پنجشنبه، تیر ۲۴، ۱۳۹۵

دختران موسوی خواستار پایان اعتصاب غذای نرگس محمدی شدند

دختران موسوی خواستار پایان اعتصاب غذای نرگس محمدی شدند

دختران میرحسین موسوی در پیامی از نرگس محمدی خواستند به اعتصاب غذای خود خاتمه دهد. همسر این زندانی سیاسی به "دویچه‌وله" گفته او شکستن اعتصاب غذا را منوط به برقراری تماس تلفنی با فرزندانش کرده است.
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و زندانی سیاسی، از هفتم تیرماه ۱۳۹۵ دست به اعتصاب غذا زده و مطابق گزارش‌ها شرایط جسمی نگران‌کننده‌ای دارد.

دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در پیامی که متن آن پنج‌شنبه، ۲۴ تیر در سایت "کلمه" منتشر شد از نرگس محمدی خواسته‌اند برای رفع "خطر آسیب بیشتر به جسم"اش به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

موسوی، نامزد معترض به نتایج اعلام شده انتخابات ۸۸ از بهمن ۸۹ بدون محاکمه و حکم قضائی همراه با همسرش در بازداشت خانگی به سر می‌برد.
بیشتر بخوانید: نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد

«همدردی با دل تنگ مادرانه»

نرگس محمدی پیشتر اعلام کرده بود که در اعتراض به عدم اجازه مسئولان زندان اوین برای تماس تلفنی منظم با دو فرزند خردسالش دست به اعتصاب غذا می‌زند.

کوکب، زهرا و نرگس موسوی در پیام خود ضمن ستودن تحمل و ابراز "همدردی با دل تنگ مادرانه" این زندانی سیاسی از او خواسته‌اند با شکستن اعتصاب غذا دل دوستداران و کسانی که به‌طور جدی نگران سلامت‌اش هستند را کمی آرام‌تر کند.

نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که از سال ۸۹ تا کنون بارها بازداشت و زندانی شده از بیماری سیستم عصبی که منجر به فلج عضلانی می‌شود رنج می‌برد. پزشکان معالج می‌گویند شرایط زندان بیماری او را تشدید می‌کند و جانش را به خطر می‌اندازد.

دو فرزند خردسال این فعال حقوق بشری از زمان زندانی شدن او نزد پدرشان تقی رحمانی که در فرانسه زندگی می‌کند به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید: اعتراض زنان برنده نوبل صلح به حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی

ادامه اعتصاب و یک درخواست ساده

رحمانی، روزنامه‌نگار، نویسنده و عضو شورای فعالان ملی مذهبی است که پس از بازداشت‌های مکرر و تحمل سال‌ها زندان و در پی افزایش فشار نیروهای امنیتی به فرانسه مهاجرت کرد.


تقی رحمانی: برای همسرم شکستن اعتصاب غذا منوط به عملی شدن خواسته‌اش است تقی رحمانی: برای همسرم شکستن اعتصاب غذا منوط به عملی شدن خواسته‌اش است
این فعال سیاسی به "دویچه‌وله" گفت: «ظاهرا نماینده دادستان وعده داده، نرگس می‌تواند با بچه‌ها صحبت کند اما تا حال اقدامی صورت نگرفته تا تماس تلفنی هفته‌ای یک بار عملی شود. آنها گفته‌اند دو هفته یک‌بار و گاهی میان هفته‌ای عملی است اما خواست نرگس هفته‌ای یک‌بار است، قبل ماهی یک‌بار بود ولی هنوز اقدامی ندیده‌ایم.»

در روزهای پیش برخی دیگر از شخصیت‌ها از جمله احمد منتظری، زریندخت عطایی، همسر عزت‌الله سحابی و شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر نیز از نرگس محمدی خواسته بودند به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

تقی رحمانی به اشاره به این درخواست‌ها می‌گوید برای همسرش "شکستن اعتصاب غذا منوط به عملی شدن خواسته‌اش است".

بیشتر بخوانید: سازمان ملل: سازمان ملل: نرگس محمدی را آزاد کنید

۱۰۰ هزار توئیت حمایت در یک روز

شیرین عبادی روز گذشته، ۲۳ تیر در پیامی خطاب به نرگس محمدی نوشت: «صدای اعتراض تو را همه شنیدند و در پاسخ به آن، روز دوشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۵ طوفانی از مهر و حمایت در توییتر به راه انداختند. تو پیروز شدی و صدای اعتراض زنان زندانی سیاسی و عقیدتی زندان اوین را به گوش جهانیان رساندی.»

مطابق گزارش‌ها در این روز بیش از ۱۰۰ هزار توئیت با هشتگ #FreeNarges و در حمایت از نرگس محمدی به ثبت رسیده است.

عبادی در پیام خود نوشته است: «با جسمی بیمار، توان ادامه اعتصاب غذا را نداری و پزشکان معالج تو چند بار هشدار داده‌اند که ادامه این وضعیت خطرهای جدی برای تو دارد.»

احمد منتظری نیز با انتقاد از "حاکمیت خشن موجود" که مسلم‌ترین حقوق انسانی این زندانی سیاسی "یعنی حق مادر بودن" را نادیده گرفته از او تقاضا کرده به اعتصاب خود پایان دهد.

بیشتر بخوانید: نرگس محمدی برنده جایزه حقوق بشر شهر وایمار آلمان شد

جایزه حقوق بشر شهر وایمار آلمان

به گزارش سایت خبری "سحام‌نیوز" منتظری خطاب به نرگس محمدی نوشته است: «جنبش آزادی‌خواه و دموکراسی‌طلب مردم ایران به افرادی فهیم، فداکار و آزاداندیش همچون جنابعالی نیازمند است. مجدداً از شما تقاضامندم که به اعتصاب غذای خود پایان دهید.»

تقی رحمانی دهم تیرماه در صفحه فیسبوک خود نوشته بود که معاون دادستان تهران در دیدار با نرگس محمدی در زندان اوین گفته است که مقام‌های امنیتی با تماس تلفنی او با فرزندانش مخالفت می‌کنند.

او درباره آخرین وضعیت این زندانی سیاسی به "دویچه‌وله" گفت: «نرگس هنوز در اعتصاب غذاست، بعضی داروها را مصرف نمی‌کند ضعف شدیدی دارد و علائم فلج عضلانی در او دیده می‌شود.»

ماه گذشته نرگس محمدی به عنوان برنده جایزه‌حقوق بشر شهر وایمار آلمان در سال ۲۰۱۶ معرفی شد. هیئت داوران این جایزه در بیانیه خود خاطر نشان کرده که جایزه امسال به دلیل "فعالیت‌های درازمدت و دلیرانه‌ی محمدی که برای جان و زندگی‌اش بی‌خطر نبوده" به او تعلق گرفته است.‌

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر