دوشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۹۱

قیمت سکه طلا در ایران به رکورد یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید


قیمت سکه طلا در ایران به رکورد یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید

همزمان با نشست اتحاديه اروپا برای اعلام تحريم های تازه بر ايران، روز دوشنبه قيمت طلا و ارزهای خارجی در بازار ايران افزايش يافت و نرخ سکه طلا به رکورد یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید.

گزارش خبرگزاری های ايران حاکی است که با وجود کاهش نسبی قيمت جهانی طلا، در بازارهای ايران قيمت هر گرم طلای ۱۸ عيار بار ديگر از مرز ۱۳۵ هزار تومان فراتر رفت و به گزارش خبرگزاری ايسنا تا ظهر روز دوشنبه به رقم ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان رسيد.

اين بالاترين قيمت طلا در بازار ايران از زمان بروز اعتراضات در بازار تهران در دو هفته پیش است.

اين خبرگزاری قيمت سکه را يک ميليون و ۳۹۰ هزار تومان گزارش کرده که نسبت به نرخ روز يکشنبه ۴۰ هزار تومان افزايش قيمت نشان می دهد.

وب سايت «خبر آنلاين» نيز در گزارشی از بازار تهران نوشته که روز دوشنبه سکه در برخی معاملات تا قيمت يک ميليون و ۴۱۰ هزار تومان هم معامله شده است که بالاترين نرخ مبادله شده سکه در تاریخ معاملات در ایران محسوب می شود.

اين وب سايت، علت افزايش قيمت های روز دوشنبه  را «حرکت بازار طلا و سکه برای تطابق قيمت ها با نرخ آزاد  دلار» نوشته است.

قيمت دلار در بازار تهران در شرايطی که بار ديگر وب سايت های اطلاع رسانی قيمت ارز در ايران از ارائه قيمت خودداری می کنند، بالای ۳۵۰۰ تومان گزارش شده است.

وب سايت اقتصادی «شاخص آنلاين» نوشته که دلار در بازار آزاد ۳۵۰۰ تومان معامله می شود و خبرگزاری ايسنا نيز قيمت دلار را در این بازار ۳۵۵۰ تومان گزارش داده است.

صبح روز دوشنبه بانک مرکزی ایران نرخ دلار را در مرکز مبادلات ارزی را يک تومان افزايش داد و به ۲۵۴۶ تومان رساند.

همچنين صمد کريمی سخنگوی اين مرکز خبر داد که از روز دوشنبه اختصاص ارز به قيمت مبادلاتی به کالاهای اولويت هفتم در اين مرکز آغاز شده است.

اولويت هفتم شامل کالاهايی همچون توتون و تنباکو خام، مرکب چاپ و تحرير، ماشين های حساب و دستگاه صوتی و تصويری است.

در تحولی ديگر، حميد صافدل، ریيس سازمان توسعه تجارت ايران خبر داد که کالاهای اولويت نهم و دهم به طور رسمی از فهرست دريافت ارز مبادلاتی حذف شده اند.

کالاهای اولويت نهم و دهم شامل کالاهای لوکس می شود که در روزهای اخير موضوع واردات اين کالاها در ماه های گذشته با نرخ مرجع باعث بروز انتقادهايی به مسولان اقتصادی کشور شده است.

مهدی غضنفری، وزير صنعت، معدن و تجارت، به تازگی با انتقاد از واردات کالاهای غيرضروری به کشور، گفته است که کالاهای اولويت های نهم و دهم، ۱۲ ميليارد دلار از واردات کشور را تشکيل می دهند.

وضعیت ریال ایران در بازار دوبی

گزارش سام هدی، خبرنگار رادیو فردا از دوبی، حاکی است که روز دوشنبه بيشتر صرافی های ايرانی این امیرنشین مايل به اعلام نرخ «درهم» نبودند و مشتريان خود را در انتظار نگه می داشتند.

يک صرافی هم در آخر وقت روز  کاری دوشنبه نرخ درهم امارات را ۹۲۵ تومان اعلام کرد، که معادل هر دلار ۳۴۰۰ تومان است. اين در حالی است که روز گذشته درهم امارات در دوبی ۸۹۰ تومان معامله شده بود.  

 به گفته يک صراف، عدم اعلام نرخ درهم نشان از احتمال افزايش قيمت آن نسبت به ريال ايران دارد و روز دوشنبه درهم کمی وارد بازار دوبی شد.

روز يکشنبه پس از مدتها نبود قيمت دلار در بازار تهران، صرافی های اين شهر نرخ دلار را در تابلوهای خود نصب کردند ولی به گفته يک صراف ايرانی مقيم دوبی با وجود اعلام قيمت دلار در تهران، خريد و فروش چندانی گزارش نشده است.

درهم مورد معامله در صرافی های دوبی از سوی دو بانک ملی و صادرات شعبه این امیرنشین تامين می شود، و کمبود شديد درهم در روز دوشنبه حکايت از توزبع نشدن ارز از سوی اين دو بانک ايرانی دارد.

شمس الدین حسينی، وزير اقتصاد ايران که هم اکنون برای شرکت در اجلاس مشترک صندوق بين المللی پول و بانک جهانی در توکيو به سر می برد روز یکشنبه اعلام کرد که علت افزايش قيمت دلار به خاطر کمبود ارز خارجی در ايران است که از تاثير تحريم های اقتصادی ايران ناشی می شود. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر