دوشنبه، تیر ۱۴، ۱۳۹۵

روسیه: آماده ارسال بخش دوم سامانه اس۳۰۰ به ایران هستیم

روسیه: آماده ارسال بخش دوم سامانه اس۳۰۰ به ایران هستیم


سامانه موشکی اس۳۰۰
سامانه موشکی اس۳۰۰
رئیس سازمان فدرال همکاری فن‌آوری نظامی روسیه از آمادگی کشورش برای ارسال دومین بخش از سامانه موشکی اس ۳۰۰ به ایران در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
به گزارش روز دوشنبه (۱۴ تیرماه) ایزوستیا، الکساندر فامین این خبر را در گفت‌وگو با این روزنامه بیان کرده‌است.
وی گفته که «ما بخش اول را که مجموعه کاملی است، ارسال کرده‌ایم و در نظر داریم که بخش دوم را هم ارسال کنیم. شرکای ما نیز باید پرداخت‌های لازم را انجام دهند.»
فامین همچنین گفته از جانب روس‌ها همه چیز برای بارگیری و ارسال آماده است و در صورت پرداخت مالی، ارسال بخش دوم سامانه اس۳۰۰ به ایران انجام خواهد شد.
تهران برای تحویل گرفتن کامل این سامانه باید ۹۰۰ میلیون دلار پرداخت کند که ۱۰۰ میلیون دلار بیش از قرارداد قبلی است.
موشک ضدهوایی اس۳۰۰ قادر است هواپیماها را در فاصله ۱۵۰ کیلومتری هدف قرار دهد و ۱۰۰ هدف را به صورت همزمان رهگیری کند.
اسرائیل و آمریکا از مخالفان اصلی تحویل این سامانه موشکی به ایران هستند و آمریکا حتی تهدید کرده‌است که تحویل دادن سامانه‌های ضدهوایی اس-۳۰۰ به ایران، می‌تواند به وضع تحریم‌های جدید علیه تهران بینجامد.
رسانه‌های ایران پیش‌تر گفته بودند سامانه موشکی اس۳۰۰ اسفند ۹۴ طی مراسمی در بندر آستراخان (هشترخان) روسیه بارگیری شده و از طریق دریای خزر به ایران فرستاده می‌شود.
اما در واکنش به این گزارش‌ها یک مقام بلندپایه وزارت دفاع روسیه گفته بود چون ایران هنوز پولی پرداخت نکرده، امکان ارسال این سامانه موشکی به ایران وجود ندارد.
با این حال فروردین ماه سال جاری خورشیدی، حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که بخش اول تجهیزات سیستم موشکی اس ۳۰۰ وارد ایران شده‌است.
آقای جابری انصاری افزوده بود که در آینده نیز بخش‌های دیگر این سیستم موشکی به کشور وارد خواهد شد.
در مراسم رژه روز ارتش در تهران در ۲۹ فروردین ماه هم بخش‌هایی از این سامانه موشکی به نمایش درآمد.
فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء ارتش نیز یکشنبه شب از عملیاتی شدن سامانه موشکی اس ۳۰۰ تا پایان سال جاری خبر داده بود.
تهران و مسکو در سال ۲۰۰۷ میلادی قراردادی برای خرید سیستم موشکی اس۳۰۰ به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار امضا کردند، اما روسیه در سال ۲۰۱۰ میلادی و در پی تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از تحویل آن به تهران خودداری کرد.
به دنبال توافق هسته‌ای تهران و گروه پنج به علاوه یک در ژنو، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، ممنوعیت ارسال این سیستم موشکی به ایران را لغو کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر