با ایران در بخش‌های مختلف، به ویژه خودروسازی مشکلات فراوانی ایجاد کرده است. در ماه‌های اخیر بسیاری از کارگاه‌های قطعه‌سازی تعطیل شده‌اند و هزاران شاغل این بخش کار خود را از دست داده‌اند.

سایت خبر آنلاین هفتم تیرماه از قول مجتبی نظری، مسئول روابط عمومی شرکت خودروسازی سایپا نوشت «به دلیل تحریم‌های بین‌المللی نیاز قطعه‌سازان به مواد اولیه افزایش یافته است. از سوی دیگر مواد اولیه نیز دچار افزایش قیمت شده‌اند و از آنجایی که نقدینگی شرکت‌ها کاهش یافته است آنها در روند تولید خود دچار مشکل شده‌اند.»
حجم صادرات کره جنوبی به ایران در سال گذشته بیش از ۷ میلیارد دلار بوده است. قطع کامل روابط تجاری میان دو کشور برای هر دو طرف ضررهایی به دنبال دارد، با این همه کارشناسان معتقدند امکانات ایران برای جبران کردن این ضرر قابل قیاس با کره نیست.
ایران در پی خریداران جدید نفت
کره جنوبی که در سال ۲۰۱۱ بیش از ۹ درصد نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می‌کرده پس از کاهش تدریجی این وابستگی، اکنون به نفت عراق، کویت، امارات متحده عربی و قطر روی آورده است. برای ایران یافتن بازاری که جایگزین کره شود کار ساده‌ای نخواهد بود. جمهوری اسلامی با توجه به تعلیق کامل واردات نفت از سوی کشورهای اروپایی به بازارهای آسیایی امید فراوان بسته بود.
از سوی دیگر حضور کره‌جنوبی در صنعت و بازار ایران چنان چشمگیر است که قطع کامل روابط تجاری با این کشور اگر ممکن هم باشد به تعطیلی هزاران واحد تولیدی و تجاری و بیکاری صدها هزار نفر خواهد انجامید.
ظاهرا با توجه به همین واقعیت‌هاست که داود هرمیداس باوند به مسئولان جمهوری اسلامی توصیه می‌کند: در جایی که منافع اساسی یک کشور مطرح می‌شود، باید با دید واقع‌نگرانه و منطقی با مسائل برخورد کرد. با توجه به موقعیت کنونی جمهوری اسلامی به نظر می‌رسد طرح مسائلی چون امکان قطع کامل روابط تجاری با کره بیشتر واکنشی از سر خشم و درماندگی باشد.

پدر یاشار خامنه یکی ازفعالین امام نقی بدست عوامل رژیم منفور اسلامی گروگان گرفته شد


پدر یاشار خامنه یکی ازفعالین امام نقی بدست عوامل رژیم منفور اسلامی گروگان گرفته شد


پرینت


یاشار خامنه یکی از فعالین کمپین یادآوری امام نقی به شیعیان در فیس بوک میباشد حدود پنج هفته است پدرش در چنگال کفتارهای رژیم جمهوری اسلامی هست
این پدر فقط به جرم اینکه پدر یاشار هست و فرزندش علیه خرافه پرستی فعالیت میکند بدون هیچ دلیلی در چنگال این دیو صفتان اسیر میباشد .

به نام آزادی
من «یاشار خامنه» هستم که در فضای مجازی با نام مستعار «یاشار نقی پژوه» شناخته می شوم و در خارج از کشور دانشجو هستم. از روزی که «کمپین یادآوری امام نقی به شیعیان» شروع به کار کرد به همراه بسیاری از جوانان ایرانی به طنز نویسی برای به چالش کشیدن مسائل خرافی مشغول هستم. امروز که این نامه را می نویسم پنج هفته است که پدرم گروگان وزارت اطلاعات است. چرا که نه وکیل دارد، نه پرونده ای تشکیل شده و نه اینکه حق ملاقات با خانواده را دارد. تنها جرمش این است که پدر من است.
چند روز پس از دستگیری پدر، مادرم با من تماس گرفت و گریه کنان و شیون کنان گفت که می خواهند پدرت را اعدام کنند و سپس خواهرم گفت که بر اساس خواسته وزارت اطلاعات، باید از خودت فیلم بگیری و ابراز ندامت کنی و برای آنها بفرستی. من نیز به خاطر خانواده ام تن به چنین خواسته ای دادم، اما مامورین وزارت اطلاعات علی رغم اینکه به خواسته آنها تن در دادم، پدرم را رها نکردند. حتی دریغ از سر سوزنی کاهش فشار بر روی خانواده من! در آخرین تماسی که با مادرم داشتم مطلع شدم که او را هم تهدید به دستگیری کرده اند و گفته اند خودش را هم به زودی پیدا می کنیم و به سزای اعمالش می رسانیم.
خواسته ای که وزارت اطلاعات ایران دارد این است که صفحه ی فیسبوک «کمپین یاد آوری امام نقی به شیعیان» بسته شود و من نیز اطلاعات ایمیل و وبلاگم را به همراه مشخصات سایر اعضای فعال در اختیارشان بگذارم و خودم هم در نهایت به ایران برگردم. در حالی که من کنترلی بر روی صفحه ی فیسبوک کمپین ندارم و تنها کاری که از دستم ساخته بود یعنی بستن ایمیل، وبلاگ و اکانت فیسبوک را همان روز دستگیری پدرم انجام دادم. ضمن اینکه بر همگان همچون روز، روشن است که در صورت بازگشت به ایران چه سرنوشتی در انتظارم خواهد بود.
اکنون که صدایم به هیچ جا نمی رسد و دستم به هیچ جایی بند نیست، تنها کاری که می توانم انجام دهم، اعتراض به این بازداشت غیر قانونی و رساندن صدای بی گناهی و مظلومیت خانواده ام است. از تمامی انسانهای آزاده، سازمان ها و نهاد های مدافع حقوق بشر درخواست حمایت دارم. از مسئولین امنیتی نیز می خواهم که به بازداشت پدرم خاتمه دهند.«نوح» هرگز به خاطر فرزندش«سام» مجازات نشد.

سه‌شنبه، تیر ۰۶، ۱۳۹۱

همایش قوه قضاییه رجاله و فاسد و "خط قرمز"هایی که «دیگر نداریم»!




همایش سراسری قوه قضاییه تبدیل شد به مراسمی برای بیرون آوردن رئیس جمهور از "توهم خط قرمزها" و کنار گذاشتن تعارف‌ قوه قضاییه با قوه مجریه. در این همایش پرونده اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی از موضوع‌های اصلی بود.
همایش سراسری قوه قضاییه که ظاهرا برای بزرگداشت محمد بهشتی اولین رئیس قوه قضاییه و تجلیل از کار این قوه برگزار شد، وارد مسایل روز و حاد کنونی شد، مانند پرونده دزدی‌ها و اختلاس‌های میلیاردی "دانه درشت‌"های جمهوری اسلامی.

در این نشست رؤسای هر سه قوه سخنرانی کردند، البته هرکدام بنا بر وسع و توان جناح‌اش. محمود احمدی‌نژاد از "آزادی" و "کرامت آحاد مردم" تجلیل کرد و از اسلامی سخن گفت که "با مجرم زندانی و قاتل امام خود" نیز به احترام رفتار می كند. احتمالا رئیس جمهوری هنگام این سخنرانی آفتابه انداختن به گردن "افراد شرور" و چرخاندن آن‌ها در میادین تهران و بسیاری نمونه‌های هتک "کرامت مردم" را فراموش کرده بود.

محمود احمدی‌نژاد تاکید کرد که اسلام مورد نظر او همان اسلامی است که «امام معصومش حتی یك عبارت تبعیض آلود را از قاضی نپذیرفته و دادگاه را ترك می كند.»

این سخنان درست در بحبوحه دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس و فساد مالی در شرکت بیمه ایران مطرح می‌شود. پرونده‌ای که محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد یکی از متهمان اصلی آن معرفی شده است و کشاکش میان قوه قضاییه و محمود احمدی‌نژاد بر سر او و حلقه نزدیک به او هم‌چنان ادامه دارد.

«کیف‌های پر از پول و کارهای خجالت‌آور»

سخنان صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه در همایش سراسری صریح و بدون تعارف بود. او گفت که در قوه قضاییه "دوست، آشنا، برادر و فرزند" نمی‌شناسد.

وی تاکید کرد که وضع هیچ وقت این‌‌قدر نابسامان نبوده که کسی "جرات" کند "بیش از سه هزار میلیارد تومان را با عنوان وام به دست بگیرد و کار خلاف قانون انجام دهد."

صادق لاریجانی به اختلاس‌های کلانی اشاره کرد که اتهام آن‌‌ها این روزها بر پیشانی هیات دولت خورده است و گفت «وامی که بانک‌ها باید برای تولید بپردازند در اختیار افراد و کیف‌های پر از پول رشوه و در قالب کار فرهنگی توزیع شود این کارها واقعا خجالت آور است.»

رئیس قوه فضاییه با وام گرفتن واژه‌هایی که محمود احمد نژاد باب کرده بود گفت «می‌دانستیم برخورد با دانه درشت‌ها از همه جا صداها را بلند می‌کند.» و افزود: «ما در قوه قضائیه خط قرمز نداریم کتاب رسول‌الله خط قرمز ندارد کجای سیره الهی برای کسی خط قرمز توهمی ایجاد شده است.»

صادق لاریجانی تلاش کرد رئیس جمهوری و اطرافیا‌ن‌اش را از «توهم» درآورد و تاکید کرد که «ما نمی‌توانیم تابع توهم خط قرمز برخی باشیم از روزی که آمدم گفتم اینجا محل خط قرمزها نیست.»
علی لاریجانی، رئیس قوه مقننه نیز دنبال سخنان صادق لاریجانی را گرفت و گفت: «چرا باید برای افرادی خاص شئونی قائل شویم که خود را ملزم به حضور در قوه قضائیه ندانند؟»

"شکنجه برای گرفتن اقرار"
شاید محمود احمدی نژاد چندان هم دچار «توهم» نیست زیرا او به یک نکته مهم دیگر هم اشاره کرد و آن اصل سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی بود و گفت «هر گونه شكنجه برای گرفتن اقرار و یا كسب اطلاع، ممنوع است و اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند مجاز نبوده و چنین شهادت، ‌اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است كه متخلف از آن طبق قانون مجازات می شود.»

فعالان حقوق بشر بارها از جمهوری اسلامی انتقاد کرده‌اند که زندانیان سیاسی و مخالفان دربند خود را به ضرب شکنجه و مواد روان‌گردان به اعتراف‌های دروغ وادار می‌کند.

آیا محمود احمدی‌نژاد نگران این است که از این روش‌ها برای "اعترافٰ‌گیری" از نزدیکان او نیز استفاده شود؟

اعتبارنامه یک نماینده سارق و جاعل در طویله ولایت وقیح تائید شد.




اکثریت راه‌یافتگان به مجلس نهم پس از دو ساعت و نیم جلسه غیرعلنی و علنی به اعتبارنامه نماینده مبارکه که قبلا به سرقت و جعل محکوم شده است، رای موافق دادند. این نماینده در دادگاه تجدیدنظر هم محکوم شناخته شده بود.
مجلس شورای اسلامی با تصویب اعتبارنامه‌ی علی ایران‌پور، نماینده‌ی مبارکه جنجالی‌ترین روز کاری عمر کوتاه دوره‌ی نهم خود را پشت سر گذاشت. ایران‌پور هنگام ثبت نام در انتخابات مجلس نهم به جرم سرقت چک به سه ماه و یک روز زندان محکوم شده بود و پس از آن نیز به عنوان جعل‌کننده‌ی عنوان‌های علمی محکوم شناخته شده است.
تفسیر نایب رئیس از آئین‌نامه
نشست روز سه‌شنبه، ۶ تیر، مجلس نهم به بحث و کشمکش بر سر اعتبارنامه‌ی نماینده‌ی مبارکه گذشت. ماده ۷۰ آئین‌نامه‌ی داخلی مجلس که نحوه‌ی رسیدگی به اعتبارنامه‌ها را مشخص می‌کند از صراحت و وضوح کافی برخوردار نیست.
محمد حسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس که ریاست نشست روز سه‌شنبه را برعهده داشت با استفاده از همین ابهام، تفسیر شخصی خود را ملاک چگونگی رسیدگی به اعتبارنامه‌های مورد اعتراض عنوان کرد. به این ترتیب فرصت طرح اعتراض به اعتبارنامه‌ی حمزه برومند و مهدی موسوی‌نژاد از معترضان سلب شد و نمایندگان نهایتا پس از شنیدن سخنان موافق و مخالف در مورد اعتبارنامه‌ی ایران‌پور رای دادند.
نماینده‌ای با چهار عنوان جعلی
الیاس نادران و احمد توکلی در نشست روز سه‌شنبه دلایل خود را برای اعتراض به صلاحیت ایران‌پور مطرح کردند. نادران می‌گوید نماینده‌ی مبارکه در مبارزات انتخاباتی خود را دارای دکترای پیراپزشکی، کارشناسی ارشد علوم سیاسی، کارشناسی حقوق و مهندسی شهرسازی معرفی کرده درصورتی که مطابق بررسی‌های دادگاه هیچ از این مدرک‌ها را ندارد.
ظاهرا بعد از انتخابات، رقیبان ایران‌پور در مبارکه از او به اتهام جعل مدرک به دادگاه شکایت کرده‌اند. دادگاه مبارکه پس از استعلام از دانشگاه‌هایی که ایران‌پور مدعی تحصیل در آنها بوده او را مجرم شناخته و به ۶ ماه حبس محکوم کرده است. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به جریمه‌ی نقدی تبدیل شد. الیاس نادران می‌گوید تبدیل حکم در واقع به معنای تایید وقوع جرم است. نماینده مبارکه در دفاع از خود مدعی شد که منظورش قصد به پایان رساندن تحصیل در این رشته‌ها بوده است.
سایه‌ی سنگین شورای نگهبان

مطابق آیین نامه‌ی داخلی مجلس درصورتی که معترضان حکم کمیسیون تحقیق را نپذیرند اعتبارنامه‌ی افراد مورد اعتراض باید در صحن علنی به رای گذاشته شود.مطابق آیین نامه‌ی داخلی مجلس درصورتی که معترضان حکم کمیسیون تحقیق را نپذیرند اعتبارنامه‌ی افراد در صحن علنی به رای گذاشته می‌شود.

ابوترابی در نشست روز سه شنبه با اشاره به تایید صلاحیت ایران‌پور از سوی شورای نگهبان گفت، آنچه این شورا مورد رسیدگی قرار داده دیگر نباید بررسی شود. الیاس نادران در بخش دیگری از اظهاراتش به اتهام دیگری در مورد نماینده مبارکه اشاره می‌کند که به پیش از انتخابات مربوط می‌شود. او می‌گوید که ایران‌پور «به رد مال و مجازات محکوم شده، اما بعدا شاکی رضایت داده که البته این رضایت تفاوتی در جرم مرتکب شده که محکومیت کیفری است، ایجاد نمی‌کند.»
اعتبارنامه‌ی ایران‌پور پیشتر در کمیسیون تحقیق مجلس نهم بررسی و تایید شده است. خبرگزاری فارس از قول عبدالرضا عزیزی سخنگوی کمیسیون نوشت، موارد مورد اعتراض درباره اعتبارنامه ایران‌پور توسط شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار گرفته بود، به همین دلیل کمیسیون تحقیق دیگر این موارد را بررسی نکرد و اعتبارنامه او تأیید شد.
رهنمودهای رهبر جمهوری اسلامی
مطابق آیین نامه‌ی داخلی مجلس درصورتی که معترضان حکم کمیسیون تحقیق را نپذیرند اعتبارنامه‌ی افراد مورد اعتراض باید در صحن علنی به رای گذاشته شود. به این ترتیب و با ادامه‌ی اعتراض احمد توکلی اعتبار نامه‌ی علی ایران‌پور به رای گذاشته شد و ۱۵۰ نماینده از ۲۲۵ نماینده‌ی حاضر در مجلس به آن رای موافق دادند.
تصویب اعتبار نامه‌ی کسی که دو محکومیت کیفری قطعی دارد، در برخی از رسانه‌های اصولگرا با شگفتی و انتقاد شدید روبرو شده است. ظاهرا نظر شورای نگهبان و رهنمودهای رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در تایید اعتبارنامه ایران‌پور بی‌تاثیر نبوده است. به گفته‌ی ابوترابی‌فرد یکی از این رهنمودها تبدیل مجلس به "جای گفت‌وگوهای حکیمانه و خردمندانه است." او از نمایندگان می‌خواهد در جریان بررسی اعتبارنامه‌ها "در صحن امروز مجلس این گفت‌وگوهای حکیمانه را به نمایش بگذاریم."
الیاس نادران می‌گوید ابوترابی‌فرد در نشست غیرعلنی به نقل از سخنگوی شورا گفته است، در مورد استفاده از عنوان‌های جعلی به نماینده مبارکه تذکر داده شده و او از تکرار این کار خودداری کرده است.
متهم به قتل و روحانی خلع لباس شده
نایب رئیس مجلس پیش از رای‌گیری از نمایندگان خواست که به توصیه‌های خامنه‌ای در دیدار اخیرش با آنان توجه کنند. به گفته‌ی ابوترابی "حرکت نمایندگان در جهت ارزش‌های رفتاری و اخلاقی" از جمله این توصیه‌ها است. او یادآور می‌شود که رهبر جمهوری اسلامی «رفتاری را برای مجلسی‌ها مشخص کردند که به سوی حیات طبیه و قله‌های بلند و مجلسی با کارنامه‌های درخشان و برتر از ادوار گذشته حرکت کند.»


رهبر جمهوری اسلامی گفته است که مجلس جای گفت‌وگوهای حکیمانه و خردمندانه است.

ماه گذشته تصویب اعتبارنامه‌ی فتح‌الله حسینی نیز که به مشارکت در قتل متهم است بسیار بحث‌برانگیز شد. سایت بازتاب‌امروز که اسناد پرونده‌ی حسینی را منتشر کرده در گزارشی تایید اعتبارنامه‌ی او را ضربه‌ای سنگین بر حیثیت مجلس نهم توصیف کرده است.
"نماد برجسته‌ی مجلسی مقتدر"
اعتبارنامه‌ی حمزه برومند نماینده پارس‌آباد و بیله‌سوار نیز قرار بود در نشست ۶ تیر به رای گذاشته شود اما به نشست چهارشنبه موکول شد. احمد توکلی می‌گوید در عدم صلاحیت برومند همین کافی است که اعتبارنامه او در مجلس چهارم به دلیل مسائل اخلاقی و پس از خلع لباس روحانیت باطل شده است.
شورای نگهبان صلاحیت این نمایندگان را تایید کرده و کمیسیون تحقیق مجلس نیز به اعتبارنامه‌ی آنها رای مثبت داده است. ابوترابی‌فرد در نشست روز سه‌شنبه با استناد به اظهارات خامنه‌ای در دیدار با نمایندگان مجلس نهم گفت: «نمایندگان باید طوری به نقد یکدیگر بپردازند که در چارچوب‌های آموزه‌های قرآنی باشد و مجلس نهم را به یک نماد برجسته از مجلسی مقتدر تبدیل کنند.»

نماینده پیشین مجلس:«دخترم را ماموران امنیتی کشتند»


ایران

نماینده پیشین مجلس:«دخترم را ماموران امنیتی کشتند»

باقری نژادیان فرد، نماینده مجلس ششم در گفت‌وگویی با "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" گفت که دخترش از حامیان میرحسین موسوی بود و به دست عوامل امنیتی کشته شده است.او از احمد شهید خواست تا پیگیر قتل دخترش باشد.
محمدباقر باقری نژادیان فرد، نماینده ششمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" بار دیگر تاکید کرد که اطمینان دارد دخترش به دست ماموران امنیتی کشته شد.
فاطمه باقری نژادیان فرد، در مرداد ماه ۱۳۹۰ در تهران ربوده و بعد از یک هفته خبر ناپدید شدن او در رسانه‌های داخلی منتشر شد. او که ۲۸ سال سن داشت و دانشجوی سال آخر در دانشگاه "علم و صنعت" بود، از طرفداران و فعالان جوان کمپین میرحسین موسوی در انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۸ بود.
در اواسط مردادماه ۱۳۹۰ جسد فاطمه باقری نژادیان فرد در کوه‌‌های اطراف شهرری پیدا شد. بلافاصله بعد از پیدا شدن جسد این دختر جوان، عده‌ای از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای سرگشاده به روسای قوای سه‌گانه و رهبر جمهوری اسلامی ایران، نسبت به رشد و تداوم "ناامنی و جرم و جنایت" در جامعه هشدار داده و خواستار پیگیری این حادثه شدند.
محمدباقر باقری نژادیان فرد در گفت‌وگو با وب‌سایت "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" با تاکید بر این‌که دخترش از هواداران میرحسین موسوی بود، گفت: «او در تظاهرات شرکت داشت؛ با این‌حال آن‌قدر فعال نبود که بخواهد کشته شود.»
ماموران امنیتی درباره‌ی دلیل قتل این دختر جوان در ابتدا به خانواده‌اش گفتند که او به "دلایل طبیعی" جان خود را از دست داده است؛ بعد مدعی شدند که او با خوردن قرص برنج خودکشی کرده است.
این نماینده پیشین مجلس تاکید دارد که دخترش به دست ماموران امنیتی به قتل رسیده و می‌گوید:« جنازه‌ی او در دامنه‌ی کوه‌های اطراف شهرری پیدا شد و بعد به پزشکی قانونی کهریزک منتقل شد. من ده‌ها دلیل روشن برای کشته شدن دخترم دارم و به همین دلیل از همان ابتدا خواستم که جنازه‌ی دخترم کالبدشکافی و دلیل مرگ گفته شود.»
آقای باقری نژادیان‌فرد با این‌حال می‌گوید که "دلیل روشنی" برای چرایی این جنایت ندارد؛ او اضافه می‌کند: «من یقین دارم که او توسط نیروهای امنیتی کشته شده است. اما این‌که چرا و چگونه، نمی‌دانم. شاید به دلیل نگرش‌های اصلاح‌طلبانه‌ی من و یا به دلیل این‌که خود دخترم در جریانات پس از انتخابات شرکت می‌کرد. من بارها برای پیگیری پرونده دخترم تهدید به سکوت شدم، آیا این یک نشانه نیست؟»
و بعد از آن‌که این نماینده سابق مجلس به آیت‌الله خامنه‌ای نامه‌ای نوشته و خواهان پیگیری پرونده‌ی قتل دخترش شد، از سوی ماموران امنیتی تهدید شد که اگر سکوت نکند، جان دیگر فرزندانش نیز به خطر خواهد افتاد.
باقری نژادیان‌فرد با تاکید بر این‌که دختر او اصلا اهل کوه‌نوردی نبوده و در روزی که ناپید شد نیز بدون کفش ورزشی و برای خریدی کوچک از منزل خارج شد، اضافه کرد: «بعد از یکی، دو ماه که از اتفاق گذشت و من مرتب نامه می‌نوشتم و به دادسرا می رفتم، اعلام کردند که بعد از تحقیقات جدید متوجه شدند که دخترم قرص برنج خورده و مرده است. اما ما معتقدیم دروغ محض است. اگر قرص برنجی هم در کار بوده، به او خورانده‌اند.»
این نماینده دوره‌های سوم و ششم مجلس با تاکید بر این‌که بر روی تن دخترش آثار ضرب و جرح دیده می‌شد، به "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" گفت: «دو پایش از زانو به پایین، بازوهایش و روی صورتش آثار کبودی وجود داشت. یعنی فاطمه قبل از اینکه قرص برنج بخورد خودش را کتک زده است؟ فاطمه ۴۰ کیلو وزن داشت و قدش ۱۵۵ متر بود، لابد بچه را اینقدر تحت فشار قرار داد‌‌ه‌اند تا قلبش گرفته یا نتوانسته طاقت بیاورد و مرده است یا کشتنش! نمی‌دانم واقعا. تنها می‌دانم که دخترم آنقدر شاد و سرحال بود که امکان خودکشی با قرص برنج را نمی‌توانیم باور کنیم.»
محمدباقر باقری نژادیان‌فرد در این گفت‌وگو تصریح کرد که ماموران امنیتی حتا به سراغ روحانی مسجد محل آن‌ها که مراسم ختم دخترش را برگزار کرد رفته و وی را "تخریب" کرده و به او گفته‌اند به دلیل نماز خواندن بر جنازه‌ی دخترش "ضد ولایت فقیه" محسوب می‌شود.
این نماینده سابق مجلس که از طیف اصلاح‌طلبان است در این گفت‌وگو از احمد شهید، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران خواست تا درباره‌ی پرونده‌ی قتل دخترش تحقیق کند و اضافه کرد: «من دلیل روشن مرگ دخترم را می‌خواهم. این‌ها تا به حال فقط تهدید کرده‌اند، مبهم حرف زده‌اند. شفاف که با ما حرف نمی‌زنند. اما من تا آخر حقیقت ایستاده‌ام و سکوت نمی‌کنم، بیایند من را هم بگیرند و بکشند.»
در مراسم ختم دختر این نماینده‌ی مجلس بسیاری از چهره‌های شاخص گروه‌های اصلاح‌طلب از جمله هادی خامنه‌ای، برادر رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز شرکت داشتند.

افزایش دوباره قیمت سکه و دلار در بازار امروز؛


افزایش دوباره قیمت سکه و دلار در بازار امروز؛

افزایش دوباره قیمت سکه و دلار در بازار امروز؛
وفادار: دلار به مرز یک هزار و ۹۳۰ تومان رسید


قیمت ارز از یک هزار ۸۸۲ تومان روز گذشته به یک هزار و ۹۳۰ تومان در روز جاری رسید/ قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نيز با ۱۹ هزار تومان افزایش به ۷۱۷ هزار تومان رسید.

ایلنا: رئیس اتحادیه طلا و سکه تهران، از افزایش ۱۹ هزار تومانی قیمت سکه و ۴۸ تومانی نرخ دلار در بازار امروز خبر داد.

احمد وفادار در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا گفت: با افزایش قیمت ارز در بازار داخلی از یک هزار ۸۸۲ تومان روز گذشته به یک هزار و ۹۳۰ تومان در روز جاری، قیمت انواع سکه نیز دستخوش تغییر قیمتی شده و در حال حاضر قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۱۹ هزار تومان افزایش به ۷۱۷ هزار تومان رسید.

به گفته وی، این در حالی است که قیمت طلا در سطح بازار بین المللی با ۵۰ دلار کاهش طی روز‌های گذشته به روند نزولی خود ادامه می‌دهد.

رئیس اتحادیه طلا و سکه تهران، در عین حال از عدم حباب در بازار سکه خبر داد و گفت: با این وجود، بازار سکه در حال حاضر حبابی نیست و بازار آن متأثر از نوسان‌های قیمت ارز در بازار داخلی است.

به گزارش ایلنا، سکه تمام بهار آزادی با ۱۹ هزار تومان افزایش با قیمت ۷۱۷ هزار تومان در بازار معامله شد.

نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب با ۱۰ و ۶ هزار تومان افزایش، ۱۸۲ و ۱۸۸ هزار تومان به فروش رفت. 

دوشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۱

خودداری از صدور گواهینامه ایمنی برای کشتی های حامل نفت ایران


خودداری از صدور گواهینامه ایمنی برای کشتی های حامل نفت ایران

روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داده است که شماری از شرکت‌های صادرکننده گواهینامه‌ ایمنی برای کشتی‌ها، قراردادهای خود را با ایران فسخ کرده‌اند که موجب شده است تا نفتکش های خارجی کمتری حاضر به بارگیری نفت از پایانه‌های ایران شوند.

«وال‌استریت ژورنال» در گزارش روز یک‌شنبه، چهارم تیرماه، خود در این مورد نوشت که فسخ این قراردادها «تحت فشار گروه‌های لابی‌کننده مخالف با برنامه هسته‌ای ایران» صورت گرفته‌است.

صدور گواهینامه‌های ایمنی برای دریافت اجازه پهلوگیری کشتی‌ها در بنادر خارجی الزامی است و نفت‌کش‌های ایرانی و خارجی بدون تایید شرکت‌های صادرکننده این گواهینامه‌ها که به «موسسه‌های رده‌بندی» معروف‌اند نمی‌توانند به کار خود ادامه دهند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، ظرف چند ماه گذشته موسسه‌های رده‌بندی اروپایی ازجمله «دِت نورسکه وریتاس» نروژ، «لویدز رجیستر» بریتانیا و «بورو وریتاس» فرانسه، یک به یک قراردادهای خود برای بازرسی کشتی‌های ایرانی و صدور گواهینامه ایمنی را لغو کرده‌اند و این امر شامل شرکت ملی نفتکش ایران نیز شده‌است.

اتحادیه اروپا برای واداشتن جمهوری اسلامی به توقف برنامه مناقشه‌برانگیز هسته‌ای اش بر تحریم‌های خود افزوده و تحریم واردات نفت از ایران را از اول ماه ژوئیه به اجرا درآورد، اما سخنگوی اتحادیه اروپا خبر داده‌است که این تحریم جدید شامل موسسات رده‌بندی کشتی‌ها نمی‌شود.

با وجود این، آندریاس والتز از حقوقدانان دریایی مستقر در بریتانیا به این روزنامه آمریکایی گفته است که «به احتمال زیاد فشار سیاسی باعث شده تا موسسات رده‌بندی دست به این اقدام‌ بزنند.»

گزارش وال‌استریت ژورنال در ادامه می‌ افزاید که مسئولان برخی از موسسه‌های رده‌بندی کشتی‌ها نیز خود اظهاراتی داشته‌اند که نشان می‌دهد فشار سیاسی از سوی «گروه‌های لابی مستقر در آمریکا» باعث تصمیم فسخ قرارداد این شرکت‌ها با ایران شده‌است.

تحریم جدید اروپا علیه ایران که از یکم ژوئیه به مرحله اجرا درمی‌آید نه تنها صادرات نفت ایران را هدف قرار می‌دهد بلکه استفاده از برنامه موسوم به «بیمه اتکایی» که ۹۰ درصد از نفت‌کش‌های جهان از آن استفاده می‌کنند را برای نفت‌کش‌های ایرانی ناممکن می‌کند.

حتی بدون احتساب دشواری‌هایی چون لغو قراردادهای موسسات رده‌بندی، تحلیلگران می‌گویند که انتظار می‌رود تحریم جدید اتحادیه اروپا و تحریم‌های آمریکایی که ۲۸ ژوئیه آغاز می‌شود صادرات نفت ایران را در تابستان جاری به نصف تقلیل داده و به سطح یک میلیون بشکه در روز برساند.

وال‌استریت ژورنال می‌نویسد: یکی از مسئولان شرکت ملی نفتکش ایران لغو قراردادهای شرکت‌های رده‌بندی اروپایی را تایید کرده اما گفته‌است که «شرکت ملی نفتکش ایران مطمئن است که برای کشتی‌های خود بازرسان دیگری خواهد یافت.»

این مسئول ایرانی که نامش ذکر نشده در ادامه گفته‌است که «فکر نمی‌کنم با رده‌بندی کشتی‌های مان مشکلی داشته باشیم.»

بانک مرکزی: ۳۱ هزار میلیارد تومان چک در سال ۹۰ برگشت خورد



بانک مرکزی: ۳۱ هزار میلیارد تومان چک در سال ۹۰ برگشت خورد

بانک مرکزی ایران می گوید: حجم چک‌های برگشتی در ایران در سال ۱۳۹۰ به ۳۱ هزار میلیارد تومان رسید و آمار چک‌های برگشتی ۱۳ سال اخیر نشان از رشد بیش از ۱۶۰۳ درصدی این معضل اقتصادی در ایران دارد.

خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه ۵ تیر با ارائه آمار فوق نوشت که بر اساس اعلام اداره مطالعات و مقررات بانک مرکزی، در هر روز کاری سال ۹۰ به طور متوسط ۲۱٫۹۵۰ فقره چک برگشتی در کشور ثبت و ضبط شده و این آمار به صورت مبلغی بالغ بر ۱۲۳ میلیارد تومان برای هر روز کاری بوده‌است.

بنا بر این گزارش، بانک مرکزی برای مقابله با این معضل، روز دوشنبه اعلام کرد که براساس دستورالعمل جدید این بانک، ارائه خدمات بانکی به دارندگان سابقه چک برگشتی ممنوع شد و از ماه‌های آینده چک برگشتی‌ها باید در انتظار اقدامات تنبیهی باشند.

اعلام ممنوعیت افتتاح حساب جاری برای اشخاص دارای سابقه چک برگشتی و همچنین ممنوعیت تحویل دسته‌چک به این اشخاص ازجمله این اقدامات تنبیهی عنوان شده‌است.

آمار جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد در حالی که در سال ۱۳۷۸ از هر ۱۰۰ فقره چک صادره حدود ۶ فقره برگشت خورده‌است، این تعداد در سال ۱۳۹۰ به حدود ۱۳ فقره رسیده‌است.

براساس گزارش بانک مرکزی ایران طی ۱۳ سال گذشته بیش از ۱۶۸ هزار میلیارد تومان چک برگشتی و بی‌محل در کشور ثبت شده که رشد بیش از ۱۶۰۳ درصدی در این مدت داشته‌است.

در گزارش بانک مرکزی درباره دلیل اقتصادی چک‌های برگشتی آمده‌است: «به نظر می‌رسد که افزایش درصد چکهای برگشتی بیش از هر چیز، نشان از رکود حاکم بر تولید و کسب و کار در چند سال گذشته دارد.»

بنا بر این گزارش، هم‌چنین «کاهش صدور چک از جانب فعالان اقتصادی نشان از کاهش تمایل فعالان اقتصادی به صدور چک و انجام معاملات غیر نقد دارد.»

این موضوع حاکی از افزایش نقدینگی و وجود تورم در جامعه، کاهش ارزش پول و انجام معاملات با ارزش اسمی بالاتر است.

احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، روز ۲۰ اردیبهشت به خبرگزاری مهر گفت که «تعداد چک‌های برگشتی از سال ۸۶ تاکنون دائما در حال اضافه شدن است و وقتی تعداد نسبت چک‌های برگشتی اضافه می‌شود معنی‌اش این است که اقتصاد مشکل دارد.»

وی پیش از آن نیز درباره اظهارات مکرر دولت احمدی‌نژاد مبنی بر «رشد اقتصادی» درسال ۹۰ با اشاره به شمار چک‌های برگشت خورده و ناتوانی وام‌گیرندگان از پرداخت وام‌های خود گفت «اگر رشد اقتصادی بود چنین وضعیتی نداشتیم.»

نسبت چک‌های برگشت خورده به کل چک‌های مبادله شده، در طول یک دوره معین، یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای اندازه‌گیری درجه امنیت اقتصادی در یک کشور به‌شمار می‌آید و بالا رفتن نسبت چک‌های برگشتی اعتماد را متزلزل می‌کند و به جو عدم اطمینان در فضای کسب و کار، دامن می‌زند.

محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، در مردادماه سال ۸۹ در نشستی با خبرنگاران «کاهش اعتماد اجتماعی و التزام اخلاقی در جامعه» را یکی از دلایل افزایش تعداد چک‌های برگشتی دانست اما دلیل اصلی این پدیده را «از نفس افتادن چرخ فعالیت اقتصادی در کشور» عنوان کرد.

اتحاديه اروپا: تحريم نفتی ايران از ۱۱ تيرماه اجرا می شود


اتحاديه اروپا: تحريم نفتی ايران از ۱۱ تيرماه اجرا می شود

وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند، اين اتحاديه تحريم نفتی ايران را بر اساس موعد اعلام شده در روز اول ژوئيه سال جاری- ۱۱ تيرماه - اجرا خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در بيانيه ای اعلام کردند: «آخرین بسته تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران همانگونه که قبلا تصمیم گرفته شده بود، به اجرا در خواهد آمد.»

۲۷ عضو اتحاديه اروپا در ۲۳ ژانويه به رغم بحران مالی برخی از اعضا ازجمله يونان تصميم گرفتند تا واردات نفت ايران را از اول ژوئيه تحريم کنند.

در اين بيانيه همچنين تصريح شده است:«از همان روز (اجرای تحریم ها)، بيمه های اتحاديه اروپا ممکن است بيمه های شخص ثالث و زيست محيطی برای حمل و نقل نفت ايران را ارائه نکنند.»

وزيران امورخارجه اتحاديه اروپا تصريح کرده اند که اهداف اروپا از اين اقدامات تا دستيابی به توافقی «دراز مدت و جامع» از طريق مذاکرات «معنی دار» بين گروه ۱+۵ و ايران پابرجا خواهند ماند.

خبر اجرای تحريم نفتی ايران توسط اتحاديه اروپا بر اساس برنامه قبلی در حالی منتشر شده است که مذاکرات هفته پیش ايران و گروه ۱+۵ در مسکو در راستای دستيابی به راه حلی برای مناقشه هسته ای ايران بدون نتیجه به پایان رسید.

نمايندگان گروه ۱+۵ يعنی آمريکا، فرانسه، بريتانيا، چين و روسيه، اعضای دائم شورای امنيت، به همراه آلمان در مذاکرات خود با ايران در هفته گذشته در مسکو موافقت کردند اين مذاکرات در سطح کارشناسان در سوم ژوئيه در استانبول برگزار شود.

در گفت و گوهای ماه گذشته ايران و گروه پنج به علاوه يک که در بغداد، پايتخت عراق، انجام شد شش قدرت جهانی پيشنهادی را مطرح کردند که بر اساس آن، ايران غنی سازی اورانيوم در مقياس ۲۰ درصد را متوقف کند؛ بخشی از توليد اورانيوم با غنای ۲۰ درصدی خود را به خارج منتقل نمايد و فعاليت غنی سازی در تاسیسات زيرزمينی نظير فردو را به حال تعليق در آورد.

اين قدرت ها در مقابل متعهد می شدند که صفحات سوخت اتمی را برای استفاده در راکتور تحقيقاتی تهران در اختيار ايران قرار دهند، در زمينه امنيت هسته ای همکاری کنند و قطعات لازم برای هواپيماهای تجاری را به ايران بفروشند.

اين در حالی است که مايکل مان، سخنگوی کاترين اشتون مسئول سياست حارجی اتحاديه اروپا، پيشر گفته بود،پيشنهادهای مطرح شده از سوی قدرت های بزرگ تغييری نکرده و شامل همان مواردی می شود که در مذاکرات بغداد به ايران داده شد.

وی اظهار داشت که اتحاديه اروپا به دنبال آن نيست تا پيشنهاد تعليق تحريم نفتی ايران را مطرح کند چرا که «اين يک تصميم قانونی است که در جريان نشست نمايندگان ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا اتخاذ شده است.»

جمهوری اسلامی ايران می گويد که اعضای گروه پنج به علاوه يک بايد حق تهران را در زمينه غنی سازی اورانيوم به رسميت بشناسند.

بانک مرکزی: قیمت دلار ظرف یکسال ۸۰ درصد رشد داشته است



بانک مرکزی: قیمت دلار ظرف یکسال ۸۰ درصد رشد داشته است

بانک مرکزی جمهوری اسلامی می گويد که قيمت دلار در ايران ظرف سال ۱۳۹۰ حدود ۸۰ درصد رشد داشته است و اين در حالی است که نرخ دلار بين سال های ۸۱ تا ۸۹ تنها ۲۵ درصد افزايش يافته است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی ایران، در پایان سال ۱۳۸۹ متوسط قیمت فروش یک دلار در بازار آزاد تهران «۱۰۴۴ تومان» بوده است، حال آن که هر دلار در فروردین ماه سال ۱۳۹۱ به طور متوسط به قیمت «۱۸۷۷ تومان» به فروش رفته است.

به عبارتی در عرض ۱۳ ماه، قیمت دلار در ایران رشد ۸۰ درصدی داشته است و این در حالی است که از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۹، یعنی در مدت هشت سال، قیمت دلار «بیش از ۲۵ درصد» افزایش قیمت داشت.

خبرگزاری ایسنا از قول بانک مرکزی ایران گزارش داده است که در سال ۱۳۸۱ قیمت هر دلار «۸۰۱ تومان» بود که در سال ۱۳۸۹ به «۱۰۴۴ تومان» رسید.

بانک مرکزی می گوید که از فروردین‌ماه ۱۳۹۰ تا فروردین ماه سال ۱۳۹۱، قیمت یورو نیز، اگرچه به اندازه دلار افزایش نداشته ولی با رشد «۶۷ درصدی» مواجه بوده است و از «۱۴۹۲ تومان» به «۲۴۹۶ تومان» رسیده است.

در ماه‌های گذشته، به ویژه ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۰، بازار ارز در ايران به شدت دستخوش نوسان قيمتی شد و نرخ برابری ارزهای عمده در مقابل ريال به طور ناگهانی و جهشی افزايش يافت، به طوری که ظرف مدت کوتاهی هر دلار آمريکا از حدود ۱۲۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان رسيد.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی برای مبارزه با این افزایش ناگهانی قیمت در صدد بر آمد تا با تزریق میلیاردها دلار به تعدادی از بانک‌های کشور با نابسامانی بازر ارز مقابله کند، اگرچه گزارش‌ها حاکی است که بانک مرکزی از محل استفاده این دلارها اطلاعی ندارد و در حال حاضر نیز در تلاش است تا بانک‌های مزبور را به پاسخگویی وادارد.

عزت‌الله یوسفیان، از اعضای ناظر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی روز دوشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت که به دنبال نوسان شدید قیمت در بازار ارز ایران در سال گذشته، بانک مرکزی به منظور ساماندهی به بازار ارز، «بیش از ۴۲ میلیارد دلار» در اختیار «۱۸ بانک دولتی و خصوصی» قرار داد.

آقای یوسفیان افزود: «تا این لحظه به دلیل عدم همکاری بانک‌های عامل، هیچ گزارشی از لیست دلارهای فروخته شده، به بانک مرکزی ارائه نشده است.»

وی خودداری بانک‌ها از اعلام محل هزینه این دلارها را «مشکوک و تخلف از قانون» دانست و گفت: «صورت وضعیت دلارهای دریافت شده از سوی بانک‌های عامل برای هزینه در مصارف معین باید به بانک مرکزی ارائه می‌شد ولی تا این لحظه این اتفاق نیفتاده است و برای بانک مرکزی و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مشخص نیست این دلارها صرف چه مصارفی شده است.»

این عضو ناظر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با تأکید بر این‌که بانک مرکزی از طریق بازرسان خود در حال بررسی «میزان انحراف بانک‌ها» در خصوص ۴۲ میلیارد دلار دریافتی است، خاطرنشان کرد که در صورت عدم پاسخگویی این بانک‌ها، علاوه بر اعلام نام بانک‌های مزبور، این موضوع برای برخورد جدی به شورای عالی انتظامی ارجاع می‌شود.

هیگ: در صورت عدم پیشرفت مذاکرت اتمی تحریم ایران شدت می یابد


هیگ: در صورت عدم پیشرفت مذاکرت اتمی تحریم ایران شدت می یابد

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا
ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا، روز دوشنبه هشدار داد که در صورت عدم پيشرفت در مذاکرات هسته ای در ماه های آينده، تحريم های اتحاديه اروپا عليه ايران شدت خواهد گرفت.

ويليام هيگ تاکيد کرد که تحريم خريد نفت ايران توسط همه اعضای اتحاديه اروپا، طبق برنامه پيش بينی شده، از اول ژوئيه ( ۱۱ تير) اجرا خواهد شد.

وزير امور خارجه بريتانيا که برای شرکت در نشست وزيران خارجه اتحاديه اروپا به لوکزامبورگ رفته است، درباره تحريم نفتی ايران به خبرنگاران گفت که «اجرای اين تحريم ها بسيار با اهميت است».

آقای هيگ تاکيد کرد که «هنوز برای ايران دير نشده است تا پاسخ سازنده تری به پيشنهادهای (گروه پنج به علاوه يک) ارائه کند ولی آنها تاکنون اين کار را نکرده اند.»

در گفت و گوهای ماه گذشته ايران و گروه پنج به علاوه يک که در بغداد، پايتخت عراق، انجام شد شش قدرت جهانی پيشنهادهايی را مطرح کردند که بر اساس آن، ايران غنی سازی اورانيوم در مقياس ۲۰ درصد را متوقف کند؛ بخشی از توليد اورانيوم با غنای ۲۰ درصدی خود را به خارج منتقل نمايد و فعاليت غنی سازی در پايگاه های زيرزمينی نظير فردو را به حال تعليق در آورد.

اين قدرت ها در مقابل متعهد می شدند که صفحات سوخت اتمی را برای استفاده در رآکتور تحقيقاتی تهران در اختيار ايران قرار دهند، در زمينه امنيت هسته ای همکاری کنند و قطعات لازم برای هواپيماهای تجاری را به ايران بفروشند.

جمهوری اسلامی به اين پيشنهادها پاسخ رسمی نداده است ولی برخی از مقام ها و رسانه های ايران اين پيشنهادها را «غير قابل قبول» خوانده اند.

اتحاديه اروپا در نشست روز سوم بهمن ماه سال گذشته خود تصويب کرد که به دليل عدم همکاری ايران بر سر حل و فصل برنامه هسته ای خود، از روز اول ژوئيه واردات نفت از اين کشور را قطع خواهد کرد.

ايران نيز متقابلا اعلام کرد که صادرات نفت به چند کشور اروپايی از جمله فرانسه و بريتانيا را متوقف کرده است.

مذاکرات ميان ايران و گروه پنج به علاوه يک شامل آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و بريتانيا همراه با آلمان هفته گذشته در مسکو انجام شد و طرفين تنها توافق کردند تا گفت و گوهای ميان خود را روز سوم ژوئيه در سطح کارشناسی و در استانبول از سر گيرند.

کشورهای غربی به ايران هشدار داده اند که بايد به صورتی ملموس با آژانس بين المللی انرژی اتمی و جامعه جهانی برای راستی آزمايی فعاليت های اتمی خود همکاری کند. غرب ايران را متهم می کند که در پوشش برنامه هسته ای خود به دنبال اهداف نظامی و دستيابی به دانش ساخت بمب اتمی است ولی تهران اين ادعاها را رد می کند.

مقام های جمهوری اسلامی در مذاکرات اخير خود با اعضای گروه پنج به علاوه يک خواستار لغو تحريم ها بر ضد ايران شده اند و اين در حالی است که کشورهای غربی می گويند ايران در ابتدا بايد عملکرد سازنده ای از خود نشان دهد.

به دنبال انتشار برخی گزارش ها درباره احتمال تجديدنظر اروپا در تحريم نفتی ايران، مايکل مان، سخنگوی کاترين اشتون، مسوول سياست خارجی اتحاديه اروپا، روز ۲۹ خردادماه در مسکو اعلام کرد که تحريم نفتی ايران به تعويق نمی افتد.

وی گفته بود که ممنوعيت واردات نفت از ايران در زمان خود اجرايی خواهد شد و در مذاکرات مسکو درباره اين موضوع تصميم گيری نمی شود.