یکشنبه، آبان ۲۵، ۱۳۹۳

وزیر نفت: برای جبران کاهش بهای نفت، مالیات را زیاد می‌کنیم

وزیر نفت: برای جبران کاهش بهای نفت، مالیات را زیاد می‌کنیم

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران
با کاسته شدن حدود ۲۰ درصد از قیمت پیش‌بینی‌شده نفت در بودجه‌بندی دولت، وزیر نفت ایران گفت که دولت در سال آینده برای جبران کاهش بهای نفت، افزایش مالیات بر درآمد و سیاست‌های ریاضتی را اجرا خواهد کرد.
بیژن نامدار زنگنه روز جمعه ۲۳ آبان این مطلب را در گفت‌وگو با شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا) عنوان کرد اما توضیح دیگری در مورد افزایش مالیات طی سال آینده نداد.
وزیر نفت ایران در مورد سال جاری اما گفت که دولت قادر است با برداشت از منابع صندوق توسعهٔ ملی، زیان ناشی از کاهش بهای نفت بر بودجهٔ سال جاری ایران را جبران و تحمل کند.
بودجه امسال دولت جمهوری اسلامی ایران با بهای نفت بشکه‌ای ۱۰۰ بسته شده، در حالیکه در هفته‌های اخیر حدود ۲۰ درصد از این قیمت پیش‌بینی شده کاسته شده‌است.
با توجه به این موضوع، آقای زنگنه درباره کاهش قیمت نفت از ۱۰۸ دلار به ازای هر بشکه در ماه ژوئن به زیر ۷۷ دلار در روزهای اخیر گفته که «این وضعیت طبیعتاً اثر مثبتی بر کارهای ما نمی‌گذارد، ولی ما درباره طرح‌های بالادستی‌مان (اکتشاف و تولید) تصمیم‌مان بر این بوده که اهدافی که داریم تامین بکنیم.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران همچنین روز شنبه در گفت‌وگو با وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت که بازگشت به قیمت‌های گذشته نفت دشوار است، ولی باید قیمت را در حدی که وضعیت جدید بازار اجازه می‌دهد، ترمیم کنیم.
ایران و ونزوئلا در نظر دارند برای جلوگیری از کاهش بیشتر بهای نفت خواستار کاهش صادرات نفت از سوی کشورهای عضو سازمان اوپک شوند. در حال حاضر کل صادرات نفت ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه است.
به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، صادرات نفت ایران از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ میلادی، به یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در حال حاضر سقوط کرده‌است.
این در حالی است که پیش از این شماری از نمایندگان مجلس در ایران از دولت روحانی خواستند که بودجهٔ سال ۱۳۹۴ را با نفت کمتر از ۸۰ دلار در بشکه تهیه کند.
اجلاس پیش روی اوپک
وزیر نفت ایران همچنین درباره اجلاس پیش روی اوپک در ۲۷ نوامبر نیز گفته که «آنجا باید مشورت کنیم و اطلاعاتمان را با هم مبادله کنیم و ببینیم چه تصمیمی می‌توانیم برای تثبیت قیمت نفت بگیریم. من فکر می‌کنم اوپک این بلوغ و توانمندی را از خود نشان داده که می‌تواند در شرایط حساس برای منافع اعضاش به اقدامات مهم دست بزند.»
او در عین حال گفت که برخی کشورها که در پی خروج چند کشور از مدار تولید نفت، تولید خود را افزایش داده بودند، هم‌اکنون برایشان دشوار است که برای ثبات بازار، تولید خود را کاهش دهند و برای اقدام خود دلایل مختلفی می‌تراشند.
وزیر نفت درباره افزایش تولید نفت از ذخایر غیرمتعارف و تاثیر آن بر تصمیم‌گیری اعضا در اجلاس جاری اوپک گفت: «قیمت پایین نفت قاعدتاً ثبات و رشد تولید نفت از ذخایر غیرمتعارف را حداقل در میان‌مدت به تاخیر می‌اندازد و این موضوعی است که همه به آن اذعان دارد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر