چهارشنبه، خرداد ۳۱، ۱۳۹۱

گزارش نقض حقوق دانشجویان در ایران به شورای حقوق بشر


جامعه / حقوق

گزارش نقض حقوق دانشجویان در ایران به شورای حقوق بشر

گروهی از فعالان دانشجویی، دانشجویان زندانی و محروم از تحصیل که اخیرا از ایران خارج شده‌اند، روز سه‌شنبه ۱۹ ژوئن، با "گزارشگر ویژه حق تحصیل" شورای حقوق بشر سازمان ملل دیدار کردند و گزارش خود را به این شورا ارائه دادند.
روز سه‌شنبه (۱۹ ژوئن، ۳۰ خرداد) یکی از نشست‌های دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران برگزار شد. جمعی از فعالان دانشجویی سابق، که هم‌اکنون مقیم اروپا هستند، با حضور در این نشست اخبار مربوط به سرکوب دانشجویان در ایران را به گزارشگر ویژه حق تحصیل شورای حقوق بشر ارائه دادند.
احسان منصوری دانشجوی سابق دانشگاه امیرکبیر یکی از کسانی بود که در این نشست شرکت کرد. وی درباره گزارش موارد نقض حقوق دانشجویان به شورای حقوق بشر سازمان ملل به دویچه‌وله گفت که این گزارش در چهار محور کلی ارائه شد.
به گفته‌ی آقای منصوری ابتدا درباره کلیات مفهوم حق تحصیل و چگونگی شرح و تفصیل آن در پیمان‌نامه‌های بین‌المللی صحبت شد. سپس فعالان دانشجویی درباره بازنشسته شدن اجباری اساتید، تغییر سرفصل‌های دروس علوم انسانی، وابستگی دانشگاه به سیستم دولتی و در نتیجه عدم استقلال دانشگاه صحبت کردند.
احسان منصوری که خود به اتهام انتشار کاریکاتور موهن در یکی از نشریات دانشجویی به دو سال حبس محکوم شده بود، می‌گوید در بخش دوم به موضوعاتی از قبیل محرومیت‌هایی که در حق تحصیل برای جوانان به وجود آمده صحبت شد.

دیدار فعالان دانشجویی ایرانی با گزارشگر ویژه حق تحصیل در شورای حقوق بشردیدار فعالان دانشجویی ایرانی با گزارشگر ویژه حق تحصیل در شورای حقوق بشر
ازجمله ستاره‌دارشدن دانشجویان به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری احمد‌ی‌نژاد، محرومیت از تحصیل برای برخی گروه‌ها مثل دانشجویان بهایی و تبعیض‌هایی که در حق تحصیل بین دختران و پسران در رشته‌های دانشگاهی وجود دارد.
صحبت از دانشجویان زندانی و ارتباط بین فعالیت دانشجویی با فعالیت سیاسی بخش آخر گزارشی است که به شورای حقوق بشر سازمان ملل تسلیم شده است. احسان منصوری می‌گوید: «در بخش نهایی مسائل مربوط به دانشجویان زندانی مطرح شده است. زندانی بودن دانشجویان به نوعی ضایع شدن حق تحصیل آن افراد است. دانشجویان اغلب به دلیل فعالیت‌های سیاسی یا اعتراضات دانشگجاهی زندانی می‌شوند. در این مورد اطلاعاتی به نشست سازمان ملل ارائه شد».
به گفته‌ی آقای منصوری گزارش کامل این دیدار و نیز اخباری که فعالان دانشجویی به شورای حقوق بشر ارائه دادند، همگی در اختیار احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران قرار خواهد گرفت. پیش‌تر هم بسیاری از فعالان دانشجویی که سابقه زندان و بازداشت و یا محرومیت از تحصیل داشته‌اند، پس از خروج از ایران با احمد شهید ملاقات کرده و گزراش‌های خود را به وی ارائه داده‌اند.
احسان منصوری می‌گوید هدف اصلی برگزاری این نشست‌ها و دیدارها اطلاع‌رسانی و جلب افکار عمومی است. به گفته‌ی وی در این نشست‌ها پنل‌های جانبی نیز برای تحت تأثیر قراردادن نمایندگان کشورهای حاضر در نشست‌ها و آگاه کردن مسئولین و نمایندگان دولت‌ها برپا می‌شود.
هماهنگی و برگزاری این نشست و نیز پنل‌های جانبی آن همچنین تجمع اعتراضی روز چهارشنبه ۲۰ ژوئن مقابل دفتر سازمان ملل در ژنو، همگی با حمایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران صورت گرفته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر