جمعه، مهر ۲۸، ۱۳۹۱

جایزه ۱۲ میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری اعضای القاعده در ایران


وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز پنج‌شنبه (۱۸ اکتبر/۲۷ مهر) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که جایزه‌ای به مبلغ ۱۲ میلیون دلار برای دستگیری دو تن از اعضای القاعده که در ایران مخفی هستند، تعیین کرده است.
دولت آمریکا با تعیین جایزه برای دو تن از اعضای القاعده برای نخستین بار رسماَ ایران را محل اختفای رهبران مالی این شبکه تروریستی خوانده است. پیشتر نیز گمانه‌زنی‌هایی از سوی مقامات امنیتی و سیاسی برخی کشورهای غربی در این زمینه صورت گرفته بود.
دولت آمریکا حاضر به پرداخت پول برای هر گونه اطلاعاتی است که منجر به بازداشت این افراد شود. بر اساس این بیانیه رسمی، این دو تن به نام‌های محسن الفضلی و عادل الحربی، مظنون به جمع‌آوری کمک‌های مالی و پشتیبانی لجستیکی از القاعده هستند.
به گفته مقامات آمریکایی، ‌محل اصلی فعالیت‌های این دو تن و محل اختفای آنان در ایران است. آمریکا برای دستگیری محسن الفضلی، رهبر مالی القاعده، ۷ میلیون دلار و برای بازداشت عادل الحربی، معاون وی، ۵ میلیون دلار جایزه مقرر کرده است.
ارسال کمک به شبکه القاعده در سوریه
برخی مقامات آمریکا پیشتر نیز مدعی شده بودند که شماری از اعضای القاعده در ایران سکونت دارند، اما به گفته دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور مبارزه با تروریسم، «این بیانیه آشکارا از فعالیت‌های القاعده در ایران خبر می‌دهد».
بنا به این گزارش، الفضلی (۳۱ ساله) که تابعیت کویتی دارد با جمع کمک‌های مالی در کشورهای منطقه، نظیر ترکیه و کویت، به شبکه القاعده یاری می‌رساند. بر اساس گمانه‌زنی‌های مقامات آمریکایی، احتمال می‌رود که الفضلی از معدود کسانی است که پیشاپیش از برنامه‌ریزی عملیات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آگاهی داشته است.
عادل الحربی ۲۵ ساله نیز تابعیت عربستان سعودی را دارد. وی معاون مالی شبکه تروریستی القاعده به شمار می‌آید. در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که این دو تن با ارسال پول و اعزام نفرات به شبکه القاعده در سوریه یاری می‌رسانند.
جنگجویان القاعده از کمک‌های مالی رهبران خود در ایران بهره می‌برند جنگجویان القاعده از کمک‌های مالی رهبران خود در ایران بهره می‌برند
ابهام درباره مناسبات جمهوری اسلامی و القاعده
مقامات جمهوری اسلامی مدعی‌اند که اعضای القاعده در ایران مستقر نیستند و اختلافات سیاسی و عقیدتی مانع از همکاری ایران و گروه القاعده می‌شود. اما عمر بن‌لادن، چهارمین پسر اسامه‌بن لادن، در سال ۲۰۱۰ در گفت‌وگویی با خبرگزاری فرانسه مدعی شد که حدود ۲۰ تن از اعضای خانواده بن‌لادن در ایران به سر می‌برند.
گرچه ابعاد همکاری‌های ایران و شبکه تروریستی القاعده همچنان مبهم است، اما برخی از اعضای دستگیر شده القاعده و همچنین اسناد بدست آمده در لیبی نشان می‌دهند که «اعضای القاعده از آزادی رفت و آمد به ایران برخوردار هستند».
روزنامه "الشرق الاوسط" در اوایل سال ۲۰۱۰ میلادی به نقل از خانواده بن‌‌لادن نوشت که ایمان بن‌لادن، یکی از دختران اسامه بن‌لادن، در ۱۹ مارس ۲۰۱۰ به همراه مادرش تهران را به سوی دمشق ترک کرده است. ایمان بن لادن با فرار به سفارت عربستان سعودی موفق به خروج از ایران شد. این خبر از سوی منوچهر متکی، وزیر امور خارجه وقت ایران، نیز تایید شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر