جمعه، خرداد ۲۶، ۱۳۹۱

تردید برسر توانائی اسرائیل در حمله به ایران


تردید برسر توانائی اسرائیل در حمله به ایران

موشه یعلون- معاون نخست وزیر اسرائیل
موشه یعلون- معاون نخست وزیر اسرائیل
DR

نوشتۀ شهلا رستمی
در پی سخنان معاون نخست وزیر اسرائیل- "موشه یعلون"، که امروز بار دیگر گفت بهتر است ایران را بمباران کنیم تا بگذاریم این کشور به سلاح اتمی دست یابد، رسانه های اسرائیلی امروز از تردید های خود مبنی بر توانائی بنیامین‌ نتان‌یاهو- نخست وزیر و ایهود باراک- وزیر دفاع وی، در حمله به ایران سخن گفتند. آنها برای آوردن شاهدی بر این ناتوانی، به شکست این دولت در حمله به کشتی حامل کمک های بشر دوستانه به فلسطینیان اشاره کردند.

در واقع در گزارشی رسمی که دیروز منتشر شد، بازرس دولت- "میشا لیندن اشتراوس"، به روشنی روش نخست وزیر را در توقیف کشتی یاد شده در روز 31 مه 2010 مورد انتقاد قرار داد و گفت که نزدیک شدن و رفتن به روی کشتی ترک "ماوی مرمره" که ٩ کشته برجا گذاشت، بسیار بد انجام گرفته است.
او می افزاید که، "بنیامین نتان یاهو" هیچ مشورتی را با گروه‌های مختلف انجام نداده، حمله را تنها با مشورت با وزیر دفاعش "ایهود باراک" به سرانجام رسانده است.
بازرس دولت می نویسد: تنها نتیجه این حمله این است که ما باید نگران باشیم.
"سیما کدمون"- سرمقاله نویس روزنامه "یدیوت اهارونوت"، در تیتر خود در پیوند با "نتان یاهو" می نویسد «پادشاه برهنه است» (منظور کسی است که چیزی در چنته یا در شکم ندارد).
این سرمقاله نویس با زیر پرسش بردن تصمیمی که در دفاتر مهم دولت اسرائیل برای حمله به کشتی حامل کمک به غزه گرفته شد می گوید: مدیریت آنچه بر یک کشتی ساده که تنها چند هوادار صلح و فعال دیگر در آن حضور داشتند گذشت ، این پرسش را به وجود می آورد که اگر قرار باشد به ایران حمله کنیم چه خواهد شد؟
یکی از تحلیل گران روزنامه "معریو" می نویسد: اشتباهاتی که "نتان یاهو" و "باراک" در حمله به کشتی ترک مرتکب شدند بی نهایت بدتر از اشتباهاتی است که "ایهود اولمرت"- نخست وزیر پیشین و "امیر په رتس"- وزیر دفاع پیشین، در جنگ لبنان در سال 2006 مرتکب شدند.
برعکس، یکی از تحلیل‌گران نظامی روزنامه هوادار دولت "هیوم"- "یائوو لیمور" به دفاع از نخست وزیر بر می خیزد و می نویسد: «پاره ای می خواهند یک رابطه مستقیم میان ماجرای کشتی ترک و حمله به ایران برقرار کنند؛ اینها باید کمی آرام بگیرند، چرا که "نتان یاهو" بخوبی می داند که یک حمله، به معنای در گیر شدن در یک جنگ و یک جنگ به معنای انجام تحقیقات پیرامون آن و درنتیجه موقعیت خودش را به خطر انداختن است و "نتان یاهو" چندان تمایلی به بخطرانداختن خود ندارد.
گفتنی است که "بنیامین نتان یاهو" و وزیر دفاعش بارها از باز بودن همه راه‌ها و ازجمله، حمله به ایران برای منصرف کردن این کشور از دستیابی به سلاح هسته ای سخن گفته اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر