چهارشنبه، آبان ۱۰، ۱۳۹۱

لاریجانی فاسدوسخیف: به هیات‌های خارجی اجازه بازدید از زندان‌های ایران نمی‌دهیم


 لاریجانی فاسدوسخیف: به هیات‌های خارجی اجازه بازدید از زندان‌های ایران نمی‌دهیم


صادق آملی لاريجانی مدعی است که وضعیت زندان های ایران از بسیاری از کشورهای دیگر بهتر است.
ریيس قوه قضاييه ايران روز چهارشنبه با اشاره به درخواست هيات پارلمانی اروپا برای ديدار با نسرين ستوده و جعفر پناهی، آن را «دخالت آشکار در نظام قضايی ايران دانست» و گفت که «قوه قضاييه اجازه چنين دخالتی به هيچ هيات و کشور خارجی نمی‌دهد».

صادق آملی لاريجانی روز چهارشنبه، ۱۰ آبان، در جلسه‌ای با حضور مسئولان عالی قضايی ايران مدعی شد که «زندان‌های جمهوری اسلامی ايران از زندان‌های بسياری کشورهای ديگر، حتی کشورهای مدعی رعايت حقوق بشر به مراتب بهتر است».

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای لاريجانی اظهار داشت: «پارلمان اروپا چطور به خود اجازه داده است که برای سفر به کشور ما، پيش شرط بازديد از زندان‌های ايران را بگذارد و اعلام کند که قصد اعطای جايزه به افرادی دارد که از سوی دستگاه قضايی مستقل ايران محکوم شده‌اند؟ آيا اين مسئله دخالت بی جا و آشکار عليه يک کشور مستقل نيست؟»

ايران هفته گذشته سفر یک هيات پارلمانی اروپا به تهران را پس از آن که اين هيات خواستار ديدار با نسرين ستوده، فعال حقوق بشر و وکيل دادگستری و جعفر پناهی، فيلم‌ساز شد، لغو کرد.

خانم ستوده در دادگاه تجديدنظر به شش سال حبس تعزيری و ۱۰ سال محروميت از وکالت محکوم شده است. او از شهريور ۱۳۸۹ (سپتامبر ۲۰۱۰) به اتهام اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه نظام در زندان است.

آقای پناهی نيز با اتهامی مشابه به شش سال حبس تعزيری و ۲۰ سال محروميت از کارگردانی فيلم و نوشتن فيلمنامه و مصاحبه با رسانه‌های داخلی و خارجی محکوم شده است. او اکنون به قيد وثيقه آزاد است.

از مناقشه هسته‌ای تا جايزه حقوق بشر

هفته گذشته نسرين ستوده و جعفر پناهی به طور مشترک برنده جايزه حقوق بشر ساخاروف شدند که اتحاديه اروپا بانی آن است. اين جايزه در حالی امسال به دو چهره ايرانی و از منتقدان حکومت ايران تعلق گرفت که برنامه هسته‌ای ايران به مناقشه‌ای بزرگ ميان اين کشور و غرب تبديل شده است.

اتحاديه اروپا همگام با ايالات متحده تحريم‌های شديدی را عليه ايران با هدف بازداشتن آن از ادامه فعاليت‌های هسته‌ای تصويب کرده‌ است و به نظر می‌رسد دامنه تحريم‌ها مدام گسترده‌تر می‌شود.

اتحاديه اروپا اما در اين شرايط تصميم گرفت جايزه حقوق بشر خود را به خانم ستوده و آقای پناهی بدهد تا به گفته آن، «مردم ايران بدانند اروپا آنها را فراموش نکرده است».

ماريچه اسخاکه، عضو پارلمان اروپا که نسرين ستوده و جعفر پناهی را برای اين جايزه نامزد کرده بود، در مصاحبه با راديو اروپای آزاد/ راديو آزادی گفت: «اين جايزه "سيگنالی قوی" از سوی مردم اروپا به مردم ايران است تا بدانند که اروپا آن‌ها را فراموش نکرده است و در جريان تلاش روزانه آنها برای احقاق حقوق شان است».

او در نهايت ابراز اميدواری کرد که اين جايزه موجب لغو احکام نسرين ستوده و جعفر پناهی و همچنين ساير زندانيان سياسی شود.

اما اهدای جايزه ساخاروف به دو چهره ايرانی انگيزه‌ای نيز برای نمايندگان پارلمان اروپا شد که از مقامات ايران بخواهند در جريان بازديد خود از تهران با خانم ستوده و آقای پناهی ديدار داشته باشند.

اما ايران در واکنش به اين درخواست، تصميم به لغو سفر نمايندگان پارلمان اروپا به تهران گرفت.

ریيس قوه قضاييه ايران در سخنرانی روز چهارشنبه خود درخواست هيات اروپايی را «توهين به ملت ايران و نظام قضايی دانست» و گفت:‌ «عدالت شرط اول و آخر دستگاه قضايی ايران است و قوه قضاييه رسيدگی براساس عدالت را وظيفه دينی و قانونی خود می‌داند و بازديدها و امثال آن تاثيری در رسيدگی دستگاه قضايی ندارد».

سفر هيات پارلمانی اروپا به تهران قرار بود از ۲۷ اکتبر تا دوم نوامبر انجام شود.

هیات آلمانی به جای اتحاديه اروپا

اگرچه نمايندگان پارلمان اروپايی از سفر به ايران منع شدند، اما در همين حال نمايندگان پارلمان آلمان توانستند جواز سفر به تهران بگيرند و به اين کشور بروند.

هفته گذشته خبرگزاری آسوشيتدپرس به نقل از بيژن جيرسرايی، نماينده ايرانی‌الاصل پارلمان اروپا نوشت که تعدادی از نمايندگان پارلمان آلمان در انتظار اخذ ويزا برای سفر به ايران و گفت‌وگو با مقامات اين کشور درباره «حقوق بشر» هستند.

جيرسرايی گفت: «برای ما مهم است که يک بار ديگر مواضع خود را در رابطه با نقض گسترده حقوق بشر در ايران صريحا اعلام کنيم».

سایت «خبرآنلاين» روز چهارشنبه، ۱۰ آبان، از انجام اين سفر خبر داد و به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ايران نوشت که «هيات پنج نفره پارلمان آلمان که در قالب گروه دوستی و پارلمانی آلمان و ايران به کشورمان سفر کرده با دبير ستاد حقوق بشر ديدار و گفت و گو کرد».

در اين ديدار بيژن جيرسرايی، ریيس هيات پارلمانی آلمان، گفت: «در اروپا اين سوال مطرح است که چرا ايران اجازه نمی‌دهد افرادی که به عنوان مدافعان حقوق بشر برنده جايزه شده‌اند آن را دريافت کنند يا اجازه داده نمی‌شود اين جايزه در ايران به آنها برسد و يا چرا گرفتن جايزه از کشورهای غربی در ايران يک نقطه منفی برای افراد تلقی می‌شود».

بر اساس اين گزارش که بيشتر شرح سخنان مقام ايرانی است، محمدجواد لاريجانی نسبت به آن‌چه «فضای غبارآلود رسانه‌های غربی عليه ايران» خوانده، انتقاد کرد.

آقای لاريجانی گفت: «روزانه صدها مورد جنايت و نقض حقوق بشر از سوی متحدان و شرکای استراتژيک کشورهای اروپايی و حتی آلمان رخ می‌دهد و هيچکس نگران نمی‌شود اما به محض اين‌که در اينجا چند نفر از قوانين تخطی کنند و با آنها برخورد قضايی و قانونی شود ناگهان حملات رسانه‌ای و سياسی آغاز می‌شود و جالب اين است که همه آنها ناگهان مدافع حقوق بشر می‌شوند و حتی جايزه هم می‌گيرند».

او افزود: «بنابراين منطقی است که ما فکر کنيم حقوق بشر تنها بهانه‌ای برای اين مواضع خصمانه نسبت به ايران باشد و هدف آنها چيز ديگری است».

بر اساس گزارش هفته گذشته آسوشيتدپرس، نمايندگان پارلمان آلمان در اين سفر چهار روزه قرار است با نمايندگان مجلس ايران، چهره‌های آکادميک و نمايندگان اقليت‌های مذهبی نيز ديدار ‌کنند.

اما وزارت امور خارجه ايران با درخواست آنها برای ديدار با فعالان اپوزيسيون، مخالفانی که در زندان هستند و بهاييان مخالفت کرده است.

ايران هنوز به اين گزارش آسوشيتدپرس واکنشی نشان نداده است.  

«جمهوری منفور اسلامی .ایران قبل از انتخابات آمریکا با پنج به علاوه یک مذاکره نمی‌کند»



شبکه پرس تی وی اعلام کرد که جمهوری اسلامی برای مذاکره با گروه پنج به علاوه یک تا قبل از ششم نوامبر هیچ برنامه‌ای ندارد. پیش‌تر از سوی کاترین اشتون اعلام شده بود که وی قصد دارد با جلیلی دیدار کند.
خبرگزاری یادشده گفته است که جمهوری اسلامی تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با گروه پنج به علاوه یک مذاکره نمی‌کند.

شبکه انگلیسی‌زبان "پرس تی وی" که متعلق به دولت ایران است، گزارش برخی رسانه‌ها مبنی بر ملاقات سعید جلیلی با کاترین اشتون تا قبل از ۶ نوامبر، روز برگزاری انتخابات آمریکا را رد کرده و نوشته است که تهران هیچ برنامه‌ای برای مذاکره با گروه پنج به علاوه یک تا قبل از تاریخ ۶ نوامبر ندارد.

روز سه‌شنبه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که وی به زودی با سعید جلیلی سرتیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران ملاقات خواهد کرد.
رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درباره این خبر گفت: «طبیعی است تماس‌های مختلفی بین دو طرف برقرار باشد تا توافق درباره ادامه مذاکرات به نتیجه مطلوب برسد».
وی اما تاکید کرده که جزئیات این دیدارها و این‌که تلفنی باشد یا حضوری، به توافق دو طرف بستگی دارد.

آخرین دیدار سعید جلیلی با کاترین اشتون روز ۱۸ سپتامبر، ۲۸ شهریور در استانبول بود. این مذاکرات بدون نتیجه پایان گرفت و قرار شد مذاکرات بعدی در سطح کارشناسان فنی باشد.

آخرین دور مذاکرات ایران با گروه پنج به علاوه یک شامل کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه به اضافه آلمان بر سر برنامه اتمی ایران ماه ژوئن در مسکو بدون هیچ نتیجه‌ای پایان گرفت.

حمله برادران لاریجانی دزد و فاسد و ادمخواروسخیف کلاش/به جوایز حقوق بشری




در پی لغو سفر هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا به ایران پس از درخواست ملاقات آنان با نسرین ستوده و نیز اعطای جایزه حقوق بشر اتحادیه اروپا به خانم ستوده، انتقادات سران جمهوری اسلامی از جوایز حقوق بشری شدت گرفته است.
یک برادر، جایزه‌های حقوق بشری را سیاسی و مغرضانه می‌خواند و برادر دیگر می‌گوید اصلا چه معنی دارد که به یک متهم جایزه بدهند؟

صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۰ آبان، برابر ۳۱ اکتبر، در دیدار با مسئولان عالی قضایی، اعطای جایزه به افرادی که از سوی دستگاه قضایی ایران محکوم شده‌اند را "دخالت بی‌جا و آشکار" علیه یک کشور مستقل دانست.

نسرین ستوده، برنده جایزه ساخاروف محکوم به شش سال زندان، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور است نسرین ستوده، برنده جایزه ساخاروف محکوم به شش سال زندان، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور است
وی همچنین گفت: «پارلمان اروپا چطور به خود اجازه داده است که برای سفر به کشور ما پیش‌شرط بازدید از زندان‌های ایران را بگذارد؟»

صادق لاریجانی با اشاره به زندان گوانتانامو و مقایسه زندا‌ن‌های ایران با این زندان آمریکایی گفت: «کشورهای غربی در حالی علیه ایران موضع‌گیری می‌کنند که بر خلاف ادعای رئیس جمهور آمریکا هنوز هم بعد از چهار سال زندان گوانتانامو فعال است و کسی نمی‌داند در این زندان چه می‌گذرد و حتی اسامی زندانیان این زندان در فهرست زندانیان آمریکا نیست».

رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، رسیدگی به جرائم در ایران را بر اساس عدالت دانست و تاکید کرد که بازدیدها و جایزه‌ها تاثیری بر روند قضایی ایران نخواهد داشت.

«جایزه‌ها سیاسی است»

محمد جواد لاریجانی، برادر بزرگتر صادق لاریجانی که ریاست ستاد حقوق بشر قوه قضائیه را بر عهده دارد، در دیدار با هیئت پنج نفره پارلمان آلمان گفت: «موضوع جایزه فی نفسه خیلی مهم نیست. ما خوشحال می‌شویم همه ایرانی‌ها در سراسر جهان جایزه بگیرند. اما مقاصد سیاسی و خصمانه‌ای که در پشت این اقدامات قرار دارد تأسف‌بار است».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: «به محض اینکه در اینجا چند نفر از قوانین تخطی کنند و با آنها برخورد قضایی و قانونی شود ناگهان حملات رسانه‌ای و سیاسی آغاز می‌شود و جالب این است که همه آنها ناگهان مدافع حقوق بشر می‌شوند و حتی جایزه هم می‌گیرند. بنابراین منطقی است که ما فکر کنیم حقوق بشر تنها بهانه‌ای برای این مواضع خصمانه نسبت به ایران باشد و هدف آنها چیز دیگری است».

جواد لاریجانی همچنین به انتقاد از "تهاجم رسانه‌ای" غرب علیه جمهوری اسلامی پرداخت و بسیاری از اخبار رسانه‌های غربی درباره ایران را نتیجه این دید تهاجمی دانست. او رسانه‌های غربی را متهم کرد که "پیشرفت‌های ایران" را پوشش نمی‌دهند.

مطلبی که صدای "بازتاب" را هم در آورد

باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی روز نهم آبان ماه گزارشی منتشر کرده با عنوان: «پشت پرده قصد هیأت اروپا برای دیدار با نسرین ستوده چه بود؟»

در این مطلب، اتهامات اخلاقی و نیز حمایت از تروریسم به نسرین ستوده وارد شده و اقدامات شغلی و حقوقی او در دفاع از متهمان به عنوان سوء پیشینه قضایی مطرح شده است.

نویسنده این مطلب اهدای جایزه حقوق بشر ساخاروف به نسرین ستوده را نشانی از همکاری او با سرویس‌های اطلاعاتی اروپا و امریکا خوانده و نیز پیام تبریک هیلاری کلینتون به ستوده را برای دریافت این جایزه، شاهدی بر مدعای خود دانسته است.

سایت بازتاب امروز که از منتقدان دولت کنونی است، نسبت به مطلب باشگاه خبرنگاران جوان واکنش نشان داده و از محمد ضرغامی، مدیر صدا و سیما خواسته است تا جلوی انتشار چنین مطالبی را بگیرد.

نویسنده این مطلب از ضرغامی پرسیده که آیا زدن اتهام اخلاقی به یک زن مسلمان حد شرعی ندارد؟
در این مطلب همچنین به فساد مالی و اخلاقی بعضی از مدیران صدا و سیما بدون ذکر نام آنها اشاره شده و در آخر چنین آمده است: «اگر ذره‌ای از غیرتی که در امام اول شیعیان بود که از شنیدن خبر خلخال کشیدن از پای زنی یهودی تا حد مرگ ناراحت می‌شد، در مسئولان صداوسیما بود، باید از این که ظلمی نفرت انگیز توسط مجموعه تحت مدیریتشان به زن و مردی مسلمان روا شده، از شرم می‌مردند».

علی شیره ای دزد و جنایتکارهر کس تا روز انتخابات اختلاف ايجاد کند خيانت کرده است


علی شیره ای دزد و جنایتکارهر کس تا روز انتخابات اختلاف ايجاد کند خيانت کرده است


 علی شیره ای خامنه ای، رهبر جمهوری منفور و ننگین  اسلامی ایران.
 علی شیره ایی ، رهبر ايران، روز چهارشنبه به مسوولان و روسای قوای سه گانه جمهوری اسلامی هشدار داد که «کار خودشان را بکنند» و تاکید کرد که هر کس تا روز انتخابات اختلاف ایجاد کند «قطعا خیانت کرده است».

رهبر جمهوری ننگین و منفور اسلامی که به مناسب روز ۱۳ آبان- سالروز اشغال سفارت آمريکا از سوی دانشجويان موسوم به پیرو خط امام- با جمعی از دانشجويان و دانش آموزان ديدار می کرد در سخنان خود با اشاره به نامه نگاری های اخير بين محمود احمدی نژاد و صادق لاريجانی گفت: «من به مسئولين و روسای قوا هشدار می دهم، کار خودشان را بکنند، نامه نگاری ها مهم نيست اما مراقب باشند مسائل جزئی را مايه جنجال و خوراک تبليغاتی رسانه های بيگانه نکنند.»

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رهبر جمهوری اسلامی ایران، وی اظهار داشت: «اختلافات ميان مسوولين» جمهوری اسلامی ايران «نبايد به اختلاف در عمل و گريبان گيری و مچ گيری منتهی شود.»

تلاش اخير رييس جمهوری اسلامی ايران برای بازديد از زندان اوين موجب بروز اختلاف ميان احمدی نژاد با قوه قضاييه جمهوری اسلامی شده است که اين بازديد را در شرايط فعلی به «مصلحت» ندانسته است.

 احمدی نژاد روز يکم آبان ماه در نامه ای به صادق لاريجانی، رييس قوه قضاييه، از وی انتقاد کرده است که «به استناد کدام اصل از اصول قانون اساسی می توانيد امری را تفسير سياسی کنيد و مانع از اجرای قانون اساسی شويد.»

وی که از سوی اصولگرايان متهم شده است درخواست بازديد از اوين را به دليل بازداشت علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی خود، مطرح کرده است در نامه خود خطاب به لاريجانی گفته بود که «مصمم به اجرای کامل قانون اساسی و اصلاح ريشه ای امور کشور هستم.»

انتشار اين نامه، واکنش رييس قوه قضاييه ايران را به دنبال داشت و صادق لاريجانی در اين زمينه گفت: «اگر ادعا شود که رييس‌جمهوری حق دارد بدون هماهنگی و اجازه دستگاه قضايی به زندان‌ها سر بزند اين خلاف قانون اساسی است.»

وی ديدار  احمدی نژاد از زندان اوين را «دارای شائبه های سياسی» دانست و گفت: «رييس‌جمهوری نبايد گمان کند که حق الزام نسبت به ساير قوا را دارد، يا تصور نمايد که می‌تواند بدون اذن قوه قضاييه از دادگاه‌ها و زندان‌ها بازديد کند.»

منتقدان محمود احمدی نژاد در ميان اصولگرايان که اکثريت رسانه ها و تريبون های نظام جمهوری اسلامی را در اختيار دارند، در اختلاف بروز کرده بين روسای قوه مجريه و قضاييه ايران، از ديدگاه های صادق لاريجانی حمايت کرده و محمود احمدی نژاد را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند.

 علی شیره ای  در سخنرانی روز چهارشنبه خود تاکيد کرد که «از امروز تا روز انتخابات هر کس احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به کار گيرد قطعا به کشور خيانت کرده است.»

اين اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی می تواند به نوعی متوجه محمود احمدی نژاد باشد که از سوی اصولگرايان متهم است اختلاف با ساير قوا را علنی کرده و پا را از اختيارات خود فراتر گذاشته است.

در همين رابطه،  محمد يزدی، رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم، روز نهم آبان از علنی شدن بحث‌های محرمانه ميان سران قوای جمهوری اسلامی ايران به شدت انتقاد کرد.

به گزارش سايت خبرآنلاين، وی اظهار داشت: «گرچه حق با  آملی لاريجانی است و ايشان حق را می‌گويند، ما نيز در قانون اساسی اين مسائل را بحث و شورای نگهبان نيز آن را تفسير کرده است؛ اما افکار عمومی اين گونه دعواهای سياسی را نمی‌پذيرد.»

غلامعلی حداد عادل، نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی، نيز شامگاه سه شنبه خواستار آن شد که «نامه نگاری ها و پينگ پنگ مکاتباتی سران سه قوه متوقف شود.»

محمود احمدی نژاد که تا پيش از ارديبهشت سال ۱۳۹۰ و برکناری حيدر مصلحی، وزير اطلاعات، از سوی اکثر بخش های نظام جمهوری اسلامی حمايت می شد، پس از ورود  خامنه‌ای به اين موضوع و خانه نشينی ۱۱ روزه اش، حمايت آنها را از دست داده است.

 احمدی نژاد که در يکسال اخير با مشکلات ناشی از بحران اقتصادی در ايران و کاهش شديد ارزش پول ملی نيز دست و پنجه نرم می کند، از سوی مجلس شورای اسلامی و قوه قضاييه تحت فشار است و بيش از ۸۰ نماينده مجلس طرح سوال از وی را امضاء کرده اند. 

در بودجه سال آینده ایران، «مالیات جایگزین نفت می‌شود»


در بودجه سال آینده ایران، «مالیات جایگزین نفت می‌شود»

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، روز سه‌شنبه، نهم آبان‌ماه، ضمن خبر دادن از اصلاح قانون مالیات کشور اعلام کرد که در بودجه سال آینده کشور منابع مالیاتی جایگزین نفت خواهد شد.

به گفته آقای آل اسحاق، مالیات «جایگزین نفت در تامین منابع بودجه سالانه» دولت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، یحیی آل اسحاق پس از نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران در روز سه‌شنبه اعلام کرد: «در بودجه سال ۹۲ به موضوع مالیات توجه ویژه‌ای شده است و بر این اساس قرار است مالیات جایگزین نفت در تامین منابع بودجه سالانه شود.»

بحث تغییر منابع تامین هزینه‌های دولت را پیش از این برخی از وزرای دولت جمهوری اسلامی ایران نیز مطرح کرده بودند.

از جمله شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران، هفته گذشته در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه دوم تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود‌ گفت که اگر دولت ایران در فروش نفت دچار مشکل شود، از طریق منابع مالیاتی «هزینه‌ها تأمین خواهد شد».

رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، نیز‌‌ همان زمان از تدوین طرحی در دولت خبر داد که براساس آن «دولت خواهد توانست کشور را بدون درآمد نفت اداره کند».

موج جدید تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی، نفت ایران را نشانه رفته و چنان‌چه نهادهای مهم در حوزه نفت از جمله اوپک می‌گویند باعث کاهش صادرات نفت ایران شده است.

از این رو مقامات ایران در جست‌وجوی جایگزینی برای درآمدهای نفتی دولت برآمده‌اند که این منبع جایگزین آن طور که تاکنون چند تن از مقامات کشور گفته‌اند قرار است «مالیات» باشد.

آقای آل اسحاق در سخنان روز سه‌شنبه خود از «تحولات مهم در بخش مالیات» کشور نیز خبر داد و گفت که چندین جلسه در هیئت دولت در رابطه با «اصلاح قانون مالیات» برگزار شده است.

او همچنین اعلام کرد که دولت محمود احمدی‌نژاد لایحه اصلاح قانون مالیات‌ها را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.

تاکید تازه مقامات دولت در ایران بر مالیات در حالی است که بر اساس گزارشی که مجمع تشخیص مصلحت نظام هفته گذشته منتشر کرد «۴۰ درصد» از فعالیت‌های اقتصادی در ایران یا مشمول معافیت مالیاتی‌اند یا از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.  

دستگیری مهدی خزعلی و قاسم شعله سعدی در جلسه سرای اهل قلم




۷۰ نفر از شرکت کنندگان در جلسه سرای اهل قلم بازداشت و ساعاتی بعد ۵۰ نفر از آنان آزاد شدند. مهدی خزعلی، قاسم شعله سعدی و دوتن از زنان شرکت کننده در این نشست همچنان در بازداشت هستند.
شانزدهمین جلسه سرای اهل قلم روز سه‌شنبه نهم آبان، ۳۰ اکتبر با حمله نیروهای امنیتی و دستگیری شرکت‌کنندگان نیمه تمام ماند. نیروهای لباس شخصی در میانه سخنرانی قاسم شعله سعدی، حقوقدان وارد محل برگزاری این نشست شده و شرکت‌کنندگان را بازداشت کردند.

این جلسه به مناسبت سالگرد حمله به سفارت آمریکا در تهران برگزار شد و قرار بود اشغال سفارت آمریکا از نظر حقوق بین‌الملل و پیامدهای سیاسی، نظامی و اقتصادی آن بررسی شود.

به نوشته‌ی سایت بازتاب ۵۰ نفر از بازداشت‌شدگان آزاد شدند اما حدود بیست نفر دیگر از جمله مهدی خزعلی و قاسم شعله شعدی همچنان در زندان به سر می‌برند.

مهدیه گلرو که به تازگی از زندان آزاد شده نیز جزو دستگیرشدگان دیشب بوده اما هنوز اطلاعی از آزادی او در دست نیست.

به گزارش سایت کلمه، مهدی خزعلی پس از دستگیری به بند اطلاعات زندان اوین منتقل شده و از همان آغاز دستگیری اعلام اعتصاب غذای خشک کرده است.

ساعاتی قبل از حمله به سرای اهل قلم، مهدی خزعلی در وب سایت رسمی خود از شروع دوباره تهدیدها نوشته و تاکید کرده که اگر دوباره دستگیر شود، دست به اعتصاب غذای خشک خواهد زد.

وی در این یادداشت همچنین تصریح کرده که چون آزادی‌اش با دستور مستقیم رهبر جمهوری اسلامی بوده، بازداشت مجددش هم با دستور وی خواهد بود.

جلسه سرای اهل قلم با مجوز برگزار شده بود اما به نوشته‌ی سایت کلمه، ماموران لباس شخصی گفته‌اند همان کسانی که مجوز دادند، ما را فرستادند تا اجازه ندهیم این جلسه برگزار شود.

ایهود باراک: ایران ساخت بمب اتمی را به تعویق انداخته



وزیر دفاع اسرائیل‌، ایهود باراک می‌گوید جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ی ساخت سلاح هسته‌ای را به حالت تعلیق درآورده است. ناظران این اظهارات غیرمنتظره را با انتخابات زودرس در اسرائیل مرتبط می‌دانند.
نشریه آلمانی اشپیگل آنلاین بامداد چهارشنبه (۳۱ اکتبر/ ۱۱ آبان) نوشت، وزیر دفاع اسرائیل گفته است ‌با اختصاص یک سوم از اورانیوم غنی شده‌ی ایران به مصارف غیر نظامی، برنامه ساخت سلاح هسته‌ای در این کشور هشت تا ده ماه به تاخیر افتاده است.
بنابر این گزارش، ایهود باراک این اظهارات را در گفتگو با نشریه بریتانیایی دیلی تلگراف ابراز کرده است. او می‌گوید رهبران ایران این تصمیم را در ماه‌های آغازین سال جاری میلادی گرفته‌اند.
«تاثیر تهدیدهای نظامی اسرائیل و آمریکا»
همزمان با این سخنان، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تاکید کرد در صورت بی‌نتیجه‌ماندن مذاکرات دیپلماتیک و تحریم‌ها برای متوقف کردن برنامه‌های مناقشه برانگیز هسته‌ای ایران، این کشور حق حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی را برای خود محفوظ می‌داند.
به گفته‌ی ایهود باراک به تاخیر افتادن تلاش جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح اتمی می‌تواند ناشی از تهدیدهای نظامی اسرائیل و ایالات متحده آمریکا باشد. او معتقد است انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا نیز می‌تواند دلیل دیگری برای به تعویق افتادن برنامه‌های هسته‌ای ایران باشد.
بر این اساس جمهوری اسلامی تصمیم‌ گرفته تا روشن شدن نتیجه‌ی رقابت‌های انتخاباتی میان میت رامنی و باراک اوباما در ماه نوامبر از ادامه فعالیت‌هایی که "تحریک‌آمیز" تلقی می‌شود خودداری کند.
نخست وزیر اسرائیل معتقد است که اگر تلاش‌های دیپلماتیک برنامه‌های اتمی ایران را متوقف نکنند، اسرائیل حق حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران را برای خود محفوظ می‌داند نخست وزیر اسرائیل معتقد است که اگر تلاش‌های دیپلماتیک برنامه‌های اتمی ایران را متوقف نکنند، اسرائیل حق حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران را برای خود محفوظ می‌داند
«ایران اتمی را تحمل نمی‌کنیم»
ایهود باراک در عین حال هشدار می‌دهد که تصمیم اخیر ایران به معنای صرف نظر از ساخت بمب اتم توسط این کشور نیست: «جمهوری اسلامی مصمم است به یک قدرت اتمی تبدیل شود و ما بر سر این مسئله توافق نظر داریم که باید جلوی این کار گرفته شود و برای این منظور تمام گزینه‌ها در دستور کار قرار دارند.»
باراک همچون نتانیاهو تاکید می‌کند، اسرائیل باید حق دست زدن به حمله پیشگیرانه‌ی نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را برای خود محفوظ نگاه دارد. او می‌گوید، وقتی پای امنیت و آینده‌ی اسرائیل در میان باشد نمی‌توانیم مسئولیت را به دیگران، "حتا به نزدیک‌ترین متحدان خود" واگذار کنیم.
نخست وزیر اسرائیل ماه گذشته در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، با اشاره به احتمال دست‌یابی ایران به بمب اتمی گفته بود زمان حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی می‌تواند بهار یا تابستان سال آینده باشد.
ایران موضوع رقابت‌های انتخاباتی اسرائیل
اسرائیل و کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که مخفیانه در پی ساخت بمب اتمی است و از شفاف‌سازی برنامه‌های مناقشه‌برانگیز هسته‌ای خود و جلب اعتماد جامعه جهانی سرباز می‌زند. ایران این ادعا را نادرست می‌خواند و هدف برنامه‌های خود را استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای عنوان می‌کند.
ناظران معتقدند سخنان اخیر وزیر دفاع اسرائیل می‌تواند با توجه به مبارزات انتخاباتی در این کشور بیان شده باشد. باراک در انتخابات زودرس اسرائیل که در ماه ژانویه سال آینده برگزار می‌شود رقیب اصلی بنیامین نتانیاهو محسوب می‌شود.
تحلیگران اعتقاد دارند ایهود باراک در صدد جلب آرای کسانی است که سیاست‌های نتانیاهو علیه ایران را تندروانه تلقی می‌کنند و با وارد شدن اسرائیل به یک درگیری نظامی فرامنطقه‌ای مخالف‌اند.

سه‌شنبه، آبان ۰۹، ۱۳۹۱

صادرات ۵۰ قلم کالا ممنوع اعلام شد



دولت محمود احمدی‌نژاد به منظور مقابله با کمبود کالاهای اساسی، صادرات ۵۰ قلم کالا را ممنوع اعلام کرد. دولت همچنین صدور مجدد کالاهای وارداتی و تجهیزاتی که با قطعات وارداتی ساخته می‌شوند را نیز ممنوع کرده است.
سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ایران طی بخشنامه‌ای، صادرات ۵۰ قلم کالا را از ایران ممنوع کرده است. گندم، آرد، شکر، قند، روغن نباتی، برنج وارداتی، شیر خشک، گوشت، تخم مرغ و لاستیک خودرو از جمله این کالاها هستند.
بر اساس این بخشنامه، صادرات تجهیزات پزشکی و درمانی وارداتی که با ارز مرجع وارد کشور شده‌اند، در این مرحله ممنوع می‌شود. فهرست کالاهای تولید داخل که در ساخت آنها از مواد اولیه وارداتی با ارز مرجع استفاده شده، پس از اعلام وزارت بهداشت، مجددا ارسال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا معاون فنی گمرک ایران با اشاره به نوسان‌های قیمت ارز، دلیل ممنوعیت صادرات این کالاها را جلوگیری از احتمال کمبود آن‌ها در بازار داخل عنوان کرده است.
بر اساس این بخشنامه صادرات مواد ساخته‌شده از طلا نیز به مجوز مخصوص سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نیاز دارد.
اگرچه مواد غذایی به طور مستقیم شامل تحریم‌ها نمی‌شود، اما تحریم بانک مرکزی ایران و نیز تحریم‌های نفتی باعث شده که بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل از ارسال کالا به ایران خودداری کنند.
شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا، تحریم‌هایی را علیه برنامه اتمی ایران اعمال کرده‌اند. هدف اعلام‌شده از این تحریم‌ها توقف برنامه اتمی ایران است که غرب معتقد است به سمت ساخت سلاح پیش می‌رود.
جمهوری اسلامی می‌گوید قصد ساختن بمب اتمی را ندارد و تنها برای مصارف صلح‌آمیز دست به غنی‌سازی اورانیوم زده است.
بازرگانان راضی نیستند
خبرگزای ایسنا گزارش داده که در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، فهرست کالاهای صادراتی ممنوعه با مخالفت‌هایی از سوی اعضای اتاق مواجه شده است.
یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران به خبرگزاری ایسنا گفته: «برای تهیه این فهرست با بخش خصوصی مشورت نشده است».
وی با اشاره به این که برخی از اقلام مهم صادراتی مانند آلومینیوم در این فهرست قرار گرفته‌اند، افزوده است: «متاسفانه تلاش دوستان ما برای متقاعد کردن دولت در زمینه تغییر این فهرست به نتیجه نرسید و دولت آن را ابلاغ کرد».
اما یکی دیگر از اعضای اتاق بازرگانی تهران که در جلسات کارشناسی تصویب این فهرست حضور داشته به ایسنا گفته که در تهیه این فهرست تمام جنبه‌ها در نظر گرفته شده است.
محمدمهدی راسخ همچنین تاکید کرده که این فهرست قطعی نیست و ممکن است در آن تغییراتی وارد شود.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت نیز درباره این فهرست گفته: «در موضوع صادرات نمی‌توان فقط یک طرفه جانب تولید را گرفت بلکه باید همه مصالح کشور را بررسی کرد».
در پی نوسانات قیمت ارز و اعلام چند نرخی شدن ارز، برخی از واردکنندگان با استفاده از ارز مرجع دولتی به واردات کالا اقدام کرده و سپس همان کالا را به نرخی بالاتر دوباره به کشورهای همسایه صادر می‌کردند.
در این معامله غیرقانونی، تفاوت قیمت ارز دولتی و آزاد باعث می‌شود که افراد صادرکننده سود زیادی به دست آورند.

بیش از یک‌هزار زندانی منتظر اعدام در زندان رجایی‌شهر



مهدی محمودیان در نامه‌ای خبر داده است که یک هزار و ۱۱۷ زندانی در زندان رجایی‌شهر منتظر اجرای حکم اعدام هستند. یک نهاد حقوق بشری نیز از برنامه‌ریزی برای اعدام‌های گسترده در این زندان خبر داده است.
یک هزار و ۱۱۷ زندانی تنها در رجایی‌شهر منتظر اجرای حکم اعدام هستند. مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار زندانی، در نامه‌ای که از این زندان نوشته ضمن اعلام این خبر گفته است که ۱۴ نفر از زندانیان به دلایل سیاسی و امنیتی به اعدام محکوم شده‌اند.
به گفته‌ی آقای محمودیان نزدیک به هزار نفر از زندانیان رجایی‌شهر به حبس ابد یا احکام بالای ۲۰ سال محکوم هستند.
مهدی محمودیان اولین روزنامه‌نگاری بود که درباره وقایع بازداشتگاه کهریزک اطلاع‌رسانی کرد. وی به اتهام اجتماع و تبانی علیه جمهوری اسلامی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
مهدی محمودیان در نامه‌اش نوشته محکومان به اعدام به طور متوسط پنج سال منتظر اجرای حکم می‌مانند مهدی محمودیان در نامه‌اش نوشته محکومان به اعدام به طور متوسط پنج سال منتظر اجرای حکم می‌مانند
در نامه مهدی محمودیان از زندانیانی صحبت شده که بیش از هشت سال است حکم اعدامشان تایید شده و هر سه‌شنبه منتظرند به سلول انفرادی منتقل شده و در سحرگاه چهارشنبه اعدام شوند.

وی از زندانی‌ای نام برده که برای چندمین بار حکم اعدامش به تعویق افتاده و در یک تماس تلفنی با کسانی که برای لغو حکم اعدامش تلاش می‌کنند گفته است: «تو را به خدا بگذارید اعدامم کنند. من یک بار مرتکب قتل شده‌ام اما ۱۳ بار برای اجرای حکم زیر طناب دار رفته‌ام. این مصداق بارز شکنجه است».

از میان زندانیان محکوم به اعدام در زندان رجایی‌شهر ۷۳۴ نفر به دلیل قتل عمد و اجرای حکم قصاص به اعدام محکوم شده‌اند. به همین منظور همه‌ی زندان‌ها کمیته‌ای با نام  کمیته‌ی حل اختلاف دارند تا بتوان از خانواده‌ی شاکی رضایت گرفت، اما به نوشته‌ی آقای محمودیان این دفتر در زندان رجایی‌شهر یک سال است که به دستور رئیس زندان تعطیل شده است.

"برنامه‌ریزی برای اعدام‌های گسترده در رجایی شهر"

جمعیت "فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران" با انتشار گزارشی از "برنامه‌‌ریزی برای اعدام‌های گسترده در زندان رجایی شهر" خبر داده است.

به نوشته‌ی وب‌سایت این گروه از چند هفته پیش هیئتی از قوه قضائیه به ریاست فردی به نام نجف<آبادی که معاون دادستان تهران است در زندان رجایی‌شهر مستقر شده است.

بر اساس این گزارش این فرد به زندانیانی که در انتظار اجرای حکم اعدام به سر می‌برند، فرم‌هایی می دهد که علاوه بر مشخصات فردی، در آن از زندانی پرسیده شده که چرا تا به حال حکم اعدام او اجرا نشده است.

به گزارش "فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران" پس از پر کردن این فرم توسط زندانی، شاکیان زندانی محکوم به اعدام را احضارمی‌کنند و آنها را تحت فشار قرار می‌دهند که یا باید تقاضای اجرای حکم اعدام را نمایند و یا هزینه‌ی نگهداری زندانی را به سازمان زندانها بپردازند.

این نهاد اعلام کرده گزارش‌هایی را که در این باره به دست آورده برای دبیر کل سازمان ملل، بان‌کی‌مون کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ، گزارشگر ویژه حقوق بشر و گزارشگر ویژه اعدام سازمان ملل متحد و همچنین سازمان عفو بین‌الملل ارسال کرده است.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، روز ۲۲ اکتبر، برابر اول آبان، اعلام کرد که در هشت ماه نخست سال جاری شمسی (۱۳۹۱) بیش از ۳۰۰ مورد اجرای حکم اعدام در ایران به ثبت رسیده است، اما احتمال دارد که شمار اعدام‌شدگان از این رقم بیشتر باشد.

به گفته‌ی او در سال گذشته میلادی ۶۷۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند که این رقم نسبت به جمعیت کشور، بالاترین میزان اعدام در جهان محسوب می‌شود.

    

برنامه اتمی ایران موضوع مذاکرات پرز و دمپسی



در آستانه برگزاری بزرگترین رزمايش مشترک آمریکا و اسرائیل، شیمون پرز و ژنرال مارتین دمپسی درباره "تهدیدات برنامه اتمی ایران" به رایزنی پرداختند. پرز در این دیدار به تاثیرگذاری تحریم‌ها علیه ایران اذعان کرده است.
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد کل ارتش آمریکا در روز دوشنبه (۸ آبان/ ۲۹ اکتبر) در تل‌‌‌‌‌‌‌‌آویو با شیمون پرز، رئیس‌جمهور اسرائیل دیدار و گفت‌وگو کرد.
دفتر رئیس‌جمهور اسرائیل اعلام کرد که موضوع محوری این گفت‌وگو "تهدیدات برنامه اتمی"، "تقویت روابط استراتژیک آمریکا و اسرائیل" و توسعه این روابط در منطقه" بوده است. ژنرال دمپسی به منظور نظارت بر مانور مشترک دو کشور به اسرائیل سفر کرده است.
دفتر ریاست‌جمهوری اسرائیل با انتشار اطلاعیه‌ای از قول پرز تصریح کرد که تحریم‌های اقتصادی علیه ایران اثرات را خود را آشکار کرده و امیدوارست که تهران مجبور به توقف برنامه تسلیحاتی اتمی خود شود. آمریکا و اسرائیل ایران را متهم می‌کنند که در پوشش برنامه اتمی خود در صدد دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای است.
پرز در این ملاقات گفته است: « ما شاهد برخی از نتایج تحریم‌ها هستیم.» پرز افزود: «فکر می‌کنم که همه‌ی ما هم‌نظریم که باید برخورد (با ایران) را با گزینه‌های غیرنظامی آغاز کرد، اما گزینه‌های دیگر باید همچنان روی میز باشند. حل این مشکل از طریق دیپلماتیک بهترین گزینه است.»
قدردانی اسرائیل از تلاش‌های آمریکا
ژنرال بنی گانتز، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل نیز در این نشست شرکت داشته است. ژنرال مارتین دمپسی در روز یک‌شنبه در چارچوب برگزاری یک رزمایش وارد اسرائیل شد. در این مانور قرار است که توان پدافند موشکی اسرائیل مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد. کارشناسان نظامی دو کشور اعلام کردند که این رزمایش بزرگترین همکاری نظامی در تاریخ دو کشور به شمار می‌آید.
به گفته دمپسی رئیس‌جمهور اسرائیل در این ملاقات تاکید کرده است که "از اهمیت این رزمایش مشترک به خوبی آگاه است." پرز در ادامه گفته است: «می‌خواهم از شما به خاطر حضورتان برای تامین امنیت اسرائیل سپاسگزاری کنم.»
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد کل ارتش آمریکا ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد کل ارتش آمریکا
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در آستانه برگزاری این رزمایش بار دیگر اعلام کرد که فرصت برای ثمربخشی گزینه دیپلماتیک علیه ایران رو به اتمام است و "هرچه بیشتر به زمان بکارگیری گزینه نظامی نزدیکتر می‌شویم."
بنیامین نتانیاهو پیشتر نیز از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بود که "خط قرمزی" برای برنامه اتمی ایران تعیین کند و در صورتی که جمهوری اسلامی این خط قرمز را زیرپا نهد، دستور حمله نظامی را صادر کند.
رئیس‌جمهور آمریکا در مقابل اعلام کرد که گرچه همه گزینه‌ها علیه ایران روی میز است، اما در حال حاضر وقت پیشبرد راه‌های دیپلماتیک است.

دمپسی به پرز گفته است: «این وظیفه ماست که توان نظامی مشترک خود را حفظ کنیم و از آن به عنوان مبنایی برای دیگر ابزارهای اعمال قدرت بهره بجوئیم.»
ژنرال دمپسی پیش از دیدار با شیمون پرز در ستاد مشترک ارتش اسرائیل با نظامیان این کشور گفت‌وگو داشته است. یک مقام نظامی اسرائیل گفت که در این دیدار "چشم‌اندازهای همکاری‌های مشترک نظامی و چگونگی مقابله با چالش‌هایی که امنیت ما تهدید می‌کنند" به بحث گذاشته شد.
سفر ایهود باراک به بریتانیا
در همین حال ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در روز دوشنبه (۸ آبان/۲۹ اکتبر) برای دیدار با وزیر دفاع و وزیر امورخارجه بریتانیا به لندن سفر کرد.
گفته می‌شود که مقامات دو کشور درباره "برنامه اتمی ایران، ادامه بحران سوریه و بی‌ثباتی در این کشور و دیگر مسائل مهم خاورمیانه" به رایزنی‌خواهند پرداخت.
روزنامه "دیلی میل" در ماه گذشته فاش ساخت که جان ساورز، رئیس سرویس امینتی و اطلاعاتی بریتانیا (MI6) در سفری به اسرائیل به نتانیاهو هشدار داده است که حمله نظامی به ایران عواقبی غیرقابل پیش‌بینی در پی خواهد داشت. ساورز در این سفر با مقامات امنیتی و نظامی اسرائیل نیز دیدار داشته است.
از سوی دیگر ایهود باراک، پیش از سفر به بریتانیا با ژنرال دمپسی در روز یک‌شنبه ملاقات کرد. دفتر وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که در این دیدار درباره جزئیات رزمایش مشترک اسرائیل و آمریکا و همچنین مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو شده است.

تهدید تلویحی احمدی‌نژادشارلاتان به افشای "ناگفته‌ها" درطویله ولایت وقیح





به گفته‌ی طراح اصلی سؤال از رئیس جمهوری اسلامی در مجلس، تلاش حامیان دولت برای منتفی‌شدن این طرح ناکام مانده است. ظاهرا محمود احمدی‌نژاد تهدید کرده صحن علنی مجلس را "فرصتی برای بیان حرف‌های نگفته می‌داند".
طرح سؤال از محمود احمدی‌نژاد ۱۹ مهرماه با ۱۰۲ امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، و دو روز بعد برای رسیدگی به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شد. از آن زمان نزدیکان دولت و فراکسیون اصولگرایان مجلس تلاش فراوانی کردند تا با منصرف‌کردن برخی از امضا کنندگان تعداد امضاها را از حد نصاب کمتر کنند.
لطف‌الله فروزنده دهکردی، معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد، و شماری از اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان ادعا کرده‌اند که حدود ۴۰ نماینده امضاهای خود را پس گرفته‌اند و به این ترتیب این طرح از حد نصاب لازم که ۷۴ امضاست برخوردار نیست.
«سؤال از احمدی‌نژاد دوباره به جریان افتاده»
علی مطهری، از طراحان اصلی سؤال از رئیس دولت دهم، روز دوشنبه (۲۹ اکتبر/ ۸ آبان) اعلام کرد که این طرح مجددا با ۸۳ امضا به هیات رئیسه تحویل داده شده و امضاها قابل پس گرفتن نیستند.
خبرگزاری مهر به نقل از مطهری گزارش داد که پس از بررسی سؤال‌ها در کمیسیون برنامه و بودجه و قانع‌نشدن سؤال‌کنندگان از پاسخ نمایندگان رئیس دولت، این طرح بار دیگر از سوی عده‌ای امضا و عصر یکشنبه در اختیار ریاست مجلس قرار گرفت.
به گفته‌ی مطهری، پس از طی این مرحله «قاعدتا باید این طرح در اولین جلسه علنی مجلس قرائت و به رئیس جمهور ابلاغ شود.» مطابق آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، با ابلاغ رسمی طرح سؤال به دولت، محمود احمدی‌نژاد حداکثر یک ماه فرصت دارد به مجلس بیاید و در جلسه علنی به پرسش‌های مطرح‌شده از سوی نمایندگان پاسخ دهد.
رایزنی حدادعادل و فراکسیون اصولگرایان
محور اصلی سؤال از محمود احمدی‌نژاد وضعیت بحرانی اقتصاد ایران و تعلل دولت در تنظیم بازار ارز است که به اعتقاد امضا‌کنندگان طرح «باعث افزایش شاخص تورم توام با رکود اقتصادی شده و فعالان اقتصادی را از برنامه‌ریزی برای کار خود بازداشته است».
فراکسیون اصولگرایان که ریاست آن را غلامعلی حدادعادل، از نزدیکان و معتمدان رهبر جمهوری اسلامی – علی خامنه‌ای – بر عهده دارد، در یک نشست فوق‌العاده که ۲۳ مهرماه برگزار شد، رسما مخالفت خود با سؤال از رئیس دولت دهم را اعلام کرد و از نمایندگان خواست امضاهای خود را پس بگیرند.
خبرگزاری مهر هشتم آبان از قول حسین علی حاجی دلیگانی، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان نوشت، با رایزنی‌های حدادعادل و اعضای فراکسیون «۴۰ نفر از امضاکنندگان سؤال، امضای خود را پس گرفتند و از رای خود برگشتند».
«فرصت بیان ناگفته‌ها در مجلس»
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان همچنین سخنانی از محمود احمدی‌نژاد نقل می‌کند که می‌تواند به "تهدید به افشاگری در صحن علنی مجلس" تعبیر شود. او با اشاره به دیدار هفته‌ی گذشته‌ی اعضای این شورا با رئیس دولت دهم می‌گوید: «احمدی‌نژاد به هیچ عنوان از طرح سؤال از رئیس جمهور در صحن علنی نگران و ناراحت نبود و اعلام کرد که من سؤال از رئیس جمهور را فرصت می‌دانم که حرف‌های نگفته را در مجلس بیان کنم».

محمود احمدی‌نژاد در کنفرانس خبری خود از برخی از نهادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی نیز انتقاد کرد
رهبر جمهوری اسلامی در سفر اخیر خود به استان خراسان شمالی به مسئولان تذکر داده بود «آرامش سیاسی کشور را حفظ کنند تا فضای سیاسی کشور جنجالی نشود.» به گفته‌ی او «گاهی یک حرف و اقدام نابجا موجب تلاطم در محیط سیاسی می‌شود».
علی خامنه‌ای در بخش دیگری از اظهاراتش بدون اشاره به فرد خاصی گفت: «صحبت من با کسانی است که می‌خواهند قدرنشناسی کنند و با اعمال نادرست و کج‌تازی‌های خود سعی می‌کنند این ثبات را در کشور به هم بزنند».
هشدار در مورد طرح مسائل جدید توسط احمدی‌نژاد
حسین علی حاجی دلیگانی هشدار داده است: «در صورت طرح سؤال از رئیس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، احمدی‌نژاد مسائل جدیدی را در فضای سیاسی کشور مطرح خواهد کرد و نمایندگان پاسخ خواهند داد و این فضا با فضای مورد نظر رهبر انقلاب مبنی بر تعامل و همدلی تطابق ندارد».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) فاطمه آلیا، از اعضای ارشد فراکسیون اصولگرایان نیز ۲۳ مهرماه گفته است: «اگر چه در داخل اشکالاتی وجود دارد اما دشمنان هم سعی می‌کنند سوار بر این موج شوند و فشار اقتصادی و آشفتگی سیاسی ایجاد کنند. همچنین پروژه‌ی ایجاد اختلاف بین مسئولین جزء برنامه‌های اولویت‌دار دشمنان است».
احمد سالک، یکی دیگر از اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان می‌گوید دیدار با محمود احمدی‌نژاد در جهت تحقق توصیه‌های خامنه‌ای و به منظور "ایجاد همدلی بیشتر میان مجلس و دولت" انجام شد.
مجلس در انتظار اشاره‌ی خامنه‌ای
رئیس جمهوری اسلامی سال گذشته برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی برای پاسخ‌گویی به پرسش تعدادی از نمایندگان در مجلس حضور یافت. بسیاری از نمایندگان رفتار محمود احمدی‌نژاد در این نشست را توهین و استهزاء مجلس تلقی می‌کنند و تکرار این وضعیت را بی‌ثمر می‌دانند.
برخی از امضاکنندگان می‌گویند این بار با رئیس دولت برخوردی قاطع و جدی خواهند کرد و در صورت قانع‌کننده نبودن پاسخ‌های او ممکن است طرح عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور نیز مطرح شود. ناظران معتقدند کشاندن احتمالی محمود احمدی‌نژاد به مجلس و تحت فشار قراردادن او توسط نمایندگان بدون موافقت و خواست علی خامنه‌ای ممکن نیست.
موسی‌الرضا ثروتی، یکی از نمایندگان پیگیر سؤال از احمدی‌نژاد، هفدهم مهر به سایت "خبر آنلاین" گفت: «به هر حال ما وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم. اگر رهبری بفرمایند صلاح نیست، متوقفش می‌کنیم. اگر هم ایشان تذکری ندادند، جلو می‌رویم».
«دولت عامل اصلی اختلال در اقتصاد»
شماری از نمایندگان احمدی‌نژاد را متهم می‌کنند که عمدا و آگاهانه تصمیم‌هایی گرفته است که به بالا رفتن بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد و سقوط شدید ارزش پول ملی ایران منجر شده است. از جمله‌ی این اقدام‌ها، توقف عرضه ارز به بازار از ابتدای شهریور ماه عنوان می‌شود.

برخی از ناظران سؤال احتمالی از محمود احمدی‌نژاد را پرده آخر اختلافات او با علی خامنه‌ای می‌دانند
غلامرضا تاجگردون، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، هشتم آبان در جمع اصناف و بازاریان تهران دولت را متهم کرد، «در زمانی که بازار نیاز به ارز داشت از واریز ارز به بازار جلوگیری کرد و باعث شد قیمت ارز در بازار لحظه‌ای افزایش یابد».
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، تاجگردون ناشفاف‌بودن سیاست‌های اقتصادی دولت را عامل اصلی رشد نقدینگی و افزایش تورم و بیکاری و بروز یک "فاجعه بزرگ" عنوان می‌کند. او می‌گوید: «دولت عامل اصلی اخلال در اقتصاد کشور است».
محمود احمدی‌نژاد یازدهم مهر ماه در یک کنفرانس خبری صریحا و تلویحا قوه قضائیه، نظامیان، مجلس، رادیو و تلویزیون و بسیاری از رسانه‌ها را به تخریب دولت و بحران آفرینی متهم کرد.
برخی از ناظران معتقدند کشاندن احتمالی احمدی‌نژاد به مجلس و تهدیدهای متقابل می‌تواند آخرین پرده از اختلاف‌هایی باشد که از بهار سال ۱۳۹۰ بر سر برکناری و ابقای وزیر اطلاعات میان او و علی خامنه‌ای آغاز شد

دو ناو جنگی جمهوری منفور اسلامی ایران در یکی از بنادر سودان پهلو گرفتند


ایران


وزارت خارجه سودان روز گذشته فعالیت نظامی ایران در کارخانه اسلحه سازی خارطوم را تکذیب کرد. سودان، اسرائیل را مسئول حمله هوایی به این کارخانه می‌داند. از سوی دیگر دو ناو جنگی ایران نیز به سودان اعزام شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزرات خارجه سودان روز دوشنبه، (۲۹ اکتبر/۸ آبان) با انتشار بیانیه‌ای فعالیت نظامی ایران در کارخانه اسلحه سازی در این کشور را تکذیب کرد.
در بخشی از بیانیه وزارت خارجه سودان آمده است که «ایران نیازی به تولید و ساخت سلاح در کشور سودان ندارد؛ نه برای خود و نه برای هم پیمانان‌اش».
وزرات خارجه سودان در بیانیه خود تاکید کرده است که وجود هرگونه همکاری و ارتباط نظامی در زمینه تولید سلاح میان این کشور با شرکای خارجی را نفی می‌کند.
بیانیه وزارت خارجه سودان یک هفته پس از آن منتشر می‌شود که در نیمه شب سه شنبه (۲۳ اکتبر/۳ آبان) یک کارخانه اسلحه سازی بزرگ در جنوب خارطوم، پایتخت سودان منفجر شد و آتش گرفت. ساعاتی پس از این حادثه مقامات سودانی حمله هوایی از سوی اسرائیل را عامل انفجار کارخانه تسلیحاتی خارطوم معرفی کردند.
تصویری از کارخانه اسلحه‌سازی در سودان که در آتش می‌سوزد تصویری از کارخانه اسلحه‌سازی در سودان که در آتش می‌سوزد
یک گروه ناظر ماهواره‌ای در آمریکا طی روزهای گذشته با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، بمباران هوایی کارخانه تسلیحاتی را تایید کرده است. مقامات اسرائیلی در مورد این اتهام تاکنون واکنشی نشان نداده‌اند، اما می‌گویند، ایران از سودان برای گروه‌های مسلح فلسطینی در نوار غزه، اسلحه ارسال می‌کند.
سودان در سال‌های گذشته نیز اسرائیل را مسئول حملات هوایی به این کشور اعلام کرده بود. در ماه آوریل سال ۲۰۱۱ میلادی، سودان عامل حمله هوایی‌ای که به مرگ دو نفر در یک خودرو در حوالی شهر بورتسودان منجر شد را اسرائیل معرفی کرد. در سال ۲۰۰۹ نیز مقامات سودان، اسرائیل را مسئول حمله هوایی به کاروانی در شمال شرق این کشور معرفی کردند.
اعزام دو ناو جنگی ایران به بندر پرتره در سودان
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز در گزارشی آورده است که دو ناو جنگی ایران در روز دوشنبه (۲۹ اکتبر/۸ آبان) در بندر پرتره در سودان پهلو گرفتند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا نیز با تایید خبر اعزام دو ناو جنگی ایران به سودان هدف از اعزام کشتی را "اعلام پیام صلح و دوستی برای کشورهای همسایه و برقراری خطوط مواصلاتی و کشتیرانی در مقابل پدیده شوم تروریسم دریایی به آب‌های آزاد" عنوان کرده است.
خبرگزاری‌های داخلی ایران در عین حال از برگزاری گفت‌و‌گوهایی میان مقامات نظامی ایران با مقامات نیروی دریایی ارتش سودان خبر داده‌اند.
برخی رسانه‌های غربی در روزهای اخیر نوشته‌اند که بمباران احتمالی کارخانه اسلحه سازی خارطوم توسط اسرائیل هشداری به ایران بوده است. در این میان اشپیگل آن لاین و زود دویچه تسایتونگ یادآور شدند که فاصله اسرائیل تا سودان بیشتر از فاصله این کشور با ایران است و این اقدام احتمالی اسرائیل می تواند به معنای هشداری مبنی بر آمادگی این کشور برای حمله به تاسیسات نظامی ایران تعبیر شود.

مطهری به اصلاح‌طلبان: از یک اصول‌گرای فراجناحی حمایت کنید


ایران


آزادی زندانیان سیاسی و برگزاری انتخابات آزاد پیش‌شرط‌هایی هستند که از سوی طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده عنوان شده‌اند. علی مطهری اما توصیه دیگری به این گروه سیاسی دارد.
در حالی که اصلاح‌طلبان تنها هفت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ایران همچنان بر شعار برگزاری انتخابات آزاد و آزادی زندانیان سیاسی به عنوان پیش‌شرط برگزاری انتخابات پافشاری می‌کنند، برخی از چهره‌های معتدل اصولگرا اعلام کرده‌اند که اصلاح طلبان بهتر است با معرفی یک نامزد معتدل در انتخابات شرکت کنند.
علی مطهری نماینده اصولگرای منتقد دولت به خبرگزاری ایلنا گفته: «معتقدم اصلاح طلبان نباید مثل مجلس نهم از انتخابات كناره گیری كنند بلكه حتی لازم است از قبل هم فعال تر باشند».
وی توصیه کرده که اصلاح‌طلبان روی یک "چهره‌ی اصول‌گرای فراجناحی" که تعصب اصول‌گرایانه نداشته باشد توافق کرده و از او حمایت کنند.
علی مطهری گفته اصلاح‌طلبان نباید مثل مجلس نهم از انتخابات کناره‌گیری کنند بلکه بهتر است با معرفی یک نامزد معتدل در انتخابات شرکت کنند علی مطهری گفته اصلاح‌طلبان نباید مثل مجلس نهم از انتخابات کناره‌گیری کنند بلکه بهتر است با معرفی یک نامزد معتدل در انتخابات شرکت کنند
مطهری در پاسخ به این سؤال كه اگر فرضا این كاندیدا خود او باشد و اصلاح طلبان از وی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده دعوت كنند، آیا او این دعوت را خواهد پذیرفت؟ گفت تصمیمی برای كاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارد اما اگر از وی دعوت کنند، روی آن فكر خواهد کرد.
رفسنجانی و خاتمی دو چهره کلیدی اصلاح‌طلبان
داریوش قنبری نماینده مجلس و از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا درباره رویکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو گفته: «اگر اصلاح طلبان در لحظات پایانی هم تصمیم به حضور در انتخابات بگیرند و چهره مناسبی را کاندیدای خود قرار دهند قطعا می‌توانند نتیجه را به سمت خود تغییر دهند».
وی شخصیت‌هایی مثل محمد خاتمی را در اجماع اصلاح طلبان موثر دانسته است.
این نماینده مجلس گفته اصلاح‌طلبان به سمت بی‌انگیزگی سیاسی حرکت می‌کنند. وی عملکرد اصول‌گرایان را در این مسئله موثردانسته و گفته: «بدبینی‌های زیادی از سوی طیف اصولگرا نسبت به جناح اصلاح طلب وجود دارد که همواره توسط رسانه‌های طیف مقابل این بدبینی‌ها تقویت شده است. به گونه‌ای که از همین طریق همواره اصلاح طلبان را در مواضع اتهام قرار می‌دهند و اجازه هیچ گونه دفاعی نیز داده نمی‌شود. این مساله نیز در فعالیت کم اصلاح طلبان در انتخابات تاثیر داشته است».
علی قنبری همچنین به نقش شخصیت‌هایی چون محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی در موفقیت اصلاح‌طلبان اشاره کرده و گفته: «نقش شخصیت‌های کلیدی همچون آقای خاتمی و آیت‌الله هاشمی را نباید نادیده گرفت. درکل من معقتدم موفقیت اصلاح طلبان در گرو حضور چنین شخصیت‌هایی در انتخابات پیش روست. بنابراین تفاوتی نمی‌کند که این شخصیت‌ها خود کاندید شوند و یا از چهره‌هایی که در انتخابات حضور دارند حمایت کنند اما اگر خودشان کاندید شوند تاثیر بسیار زیادی در مشارکت مردم در انتخابات خواهد گذاشت».
وی همچنین حضور خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را موجب "اجماع بی‌‌نظیر" اصلاح طلبان دانسته و تاکید کرده: «در این صورت آنچه در دوم خرداد ۱۳۷۶ پدید آمد به شکل وسیع تری در خرداد ۹۲ نیز اتفاق خواهد افتاد».
«انتخابات آزاد، آزادی زندانیان سیاسی و دولت وحدت ملی»
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که عبدالله نوری از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب روز دوشنبه هشتم آبان در دیدار با فعالان سیاسی استان آذربایجان غربی، حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری را اولویت اصلی این جریان ندانست. به گزارش روزنامه مغرب وی گفته: «مهم این است که بتوان به سازوکاری برای همکاری و بهبود فضای همزیستی سیاسی رسید».
محمد خاتمی نیز اوایل مهرماه جاری باز شدن فضا و آزادی زندانیان سیاسی را پیش‌شرط برگزاری "انتخابات پرشور" عنوان کرد.

مصطفی تاج‌زاده، معاون وزیر کشور دولت خاتمی نیز که اکنون در زندان به سر می‌برد، در یادداشتی که ۸ مهر در سایت کلمه منتشر شد انتخابات آزاد و نه فقط آزادی زندانیان سیاسی را شرط شرکت در انتخابات دانست و گفت: «شرط مشارکت باید انتخابات واقعا آزاد باشد. ما در انتخابات آزاد شرکت خواهیم کرد، حتی اگر یک زندانی سیاسی آزاد نشود. در انتصابات شرکت نخواهیم کرد حتی اگر همه زندانیان سیاسی آزاد شوند».
هاشمی رفسنجانی نیز چندی پیش "تشکیل دولت وحدت ملی" را راهکار مناسبی برای خروج کشور از بحران‌های کنونی دانست. منظور از دولت وحدت ملی آنگونه که توسط رفسنجانی و نزدیکان فکری او توضیح داده شد، دولتی است که از تمامی طیف‌های سیاسی اصول‌ٰگرایان و اصلاح‌طلبان در آن حضور داشته باشند.

این طرح البته با انتقادات اصول‌گرایان مواجه شد و اصلاح‌طلبان نیز واکنش خاصی در برابر آن نشان ندادند.

مهمان‌پرست: عراق از بازرسی هواپیماهای ایران جلوگیری کند




سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ضمن انتقاد از بازرسی هواپیماهای ایرانی در بغداد، از دولت عراق خواست از تکرار چنین اقداماتی خودداری کند. وی مدعی شد ایران خواهان جلوگیری از ورود اسلحه و افراط‌گرایان به سوریه است.
رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه (۹ آبان/۳۰ اکتبر) در یک نشست خبری درباره بازرسی هواپیماهای ایرانی در فرودگاه بغداد گفت: «دولت عراق باید با هوشیاری عمل کند و با ایستادگی در برابر فشارها، این گونه اقدامات را در آینده تکرار نکند.»
در پی اعلام نگرانی جامعه جهانی به ویژه آمریکا و مخالفان رژیم اسد مبنی بر ارسال تسلیحات از ایران به سوریه، سرانجام دولت عراق پذیرفت که بدون اطلاع قبلی برخی از هواپیماهای ایرانی به مقصد سوریه را مورد بازرسی قرار دهد.
دولت عراق تا کنون دو بار در ماه گذشته هواپیماهای ایرانی را مجبور به فرود کرده و دست به بازرسی محموله‌ی آنها زده است. بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ناصر بندر، مسئول امور هواپیمایی عراق نیز روز یکشنبه (۷ آبان/۲۸ اکتبر) تصریح کرد که این کشور به بازرسی هواپیماهای مشکوک به حمل سلاح برای حکومت سوریه ادامه خواهد داد.
پیشتر منتقدان عراقی از جمله طارق الهاشمی، معاون پیشین رئیس‌جمهوری این کشور، دولت مالکی را متهم کرده بودند که با ارسال مهمات و افراد برای "رژیم علوی اسد با ایران همکاری" می‌کند. مقامات رسمی عراق سخنان این منتقدان را بی‌اساس می‌خوانند.
مهمان‌پرست درباره فرود اجباری دومین هواپیمای ایرانی در بغداد گفت: «متاسفانه ادعاهای خارج از واقعیتی توسط کشورهای غربی نسبت به کشور ما مطرح می‌شود. آنها تلاش می‌کنند طوری وانمود کنند که در ناامنی در سوریه عامل اصلی آنها نیستند و فتنه‌انگیزی‌ها و ارسال اسلحه به عهده آنها نیست.»
بر خلاف اظهارات مهمان‌پرست، دولت ترکیه نیز تا کنون چندین محموله ارسالی از ایران به سوریه را بازرسی و برخی از آنها را توقیف کرده است. این محموله‌ها از راه‌های زمینی و هوایی قرار بود که به سوریه فرستاده شوند.
سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: «آنها (کشورهای غربی) برای انحراف اذهان عمومی می‌خواهند با چنین ادعاهایی این جریانات را به گردن کشورهای دیگر بیاندازند که این اقدامات به نتیجه نمی‌رسد و مردم سوریه و منطقه می‌دانند چه کسانی به دنبال فتنه و چه کسانی به دنبال ایجاد ثبات هستند.»
شکست برقراری آتش‌بس در سوریه
مهمان‌پرست ضمن اشاره به تلاش‌های اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه گفت: «نقض آتش‌بس توسط گروه‌های مسلح نتوانست تحقق شرایط مطلوب را فراهم کند و باید تلاش‌ها ادامه پیدا کرده و همه کشورها شرایطی را فراهم کنند که زمینه آتش‌بس در سوریه فراهم شود.»
ابراهیمی در هفته گذشت کوشید که در روزهای عید قربان میان طرف‌های متخاصم آتش‌بس برقرار کند، اما از همان روز نخست درگیری‌های مسلحانه از سر گرفته شد. در پی این درگیری‌ها، حکومت سوریه و مخالفان یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کردند.
در روزهای گذشته ده‌ها نفر بر اثر بمباران هوایی در شهرهای مختلف سوریه کشته شدند. بنا به گزارش شبکه خبری العربیه در روز سه‌شنبه (۹ آبان/۳۰ اکتبر) تنها ۳۰ نفر در شهر ادلیب جان باخته‌اند.
کشورهای غربی مدعی‌اند که ایران از طریق هواپیماهای مسافربری به سوریه اسلحه ارسال می‌کند. کشورهای غربی مدعی‌اند که ایران از طریق هواپیماهای مسافربری به سوریه اسلحه ارسال می‌کند.
در حالی که تلاش‌های ابراهیمی برای یافتن راه حلی برای بحران سوریه همچنان ادامه دارد، مخالفان رژیم اسد اعلام کردند که در تعطیلات چهار روزه‌ی عید قربان حدود ۴۲۱ شهروند سوری توسط نیروهای نظامی کشته شده‌اند.
"استفاده از گرو‌ه‌های تروریستی" در سوریه
مهمان‌پرست در این نشست خبری ضمن اشاره به اعزام "جدایی‌طلبان چین" به سوریه و نفوذ فزاینده "سلفی‌ها" در این کشور تاکید کرد که بحران کنونی "قطعاَ اهداف آمریکا و اسرائیل" را متحقق می‌کند.
مهمان‌پرست افزود: «ما به طور جدی به دنبال این هستیم که از ورود جریانات به سوریه جلوگیری کنیم. اصلاحات و آنچه در این کشور باید اتفاق بیافتد، تنها توسط مردم سوریه شکل می‌گیرد.»
این سخنان در حالی ابراز می‌شود که آمریکا، برخی کشورهای عربی و مخالفان رژیم اسد، ایران و گروه حزب‌الله لبنان را متهم می‌کنند که بطور مستقیم در سرکوب مردم سوریه مشارکت دارند. تا کنون ده‌ها شهروند ایرانی توسط مخالفان اسد دستگیر و سپس متهم به عضویت در سپاه پاسداران و نیروهای نظامی جمهوری اسلامی شده‌اند. هنوز ده‌ها نفر از این افراد در اسارت گروه‌های مسلح سوری به سر می‌برند. ایران این افراد را زائر می‌نامد.