یکشنبه، تیر ۱۳، ۱۳۹۵

واعظی: اطلاعات مشترکان ایرانسل از «یکی از نهادها» درز کرد

واعظی: اطلاعات مشترکان ایرانسل از «یکی از نهادها» درز کرد


محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران
یک روز پس از اعلام این خبر که اطلاعات خصوصی حدود ۷۵ درصد از کل مشترکان تلفن همراه ایرانسل افشا شده و در دسترس عموم قرار گرفته، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران روز یک‌شنبه ۱۳ تیر در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در این باره توضیحاتی داد.
روزنامه اعتماد روز شنبه نوشت که مشترکان ایرانسل از روز پنج‌شنبه گذشته با یک ربات تلگرامی روبه‌رو شدند که در صورت وارد کردن یک شماره تلفن ایرانسل در آن اطلاعات خصوصی صاحب شماره مانند نام، نام خانوادگی، کد ملی، شهر محل سکونت، آدرس منزل و کد پستی را دریافت می‌کردند.
بر اساس گزارش‌ها، این ربات حدود ۲۰ ساعت فعال بوده و اطلاعات پیش‌شماره‌های ۰۹۳۵ تا ۰۹۳۹ ایرانسل را در صورت درخواست مشترکان در اختیار آنها قرار می‌داده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمود واعظی، وزیر ارتباطات، در نشست علنی مجلس در این باره این‌گونه توضیح داد که «اطلاعات فاش شده یکی از اپراتورهای تلفن همراه مربوط به اطلاعاتی است که دو سال و نیم قبل از سوی فردی متخلف در یکی از نهادها فاش شده و چیز تازه‌ای نیست».
آقای واعظی اضافه کرد: «دو سال و نیم پیش یکی از اپراتورهای تلفن همراه همه اطلاعات مشترکان خود را در اختیار یکی از نهادها قرار داد، و فردی متخلف در این نهاد با آگاهی از وجود اطلاعات مشترکان این اپراتور اقدام به فروش آنها به مبالغ ناچیزی کرد و اطلاعات همان زمان فاش شد».
به گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، وزیر ارتباطات در ادامه هم‌چنین گفت که با این فرد پس از آن تاریخ برخورد شده‌است و افزود که «پس از آن همان اطلاعات با روش دیگری در یک کانال اجتماعی قرار گرفت که ما این ارتباط را بستیم و اکنون اپراتور ذی‌ربط مشغول شکایت از این قضیه است، لذا اتفاق جدیدی درخصوص درز اطلاعات رخ نداده است».
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در مورد علت قرار گرفتن اطلاعات خصوصی مشترکان ایرانسل در اختیار «یکی از نهادها» و هدف از این کار توضیحی نداد و از نهاد مربوطه نیز نامی نبرد.
شرکت ایرانسل نیز هنوز توضیحی دربارهٔ ربات تلگرامی یادشده و اطلاعات سرقت شده به کاربران خود نداده است.
حسین رمضانی، معاون حقوقی و بین‌الملل در پلیس فتای ایران، روز شنبه با اعلام این‌که این ربات به اطلاعات «۲۰ میلیون» نفر دسترسی داشته است، اعلام کرد که با شکایت اپراتور، پلیس فتا به دنبال «انتشاردهنده اطلاعات ۲۰ میلیون مشترک» ایرانسل است.
دستور پیگیری در مورد پیامک‌های تهدیدآمیز
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر ارتباطات روز یک‌شنبه در مجلس به پرسش یکی از نمایندگان دربارهٔ پیامکی که اخیراً برای ۷۰۰ خبرنگار ارسال شده نیز پاسخ داد.
بر اساس گزارش‌ها، صدها نفر از فعالان سیاسی، فعالان اجتماعی و روزنامه‌نگاران روز پنج‌شنبه پیامک «تهدیدآمیزی» را از «چهار شماره تلفن شخصی» دریافت کردند که از آنها می‌خواست ارتباط خود با «عناصر معاند خارج از کشور» را قطع کنند.
به گزارش فارس، مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس در این باره از وزیر ارتباطات پرسید: «دربارهٔ پیامکی که برای ۷۰۰ خبرنگار با موضوع هشدار نسبت به همکاری با رسانه‌های معاند ارسال شده از وزارت اطلاعات، پلیس فتا و وزارت ارشاد سؤال کردیم اما همه دربارهٔ منشأ این پیامک اظهار بی‌اطلاعی کردند و اعلام کردند که چنین پیامکی ارسال نکردند».
وی گفت: «اگر تذکری لازم است باید از منشأ قانونی باشد در غیر این صورت تهدید روزنامه‌نگارها به این شکل صحیح نیست».
محمود واعظی، وزیر ارتباطات، در پاسخ به این نماینده گفت: «این موضوع در وظایف وزارت ارتباطات نیست اما به دلیل اینکه معتقدم این روش آسیب به کشور می‌رساند با شما هم‌عقیده هستم و از این‌رو دیروز دستور دادم بخش‌های ذیربط این موضوع را پیگیری کنند».
واعظی گفت: «پیامک‌هایی که بدون امضا ارسال می‌شود و کسی مسئولیت آن را قبول نمی‌کند بجز آشفتگی سود دیگری ندارد».
خبرگزاری فارس روز یک‌شنبه با درج خبر مربوط به توضیحات آقای واعظی در این مورد، در پایان خبر خود نوشت که «این پیامک به منزله آخرین هشدار امنیتی است از شماره‌های اپراتورهای دوم تلفن همراه برای برخی خبرنگاران ارسال شده‌است.»
علی مطهری، نایب رئیس مجلس، روز شنبه با تأکید بر این که ارسال پیامک «تهدیدآمیز» و «مشکوک» موجب «ایجاد نگرانی در اهالی رسانه» های کشور شده از وزارت اطلاعات و پلیس فتا خواست که «به سرعت منشأ» این پیامک‌ها را شناسایی و «خاطی یا خاطیان» را به قوه قضائیه معرفی کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر