سه‌شنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۹۱

قوه‌قضائیه دستگیری امدادگران در مناطق زلزله‌زده را تائید کرد


ایران

قوه‌قضائیه دستگیری امدادگران در مناطق زلزله‌زده را تائید کرد

غلامحسین محسنی‌اژ‌ه‌ای سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در یک نشست خبری اعلام کرد حال میرحسین موسوی خوب است. آقای اژه‌ای با تائید دستگیری بیش از ۲۰ نفر در جریان زلزله آذربایجان گفته "این افراد قصد خرابکاری داشتند".
غلامحسین محسنی‌اژ‌ه‌ای سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۱۳ شهریور در جریان یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره نگرانی از وضعیت میرحسین موسوی بعد از عمل قلب گفته است حال میرحسین موسوی خوب است.
بنابرگزارش‌ها " میرحسین به دلیل عارضه قلبی به همراه همسرش زهرا رهنورد، صبح روز پنج‌شنبه ۲ شهریور از "زندان خانگی" به بخش سی‌سی‌یو یکی از مراکز تخصصی قلب تهران منتقل شده است. سایت "کلمه" روز جمعه سوم شهریور گزارش داد که میرحسین موسوی از چهره‌های اصلی اپوزیسیون ایران پس از طی مراحل درمانی، بار دیگر به حصر خانگی بازگردانده شده است.
میرحسین موسوی از حدود ۵۵۵ روز پیش در حصر خانگی خانگی به سر می‌برد. ۲۰ ماه پس انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران که معترضان نسبت به "تقلب گسترده" و "کودتای انتخاباتی" در آن اعتراض داشتند، میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد از چهار کاندیدای شرکت کننده در این انتخابات و خانم زهرا رهنورد در حصر خانگی قرار گرفتند.
"تحقیقات مقدماتی" از امدادگران
غلامحسین محسنی‌اژ‌ه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود در نشست خبری روز دوشنبه ۱۳ شهریور با تایید دستگیری ۲۶ نفر در جریان زلزله آذربایجان گفته است: «بعضی از این افراد زود آزاد شدند و بعضی در بازداشت به سر می‌‌برند و پرونده اين افراد در مرحله تحقيقات مقدماتی و در دادسرا است.»
سخنگوی قوه قضائیه ایران ادامه داده که: «اين‌كه فردی بهايی يا عنوان ديگری داشته باشد دليل دستگيری نيست مگر اينكه اقدامی را انجام داده باشد. در زلزله آذربايجان اين افراد قصد خرابكاری داشتند.»
روز پنج‌شنبه ۲ شهریور، ۳۵ نفر از افرادی که برای کمک به مردم مناطق زلزله‌زده به آذربایجان رفته بودند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. یک روز پس از بازداشت این۳۵ نفر تعدادی از آنان آزاد شدند. با این وجود بسیاری از آنان هم‌چون حسین رونقی ملکی و پدرش و نوید خانجانی همچنان در بازداشت هستند.
آن‌طور که در گزارش منابع خبری آمده است، بیش از ۱۰۰ نفر نیروی امنیتی و چندین خودروی نیروی انتظامی برای بازداشت امدادگران در منطقه حضور داشته‌اند که در هنگام بازداشت امدادگران به ضرب و شتم برخی از آن‌ها پرداخته و سپس آنان را به بازداشتگاه اطلاعات منتقل کردند.
نیروهای امنیتی خواستار گرفتن کمک‌های مردمی از امدادگران
پیش از این امیر کلهر یکی از کسانی که همراه این گروه برای امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده رفته اما زودتر از بقیه برگشته و به همین دلیل دستگیر نشده بود، به دویچه وله گفته بود نیروهای لباس شخصی از اولین روز حضور این افراد در مناطق زلزله‌زده مدام از آن‌ها می‌خواستند که منطقه را ترک کنند و می‌گفتند: «نیازی به وجود شما نیست، کمک‌های جمع‌آوری‌شده را به ما بدهید ما خودمان پخش می‌کنیم.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر