شنبه، آبان ۲۴، ۱۳۹۳

استعفای هم‌زمان میلی‌منفرد و سمنانیان از وزارت علوم

استعفای هم‌زمان میلی‌منفرد و سمنانیان از وزارت علوم

چالش بر سر انتخاب وزیر علوم ادامه دارد.در آستانه‌ی برگزاری جلسه‌ی رای اعتماد احمدی‌آشتیانی، دو معاون کلیدی وزارت علوم از این وزارت‌خانه استعفا کردند. آن‌ها دلیل استعفا را "هموار کردن مسیر" برای انتخاب وزیر عنوان کردند.
شنبه (۲۴ آبان) جعفر میلی‌منفرد، معاون آموزشی وزارت علوم و تحقیقات و فن‌آوری و سعید سمنانیان، رئیس مرکز هیات‌های امنای این وزارت‌خانه هر دو طی نامه‌های جداگانه‌ای از سمت خود استعفا کردند.
هر دوی این مقام‌های اجرایی در نامه‌های خود اعلام کردند که در شرف انتخاب وزیر علوم جدید و روند پرچالش دولت با مجلس شورای اسلامی بر سر انتخاب وزیر، به‌منظور "جلوگیری از تضییقات و هموار کردن مسیر" از سمت خود کناره‌گیری می‌کنند.
جعفر میلی‌منفرد پیش از این اولین وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای احراز پست وزیر علوم بود و مجلس شورای اسلامی به او رای اعتماد نداد.
او در نامه‌ی خود خطاب به محمدعلی نجفی، سرپرست موقت این وزارت‌خانه نوشت:«در دوره‌ی وزارت دکتر فرجی‌دانا و سرپرستی حضرت‌عالی به دلیل برخی نامهربانی‌ها اصرار بر استعفا داشتم که با مخالفت شما بزرگواران مواجه شد.»



او در نامه‌ی خود تاکید کرد که معتقد است پذیرفتن "ناملایمات" در دفاع از "حقوق ملت ایران" موجب سعادت دنیا و آخرت او خواهد بود.
جعفر میلی‌منفرد، سیاست‌مدار اصلاح‌طلب و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. او یکی از باسابقه‌ترین مدیران وزارت علوم محسوب می‌شود و در دولت‌های پنجم، هفتم، هشتم و یازدهم پست‌های مدیریتی داشت. میلی‌منفرد مدرک دکترای مهندسی برق را از دانشگاه "پاریس ۶" اخذ کرده و از چهره‌های فعال "کانون اسلامی دانشجویان ایرانی پاریس" بود.
سعید سمنانیان، استاد رشته‌ی علوم اعصاب در دانشگاه تربیت مدرس، پیش از این سمت‌های اجرایی و معاونت در دانشگاه‌های تربیت‌ مدرس و تهران را در کارنامه‌ی سوابق خود داشت. او با حکم فرجی‌دانا به سمت ریاست مرکز هیات‌های امنای وزارت علوم منصوب شد. انتصاب او از ابتدا با مخالفت چهره‌های محافظه‌کار وانتقاد برخی از نماینده‌های مجلس مواجه شد.
مصائب انتخاب وزیر علوم
مجلس پیش از این به جعفر میلی‌منفرد رای اعتماد نداد و فرجی‌دانا را به دلیل افشای بورسیه‌های غیرقانونی در دولت احمدی‌نژاد استیضاح و از سمت خود برکنار کرد.
محمود نیلی محمودآبادی، سومین گزینه‌ی پیشنهادی روحانی نیز نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد. جعفر توفیقی دیگر گزینه مد نظر روحانی برای این سمت بود که البته پیش از معرفی به مجلس، فشارها باعث انصراف رئیس‌جمهور از معرفی وی برای کسب رای اعتماد شد.
در حال حاضر محمدعلی نجفی که خود اولین گزینه‌ی روحانی برای پست وزارت آموزش و پرورش بود و مجلس به او نیز رای اعتماد نداد، سرپرستی موقت وزارت علوم را برعهده دارد. انتصاب او به این سمت نیز خشم نمایندگان تندروی مجلس را برانگیخت.
"مجلس به آشتیانی رای نخواهد داد"
قرار است جلسه‌ی رای اعتماد به فخرالدین احمدی‌آشتیانی، پنجمین گزینه‌ی روحانی برای وزارت علوم، روز ۲۷ آبان‌ماه برگزار شود.
در حال حاضر محمدعلی نجفی سرپرستی وزارت علوم را برعهده دارد در حال حاضر محمدعلی نجفی سرپرستی وزارت علوم را برعهده دارد
احمدی‌آشتیانی چهارمین فردی است که روحانی برای احراز پست وزارت علوم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است. او در دوران وزارت مصطفی معین در دولت محمد خاتمی، معاون وزارت علوم و تحقیقات و فن‌آوری بود.
بااین‌حال گزارش‌ها از آن نشان دارد که احتمال رای اعتماد نگرفتن احمدی‌آشتیانی جدی است.
احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با خبرگزاری "فارس" تاکید کرد که مجلس به آشتیانی رای مثبت نخواهد داد و از دولت خواست تا "فردی معتدل" را برای این وزارت‌خانه‌ی کلیدی معرفی کند.
این نماینده‌ی مردم اصفهان تاکید کرد که "خط قرمز" مجلس درباره‌ی این وزارت‌خانه مشخص است و تاکید کرد: «از مهم‌ترین این خطوط قرمز مساله فتنه ۸۸ است و مجلس به هیچ عنوان زیربار فردی که در متن، حاشیه یا موید فتنه بوده، نخواهد رفت.»
در عین‌حال حسین سبحانی‌نیا، عضو هیئت رئیسه‌ی مجلس خبر تماس هیئت رئیسه‌ی مجلس با دولت برای جلوگیری از معرفی دانش‌آشتیانی را تکذیب کرد. او گفت صرفا دو فراکسیون "اصول‌گرایان" و "رهروان ولایت" دراین‌باره جلسه‌ای داشته و به دولت پیام داده بودند که ایشان را معرفی نکند.
یکی از دلایل مخالفت نمایندگان محافظه‌کار مجلس با احمدی‌آشتیانی این است که او از تحصن اعتراضی نمایندگان مجلس ششم در اعتراض به رد صلاحیت‌های گسترده‌ی شورای نگهبان حمایت کرده بود.
"وزارت علوم قربانی بده‌وبستان‌های سیاسی است"
در آستانه‌ی برگزاری جلسه‌ی رای اعتماد احمدی‌آشتیانی، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی "خواجه نصیرالدین طوسی" نیز با انتشار بیانیه‌ای دولت را متهم کرد که با معرفی چهره‌های "مساله‌دار" قصد ایجاد تنش بیشتر میان دولت و مجلس را دارد.
این بیانیه با تاکید بر این‌که وزارت علوم "قربانی بده‌وبستان سیاسی" و "احزاب قدرت‌طلب" شده، از نمایندگان مجلس خواست تا مرعوب فضا نشوند و به اجرای سناریوی "دولتی‌سازی مجلس" تن ندهند.
این بیانیه ‌دولت را متهم می‌کند که مهم‌ترین دغدغه‌اش "مذاکره دوجانبه با آمریکا" است و با "سیاسی کردن مساله دانشگاه" قصد دارد افکار عمومی را از م

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر