"تابآوری اجتماعی در ایران پایین آمده است"
آمار درگیریهای خیابانی در جامعه ایران مدتهاست که زنگ خطر را به صدا
درآورده است. به گفته یک مقام مسئول "تابآوری اجتماعی" ایرانیها پایین
آمده و حل این مسئله دیگر به یک موضوع "حاکمیتی" تبدیل شده است.
بنا بر آمار پزشکی قانونی استان تهران در ده ماهه نخست سال گذشته (۱۳۹۴)
حدود ۹۵ هزار نفر به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی در
این استان مراجعه کردند.این درگیریها که اغلب به بهانههای کوچک نظیر دعوا بر سر جای پارک خودرو آغاز شدهاند، در نهایت پایانی تلخ یافته و به ختم زندگی یک انسان منجر شدهاند.
سازمان پزشکی قانونی ایران به تازگی اعلام کرد که تهران، خراسان رضوی و اصفهان سه استانی بودهاند که در شش ماهه نخست سال ۹۴ بیشترین آمار مراجعین نزاع را داشتهاند.
هر چند طبق آمار این سازمان میزان مراجعان نزاع به ادارات پزشکی قانونی در شش ماهه نخست سال ۹۴ نسبت به سال پیش از آن ۵/۳ درصد کاهش داشته، اما با این حال مشکلات اقتصادی، گرانی، بیکاری، فقر، هوای آلوده، ترافیک سنگین و افزایش مهاجرت به شهرها موجب شده تا در سالهای اخیر میزان درگیریهای خیابانی و ضرب و شتم به طرز نگرانکنندهای در تمامی شهرهای ایران افزایش داشته باشد.
بیشتر بخوانید: کتککاری و توهین؛ اتهامهای عمده پروندههای کیفری در ایران
مجید صفارینیا، رئیس "کمیسیون تخصصی روانشناسی اجتماعی" در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفتگویی با سایت "خبرآنلاین" از پایین آمدن "تابآوری اجتماعی" در ایران سخن گفته و این مفهوم جدید در روانشناسی را یکی از مؤلفههای سلامت اجتماعی خوانده است.
او یکی از دلایل مهم چنین وضعیتی را افزایش مهاجرت به شهرها دانسته است.
به گفته او ۷۰ درصد جمعیت در ایران در اصل روستانشین بودهاند و طبق پژوهشی که انجام شده تا سال ۱۴۰۰ خورشیدی، این رقم برعکس شده و ۷۰ درصد مردم کشور شهرنشین و ۳۰ درصد روستانشین خواهند بود.
این استاد دانشگاه علامهطباطبایی از عوامل دیگری همچون ازدحام، گمنامی در شهرهای بزرگ، از دست رفتن نقش آرامشدهنده خانواده و عوامل روانی نام برده که منجر به پایین آمدن آستانه تحمل مردم و در نتیجه کاهش تابآوری اجتماعی شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر