یکشنبه، تیر ۲۰، ۱۳۹۵

"خروج ۲۰ هزار میلیارد تومان از ایران در دولت احمدی‌نژاد"

"خروج ۲۰ هزار میلیارد تومان از ایران در دولت احمدی‌نژاد"

یک نماینده مجلس از وجود "۵۲۰ تخلف محرز" و "خروج ۲۰ هزار میلیارد تومان" پول از کشور در دولت محمود احمدی‌نژاد سخن گفته است. این سخنان در واکنش به نامه کنایه‌آمیز معاون اجرایی احمدی‌نژاد به معاون اول روحانی ایراد شده‌اند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز یکشنبه (۱۰ ژوئیه/ ۲۰ تیر) به نقل از نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی نوشت: «در دولت قبل، پول‌های هنگفتی که بنا بر مدارک موجود بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان است، از کشور خارج شده و در بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری شده و در مواردی به حساب‌های شخصی افراد واریز شده است.»
به گفته غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، به غیر از حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم، چند نفر دیگر از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد نیز در این "تخلف‌ها" دست داشته‌اند. در زمان بازداشت حمید بقایی، مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری دولت حسن روحانی، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد را به دست‌داشتن در پرونده "اختلاس" ۳ هزار میلیارد تومانی متهم کرده بود.
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی می‌گوید که در دولت محمود احمدی‌نژاد "۵۲۰ تخلف محرز" صورت گرفته که مستند به اطلاعات دستگاه‌های نظارتی، بازرسی، حسابرسی و قضایی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نهم همچنین می‌گوید که بررسی تخلف‌های دولت احمدی‌نژاد سال‌ها زمان می‌برد و اظهارات او علیه حمید بقایی در پی درخواست مکتوب وکیل بقایی بوده است. وکیل معاون اجرایی احمدی‌نژاد پیش از این از نماینده رشت خواسته بود ظرف سه روز "مستندات قانونی ادعای خود در مورد خروج ۲۰ هزار میلیارد تومان از داخل کشور به صرافی‌ﻫﺎی ﮐﺸﻮﺭ‌ﻫﺎی عربی توسط آقای بقایی" را با جزئیات افشا کند.
نامه کنایه‌آمیز بقایی به جهانگیری
نماینده رشت در سخنان خود به نامه معاون اجرایی محمود احمدی‌نژاد به معاون اول حسن روحانی نیز واکنش نشان داده است. حمید بقایی روز شنبه گذشته (۱۹ تیر) در نامه‌ای سرگشاده از اسحاق جهانگیری خواسته بود، "زمان دقیق جبران و عودت پاداشی" که به عنوان رئیس هیئت مدیره غیرموظف کارخانه سیمان تهران در سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ دریافت کرده را اعلام کند. او در پایان اضافه کرده بود: «بدیهی است پیشگامی شما در این اقدام خداپسندانه منشاء اثرات مثبت در سطح جامعه و بازسازی اعتبار دولت آن‌هم در شرایطی که حضرتعالی مروج انصراف مردم از دریافت یارانه ۴۵ هزار تومانی بودید خواهد شد.»
چندی پیش روزنامه "کیهان" ادعا کرد که در فاصله سال‌های ۸۹ تا ۹۳ که اسحاق جهانگیری رئیس هیئت مدیره سیمان تهران بوده، ۸۶۵ میلیون تومان به عنوان پاداش به اعضای این هیئت پرداخت شده است.
"بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی"، از سهامداران کارخانه سیمان تهران، در ادامه اعلام کرد که همه اعضای هیئت مدیره این کارخانه اشخاص حقوقی هستند و جهانگیری نماینده این بنیاد در هیئت مدیره کارخانه سیمان بوده است؛ بر این اساس، پاداش دریافتی به حساب اشخاص حقوقی - بنیاد مستضعفان و دیر سهامداران - واریز شده و نه شخص جهانگیری.
اشاره به بازداشت بقایی
نماینده رشت از بقایی خواسته است "به جای فرافکنی، دلیل بازداشتش در سال ۹۴ را توضیح دهد". سخنگوی قوه قضائیه در هجدهم خرداد ماه ۱۳۹۴ بدون اشاره به جزئیات از بازداشت حمید بقایی خبر داد.
"فساد مالی" یکی از گمانه‌هایی بود که در آن زمان در مورد اتهامات بقایی مطرح شد. در همان زمان سخنگوی دولت روحانی اتهام‌های بقایی را "غیر قابل گفتن" اعلام کرد.
از سوی دیگر اکبر ترکان، مشاور روحانی، گفته بود که حمیدرضا بقایی با سوء استفاده از مقام خود از اموال دولتی به طور شخصی بهره برده است. ترکان برخی از مدیران دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، از جمله بقایی را متهم کرد که "خودروها، اموال و ساختمان‌هایی" را که در اختیار گرفته‌اند، هم‌چنان مورد استفاده قرار می‌دهند و حاضر به پس دادن آنها نیستند.
یک روز پس از بازداشت بقایی، وکیل او به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که به موکلش در مورد انتقال "۳۰۰ میلیون تومان" از حساب نهاد ریاست جمهوری به یک حساب قرض‌الحسنه اتهام اختلاس تفهیم شده است.
محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدی‌نژاد (چپ) به دلیل جرایم مالی به زندان رفت؛ حمید بقایی، معاون اجرایی احمدی‌نژاد (راست) بازداشت شد؛ اسفندریار رحیم مشایی، رئیس دفتر او به اتهامات سنگینی روبه‌روست محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدی‌نژاد (چپ) به دلیل جرایم مالی به زندان رفت؛ حمید بقایی، معاون اجرایی احمدی‌نژاد (راست) بازداشت شد؛ اسفندریار رحیم مشایی، رئیس دفتر او به اتهامات سنگینی روبه‌روست
از "تحدید رسانه‌ها" تا "تخلفات بنیاد شهید"
نماینده رشت به خبرگزاری ایلنا گفته است که از صداوسیما برای "تشریح تخلف‌ها"ی دولت احمدی‌نژاد "زمان مناسب" تقاضا کرده است. جعفرزاده ایمن‌آبادی بدون اشاره به جزئیات گفته است که رسانه‌ها را برای انعکاس "تخلف‌ها"ی یادشده "تا حدودی" محدود می‌کنند. او در ادامه تصریح کرده که در صورت عدم تخصیص زمان مناسب، "از دیگر رسانه‌های جمعی استفاده خواهیم کرد و اگر امکانات رسانه‌های رسمی کشور در اختیار ما قرار نگیرد، از هر شیوه‌ای که بتوانیم مردم را در جریان فسادهایی که عزم برخورد با آن وجود نداشته باشد، قرار می‌دهیم".
پس از پایان کار دولت محمود احمدی‌نژاد بارها موضوع "تخلفات" دولتی او و نزدیکانش مطرح شده است. یکی از این اتهام‌ها برمی‌گردد به وجود "تخلف" در "بنیاد شهید و امور ایثارگران" در زمان مدیریت مسعود زریبافان، معاون احمدی‌نژاد و از نزدیکان او. به نوشته‌ی رسانه‌های داخلی، در جریان تحقیق و تفحص مجلس، سی هزار صفحه سند علیه عملکرد مدیریت وقت این بنیاد جمع‌آوری شده، اما گزارش تحقیق و تفحص ۲ سال است منتشر نمی‌شود. محمد علی‌پور مختار که در زمان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید رئیس کمیسیون اصل نود مجلس بود، می‌گوید "قسمت‌های زیادی" از پرونده این بنیاد "غیر قابل قرائت" است.
به گفته‌ی غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت و از بانیان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، "فساد در بنیاد شهید دوره احمدی‌نژاد به‌حدی است که افشای آن مردم را شوکه می‌کند".
همچنین گزارش تحقیق و تفحص از روند واگذاری شرکت مخابرات ایران به زیرمجموعه‌ی سپاه پاسداران به قوه قضائیه جمهوری اسلامی ارائه شده اما دستگاه قضائی به "تخلف" صورت گرفته واکنشی نشان نمی‌دهد.
دست‌اندرکاران دولت حسن روحانی به حاشیه راندن موضوع فساد در دولت‌های نهم و دهم را هدف اصلی تمرکز رسانه‌ای بر موضوع حقوق‌های نجومی مدیران دولتی می‌دانند.

بابک زنجانی، "سرباز ولایتی" که "مفسد اقتصادی" شد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر