دوشنبه، تیر ۲۱، ۱۳۹۵

چگونگی آتش‌سوزی در پتروشیمی بوعلی بررسی ویژه می‌شود

چگونگی آتش‌سوزی در پتروشیمی بوعلی بررسی ویژه می‌شود

سازمان بازرسی کل کشور دستور داده علت وقوع آتش‌سوزی در مجتمع پتروشیمی بوعلی‌سینا به طور ویژه پیگیری شود. تا کنون گفته‌اند که حریق جنبه امنیتی یا خرابکارانه نداشته است. منتقدان دولت ضریب ایمنی پتروشیمی‌ها را نازل می‌دانند.
دو روز پس از فرو خوابیدن حریق سه روزه در مجتمع پتروشیمی ماهشهر و پس از پیام‌های تقدیرآمیز خامنه‌ای و روحانی به خاطر اطفای حریق، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، هیاتی را مامور بررسی علت وقوع آتش‌سوزی در پتروشیمی بوعلی‌سینا کرد.
در حکم ناصر سراج آمده که هیات یاد شده باید با استقرار در مجموعه وزارت نفت و محل حادثه در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، با اتکاء به نظر کارشناسان و کارکنان ذیربط موضوع را بررسی کرده و نتیجه را با دقت و با استدلال گزارش دهد.
حکم سازمان بازرسی کل کشور روز دوشنبه (۱۱ ژوئیه/۲۱ تیر) صادر شد و هم‌زمان با آن، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، اعلام کرد که انفجار در پتروشیمی ماهشهر امنیتی نبود.
اسماعیل نجار به خبرگزاری ایلنا گفت که هیچ خرابکاری در این ماجرا رخ نداده است: «هیچ تلفات جانی در این حادثه نداشتیم و فقط یک نفر گرمازده شد و اخباری که در باره تعداد تلفات انسانی این آتش‌سوزی مطرح شده شایعه است.»

در بحبوحه آتش‌سوزی اخباری در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر عمدی بودن انفجار در برج ۸۰۰۱ پتروشیمی بوعلی منتشر شده بود. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، هر گونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه را منتفی دانسته و گفته بود که دلیل حریق فنی است. او جمعه ۱۸ تیر گفت: «در حال حاضر دنبال مقصر حادثه نمی‌گردیم و تمام تلاش‌مان برای مهار حادثه است.»

رسانه‌های داخلی در نخستین روز آتش‌سوزی از مرگ دو تن از کارکنان مجتمع خبر داده بودند اما این خبر در گزارش‌های بعدی تکذیب شد.

روز یکشنبه ۲۰ تیر در نخستین اقدام، رئیس واحد تعمیرات پتروشیمی بوعلی برکنار شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفته که برآوردی از خسارت آتش‌سوزی در ماهشهر از سوی این نهاد انجام نگرفته و مسئله باید از طریق مسئولان نفت و پتروشیمی دنبال شود. مدیرعامل پتروشیمی می‌گوید ارزیابی اولیه از خسارات مالی ۶۰میلیون یوروست.

اسماعیل نجار در زمینه آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از این آتش‌سوزی، توضیح صریحی نداده و به این اکتفا کرده که بگوید: «هیچ خطری کارگران را تهدید نمی‌کند زیرا دود ناشی از آتش به بالا رفته است.»

هم‌زمان، خبرگزاری تسنیم در یادداشتی با اشاره به ضعف ایمنی در صنعت پتروشیمی ایران، وزیر نفت را خطاب قرار داد و نوشت: «آقای وزیر خاموش شدن آتش نقطه شروع مسئولیت حیاتی شماست.»

این خبرگزاری نزدیک به محافل نظامی و امنیتی می‌نویسد تنها ظرف ۶۵ روز از سال جاری (از ۱۱ اردیبهشت تا ۱۷ تیرماه) ۷ حادثه در صنعت پتروشیمی روی داده که میانگین آن هر ۹ روز یک حادثه بوده است.

دستور پیگیری دلایل آتش‌سوزی در پتروشیمی ماهشهر در حالی صادر شده که آیت‌الله خامنه‌ای و حسن روحانی، با ارسال پیام‌هایی به وزارت نفت از مدیران مسئول و آتش‌نشان‌ها تقدیر کرده‌اند.

بخشی از محصولات مجتمع پتروشیمی بوعلی به خارج از کشور صادر می‌شود و ظاهرا شماری از شرکت‌های رقیب این مجتمع در کشورهای همسایه از بروز این حادثه در ماهشهر، ابراز خوشحالی کرده بودند.
وزیر نفت ایران در گرماگرم آتش‌سوزی، به این موضوع اشاره کرده و به رسانه‌ها گفته بود: «یک کشور مسلمان نباید نسبت به آسیب دیدن کشور مسلمان دیگر خوشحال باشد بلکه باید ابراز ناراحتی کند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر