انتقاد دولت اقلیم کردستان عراق به سخنان "تهدیدآمیز" جانشین فرمانده سپاه
دولت اقلیم کردستان عراق سخنان جانشین فرمانده سپاه پاسداران درباره امکان
حمله سپاه به گروههای مخالف جمهوری اسلامی در شمال عراق را "تهدیدی
ویرانگر" خواند. ایران هفته گذشته به مناطق مرزی اقلیم کردستان عراق حمله
کرده بود.
دولت اقلیم کردستان عراق روز شنبه (۱۲ تیر/ ۲ ژوئيه) سخنان یکی از مسئولان
بلندپایه سپاه پاسداران درباره این منطقه را تهدیدآمیز دانست و محکوم کرد.سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، در سخنرانی پیش از نماز جمعه در تهران گفته بود، چنانچه دولت اقلیم کردستان عراق اقدامی علیه گروههای مخالف جمهوری اسلامی ایران در شمال عراق انجام ندهد، ایران خودش اقدام خواهد کرد.
سلامی ضمن اشاره به درگیریهای سپاه با گروههای مخالف جمهوری اسلامی گفته بود: «به مسئولین مستقر در شمال عراق میگویم که به تعهدات خود پایبند باشند که اگر از هر سمتی جمهوری اسلامی ایران با تهدید مواجه شود در هر نقطهای که باشد ما آن تهدید را ویران خواهیم کرد. به این رژیمهای ظالم هشدار میدهم که بازی کودکانه با دم شیر را کنار بگذارند. اینجا ایران است سرزمین مردانی که قدرتمندترین استخوانها را شکستهاند.»
سلامی همچنین گفته بود: «اراده نظام بر این است تا این عناصر تروریستی مسلح که در ارتفاعات مناطق غربی کشور موضع گرفتهاند، با زمین گذاشتن سلاح خود و پناه آوردن به جمهوری اسلامی در سایه رأفت و رحمت نظام قرار بگیرند و یا اینکه مجبور به خروج از مناطق مرزی کشور شوند، در غیر اینصورت تحت حملات و تهاجمات سنگین واحدهای زمینی سپاه قرار میگیرند.»
درحالی که دولت اقلیم کردستان عراق سخنان جانشین فرمانده سپاه را "تهدید ویرانگر" توصیف کرده، رسانههای ایران پس از انتشار خبر راجع به واکنش دولت اقلیم کردستان عراق به سخنان سلامی، از آن به عنوان "توصیه" یاد کردهاند. اما پیش از این خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی ایران، در تیتر خبری روز جمعه خود نوشته بود "هشدار سپاه به مسئولان شمال عراق".
رد تهدید جمهوری اسلامی
در بیانیه دولت اقلیم کردستان عراق آمده است: «ما این تهدید را که شایسته سردار سلامی نیست، بشدت رد میکنیم و این موضع را با روابط دیرینه و دوستانه دولت کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران متناسب نمیبینیم.»
در این بیانیه گفته شده که خواست دولت اقلیم کردستان این نبوده که آنطور که جمهوری اسلامی میگوید، از خاکش برای حمله به ایران استفاده شود: «دولت منطقه کردستان بر اساس حفظ مناسبات و تقویت همکاری و اجرای قوانین بینالملل بر اساس اصول حسن همجواری و همکاری مستمر، خواستار این است که همیشه عامل ثبات و صلح واقعی باشد که به نفع مردم ایران و کردستان و منطقه باشد. ما نمیخواهیم که خاک کردستان سکوی حمله به خاک ایران یا هیچ کشور دیگری در مجاورت کردستان باشد.»
در این بیانیه تاکید شده است بر اینکه "تهدیدهای" ایران خدمتی به روابط میان جمهوی اسلامی و اقلیم کردستان نخواهد کرد و حسین سلامی نبایست زبانی تهدیدآمیز به کار میبرده، چون این زبان در جهت تقویت روابط دوستی دو طرف نیست.
حملههای توپخانهای هفته گذشته
روز یکشنبه گذشته (۶ تیر) نیز رسانههای کردی از حمله توپخانهای سپاه پاسداران به مناطق مرزی "حاجی عمران"، "بربزین"، "دولی آلان"، "کونهره" و "سیدکان" واقع در ولایت اربیل اقلیم کردستان عراق و مرز کردستان ایران خبر داده بودند. به گزارش منابع کردی، از جمله پنج غیرنظامی (سه کودک، یک زن و یک مرد) بر اثر حمله سپاه پاسداران مجروح و بخش وسیعی از مراتع جنگلی مناطق یاد شده دچار آتشسوزی شدند. همچنین بیشتر شهروندان کردستان عراق که در این مناطق مشغول کشاورزی و دامداری بودند، مجبور به ترک محل کار و زندگی خود شدند.
این در حالی بود که فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در همان روز به خبرگزاری تسنیم گفته بود، حملههای توپخانهای متوجه "عقبه نیروهای کرد" بوده است. محمد پاکپور گفته بود: «با توجه به استقرار مراکز اصلی این تروریستها در شمال عراق، در صورت عدم عمل به تعهدات خود، مبنی بر جلوگیری از تحرک و اقدامات ضدامنیتی، عقبه آنها در هرنقطه و منطقهای باشد، مورد هدف قرار خواهد گرفت.»
در همان زمان ترکیه نیز به قصد مقابله با نیروهای حزب کار کردستان (پکک) در حال بمباران منطقه کردنشین در مرز خود در ولایتهای اربیل و دهوک بود.
اقلیم کردستان عراق یک روز پس از آن، در ۷ تیر، هم از ترکیه و عراق خواست بمباران منطقه را متوقف کنند و هم از احزاب مخالف کرد خواست که از خاک اقلیم کردستان عراق برای حمله به کشورهای منطقه استفاده نکنند.
جان کیربای، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، جمعه گذشته در نشستی مطبوعاتی در پاسخ به پرسش یک خبرنگار راجع به واکنش آمریکا نسبت به تهدید ایران گفت: «من گزارشی درباره بمباران ندیدهام. به شما پیشنهاد میکنم با وزارت دفاع هم مشورت کنید.»
او افزود، این تصویر که هم اکنون آمریکا توجهی به ایران و فعالیتهای آن که باعث ایجاد بیثباتی در منطقه میشود ندارد، دقیق نیست.
این موضعگیری سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به انتقادی است که از زمان توافق اتمی میان ایران و قدرتهای جهانی به کاهش انتقادهای آمریکا از فعالیتهای منطقهای ایران میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر