یکشنبه، آبان ۲۵، ۱۳۹۳

شرکت هزاران نفر در مراسم تشییع پیکر مرتضی پاشایی



شرکت هزاران نفر در مراسم تشییع پیکر مرتضی پاشایی

مراسم تشییع پیکر مرتضی پاشایی در تهران با حضور جمع زیادی از هواداران این خواننده پاپ برگزار شد. به دلیل ازدحام جمعیت، پیکر پاشایی به خاک سپرده نشد، بلکه به سردخانه منتقل شد. معاون رئیس جمهور هم پیام تسلیت فرستاده بود.
امروز یکشنبه (۲۵ آبان / ۱۵ نوامبر) هزاران تن از علاقه‌مندان مرتضی پاشایی در مراسم تشییع پیکر این خواننده جوان موسیقی پاپ در تالار وحدت تهران حضور یافتند تا با او وداع گویند و با خانواده او ابراز همدردی کنند.
مرتضی پاشایی روز جمعه گذشته (۲۳ آبان) بر اثر بیماری سرطان معده درگذشت. او هنگام مرگ ۳۰ سال داشت و گفته می‌شود که بیشتر علاقه‌مندان موسیقی او جوانان هستند.
به گزارش رسانه‌های ایران، مراسم تشییع پیکر پاشایی با پخش قطعاتی از ترانه‌های او آغاز شد و مردم حاضر در مراسم نیز با ترانه‌ها همخوانی می‌کردند. طرفداران پاشایی عکس‌هایی از او را در دست داشتند یا روی لباس‌های خود چسبانده بودند.
ازدحام جمعیت علاقه‌مندان به پاشایی از تهران و شهرهای دیگر و ترافیک در خیابان‌های اطراف محل تشییع جنازه سنگین گزارش شده است. به گزارش رسانه‌های ایران، برخی خیابان‌ها و ایستگاه‌های متروی مرکز شهر تهران به حالت تقریبا مسدود درآمده بودند و از ساعت‌ها پیش از شروع مراسم تشییع کار مترو در ایستگاه‌های نزدیک به محل مراسم با اخلال روبرو شده بود. مردم در مترهای مسدودشده آهنگ‌های پاشایی را به طور دسته‌جمعی می‌خواندند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ازدحام جمعیت در نهایت موجب شد که پیکر مرتضی پاشایی امروز یکشنبه به خاک سپرده نشود. محمد حسین توتونچیان، کنسرت‌گزار این خواننده پاپ، به ایسنا گفت که ازدحام جمعیت تشییع‌کننده به اندازه‌ای زیاد بود که پیکر او حتی به قطعه هنرمندان نرسید.
توتونچیان افزود که پیکر پاشایی به سردخانه منتقل شده تا "در موقعیت بهتری و بدون اعلام رسانه‌ها" به خاک سپرده شود.
حضور نمایندگان دولت روحانی
رسانه‌های ایران می‌نویسند این اولین بار بود که تابوت یک شخصیت فرهنگی و هنری در یک قالب منظم و مزین به پرچم جمهوری اسلامی ایران در یک مراسم این چنینی تشییع می‌شد.
در این مراسم افزون بر عموی مرتضی پاشایی و خوانندگان موسیقی پاپ، محمد علیزاده و بنیامین بهادری، مقامات دولت جمهوری اسلامی پای میکروفن رفتند.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت مرتضی پاشایی فرستاده بود که توسط عباس سجادی، رئیس بنیاد آفرینش‌های فرهنگسرای نیاوران که اجرای مراسم امروز را نیز بر عهده داشت، برخوانده شد. همچنین محمد شریعتمداری، معاون اجرایی حسن روحانی، در پیامی درگذشت پاشایی را تسلیت گفت.
افزون بر این، علی مرادخانی، معاون هنری وزیر ارشاد، ضمن گرامیداشت مجید پاشایی به عنوان هنرمند درباره حضور شمار زیاد مردم در مراسم امروز و پیامی که برای دنیا می‌فرستد گفت: «با همه این شوری که در اینجا هست بار دیگر به من ثابت شد که این ملت با این وحدت و بزرگی برای ما عزت و افتخار می آورند و به دنیا نشان می دهند که همه ما برای ستاره‌ها و کسانی که برای فرهنگ و هنر این سرزمین تلاش می کنند، احترام قائلیم.»
روابط عمومی رسانه ملی هم پیام تسلیتی برای خانواده مرتضی پاشایی فرستاده بود و از این خواننده به عنوان "فرزند هنرمند سرزمین هنرخیز ایران اسلامی" یاد کرده بود، هنرمندی كه "در عمر كوتاه اما پر بارش توانست با صدايی صميمی و ماندگار، بسياری از مردم به ويژه جوانان را گرد شمع وجود خود جمع كند".
بزرگداشت در شهرهای مختلف
خبرگزاری‌های ایران می‌نویسند که از دیروز در شهرهای مختلف ایران به ویژه مراکز استان‌ها دوستداران مرتضی پاشایی مراسم مختلفی به یاد او برگزار کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، علاقه‌مندان به پاشایی پس از انتشار خبر درگذشت این خواننده جوان حتی در برخی شهرهای مذهبی چون قم و مشهد به خیابان‌ها آمده و ترانه‌های او را خوانده‌اند. این هواداران در قم با حدود ۱۰۰ اتومبیل آهنگ‌های پاشایی را در مسیر شهرک پردیسان تا بوستان علوی قم پخش کرده‌اند.
این در حالی است که به گزارش رسانه‌ها، از جمله در مشهد سالهاست کنسرتی برگزار نشده است. خبرگزاری ایرنا همچنین از درگیری چند نفر در یکی از تجمع‌ها به مناسبت درگذشت پاشایی در مشهد گزارش داده که منجر به دستگیری چند جوان شده است.
زندگی‌ای دیگر زیر پوست جامعه ایران
درباره توجه بخصوص جوانان در ایران به موضوع بیماری و درگذشت مرتضی پاشایی و حضور گسترده آنان در مراسم تشییع جنازه وی، "عصر ایران" می‌نویسد که این موضوع "شکافنده واقعیت‌های جامعه" است، واقعیت‌هایی که بسیاری سالهاست می‌کوشند آن را نبینند و انکار کنند.
به گزارش این سایت خبری-تحلیلی، نسل جوان هم اخبار مربوط به بیماری این خواننده پاپ را مدام دنبال می‌کرد، هم پس از مرگ مرتضی پاشایی در شهرهای مختلف کوچک و بزرگ سراسر ایران تجمعاتی به یاد این هنرمند برگزار کرد.
"عصر ایران" اشاره می‌کند به این که پاشایی تنها ۳۰ سال داشت و بسیاری افراد او را تازه پس از درگذشت وی شناخته‌اند و با این حال "موجی که بدون تحریک رسانه‌های رسمی در جامعه به راه افتاد، نشان دهنده سمت و سویی است که نسل جوان ایران بدان روانه است".
در این گزارش همچنین آمده است که همه موانع و ممنوعیت‌ها در برابر هنر موسیقی نتوانسته مانع مردم در توجه به آن بشود: «در کشوری که بعضی‌ها به خود اجازه می‌دهند شادی‌های متعارف مردم مانند کنسرت‌ها را لغو کنند یا به هم بریزند تا مردم کمتر معطوف به موسیقی شوند یا چهره‌های هنری در ورای سیاسیون قرار گیرند، اقبال گسترده مردم و مشخصاً نسل جوان به یک خواننده پاپ، بسیار معنی‌دار است و نشان می‌‌دهد برغم تمام هیاهوهای تبلیغاتی و برنامه‌های رسمی، زیر پوست جامعه اتفاقات مستقلی در جریان است که در نگاه اول دیده نمی شود ولی این "ندیدن دلیل بر نبودن نیست".»
«راهی جز همراهی با مردم نیست»
"عصر ایران" همچنین می‌نویسد که هیچ رسانه رسمی، برای مثال صدا و سیما، از برگزاری تجمعات به مناسبت درگذشت مرتضی پاشایی حمایت نکرده و هر تجمعی برگزار شده در نتیجه تماس‌هایی بوده که مردم و بخصوص نسل جوان از طریق شبکه‌های اجتماعی با هم برقرار کرده‌اند.
این سایت خبری-تحلیلی نتیجه می‌گیرد که محدودسازی شبکه‌های اجتماعی همانند محدودسازی هنرمندان موسیقی بی‌فایده است و هیچ‌اقدامی نتوانسته مردم را به آنچه دوست دارند بی‌اعتنا کند.
"عصر ایران" تاکید می‌کند که مردم ایران راه خود را می‌روند و بخصوص نسل جوان از موانع عبور می‌کند تا علاقه‌مندی‌های خود را دنبال کند "و در این میان راهی جز همراهی با مردم نیست".
به نظر می‌رسد مسئولان وزارت ارشاد دولت روحانی در این جهت گام برداشته‌اند.
قرار است پیکر مرتضی پاشایی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده ‌شود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر