دوشنبه، تیر ۱۴، ۱۳۹۵

افشای اطلاعات یک چهارم مردم ایران کار کیست؟

افشای اطلاعات یک چهارم مردم ایران کار کیست؟

جوان ۱۹ ساله‌ای را عامل افشای اطلاعات ۲۰ میلیون ایرانی خوانده‌اند. وزیر ارتباطات اذعان کرده که داده‌های خصوصی مردم دو سال و نیم قبل به یک نهاد داده شد و از آنجا به بیرون درز کرد. ضریب امنیت فضای مجازی در ایران چقدر است؟
پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات) می‌گوید جوانی ۱۹ ساله را که دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر است، در پیوند با روبات تلگرامی انتشار اطلاعات مشترکان ایرانسل دستگیر کرده است. پلیس فتا دستیابی این جوان به اطلاعات ۲۰ میلیون نفر را از سر کنجکاوی اعلام کرده اما روشن نساخته که فرد دستگیر شده چگونه و از چه طریقی امکان ورود به این حجم وسیع از داده‌ها را یافته و ضریب امنیت فضای مجازی در ایران چقدر است.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران، روز یکشنبه ۱۳ تیر برای پاسخگویی در همین رابطه در مجلس حاضر شد و گفت اتفاق جدیدی نیفتاده و مسئله به دو سال و نیم قبل بر می‌گردد که اپراتور موبایل اطلاعات خود را در اختیار یکی از نهادها قرار داد و توسط یکی از کارمندان آن نهاد اطلاعات به بیرون درز کرد و همان زمان آن نهاد با آن کارمند برخورد کرد. واعظی افزود: « امروز همان اطلاعات با یک روش دیگر در شبکه اجتماعی افشا شد.»

وبسایت عصرایران در یادداشتی به این مناسبت می‌نویسد باید مشخص شود که نام این نهاد چیست و مطابق چه قانونی اطلاعات به آن ارائه شده است.

در این یادداشت آمده باید با کسانی که در حفظ اطلاعات یک چهارم مردم ایران کوتاهی کرده‌اند برخورد شود و مقصران از مردم عذرخواهی کنند: «وقتی مدیری به خاطر بالابودن رقم فیش حقوقی‌اش برکنار می‌شود، چرا نباید مدیری که با بی‌کفایتی‌اش باعث افشای اطلاعات خصوصی مردم شده برکنار شود؟»

به موازات خبر دستگیری هکر ۱۹ ساله، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ورامین از دستگیری هکر مالی ایرانسل خبر داد. سرهنگ یارندی، معاون اجتماعی پلیس اطلاعات و امنیتی استان تهران گفته است: «فردی به نام نادر در قالب نصاب تجهیزات ماهواره‌ای، به همراه دوستش اقدام به ورود به سیستم مالی ایرانسل و افزایش شارژ ۴۶ میلیون ریالی موبایل خود کرده بود که دستگیر شد.»
عصر ایران می‌نویسد بیم می‌رود که کل قضیه ایرانسل به جوان ۱۹ ساله یاد شده محدود و مختصر شود و فیصله یابد: «اما حتی اگر چنین شود باید مسئولانی را که با سهل‌انگاری خود موجب دستیابی یک جوان کنجکاو به اطلاعات خصوصی ۲۰میلیون نفر شده‌اند، مجازات کرد.»
حسین رمضانی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی پلیس فتا گفته که اطلاعات منتشر شده در روبات تلگرامی، قدیمی و متعلق به سیم‌کارت‌های غیرفعال بوده‌اند.
محمود واعظی در مجلس گفت وزارت ارتباطات دو سال و نیم قبل به سرعت روبات انتشاردهنده را مسدود کرد و جلوی درز اطلاعات را گرفت. در زمان درز اطلاعات کاربران ایرانسل، رسانه‌های داخلی نوشته بودند که داده‌های مربوطه بین ۵ تا ۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رسند.
در یادداشت عصر ایران آمده که موضوع مهمی به نام امنیت مخابرات و اینترنت هنوز در ایران جدی گرفته نشده و ساز و کار استاندارد و تعریف شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.
وزیر ارتباطات ایران می‌گوید در کل اتفاق جدیدی نیفتاده است و اپراتور ذیربط هم در حال شکایت است. اما مسئولان ایرانسل سکوت کرده‌اند و توضیحی برای ترمیم اعتماد از دست رفته میلیون‌ها نفر از مشترکان این شبکه نداده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر