سه‌شنبه، آبان ۲۰، ۱۳۹۳

سفر صالحی به مسکو برای خرید دو نیروگاه جدید اتمی



سفر صالحی به مسکو برای خرید دو نیروگاه جدید اتمی

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در راس هیاتی به مسکو سفر کرد. هدف صالحی از این سفر عقد قرارداد برای ساخت دست‌کم دو نیروگاه ‌جدید هسته‌ای با ظرفیت هزارمگاوات در ایران است.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای سفری یک روزه عازم مسکو شد. بهروز کمالوندی، معاون راهبردی، محمد احمدیان، معاون نیروگاهی و برخی دیگر از مدیران سازمان انرژی اتمی صالحی را در این سفر همراهی می‌کنند.
هدف سفر هیات ایرانی به مسکو بستن قرارداد با شرکای روس برای ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید در ایران است. با توجه به مرحله پیچیده مذاکرات اتمی میان ایران و آمریکا، این سفر با دقت زیادی دنبال می‌شود.
هیات ایرانی اعلام کرده است که صالحی با سرگئی کرینکو، همتای روس خود دیدار خواهد داشت و قرار است اسناد همکاری میان دو طرف نیز به امضا برسند.
صالحی پیش از سفر خود به مسکو گفت: «برای عقد قراردادهای جدید به روسیه سفر خواهم کرد.»
بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی نیز به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا گفت: « طی چند روز آینده توافق‌نامه ایران و روسیه برای ساخت دو نیروگاه نهایی خواهد شد و به امضای دو طرف خواهد رسید.»
مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه نیز پیش‌تر در فیس‌بوک خود اعلام کرده بود که سفر صالحی به روسیه در جهت گسترش همکاری تهران و مسکو در زمینه استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی است.
سنایی با اشاره به ساخت طولانی نیروگاه هزارمگاواتی بوشهر اعلام کرد که این نیروگاه اتمی با "ظرفیت کامل به شبکه برق کشور وصل است و بخشی از نیازهای ایران را بر طرف می‌کند.»
کمالوندی: کلنگ ساخت نیروگاه‌های اتمی امسال زده می‌شود
معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد که کلنگ احداث دو نیروگاه جدید اتمی امسال زده می‌شود.
کمالوندی گفت که محل ساخت نیروگاه‌های جدید در بوشهر و در نزدیکی اولین نیروگاه هسته‌ای ایران خواهد بود. پیش‌تر نیز برخی مسئولان ایرانی از ساخت نیروگاه‌های جدید در نزدیکی بوشهر خبر داده بودند. با توجه به حجم آب مورد نیاز برای مصرف نیروگاه‌ها به نظر می‌رسد که سواحل خیلج فارس تنها گزینه‌های ممکن باشد.
کمالوندی افزود که در رایزنی با کرینکو، رئيس "روس اتم" ظرفیتی این دو نیروگاه هزار مگاوات تعیین شده است. معاون سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد که این نیروگاه‌ها مجهز به بخش شیرین‌کننده آب شور خواهند بود.
مدت زمان ساخت نیروگاه نیز بنا به ارزیابی کمالوندی حدود "۵ تا ۷ سال" خواهد بود. کمالوندی در این باره گفت: « به طور کلی، این نوع نیروگاه ها در دنیا معدلی بین پنج سال تا هفت سال دارند. به طور معمول، کمتر از پنج سال طول نمی‌کشد.»
روس‌اتم به‌عنوان تکمیل‌کننده‌ی نیروگاه اتمی بوشهر در سال‌های گذشته بارها به بهانه‌های مختلف تحویل این نیروگاه را به تاخیر انداخت و پس از ۳۷ سال سرانجام در مهرماه سال گذشته مراسم تحویل موقت آن برگزار شد.
نیروگاه اتمی بوشهر نیروگاه اتمی بوشهر
هزینه‌ی نیروگاه‌ها
کمالوندی تصریح کرد که نیروگاه‌های جدید به لحاظ فنی و ظرفیتی شبیه نیروگاه فعلی بوشهر خواهند بود، "البته با جنبه‌های تکمیلی بیشتر و پیشرفته‌تر و مجهز به آب شیرین‌کن."
وی اما پاسخ روشنی درباره هزینه این دو نیروگاه نداد. پیش‌تر گفته شده بود که ایران و روسیه به توافق اصولی دست یافته‌اند که ایران هزینه نیروگاه‌های جدید را از ارسال نفت و گاز به روسیه تامین کند.
عسکر جلالیان، عضو کمیته مجلس برای بررسی وضعیت نیروگاه بوشهر در مرداد ۱۳۹۰ تایید کرد که ایران بهای سنگینی برای راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر پرداخت کرده است. وی افزود :« تا امروز (مرداد ۱۳۹۰) حدود سه برابر یک نیروگاه اتمی برای نیروگاه بوشهر هزینه کرده‌ایم و روند این هزینه‌کرد‌ن‌ها و پول دادن‌ به روس‌ها همچنان ادامه دارد.»
حمید چیت‌چیان، وزیر نیروی دولت یازدهم، نیز اول مهرماه ۹۲ در حاشیه مراسم تحویل موقت نیروگاه به بهره‌بردار ایرانی، هزینه تکمیل این تاسیسات را تلویحا ۵ میلیارد دلار اعلام کرد که حتی این رقم نیز به نظر کارشناسان واقعی به نظر نمی‌رسد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر