دوشنبه، آبان ۰۸، ۱۳۹۱

بیمارستان‌های خصوصی تهران زیر تیغ تعطیلی



روسای بیمارستان‌های خصوصی تهران می‌گویند در صورت عدم دریافت ارز مناسب از سوی دولت، به زودی و حتما ورشکسته خواهند شد. رئیس بیمارستان پارس بدهی بیمه‌های طرف قرارداد بخش خصوصی را بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان می‌داند.
روسا و مدیران چند بیمارستان خصوصی تهران در گفت‌وگو با یکی از سایت‌های سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی از وضعیت سخت بخش درمان خصوصی گفته‌اند. سایت "تعاون و رفاه" از قول دکتر صفایی، رئیس بیمارستان طوس نوشته که بخش درمان خصوصی با شرایط سختی روبروست که ممکن است به بسته شدن بیمارستان‌ها تا پایان سال جاری منجر شود.
رئیس بیمارستان طوس تهران می‌گوید که سرعت رشد هزینه‌ها نسبت به درآمدها بسیار زیاد شده و بیمارستان‌ها باید با وجود هزینه‌های بالا، کیفیت خود را حفظ کنند. دکتر صفایی افزوده که با توجه به یارانه این بخش، اگر رشد هزینه و درمان یکسان نباشد، بازده منفی خواهد شد.
دکتر صفایی یادآوری کرده که عدم تخصیص ارز با فیمت مناسب برای خرید تجهیزات پزشکی و درمانی، عدم تغییر کد تعرفه‌ها، افزایش شدید مالیات‌ها و تاخیر در پرداخت بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها، عمده‌ترین مشکلات این بخش درمانی هستند.
او افزوده که مالیات بخش خصوصی به صورت "علی‌الراس" محاسبه می‌شود یعنی فقط درآمدها منظور شده و هزینه‌ها پذیرفته نمی‌شوند. دکتر صفایی، تاخیر بیمه‌ها در پرداخت بدهی‌های خود به بیمارستان‌های خصوصی را نیز یکی از جدی‌ترین مشکلات این بخش خوانده و گفته که بیمه‌ها نیز بخاطر مشکل نقدینگی، گاه ۶ ماه دیرکرد در پرداخت دارند.
پیش از این، دکتر سید شهاب‌الدین صدر، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفته بود که با وجود افزایش ۲۰ درصدی تعرفه خدمات حوزه سلامت در شش ماهه نخست سال ۹۱، هزینه‌های این بخش هنوز جبران نشده است.
در بهار ۱۳۹۱ تعرفه خدمات درمانی بخش خصوصی به دنبال اعتراض گروه‌های پزشکی مبنی بر ثابت بودن تعرفه‌ها و افزایش هزینه‌ها تغییر کرد. در نتیجه این تغییر، تعرفه ویزیت پزشکان ۳۰ درصد و حق‌الزحمه متخصصان داخلی، جراحی و بیهوشی ۲۰ درصد بالا رفت.
رئیس بیمارستان طوس می‌گوید که مدیران بخش خصوصی درمان در ابتدا پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه‌ها را داده بودند اما سازمان نظام پزشکی با ۳۰ درصد و وزارت بهداشت با ۲۵ درصد افزابش موافقت کرد که در نهایت به ۲۰ درصد رسید. دکتر صفایی یادآوری کرده که این تصمیم، موجب عقب‌ماندگی تعرفه درمان نسبت به رشد تورم شد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران پیش‌تر گفته بود که میزان تورم در حوزه سلامت دو برابر تورم اعلام شده در جامعه یعنی حدود ۵۰ درصد است. او یادآوری کرده بود که تغییرات شدید بازار ارز، تهیه تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
دکتر رحمت، رئیس بیمارستان ایرانمهر هم در این خصوص گفته است که بخش خصوصی درمان با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و افزایش وحشتناک هزینه تجهیزات پزشکی و دارو، توان ادامه فعالیت را ندارد.
وی پیشنهاد کرده که دولت تعرفه‌های آب، برق و گاز این بخش را که جزو مراکز خدماتی عمومی است، همانند مراکز خیریه و فرهنگی و کمتر در نظر بگیرد. دکتر رحمت افزوده که پرداخت به موقع بیمه‌ها می‌تواند کمک شایانی به بیمارستان‌های خصوصی باشد زیرا تجهیزات پزشکی و دارو به صورت نقد خریده می‌شوند اما کار با بیمه‌ها به صورت نسیه است و برگشت هزینه‌ها از طرف بیمه شش ماه طول می‌کشد.
دکتر معظمی، رئیس بیمارستان پارس هم به تورم بالا و تغییرات ارزی اشاره کرده و گفته که قیمت گاز هلیوم مورد استفاده در بخش ام آر آی نسبت به سال قبل ۱۰ برابر شده است. وی تاکید کرده که قیمت یک خدمت پایه سی‌تی‌اسکن از ۱۴۰ هزار تومان در ابتدای سال ۹۱ به ۲۷۰ هزار تومان در حال حاضر رسیده است.
رئیس بیمارستان پارس رشد ۳۷۰ درصدی قیمت کیت‌های آزمایشگاهی، گرانی و نایابی فزاینده فیلم رادیولوژی، رشد ۲۹ درصدی هزینه آب، جهش ۶۵ درصدی مواد مصرفی و مواد غذایی در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۱ را از مهم‌ترین مشکلات مالی بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی درمانی عنوان کرده است.
دکتر معظمی گفته که بدهی شرکت‌ها و بیمه‌های طرف قرارداد بیمارستان‌های خصوصی تهران بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان است. او نسبت به کاهش نقدینگی بیمارستان‌های خصوصی برای تامین لوازم و اقلام مصرفی مورد نیازشان هشدار داده و این مشکل را تهدیدی جدی در ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم دانسته است.
رؤسای بیمارستان‌های خصوصی تهران در گفت‌وگو با سایت "تعاون و رفاه" تصریح کرده‌اند که ادامه وضع اقتصادی موجود و عدم حمایت جدی دولت، بیمارستان‌ها را در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار می‌دهد.
پیش از این نیز روسا و مدیران بیش از ۵۰ بیمارستان خصوصی تهران در نشست با مسئولان سازمان نظام پزشکی ایران گفته بودند که در صورت ادامه وضع اقتصادی موجود و عدم حمایت دولت به مرز تعطیلی و ورشکستگی کامل می‌رسند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر