یکشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۸

هشدار مقامات درباره بالا رفتن دوباره آب در آق قلا و گمیشان

هشدار مقامات درباره بالا رفتن دوباره آب در آق قلا و گمیشان

خطر سیل هنوز شهرهای شمالی کشور را تهدید می‌کند. ارتش و سپاه برای مهار سیل در آق قلا و گمیشان فعالیت خود را تشدید کرده‌اند. با وجود این، با ذوب شدن برف‌ها و بارندگی شدید خطر زیر آب رفتن شهر آق قلا و گمیشان وجود دارد.
مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) هشدار داده است که بارش برف و باران در ۱۸ استان ایران از جمله در استان گلستان ادامه دارد. ادامه این وضعیت می‌تواند به ویژه در شهرهایی که در آب فرو رفته‌اند فاجعه انسانی به بار بیاورد و اگر اقدام عاجلی انجام نگیرد  پیامدهای جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، اعلام کرد که محدوده آب در آق قلا کاهش پیدا کرده است. در عین حال او هشدار داد که با ذوب شدن برف بالادست سطح آب در آق قلا مجدد افزایش پیدا خواهد کرد. او همچنین تاکید کرد سطح آب در گمیشان (کومیش تپه) هم به شدت افزایش می‌یابد. وزیر ارتباطات کشور بعد از آخرین اطلاعات ماهواره‌ای و مقایسه مساحت سیل‌زده در پنج روز اخیر این اطلاعات را به رسانه‌های کشور داده است.
اگر پیش‌بینی آذری جهرمی درست باشد شهر آق قلا که یکی از قطب‌های صنعتی شمال کشور محسوب می‌شود و یکی از مناطق مهم مرزی شمال کشور به حساب می‌آید به صورت کامل زیر آب فرو خواهد رفت.
امدادگران محلی می‌گویند که کمک‌های دولتی و همچنین سپاه و ارتش در مناطق سیل زده ادامه دارد اما این کمک‌ها زمانی به آنها رسید که آب به بخش عمده شهر آق قلا و دیگر نقاط سیل زده وارد شده بود.
ارتش ایران هم برای مهار سیل وارد میدان شده است. سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش، صبح روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین)  برای بازدید از مناطق سیل‌زده وارد استان گلستان شد. او گفت که اولویت نجات سیل‌زدگان خواهد بود.
هشدار فرمانده ارتش ایران درباره "روزهای سخت"
فرمانده کل ارتش گفت که از دو روز قبل مقداری وضعیت پیچیده‌تر شده و در چند روز آینده روزهای سخت‌تری در پیش است. او تاکید کرد که باید آبهای موجود را از منطقه خارج کرد و از ورود آبهای دیگری که بخاطر بارش‌های آینده و احتمال آب شدن برف‌ها، سیلاب‌های بیشتری ایجاد کرده و منطقه را تهدید می‌کند جلوگیری کرد.
ارتش ایران لایروب‌های سطح کشور را به مناطق سیل‌زده منتقل کرده است تا خروجی گرگان‌رود به خزر را لایروبی کند. یک مقام ارتشی ایران گفته است که لایروب ارتش از خرمشهر در حال منتقل شدن است تا دهنه گرگان‌رود به عذرخواهی استاندار سابق از ترکمن‌ها
در این میان سیدمناف هاشمی، استاندار سابق استان گلستان که در زمان جاری شدن سیل در مرخصی خارج از کشور بوده در مصاحبه با خبرگزاری فارس از مردم سیل‌زده ترکمن عذرخواهی کرد. او گفت: «من خودم را شریک مشکلات مردم استان می‌دانم و به خاطر دو روزی که به هر دلیلی در استان در شرایط ناآرام حضور نداشتم، شدیداً از مردم دلجویی می‌کنم و از اینکه در این شرایط حساس توفیق خدمت از من سلب شد، شرمنده مردم عزیز خصوصاً تراکمه بزرگوار هستم.»
استعفای استاندار گلستان سبب انتقادهای زیادی از دولت و خود رئیس جمهور ایران شد طوریکه روحانی را مجبور کرد تعطیلات نوروزی خود را قطع کند و به مناطق سیل زده ترکمن‌ صحرا بشتابد.
علی صوفی، دبیرکل حزب "پیش‌روی اصلاحات"، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس گفت: «عدم مسئولیت پذیری در ماجرای سیل استان گلستان چه از سوی آقای مناف هاشمی استاندار وقت و دیگر مسئولان اجرایی غیر قابل قبول است. می‌گویند مزاحم تعطیلات آقای روحانی نشوید در حالیکه مردم آق قلا در انتخابات به روحانی رای داده‌اند.»
اختلاف روحانی و سپاه
سیل آق قلا بحث‌هایی را هم بین حسن روحانی و رئیس سپاه بر سر عوامل بروز سیل در آق قلا برانگیخت. انتقادها از جمله بیشتر در رابطه با احداث خط آهن ریلی در شمال کشور توسط سپاه بوده است که به صورت کارشناسانه احداث نشده است، طوریکه با جاری شدن سیل سپاه را مجبور کرد خط راه آهنی را که ساخته منفجر کند.
انتقاد روحانی از بی‌نتیجه بودن انفجار خط آهن بود که آب را از آق قلا به گمیشان انتقال داده است. صحبت‌های روحانی سبب واکنش محمد علی عزیز جعفری شد. رئیس سپاه در دومین سفر خود به مناطق سیل‌زده گفته‌های روحانی را رد کرد. رئیس سپاه در پاسخ به روحانی گفت که "دستگاه‌های دولتی هم با تمام امکانات و نیروهایشان پای کار بیایند قطعا سرعت انتقال بیشتر خواهد شد".
جعفری روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) در تازه‌ترین توییت خود خبر داد که ۱۸ پل ارتباطی در مناطق سیل‌زده احداث شده است.
روحانی هم بعد از بازگشت از مناطق سیل‌زده آق قلا به تهران بلافاصله با اعطای کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی برای سیل‌زدگان شمال کشور موافقت کرد.
هم‌اکنون ارتفاع آب در فاز سه شهرک صنعتی آق قلا حدود دو متر است و ارتفاع آب در بعضی از محلات آق قلا مانند کل‌آباد و همچنین گمیشان در حال افزایش است. مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان بارندگی روزهای گذشته در پارک ملی گلستان را دلیل افزایش ارتفاع آب دانست و گفت که برای تخلیه آب و هدایت رواناب‌ها به سمت دریا تلاش می‌شود.
احتمال سفر خامنه‌ای به مناطق سیل زده شمال
در تازه‌ترین خبرها در فضای مجازی محلی اخباری در ارتباط با احتمال سفر آیت‌الله علی خامنه‌ای به مناطق سیل زده شمال کشور منتشر شده است. این خبر ولی هنوز از طرف بیت رهبری و رسانه‌های در ارتباط با رهبر جمهوری اسلامی تأیید نشده است.
پناه بردن مارها از سیل به درخت‌ها پناه بردن مارها از سیل به درخت‌ها
در سایت‌های مجازی مناطق سیل‌زده درباره حمله مارهای سمی هم هشدار داده شده است. در برخی از سایت‌های تلگرام فیلم‌هایی منتشر شده است که مردم محلی مارهایی را که از آب به درخت‌ها پناه آوردند، شکار می‌کنند.
خطر شیوع بیماری در شهرهای آب گرفته نیز افزایش می‌یابد. دکتر عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، اعلام کرده است که خطر بیماری‌های عفونی، پوستی، اسهال، هپاتیت و مارگزیدگی مردم مناطق سیل‌زده را تهدید می‌کند.
تامین مواد غذایی هم در شهرهای سیل‌زده دشوار شده است. قیمت میوه و تره‌بار در بازارهای استان گلستان سه برابر افزایش یافته است و محصولی مانند پیاز هم اکنون کیلویی ۱۷ هزار تومان و گوجه کیلویی ۱۳هزار تومان فروخته می‌شود.
بارش شدید باران در روزهای پایانی سال گذشته در شرق استان گلستان، باعث سرریز شدن سد گلستان، واقع در ۱۵ کیلومتری شرق شهر گنبد کاووس، و طغیان رودخانه‌های گرگان رود، چهل چای، قره سو و اوغان شد. 

اعتراض دبیر کل اتحادیه عرب به «دخالت‌های» ایران و ترکیه در کشورهای عربی

اعتراض دبیر کل اتحادیه عرب به «دخالت‌های» ایران و ترکیه در کشورهای عربی


«احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب (سمت چپ)
به گزارش شبکه العربیه،احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب، در نشست روز یک‌شنبه کشورهای این اتحادیه گفت که «دخالت‌های ترکیه و ایران» در منطقه باعث «طولانی‌تر و پیچیده شدن بحران‌ها» در کشورهای عربی شده است.
سخنان دبیر کل اتحادیه عرب در حالی بیان شده که این اتحادیه در سال‌های اخیر معمولا از دخالت های ایران در منطقه ابراز نگرانی می‌کرد و این بار نام ترکیه را نیز در کنار نام ایران مطرح کرده است.
در همین حال براساس گزارش‌ها، امیر قطر نشست اتحادیه عرب را در اعتراض به سخنان دبیر کل اتحادیه عرب درباره ترکیه ترک کرده و به کشورش بازگشته است.
زمانی که شماری از کشورهای عربی، در صدر آن‌ها عربستان سعودی، روابط خود را با قطر قطع کردند، آنکارا فورا حمایت خود را از دوحه اعلام کرد؛ تهران نیز، که زمانی منتقد سیاست‌های آنکارا و دوحه در غرب آسیا، به‌ویژه در جریان جنگ سوریه بود، از قطر حمایت کرد.
ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، نیز «دخالت‌های ایران» را باعث بی‌ثباتی در منطقه دانست و خواستار مقابله با «سیاست‌های تهاجمی رژیم ایران» شد؛ اتهام‌هایی که ایران آنها را رد می‌کند.
در همین حال ابراهیم العساف، وزیر خارجه عربستان سعودی، روز جمعه ۹ فروردین، «مداخله» جمهوری اسلامی ایران در کشورهای عرب را مهم‌ترین «تهدید» برای دنیای عرب خواند و خواستار اقدام هماهنگ در این زمینه شده بود.
نشست سالیانه سران اتحادیه عرب روز یکشنبه در تونس برگزار شد.
در این نشست، نمایندگانی از ۲۲ کشور عضو اتحادیه عرب به جز سوریه شرکت کردند. عبدالعزیر بوتفلیقه، رئیس‌جمهوری الجزایر، و عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان، از غایبان نشست روز یکشنبه بودند. روسای جمهوری الجزایر و سودان با تظاهرات گسترده مخالفان مواجه هستند.
خبرگزاری آسوشتیدپرس می‌گوید انتظار می‌رود در پایان نشست سران اتحادیه عرب، قطعنامه‌ای در محکومیت تصمیم اخیر آمریکا دربارهٔ بلندی‌های جولان صادر شود.
در همین حال ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، در آغاز نشست سران اتحادیه عرب گفت: «ریاض هر اقدامی را که به نقض حاکمیت سوریه بر بلندی‌های جولان اثر بگذارد کاملاً رد می‌کند.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و فدریکا موگرینی، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در نشست روز یک‌شنبه اتحادیه عرب بر مالکیت سوریه بر این منطقه تاکید کردند.
کشورهای عربی بلندی های جولان را که در جنگ سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد اراضی اشغالی سوریه می‌دانند و تصمیم دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن این منطقه به‌عنوان بخشی از قلمرو اسرائیل را محکوم کرده‌اند.
دولت دونالد ترامپ سال گذشته نیز با انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس (اورشلیم) خشم کشورهای عربی را برانگیخت.

آغاز اجلاس اتحادیه عرب در تونس؛ ایران و سوریه محور مذاکرات

آغاز اجلاس اتحادیه عرب در تونس؛ ایران و سوریه محور مذاکرات

نشست اتحادیه عرب در سایه چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار می‌شود. مالکیت "بلندی‌های جولان"، بازگشت احتمالی سوریه به اتحادیه و نفوذ ایران در منطقه از موضوعات مورد بحث در این گردهمایی اعلام شده است.
روز یکشنبه، ۱۱ فروردین (۳۱ مارس) سی‌امین اجلاس اتحادیه عرب در تونس آغاز شد. بر اساس گزارش‌هایی که پیش‌تر منتشر شده است، شماری از رهبران کشورهای عربی از جمله عبدالفتاح السیسی، عمر البشیر و عبدالعزیز بوتفلیقه، رؤسای جمهوری مصر، سودان و الجزایر در این نشست شرکت نکرده‌ و نمایندگانی به تونس فرستاده‌اند.
برخی رسانه‌های عربی گزارش دادند که موضوع‌ اصلی مورد بحث در این اجلاس یک‌روزه، حل اختلاف‌ها میان اعضای اتحادیه خواهد بود.
مالکیت بلندی‌های جولان نیز از موضوعات کلیدی اجلاس سران کشورهای عربی و نمایندگان آنها خواهد بود.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در نشستی که روز جمعه، ۹ فروردین در تونس برگزار شد، بر مخالفت خود با تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده برای قانونی‌کردن اشغال بلندی‌های جولان توسط اسرائیل تاکید کردند.
دبیرکل اتحادیه عرب در این زمینه اظهار داشت که کشورهای عربی "با نهادن هر نام دیگری بر اشغال‌گری مخالفند."
احمد ابوالغیط گفت، بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل جولان بخشی از کشور سوریه است و هر اقدامی برای تغییر مالکیت این منطقه مغایر قوانین بین‌المللی به‌شمار می‌رود.
بازگشت سوریه به اتحادیه عرب از دیگر موضوعات پراهمیت اجلاس تونس است. برخی کارشناسان معتقدند که کشورهای عربی خواهان شرکت در بازسازی سوریه پس از پایان جنگ در این کشور هستند و با این که ایران در این زمینه نقش اول را ایفا کند، مخالفند.
عضویت سوریه در اتحادیه عرب در سال ۲۰۱۱ و آغاز ناآرامی‌ها در این کشور لغو شد.
ایران و یمن
احتمال می‌رود که در بیانیه‌ پایانی سی‌امین اجلاس اتحادیه عرب به دخالتهای ایران در امور داخلی کشورهای عربی نیز اشاره شود.
در نشست روز جمعه، ابراهیم العساف، وزیر خارجه عربستان سعودی، پیش از تحویل دادن ریاست دوره‌ای اتحادیه به همتای تونسی خود بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی از گروه انصارالله در یمن اشاره کرد و گفت، تهران خواهان ادامه بحران در یمن است و از رسیدن به یک راه‌ حل مسالمت‌آمیز در یمن جلوگیری می‌کند.
در این کشور عربی یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری عربستان سعودی با حوثی‌های شیعی می‌جنگد؛ جنگی که به گفته سازمان ملل، بزرگ‌ترین فاجعه انسانی امروز را به‌بار آورده است.

افزایش خطر سیل در چند استان ایران؛ خوزستان و سنندج در آماده‌باش

افزایش خطر سیل در چند استان ایران؛ خوزستان و سنندج در آماده‌باش

بارش شدید در نقاط گوناگون ایران خطر افزایش سیلاب را بیشتر کرده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، خوزستان بیش از همه در خطر است و سنندج نیز به حالت آماده‌باش درآمده است. ارگان‌های حکومتی یکدیگر را به کم‌کاری متهم می‌کنند.
در حالی که سیلاب در برخی مناطق ایران فروکش کرده، پیش‌بینی بارش‌های شدید در روزهای آینده نگرانی مسئولان از بروز سیل‌های ویرانگر در دیگر مناطق را افزایش داده است.
وزارت کشور برای تمام دستگاه‌های اجرایی ذیربط حالت آماده باش اعلام کرده و مرخصی کارکنان سازمان‌ها و نهادهای دولتی ذیربط را لغو کرده است.
به گفته استاندار خوزستان افزایش حجم آب رودخانه‌ها در استان‌های شمالی خوزستان باعث بروز سیل‌های جدید در این استان خواهد شد و سدهای منطقه را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.
حجم بالای آب ذخیره شده در سد دز بیش از همه نگران‌کننده است و مسئولان احتمال می‌دهند که در صورت تداوم این روند خروجی دز به دو هزار متر مکعب بر ثانیه برسد. در این صورت شهرها و روستاهای بیشتری در این استان با خطر سیلاب‌های کلان مواجه خواهند شد.
در شماری از استان‌های ایران، از جمله خراسان شمالی، کرمانشاه، گلستان و لرستان روستاهای مسیر رودخانه‌ها تخلیه شده‌اند و روند جابجایی ساکنان این مناطق ادامه دارد.
سنندج به حال آماده‌باش درآمد
به گفته شهردار سنندج، در پی بالا گرفتن احتمال وقوع سیل، این شهر در کردستان ایران به حال آماده باش در آمده است.
به گزارش ایلنا، حشمت‌الله صیدی گفت، به منظور مقابله با سیل احتمالی و جلوگیری از آسیب به شهروندان، عبور و مرور خودروها در بلوار کردستان و ورودی دامنه‌ کوه آبیدر ممنوع و این مسیرها مسدود می‌شود.
همچنین مدارس نیز برای اسکان افراد بی‌خانمان و شهروندان سنندجی در معرض سیل در نظر گرفته شده‌اند.
"جای نگرانی نیست"
مقامات دولتی همواره تاکید می‌کنند که اقدامات لازم برای مبارزه با سیل و تامین کالای مورد نیاز مردم انجام شده است. روز یکشنبه، ۱۱ فروردین (۳۱ مارس) استاندار خوزستان گفت: «تمامی تدابیر لازم برای مدیریت ورودی و خروجی آب سدهای استان اندیشیده شده و جای هیچگونه نگرانی نیست.»
مدیر روابط عمومی دادسرای مرکز کرمانشاه نیز اظهار داشت: «مشکلی در تامین و عرضه کالاهای اساسی از جمله نان در روزهای بارانی و همزمان با سیل احتمالی در هفته جاری وجود ندارد». او علاوه بر این تهدید کرد که با افرادی که در فضای مجازی "دروغ‌پردازی و ایجاد نگرانی عمومی کنند" برخورد قضایی خواهد شد.
فعالان فضای مجازی از زمان جاری شدن سیل در استان‌های شمالی، شیراز و دیگر مناطق ایران بحث نقش عامل انسانی در تشدید وضعیت بحرانی مناطق سیل‌زده را آغاز کردند. انتقاد روحانی از برخی اقدامات انجام شده توسط سپاه در استان گلستان نشان داد که تمامی بحث‌ها در فضای مجازی "دروغ‌پردازی" نیست.
پس از اظهارات روحانی محمد علی جعفری، فرمانده سپاه به طور تلویحی از کم‌کاری نهادهای دولتی انتقاد کرد. او گفت، اگر دستگاه‌های دولتی تمامی امکانات خود را "به اندازه نیرو‌های مردمی، بسیج، سپاه، ارتش و سایر نیرو‌های مسلح" را به کار ببرند، مبارزه با سیل بهتر انجام خواهد شد.

نسرین ستوده: وکالت دختران خیابان انقلاب را «تشویق به فحشا» دانستند

نسرین ستوده: وکالت دختران خیابان انقلاب را «تشویق به فحشا» دانستند


نسرین ستوده از خرداد ۹۷ زندانی‌ست.
نسرین ستوده، حقوقدان و مدافع حقوق بشر زندانی در ایران، اعلام کرد که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به خاطر برعهده گرفتن وکالت دختران خیابان انقلاب به «تشویق به فساد و فحشا» متهم و به ۱۲ سال زندان محکوم کرده است.
خانم ستوده در نامه‌ای که روز شنبه، دهم فروردین، منتشر شد خبر داده است که در مجموع به ۳۸ سال و نیم زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که ۱۲ سال از این حکم اجرا خواهد شد.
رضا خندان، همسر خانم ستوده، در مصاحبه با رادیو فردا صحت این نامه را تائید کرد.
نسرین ستوده در نامه‌اش همچنین نوشته است که وکالت او در پرونده‌های مربوط به دختران خیابان انقلاب و همچنین گذاشتن دسته گل بر سکوی خیابان انقلاب را «از مصادیق فساد و فحشا محسوب و بابت آنها ۱۲ سال حبس تعیین کرده است».
به نوشته این وکیل دادگستری، قاضی پرونده «بر خلاف شأن قضاوت، در خصوص دختران خیابان انقلاب واژه‌ای زشت به کار برده است که در جای خود قابل تعقیب کیفری است».
براساس این نوشته، خانم ستوده به اتهام « اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به هفت و نیم سال و به اتهام «عضویت در کمپین لگام» (لغو گام‌به‌گام اعدام) نیز به همین میزان زندان محکوم شده است.
این وکیل دادگستری همچنین به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و نیم، به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به سه سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «ظاهر شدن بدون حجاب شرعی» به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
خانم ستوده اعلام کرد که در مجموع به ۳۸ سال و نیم و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است که بر اساس «ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی» حکم ۱۲ سال اجرا خواهد شد.
بر پایه ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که جرایم فرد بیشتر از یک مورد باشد، تنها حکمی در نظر گرفته می‌شود که بالاترین میزان مجازات است.
با این حال خانم ستوده با اشاره به اینکه «سوال اساسی این است که تکلیف مابقی مجازات‌ها چه می‌شود؟» قسمتی از ماده ۱۳۴ را ذکر کرده و خواستار آن شده است که «در چنین مواردی باید تکلیف کلیه‌ مجازات‌ها معلوم شود تا منجر به آزادی فرد محکوم گردد».
وی تاکید کرد که دادگاهش «بدون حضور متهم و وکیل تشکیل شده است و صریحا از حضور وکیل در مرحله‌ی دادسرا جلوگیری به عمل آمد که به این موضوع در کیفرخواست نیز اذعان شده است».
خانم ستوده ۲۳ خرداد امسال بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان به سر می‌برد.
وی در سال ۹۵ براساس حکم غیابی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور» و به دلیل تحصن در مقابل کانون وکلای دادگستری به ۵ سال حبس محکوم شده بود.
صدور احکام جدید برای وی با واکنش گسترده سازمان‌های حقوق بشری، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا روبرو شد و آنها از تهران خواستند تا فورا خانم ستوده را آزاد کند.
در همین حال شیرین عبادی نیز در مصاحبه با وب‌سایت کمپین حقوق بشر در ایران از بی‌تفاوتی کانون وکلا درباره بازداشت و زندانی کردن وکلا انتقاد کرد.
وی گفت: «آقایانی که ... بارها بارها به عنوان نمایندگان ما وکلا در مجامع بین‌اللملی سخنگو هستند با حق وکالت‌های میلیاردی پرونده‌های کلان شرکت‌های خصولتی را دارند ... برایشان مهم نیست که یک وکیل دیگر را با دستبند به کانون بیاورند یا وکیل دیگر ۱۰ سال حکم بگیرد».
در سال گذشته علاوه بر نسرین ستوده، تعدادی از وکلا از جمله آرش کیخسروی، قاسم شعله سعدی، فرخ فروزان، مصطفی دانشجو، مصطفی ترک همدانی، پیام درفشان و زینب طاهری بازداشت شدند و محمد نجفی و امیر سالار داوددی همچنان زندانی هستند.

کشته‌شدن چهار فلسطینی در اعتراضات مرز غزه؛ حمله موشکی از غزه به اسرائیل

کشته‌شدن چهار فلسطینی در اعتراضات مرز غزه؛ حمله موشکی از غزه به اسرائیل


خبرگزاری‌ها می‌گویند بیشتر تظاهرکنندگان روز شنبه از نزدیک‌شدن به حصارهای مرزی خودداری کرده‌اند، هرچند گروه کوچکی از آن‌ها به حصارها نزدیک شده‌ و درگیری رخ داده
دست‌کم چهار فلسطینی در جریان اعتراضات در مرز غزه و اسرائیل کشته شده‌اند. صبح روز یک‌شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد پنج موشک از باریکه غزه به این کشور پرتاب شده‌ و تانک‌های ارتش به مواضع حماس شلیک کرده‌اند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید حملات موشکی به اسرائیل ممکن است بر تلاش‌هایی که به ابتکار مصر در حال انجام است تا از محاصره اقتصادی شدید منطقه غزه بکاهد، پیامدهای منفی بگذارد.
البته خبرگزاری فرانسه به‌نقل از ارتش اسرائیل و شاهدانی در محل می‌گوید حملات موشکی از غزه و واکنش تانک‌های ارتش اسرائیل، خسارت‌های جانی برجای نگذاشته‌است.
تحولات تازه در مرز غزه و اسرائیل و حملات موشکی و واکنش به آن‌ها در نخستین سالگرد اعتراض‌های هفتگی شهروندان غزه نزدیک حصارهای مرزی، رخ می‌دهد.
معترضان ماه‌هاست در نزدیکی حصارها تجمع می‌کنند؛ تجمعاتی که بارها به خشونت کشیده شده و قربانی برجای گذاشته‌است.
رخدادها در عین حال تنها ۹ روز پیش از انتخابات سراسری در اسرائیل و اندکی پس از سرکوب اعتراضات «می‌خواهیم زندگی کنیم» توسط حماس در غزه، صورت گرفته‌است.
روز شنبه ده‌ها هزار تن از فلسطینیان در سالگرد تجعات هفتگی در مرز غزه گرد آمدند. مقام‌های ارشد اسرائیل و ارتش آن کشور بارها تهدید کرده‌اند اجازه نخواهند داد معترضان به حصارها نزدیک شوند. اسرائیل می‌گوید تظاهرکنندگانی که تلاش کنند از حصار مرزی بگذرند با پاسخ «قاطع» روبه‌رو می‌شوند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده‌است که بیشتر تظاهرکنندگان روز شنبه از نزدیک‌شدن به حصارهای مرزی خودداری کرده‌اند، هرچند گروه کوچکی از آن‌ها به حصارها نزدیک شده و اقدام به پرتاب سنگ به سوی دیگر کرده‌است.
ارتش اسرائیل می‌گوید این افراد مواد منفجره پرتاب کرده‌اند. نیروهای ارتش اسرائیل نیز گاز اشک‌آور پرتاب کرده و به سوی آن‌ها شلیک کرده‌اند.
شمار کشته‌شدگان که بیشتر سه نفر اعلام شده بود اکنون به چهار تن رسیده‌است که سه تن از آن‌ها ۱۷ سال داشتند. دست‌کم ۶۴ نفر نیز زخمی شده‌اند.
پیش از این حماس گفته بود جلوی نزدیک‌شدن معترضان به حصارها را خواهد گرفت تا مانعی بر سر راه مذاکرات کاستن از محاصره اقتصادی باریکه غزه ایجاد نشود.
مقام‌های حماس گفته‌اند اسرائیل پیشنهاد یک بسته مشوق‌های اقتصادی را داده‌است و در مقابل خواستار برقراری آرامش در مرزها است.
یک مقام ارشد حماس گفته در صورت برقراری آرامش در مرز، اسرائیل اجازه خواهد داد مقدار بیشتری از کمک‌های قطر وارد این باریکه شود و از برخی ممنوعیت‌ها خواهد کاست.
رسانه‌های اسرائیلی از جمله روزنامه هاآرتص نیز گزارش‌های مشابهی را منتشر کرده‌اند. مقام‌های دولت اسرائیل هنوز واکنش رسمی به این گزارش‌ها و اظهارات نشان نداده‌اند.
غزه محل سکونت دست‌کم دو میلیون فلسطینی‌ست؛ منطقه‌ای که با فقر و بحران‌های دیگر دست‌به‌گریبان است و بین اسرائیل، مصر و دریای مدیترانه قرار دارد.

بر اثر وقوع سیل در افغانستان دست‌کم ۳۵ نفر جان باختند

بر اثر وقوع سیل در افغانستان دست‌کم ۳۵ نفر جان باختند



سیل هزاران خانه را نیز ویران کرده است

باران شدید و در پی آن وقوع سیلاب در مناطق مختلف افغانستان باعث جان باختن دست‌کم ۳۵ نفر شده و به بسیاری از خانه‌ها و راه‌ها آسیب زده است.
بنابر گزارش‌ها، دست‌کم ۱۲ تن در ولایت فاریاب، ۱۰ تن در ولایت هرات، ۸ نفر در ولایت بادغیس و ۵ تن در ولایت بلخ بر اثر سیل و حوادث مرتبط با آن جان باخته‌اند. بنا بر گزارش‌ها، توفان و سیلاب روز شنبه در بادغیس در ۲۰ سال اخیر سابقه نداشته است.
احمد جاوید بیدار، سخنگوی والی فاریاب، به رادیو اروپای آزاد گفت که سیلاب‌ها به «هزاران منزل مسکونی و پل» آسیب زده یا آنها را کاملاً تخریب کرده‌است و حدود ۲۰ هزار رأس دام نیز تلف شده‌اند.
میر گلاب‌الدین میری، رئیس هلال احمر هرات، نیز با اشاره به «خسارات گسترده در ۱۲ منطقه این ولایت» گفت: دسترسی به برخی مناطق دورافتاده هنوز ممکن نشده‌است.
به گفته گلاب‌الدین میری، بیش از ۱۲ بخش از ولایت هرات آسیب جدی دیده و افراد زیادی بی‌خانمان شده‌اند. او افزود که «ما تا اکنون تنها توانسته‌ایم به آنها غذا و پتو برسانیم.»
بارش برف و باران از چند هفته پیش در برخی نقاط افغانستان آغاز شد و به راه افتادن سیلاب‌ها از حدود سه روز پیش شدت یافت.
وقوع سیل از حوادث رایج در افغانستان است اما این کشور همچنان از زیرساخت‌های لازم مانند مسیل و راه‌آب برای دفع سیل محروم است. به خاطر زیرساخت‌های نامناسب دسترسی امدادگران نیز به مناطق مختلف دشوار است.
اوایل ماه جاری میلادی دست‌کم ۲۰ نفر در سیلاب‌هایی که در ولایت قندهار، در جنوب افغانستان، روی داد کشته شدند. این سیلاب‌ها هزاران خانه و شمار زیادی خودرو را با خود بردند.
در روزهای اخیر بروز سیل در مناطق وسیعی از ایران، همسایه غربی افغانستان، نیز ده‌ها کشته برجای گذاشته و بارش‌ها و وضعیت بحرانی در ایران همچنان ادامه دارد.

شمار قربانیان سیل لرستان به ۴ نفر رسید؛ اسکان اضطراری ۵ هزار نفر در خوزستان

شمار قربانیان سیل لرستان به ۴ نفر رسید؛ اسکان اضطراری ۵ هزار نفر در خوزستان


اطراف خرم‌آباد لرستان در سیل اخیر
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمید علیرضایی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی خرم‌آباد، روز یک‌شنبه گفت که یک کودک در روستای کهریز خرم‌آباد درحالی که مشغول بازی در کنار رودخانه بود به دلیل «آب خروشان» این رودخانه در آب افتاد و غرق شد.
براساس گزارش‌ها با این حساب تاکنون چهار نفر در استان لرستان بر اثر سیل فوت شده‌اند.
روز ۵ فروردین در بخش درب‌گنبد در اثر ریزش ساختمان اصطبل به خاطر شدت بارش یک دختر ۲۰ ساله به‌نام پرستو مرادپور جان خود را از دست داد.
یک روز پس از آن نیز براثر بارش سنگین برف و بارندگی‌های اخیر در شهرستان الیگودرز، یک‌منزل مسکونی در روستای محمودآباد تخریب و سبب شد جوان ۳۵ ساله زیر آوار گرفتار شود و فوت کند.
در همان روز طی تماس تلفنی نیروی انتظامی با آتش‌نشانی مبنی بر کشف یک جسد، نیروهای آتش‌نشانی به محل اعزام شدند و جسد یک مرد را از رودخانه سیمره در نزدیکی پل ماژین بیرون کشیدند.
روز یک‌شنبه همچنین عباس شرفی، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای لرستان، خبر داد که جاده ۴۰ روستای استان همچنان مسدود است.
روز شنبه منابع خبری به نقل از رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور آمار جان‌باختگان سیل در کشور را ۴۲ تن اعلام کردند.
همچنین در ادامه هشدارهای قبلی درباره احتمال وقوع سیل، تلویزیون ایران از اعلام «وضعیت اضطراری» در شش استان خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاهین فتحی، معاون سازمان امداد و نجات هلال‌احمر گفت که در استان‌های خوزستان، کرمانشاه، گلستان، ایلام و برخی دیگر از استان‌های غربی احتمال وقوع سیل وجود دارد و نیرو‌های امداد و نجات ما در حال آماده‌باش کامل هستند.
براساس اعلام سازمان هواشناسی، بعد از ظهر روز یک‌شنبه در استان کردستان «بیشترین بارش‌ها» رخ خواهد داد و به تدریج آذربایجان غربی و شرقی «درگیر بارش‌ها خواهند شد».
براساس این پیش‌بینی، بارش‌ها در یکشنبه و دوشنبه صبح «محدوده وسیعی» از شمال ایلام، کرمانشاه و زنجان را در بر می‌گیرد.
از روز شنبه در استان خوزستان نیز حالت «فوق‌العاده» اعلام شده و ده‌ها روستا تخلیه شده‌اند. همچنین ساکنان چندین روستا در دیگر استان‌ها از جمله لرستان جابه‌جا شده‌اند.
در همین حال علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان، خبر داد که ۵ هزار و ۲۸۵ نفر از شهروندان مناطق در معرض خطر سیلاب اسکان اضطراری داده شده‌اند.
محمود دشت بزرگ، مدیرعامل برق منطقه‌ای خوزستان، از قطعی پنج ساعته برق در بندرماهشهر بر اثر سقوط چهار دکل به دلیل وزش شدید باد خبر داد.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، روز شنبه خبر داده بود که در این استان حالت «فوق‌العاده» اعلام شده و همه سازمان‌های عضو ستاد مدیریت بحران موظف‌اند تا زمان عادی شدن شرایط، مرخصی کارکنان خود را لغو کنند.
در پی ادامه حجم زیادی از بارش در چند روز اخیر در مناطق وسیعی از ایران و جریان یافتن سیلاب‌های متعدد، اخباری از آسیب دیدن آثار باستانی ایران در چندین منطقه منتشر شده است.
در همین حال فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان گفت: «بارش‌های اخیر به برخی از بناهای تاریخی این استان آسیب جدی زده است».
وی در عین حال اعلام که به هیچ یک از بناهای تاریخی شاخص شهر اصفهان آسیبی وارد نشده است.
به گفته آقای الهیاری، بارش شدید باران به برخی از خانه‌ها و حمام‌های تاریخی این شهر آسیب وارد شد که اگر نسبت به مرمت آنها بی‌توجهی شود، بارش‌های آینده می تواند آنها را به صورت جدی تهدید کند.

شنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۸

واکنش سردار جعفری به انتقاد روحانی از عملکرد سپاه در آق‌قلا

واکنش سردار جعفری به انتقاد روحانی از عملکرد سپاه در آق‌قلا

فرمانده کل سپاه بدون نام بردن از روحانی انتقاد او از بی‌ثمر بودن اقدامات سپاهیان در جریان سیل آق‌قلا را تهمت خواند. روحانی گفته بود برای خالی شدن آب در منطقه آق‌قلا جاده و راه‌آهن را هم "شکافتند" اما اتفاق خاصی نیفتاد.
محمدعلی (عزیز) جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران
سردار محمدعلی (عزیز) جعفری در جریان بازدید از مناطق سیل‌زده شهرستان آق‌قلا در استان گلستان از عملکرد نیروهای سپاه و بسیج، از جمله انفجار جاده و خطوط راه‌آهن برای باز شدن مسیر آب که با انتقاد تلویحی حسن روحانی روبرو شده، دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم فرمانده کل سپاه پاسداران روز شنبه، دهم فروردین (۳۰ مارس) در توجیه انفجار ریل راه‌آهن گفت: «منطقه کل‌آباد در شهرستان آق‌قلا دچار آب‌گرفتگی بود و این کار برای سرعت بخشیدن به تخلیه آب از این منطقه انجام شد. امیدواریم با این کار‌هایی که انجام می‌شود و انفجار‌هایی که صورت می‌گیرد دیگر به ما تهمت اینکه آب را از این طرف به آن طرف انتقال می‌دهیم نزنند؛ چون اینجا نقطه‌ای است که آب باید خارج شود.»
رئیس جمهوری روز جمعه در جلسه شورای هماهنگی ستاد بحران خوزستان بدون نام بردن از سپاه پاسداران گفته بود که با هلیکوپتر از منطقه سیل‌زده در استان گلستان بازدید کرده و به چشم خود دیده است که جاده‌ها و ریل راه‌آهن را در اطراف گرگان‌رود "شکافته‌اند" و این کار هیچ تاثیری نداشته و فقط "آب در آق‌قلا بوده و آمده به گمیشان".
خبرگزاری دولتی ایرنا این بخش از اظهارات روحانی را این گونه نقل کرده بود: «اینکه چرا آب در محدوده گرگان رود حرکت نمی‌کرد و خالی نمی‌شد جای سوال داشت. برای خالی کردن آب جمع شده حتی مسیر جاده‌ها و نیز راه‌آهن را هم شکافتند، اما اتفاق خاصی نیفتاد و تنها از یک طرف به طرف دیگر منتقل شد.»
گرچه رئیس جمهور به طور مشخص به "انفجار" جاده و راه‌آهن و نقش سپاه در این کار اشاره‌ای نکرد، برخی از رسانه‌ها، از جمله سایت خبری "انصاف‌نیوز" برای پوشش خبری اظهارات رئیس دولت تیتر "انتقاد تلویحی روحانی از انفجار راه‌آهن و جاده‌ها در سیل گلستان" را انتخاب کرده بودند.
اعتراف جعفری و کنابه به دولت
سردار جعفری به بی‌اثر بودن تدبیرهای سپاه در منطقه سیل‌زده اعتراف کرده و ابراز تاسف می‌کند که "این امکان فراهم نشد که بتوانیم زندگی مردم را از آب تخلیه کنیم".
او در عین حال به دستگاه‌های دولتی کنایه می‌زند که از امکانات خود برای کمک به مردم به خوبی استفاده نکرده‌اند: «اگر بقیه دستگاه‌های دولتی امکانات خود را به اندازه نیرو‌های مردمی، بسیج، سپاه، ارتش و سایر نیرو‌های مسلح، پای کار بیاورند؛ سریعتر این کار انجام خواهد شد.»
تازه‌ترین گزارش‌ها سخنان روحانی درباره جا به جایی آب از آق‌قلا به گمیشان را تأیید می‌کند. مسئولان محلی از روزهای ابتدایی جاری شدن سیل در استان گلستان نسبت به آبگرفتگی‌های گسترده در منطقه گمیشان هشدار داده‌اند و از ساکنان این شهر خواسته‌اند به مکان‌های امن بروند.
ضرورت تخلیه گمیشان
باشگاه خبرنگاران جوان روز شنبه به نقل از رئیس ستاد مدیریت بحران گلستان از ضرورت تخلیه گمیشان خبر داد. او از ساکنان خانه‌های یک طبقه خواسته به سکونت‌گاه‌های موقتی که فرمانداری تهیه کرده مراجعه کنند یا در خانه‌های دو طبقه بستگان خود ساکن شوند.
سیل بسیاری از مناطق استان گلستان را غیرقابل سکونت کرده است
آق‌قلا مرکز شهرستانی به همین نام در استان گلستان است که در کناره رود گرگان قرار دارد. حسن روحانی می‌گوید این رودخانه از مدت‌ها پیش باید لایروبی می‌شده و رسوبات آن به حدی رسیده که به نظر می‌رسد آب در این رود جریان ندارد.
از ابتدای فروردین و با جاری شدن سیل در استان‌های شمالی، شیراز و شمار دیگری از مناطق ایران، بحث نقش عامل انسانی در تشدید وضعیت بحرانی مناطق سیل‌زده نیز در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بسیار داغ است. با سخنان روحانی، نقش سوءتدبیرها در مهار و مقابله موثر با سیلاب‌های ویرانگر نیز در فضای مجازی به جریان افتاده است.
انفجار راه‌آهن به درخواست استانداری؟
در همین حال تصویر نامه‌ای در فضای مجازی منتشر شده که، در صورت اصالت، نشان می‌دهد تصمیم در مورد برداشتن بخشی از ریل راه‌آهن گرگان به اینجه‌برون در نشست سوم فروردین ستاد بحران استان گلستان و با حضور وزیر کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی، گرفته شده است.
ظاهرا در پی این تصمیم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان در نامه‌ای از فرمانده سپاه نینوا استان گلستان درخواست می‌کند که "دو الی سه نقطه" از ریل راه‌آهن در غرب شهر آق‌قلا برداشته شود تا "تخلیه روان‌آب‌های موجود" در این شهر سرعت بگیرد.
تا کنون مسئولان دولت و سپاه در باره این نامه که کپی آن در شبکه توییتر منتشر شده، و نهاد تصمیم‌گیرنده در مورد انفجار جاده و ریل راه‌آهن در اطراف آق‌قلا اظهار نظری نکرده‌اند.
بارش شدید باران در روزهای پایانی سال گذشته در شرق استان گلستان، باعث سرریز شدن سد گلستان، واقع در ۱۵ کیلومتری شرق شهر گنبد کاووس، و طغیان رودخانه‌های گرگان رود، چهل چای، قره سو و اوغان شد. 

نماینده جمهوری ننگین اسلامی ایران: رأی دادگاه لوگزامبورگ قطعی نیست

نماینده جمهوری ننگین اسلامی ایران: رأی دادگاه لوگزامبورگ قطعی نیست


محسن محبی، نماینده دولت ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری
نماینده رابط ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد که حکم دادگاه لوکزامبورگ مبنی بر رد درخواست آمریکا برای مصادره ۱.۶ میلیارد دلار دارایی جمهوری اسلامی ایران قطعی نیست.
محسن محبی روز شنبه، ۱۰ فروردین، در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت : «رأی صادره در لوگزامبورک هنوز قطعی نیست و خواهان‌های آمریکایی اعتراض کردند و منتظر نتیجه نهایی هستیم».
آقای محبی با اشاره به اینکه خبرهای منتشر شده در این باره «مبتنی بر نقل قول از منابع خارجی» و «شتابزده» بود گفت: پس از ترجمه متن فرانسوی رأی می‌توان اطلاعات بیشتری داد. «مادام که مستندات کافی در دست نباشد نباید سخن گفت».
خبر حکم قطعی دادگاه لوکزامبورگ را چند مقام جمهوری اسلامی، از جمله رئیس کل بانک مرکزی و همچنین معاون حقوقی رئیس جمهور، اعلام کرده بودند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز روز جمعه احکام اخیر در دادگاه‌های لاهه و لوکزامبورگ را «موفقیت‌های سیاسی و حقوقی فراوان طی سال گذشته» خوانده بود.
دادگاه لوکزامبورگ در حکمی که ۲۷ مارس (۷ فروردین) در وبسایت این دادگاه منتشر شد «جاری و مرعی بودن رأی دادگاه آمریکایی در لوکزامبورگ» را به دو دلیل نپذیرفت و از جمله به «بی‌خبری خواندگان ]جمهوری اسلامی و بانک مرکزی ایران[ از موارد اتهامی» و «عدم ابلاغ احکام صادره به خواندگان» اشاره کرد.
در پی شکایت جمعی از بازماندگان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر از ایران برای دریافت غرامت، دادگاهی در نیویورک در سال ۲۰۱۲ مقرر کرد که تهران به خانواده‌ها و بازماندگان قربانیان حملات به مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک و پنتاگون ۷.۵ میلیارد دلار بپردازد.
ایران قبل از آغاز تحریم‌های بین‌المللی در سال ۲۰۱۲ حدود ۱.۶ میلیارد دلار دارایی نزد یک شرکت نقل‌ و انتقال ارز لوکزامبورگی به نام «کلییر استریم» داشت که این رقم به خاطر تحریم‌ها مسدود شد، اما بعد از لغو تحریم‌ها نیز به خاطر رأی دادگاه آمریکایی و مراجعه بازماندگان حملات ۱۱ سپتامبر به دادگاه لوکزامبورگ، این دارایی مسدود ماند.
نامه دیوان لاهه به آمریکا
محسن محبی روز شنبه همچنین خبر داد که دیوان بین‌المللی دادگستری از آمریکا خواسته است که تا ۲۶ اردیبهشت ماه، اطلاعات و جزئیات اقدامات خود درباره لغو تحریم‌های دارو، غذا، تجهیزات و خدمات هوایی را اعلام کند.
وی اضافه کرد: «دستور موقت دیوان از نظر حقوقی لازم الاجراست، منتهی سازوکار اجرای دستورات و تصمیمات دیوان متناسب با اقتضائات و الزامات و ظرفیت‌های حقوقی بین المللی است و نباید آن را با حقوق داخلی مقایسه کرد».
دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه روز یازدهم مهر با صدور قراری موقت حکم داد که ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که تحریم‌های یک‌جانبه‌اش علیه جمهوری اسلامی بر کالاهای اساسی یا ایمنی پروازهای مسافری اثر منفی نخواهد داشت.
مقام‌های آمریکایی از جمله مایک پومپئو، وزیر خارجه، و برایان هوک، نماینده ویژه این وزارتخانه در امور ایران، تأکید کرده‌اند که اقلام بشردوستانه از جمله دارو و مواد غذایی در شمول تحریم‌های واشینگتن نیستند.
آمریکا به حکم دیوان بین‌المللی دادگستری اعتراض کرده و تاکید دارد که دیوان لاهه فاقد صلاحیت لازم برای رسیدگی به این پرونده است.
به گفته کارشناسان، گرفتن تصمیم نهایی در این خصوص ممکن است چند سال به طول بینجامد.
رأی مقدماتی لاهه برای کشورها الزام‌آور است، اما این دیوان ابزاری برای اجرای تصمیمات خود ندارد.
در صورتی که کشورها از رأی دادگاه تبعیت نکنند، کشور مدعی می‌تواند به شورای امنیت سازمان ملل متحد مراجعه کند. شورایی که آمریکا خود در آن حق وتو دارد.

تخلیه ۱۱ روستا در خوزستان؛ «۲۰ استان آماده بارش شدید باشند»

تخلیه ۱۱ روستا در خوزستان؛ «۲۰ استان آماده بارش شدید باشند»


تصویر هوایی از مناطق سیل‌زده در خوزستان؛ ۱۱ روستای حاشیه کرخه و دز تخلیه شده‌اند.
سازمان هواشناسی ایران در تازه‌ترین پیش‌بینی خود از وضعیت هوا در روزهای آینده، از ورود سامانه‌های بارشی به سواحل غربی و مرکزی دریای خزر، دامنه‌های جنوبی البرز و دامنه‌های زاگری شمالی و شرقی خبر داده و پیش‌بینی کرد که از بعدازظهر شنبه به تدریج بر میزان بارش در این مناطق افزوده خواهد شد.
همزمان فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به محدودیت‌های ترافیکی در برخی مناطق به دلیل آب‌گرفتگی و سیلاب خبر داد که در ۲۰ استان کشور شاهد بارندگی شدید خواهیم بود.
بارندگی شدید و وقوع سیل در مناطق مختلف ایران که در آستانه سال نو در استان‌های شمال و شمال شرقی ایران آغاز شد و در روزهای بعد به دیگر مناطق کشور گسترش داشت تاکنون ده‌ها کشته به جای گذاشته و به بسیاری از واحدهای مسکونی در مناطق مختلف آسیب رسانده است.
در حالی که در روزهای اخیر تعداد قربانیان این حوادث در سراسر ایران ۴۴ نفر اعلام شده بود، روز شنبه منابع خبری به نقل از رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور آمار جان‌باختگان سیل را ۴۲ تن اعلام کردند.
اختلاف این آمار مربوط به قربانیان سیل شیراز است که پیشتر ۲۱ تن اعلام شده بود اما اکنون پزشکی قانونی این آمار را ۱۹ تن اعلام کرده است.
در عین حال هشدارهای مربوط به تداوم بارندگی و خطر سیل در مناطق مختلف در روزهای آتی، به اقداماتی پیشگیرانه در برخی استان‌ها منجر شده است. از جمله روز شنبه فرماندار شوش اعلام کرد که ۱۱ روستای حاشیه رودخانه‌های دز و کرخه در این شهرستان، به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از وقوع سیلاب تخلیه شده‌اند.
عدنان غزی در این باره گفت: «بیش از ۴۴۳ خانوار با دو هزار و ۳۷۳ نفر جمعیت در روستاهای در معرض خطر سیلاب سکونت دارند.»
پیشتر سخنگوی سازمان مدیریت بحران ایران یادآور شده سامانه بارشی که از بعدازظهر شنبه وارد کشور خواهد شد، در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه شدت خواهد گرفت و رگبار باران و رعدوبرق و بارش تگرگ، وزش باد شدید و سیلاب و طغیان رودخانه‌ها در برخی مناطق از جمله استان‌های خوزستان، بوشهر، ایلام ،کرمانشاه، کردستان، چهارمحال بختیاری، کهکلویه و بویر احمد، لرستان، غرب استان فارس، جنوب و شمال غرب اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و جزایر شمالی خلیج فارس قابل پیش‌بینی است.

ایران خواستار «مقاومت» فلسطینیان در برابر اقدامات ترامپ در حمایت از اسرائیل شد

ایران خواستار «مقاومت» فلسطینیان در برابر اقدامات ترامپ در حمایت از اسرائیل شد


عکس از آرشیو
وزارت خارجه ایران در آستانه «روز زمین» از «فسلطینی‌ها» خواست که در مقابل اقدامات دونالد ترامپ درباره به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و همچنین به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل مقاومت کنند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، این وزارتخانه با اشاره به اقدامات دونالد ترامپ درباره اسرائیل در یک سال گذشته، تاکید کرد که «یوم الارض(روز زمین)» یکی از نمادهای «مقاومت و پایمردی فلسطینیان» در برابر اسرائیل است و «مقاومت منطقه نیازمند زنده نگه داشتن آن است».
«روز زمین» تظاهراتی است که عرب‌های شهروند اسرائیل و فلسطینیان کرانه باختری و غزه، هر سال در روز سی‌ام ماه مارس، به یاد وقایع خونین اعتراضی سال ۱۹۷۶ برگزار می‌کنند.
در تظاهرات این روز در سال گذشته که با هفتادمین سال تأسیس اسرائیل همراه بود، ۱۵ فلسطینی با آتش نیروهای اسرائیلی کشته و بیش از ۱۴۰۰ نفر نیز زخمی شدند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه برخلاف سیاست چندین دهه گذشته ایالات متحده، حاکمیت اسرائیل را بر منطقه راهبردی جولان به‌ رسمیت شناخت.
بلندی‌های جولان آن بخش از خاک سوریه است که در جنگ شش‌روزه به تصرف اسرائیل درآمد، اما حاکمیت اسرائیل بر آن منطقه هیچ گاه از سوی جامعه جهانی به‌ رسمیت شناخته نشد.
این اقدام علاوه بر اعتراض سوریه و لبنان، اعتراض عربستان سعودی، کویت و بحرین را نیز به دنبال داشته است.
وزارت خارجه ایران در بیانیه خود تاکید کرد که « استقرار صلح پایدار و عادلانه در منطقه تنها با ادامه مقاومت تا رفع کامل اشغال فلسطین، بازگشت کلیه آوارگان به سرزمین خویش، تعیین نظام آینده فلسطین براساس همه پرسی با حضور کلیه ساکنین اصلی آن و نهایتا تشکیل دولت یکپارچه فلسطین به پایتختی بیت المقدس، میسر خواهد بود».
آمریکا روز ۱۵ آذر ۹۵ با تغییر سیاست ۷۰ ساله خود، بیت‌المقدس/ اورشلیم، را به عنوان «پایتخت اسرائیل» به رسمیت شناخت. مجمع عمومی سازمان ملل چند روز بعد، با اکثریت ۱۲۸ در برابر ۹ رای این تصمیم را نکوهش کرد.
اما دولت دونالد ترامپ روز ۲۴ اردیبهشت سال گذشته سفارت خود را به اورشلیم منتقل کرد.

واکنش روحانی به انفجار جاده و راه آهن توسط سپاه: هیچ تاثیری در کاهش سیل نداشت

واکنش روحانی به انفجار جاده و راه آهن توسط سپاه: هیچ تاثیری در کاهش سیل نداشت


درحالی که رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران انفجار راه آهن و جاده در آق قلا را عامل جلوگیری از پیشرفت سیل خوانده بودند، رئیس جمهور ایران می‌گوید این اقدامات «هیچ تاثیری» نداشته است.
این انفجارها توسط سپاه پاسداران و با هدف خارج شدن آب از محدوده این شهر انجام شده بود.
با این حال حسن روحانی گفت که شکافتن جاده و راه آهن «هیچ تاثیری» نداشته و آب «از یک طرف به طرف دیگر منتقل شده است».
به گفته آقای روحانی، ارتفاع این منطقه فاصله زیادی با ارتفاع دریای خزر ندارد و به همین دلیل آب در این مناطق تخلیه نمی‌شد.
وی گفت: «آب باید از طریق رودخانه خارج شود اما رودخانه رسوب گرفته است».
نیروی زمینی سپاه پاسداران، شامگاه چهارم فروردین بخشی از مسیر خط آهن گرگان-اینچه‌برون در شمال شهر آق‌قلا را در سه نقطه منفجر کرد.
علت انفجار، «رهاسازی آب انباشت‌شده در منطقه» اعلام شد و محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران، از این انفجارها به عنوان «انفجار امید» یاد کرد.
روز هفتم فروردین، گردان مهندسی و تخریب سپاه با دستور مستقیم محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه، بخشی از جاده «چارقلی-گمیشان» را منفجر کرد.
این دو انفجار به عنوان راه‌حل کاهش حجم آب در شهر آق‌قلا و جلوگیری از وقوع بحران در گمیشان از سوی رسانه‌های وابسته به سپاه، برجسته شدند و اسناد افتخار «مدیریت جهادی» سپاه نام گرفتند.
قرارگاه خاتم الانبیای سپاه پاسداران پیمانکار پروژه خط آهن گرگان-اینچه برون، بوده است.
پیش از این نورمحمد تربتی‌نژاد، نماینده گرگان در مجلس، روز هفتم فروردین در جلسه ستاد مدیریت بحران استان گلستان گفته بود که این راه‌آهن در مسیر سیل قرار دارد زیرا در زمان ساخت «گذرگاه‌های آب» برای آن طراحی نشده است.
سخنان آقای روحانی واکنش خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران را به دنبال داشته است. این خبرگزاری ضمن انتشار تصویر نامه استانداری نوشت که انفجار ریل قطار با درخواست استانداری گلستان انجام شده است.

عربستان خواستار اقدام هماهنگ کشورهای عربی برای مقابله با «تهدید ایران» شد

عربستان خواستار اقدام هماهنگ کشورهای عربی برای مقابله با «تهدید ایران» شد


ابراهیم العساف می‌گوید، کشورهای عربی برای متوقف کردن برنامه های موشکی ایران باید اقدام کنند.
ابراهیم العساف، وزیر خارجه عربستان سعودی روز جمعه ۹ فروردین «مداخله» جمهوری اسلامی ایران در کشورهای عرب را مهم‌ترین «تهدید» برای دنیای عرب خواند و خواستار اقدام هماهنگ در این زمینه شد.
ابراهیم العساف این سخنان را در جلسه وزرای خارجه اتحادیه عرب در تونس که یک روز قبل از اجلاس سران کشورهای عضو این اتحادیه برگزار شد، مطرح کرد.
وزیر خارجه عربستان سعودی گفت:«مداخلات ایران در امور کشورهای عرب توسط سپاه پاسداران و شبه نظامیان وابسته به آن کشور در عراق، یمن، سوریه و لبنان یکی از خطرناک ترین اشکال تروریسم و افراط گرایی است و مقابله با آن نیازمند همکاری همه کشورهای عربی است.»
حکومت ایران همواره تهدید کشورهای عربی منطقه را تکذیب کرده است.
ابراهیم العساف همچنین اظهار داشت، کشورهای عربی برای متوقف کردن برنامه های موشکی ایران باید اقدام کنند.
وزیر خارجه عربستان در ادامه گفت: ایران به شورشیان حوثی یمن موشک داده تا شهرهای عربستان سعودی را هدف حمله خود قرار دهند.
ائتلاف به رهبری ریاض از عربستان سعودی متشکل ازهشت کشور عربی دیگر از سال ۲۰۱۵ وارد جنگ داخلی یمن شده است. این ائتلاف پس از آن شکل گرفت که حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، قدرت را در صنعا از دولت یمن، به ریاست‌ عبد ربه منصور هادی گرفتند. هادی سپس به عدن و از آن‌جا به عربستان رفت.
مقام‌های جمهوری اسلامی هرگز حمایت لفظی خود از حوثی‌ها را پنهان نکرده‌اند، اما می‌گویند دخالتی در رخدادهای آن کشور ندارند و سلاح به آن نمی‌فرستند.
وزیر امور خارجه عربستان همچنین در ادامه تاکید کرد که از نظر ریاض تلاش فلسطینی ها برای تشکیل یک کشور مستقل در مناطق اشغال شده توسط اسرائیل یک خواست اساسی تمامی کشورهای عرب است.
اقدام کشورهای عرب درباره جولان
خمیس الجهیناوی، وزیر خارجه تونس نیز در نشست وزاری امور خارجه اتحادیه عرب از واکنش اهماهنگ این اتحادیه در قبال به رسمیت شناختن بلندی های جولان به عنوان بخشی از قلمرو اسرائیل از سوی آمریکا خبر داد.
انتظار می رود که در اجلاس امسال سران اتحادیه عرب که در تونس برگزار می شود یکی از مباحث اصلی واکنش به تصميم آمريکا در مورد بلند های جولان باشد.
به گزارش رویترز، خمیس الجهیناوی در بخشی از سخنانش در این جلسه گفت:«ما همراه با کشورهای عربی و جامعه بین المللی برای مهار پیامدهای این تصمیم در مجامع منطقه ای و بین المللی همکاری خواهیم کرد.»
او توضیح بیشتری نداد ولی کشورهای عربی خواستار پس گرفتن این تصمیم از سوی واشنگتن و ممانعت از پیروی سایر کشورها از تصمیم آمریکا هستند.
کشورهای عربی بلندی های جولان را که در جنگ سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد اراضی اشغالی سوریه می دانند و تصمیم هفته گذشته دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن این منطقه بعنوان بخشی از قلمرو اسرائیل را محکوم کرده اند.
دولت دونالد ترامپ سال گذشته نیز با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس (اورشلیم) خشم کشورهای عربی را برانگیخت.
اما یک منبع مطلع گفت تصمیمات آمریکا در مورد بیت المقدس و بلندی های جولان ظاهرا در تماس های امنیتی سالهای اخیر بین دولت اسرائیل و متحدان عربی آمریکا در منطقه خلیج فارس با هدف مقابله با ایران مانعی ایجاد نکرده است.
تونس در حال حاضر ریاست دوره ای اتحادیه عرب را برعهده دارد و یکی از نامزدان عضویت موقت در شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
اسرائیل بلندی های جولان و بخش شرقی بیت المقدس را در جنگ ۱۹۶۷ اشغال کرد ولی جامعه بین المللی هیچگاه الحاق این دو ناحیه به خاک آن کشور را به رسمیت نشناخته است.

جمعه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۸

«شرایط بحرانی» سدهای دز و کرخه به دلیل پر شدن ظرفیت آنها

«شرایط بحرانی» سدهای دز و کرخه به دلیل پر شدن ظرفیت آنها


رود دز در منطقه شهرستان دزفول (عکس ۶ فروردین )
تعدادی از مقامات دولت ایران درباره خطر سر ریز شدن سدهای استان خوزستان، زیر آب رفتن ده‌ها روستا و سه شهر و همچنین آسیب به ۲۷۸ روستا و ۱۲۵ هزار هکتار از زمین‌های بر اثر تخلیه آب سدها هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، روز جمعه ۹ فروردین، گفت که در ۷۲ ساعت گذشته بیش از سه میلیارد مترمکعب آب وارد سدهای خوزستان شده و ظرفیت مخازن سدهای استان تقریبا کامل شده است.
در همین حال حمیدرضا لشگری، معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، نسبت به ادامه «شرایط بحرانی» سدهای دز و کرخه به دلیل پر شدن ظرفیت این سدها هشدار داد.
به گفته آقای لشگری،به دلیل بارندگی شدید در روز یک شنبه و برای کنترل سیلاب ها، باید حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب از آب سد دز تخلیه شود.
همچنین حسین پنبه‌دانه‌پور، فرماندار شوشتر، نیز خبر داد که پیشگیری از خطرات احتمالی سیلاب، «اهالی روستای دهول و تعدادی از اهالی روستای عیله بخش شعیبیه تخلیه شده‌اند».
وی همچنین گفت که افزایش میزان آب سد دز همچنان هفت روستا در این شهرستان را تهدید می‌کند و «تمهیدات لازم برای اسکان این روستایبان نیز اندیشیده شده است».
در همین حال شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان بهبهان خبر داد که بخشی از آب سدهای مارون و کوثر رها‌سازی شده است.
اقدام وزارت نیرو برای رها کردن آب سدها در حالی است که براساس گزارش‌ها این رها سازی سریع و در میزان بالای آب، باعث آسیب به زمین‌های کشاورزی می‌شود.
در همین حال کیخسرو چنگلوایی، رییس جهاد کشاورزی خوزستان، گفت که رهاسازی آب از سدها باعث می شود که ۲۷۸ روستا و ۱۲۵ هزار هکتار از زمین‌های این استان در معرض آسیب ناشی از سیلاب قرار گیرند.

در همین زمینه، سازمان آب و برق خوزستان با صدور اطلاعیه هایی نسبت به وقوع سیلاب در ۱۸ روستای حاشیه سد دز، ۳۳ روستا و سه شهر در حاشیه کرخه و ۱۸ روستا در حاشیه سد کارون هشدار داده است.
حسن روحانی، رییس جمهور ایران، روز جمعه به خوزستان سفر کرد و خبر داد که رضا اردکانیان، وزیر نیرو، برای کنترل آب سدها در استان خوزستان خواهد ماند.
بارش شدید باران و همراه با سیلاب‌های سهمگین طی روزهای اخیر در نقاط مختلف ایران ده‌ها کشته برجای گذاشته است. روز پنجشنبه اعلام شد که شمار جان‌باختگان حوادث جوی روزهای اخیر ایران به ۴۴ نفر رسیده است.

حسن روحانی شیاد و کلاش و دروغگوی حرامزاده : سال ۹۸ هم مانند ۹۷ در تحریم و سختی قرار داریم

حسن روحانی شیاد و کلاش و دروغگوی حرامزاده : سال ۹۸ هم مانند ۹۷ در تحریم و سختی قرار داریم


حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، برای بازدید از مناطق سیل‌زده به استان خوزستان سفر کرده است.
حسن روحانی شیاد و کلاش و دروغگوی حرامزاه ، رئیس جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر اینکه «سال ۹۸ هم مانند ۹۷ در تحریم و سختی قرار داریم»، در عین حال احکام اخیر در دادگاه‌های لاهه و لوکزامبورگ را «موفقیت‌های سیاسی و حقوقی فراوان طی سال گذشته» خواند.
حسن روحانی که برای بازدید از مناطق سیل‌زده به استان خوزستان سفر کرده است روز جمعه ۹ فروردین در شورای هماهنگی مدیریت بحران این استان گفت: «در زمینه اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم [اما] باید با یکپارچگی، اتحاد و وحدت، دشمن را شکست دهیم».
رئیس جمهوری ایران همچنین گفته است که «سختی‌های سال گذشته نیز ... با فداکاری و مقاومت مردم پشت سر گذاشته شد».
پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تمامی تحریم‌ها علیه ایران در سال گذشته، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها از شرایط دشوار اقتصادی در سال ۹۷ سخن گفتند اما درباره شرایط اقتصادی در سال ۹۸ اظهارات متفاوتی ایراد کردند.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، شهریور ۹۷ گفته بود که بودجه سال آینده «برای شرایط سخت و با نگاهی بدبینانه» تدوین می‌شود.
ماه گذشته نیز در جلسات مجلس برای رسیدگی به لایحه بودجه، شماری از نمایندگان بارها به «شرایط سخت‌تر سال ۹۸» اشاره کردند.
با این حال عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، حدود سه هفته پیش در همایش فرمانداران، طرح چنین موضوعی را «کم کردن روحیه، امید و انگیزه مردم» خواند و گفت: «برخلاف گمانه‌زنی‌های برخی افراد، سال آینده سال سختی نخواهد بود».
حمله روحانی به آمریکا
حسن روحانی در سخنان روز جمعه‌اش در خوزستان بشدت از دولت آمریکا انتقاد کرد و دولت فعلی آمریکا را «نژادپرست، قانون‌شکن و جنگ‌طلب» خواند.
اتهام رئیس جمهوری ایران علیه دولت آمریکا در حالی مطرح شده که جمهوری اسلامی، خود، متهم به «اقدامات مخرب در منطقه» و «مداخله در امور داخلی دیگر کشورها» است و آمریکا نیز از حکومت ایران به عنوان «بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان» یاد می‌کند.
حسن روحانی همچنین با متهم کردن آمریکا به «زیر پا گذاشتن مقررات بین‌المللی در مورد قدس و جولان» گفت: «اینها ضد قانون هستند و غیرمسالمت‌آمیز و برخلاف مقررات بین‌المللی عمل می‌کنند».
روحانی با این حال گفت از آغاز دور جدید تحریم‌ها، «در همه مراکز و مجامع بین‌المللی، در زمینه سیاسی، حقوقی و افکار عمومی در برابر آمریکا پیروز بودیم».
حسن روحانی در سخنان خود از جمله به «دو بار موفقیت در مقابل آمریکا در دادگاه لاهه» و همچنین «حکم اخیر دادگاه لوکزامبورگ» اشاره کرد و این موارد را از جمله «موفقیت‌های بزرگ حقوقی» خواند.
اشاره روحانی به دادگاه لاهه مربوط به پرونده شکایت ایران در خصوص توقیف اموالش توسط آمریکا می‌شود؛ اما روشن نیست که منظور او از «دو بار موفقیت» چیست.
مهرماه گذشته، در نخستین جلسات دادگاه لاهه، آمریکا صلاحیت دادگاه را در رسیدگی به این پرونده رد کرد و همچنین گفت که شکایت ایران «به دلیل حمایتش از تروریسم» مسموع نیست.
با این حال دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در شهر لاهه هلند بهمن‌ماه گذشته اعتراض آمریکا را وارد ندانست و رسیدگی به شکایت ایران را آغاز کرد.
اشاره دیگر حسن روحانی نیز به حکم اخیر دادگاهی در لوکزامبورگ مربوط می‌شود که روز پنج‌شنبه درخواست آمریکا برای توقیف ۱.۶ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در این کشور را رد کرد.

با این حال خبرگزاری رویترز گزارش داده که دادگاه لوکزامبورگ هنوز تصمیم نگرفته است که دارایی مذکور ایران که نزد شرکت کلییراستریم است به جمهوری اسلامی تحویل داده شود یا خیر.

پارلمان بریتانیا برای سومین بار توافق ترزا می برای خروج از اروپا را رد کرد

پارلمان بریتانیا برای سومین بار توافق ترزا می برای خروج از اروپا را رد کرد


ترزا می برای سومین بار نتوانست حمایت پارلمان بریتانیا از توافق خود برای خروج از اتحادیه را کسب کند (عکس از آرشیو)
نمایندگان پارلمان بریتانیا روز جمعه برای سومین بار توافق ترزا می، نخست وزیر آن کشور را برای خروج از اتحادیه اروپا، برگزیت، رد کردند.
به گزارش رویترز، نمایندگان پارلمان بریتانیا با ۳۴۴ رای مخالف در برابر ۲۸۶ رای موافق با طرح خانم می برای برگزیت مخالفت کردند.
به دنبال رد توافق خانم می در پارلمان بریتانیا، دونالد توسک، رئیس شورای اروپا، اتحادیه اروپا خواستار برگزاری اجلاس اضطراری سران کشورهای عضو در مورد برگزیت در روز دهم آوریل شد.
با توجه به بن بست موجود در سیاست بریتانیا، هفته گذشته اتحادیه اروپا موافقت کرد که در صورت تصویب طرح مورد قبول نخست وزیر بریتانیا و اتحادیه اروپا در پارلمان تاریخ خروج آن کشور تا ۲۲ ماه مه به تاخیر بیافتد. ولی نمایندگان پارلمان بریتانیا تاکنون با اکثریت چشمگیر آرا این طرح را رد کرده اند.
مقامات و دیپلمات های اتحادیه اروپا روز پنجشنبه هشتم فروردین گفتند با توجه به عدم توافق پارلمان بریتانیا در مورد يک گزینه واحد و ناتوانی نخست وزیر آن کشور برای تصویب توافق برگزیت در پارلمان احتمال خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا از هر زمان دیگری بیشتر است.

این خبر به مرور تکمیل می‌شود

هشدار آمریکا به مالزی و سنگاپور درباره تجارت نفتی با ایران

هشدار آمریکا به مالزی و سنگاپور درباره تجارت نفتی با ایران

به گفته یکی از مقامات بلندپایه وزارت خزانه‌داری آمریکا این کشور در تلاش است که میزان هوشیاری سنگاپور، مالزی و کشورهای دیگر را در ارتباط با تجارت نفتی با ایران و پیامدهای آن بالا ببرد.
سیگال ماندلکر
سیگال مندلکر، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده بر آن است، سطح هوشیاری سنگاپور، مالزی و دیگر کشورها را نسبت به تجارت نفتی با جمهوری اسلامی و نیز پیامدهای سرپیچی از تحریم‌های آمریکا را افزایش دهد.
او بامداد جمعه ۹ فروردین (۲۹ مارس) در جریان سفر آسیایی خود در نشستی خبری در سنگاپور همچنین از تلاش‌های آمریکا برای "تشدید فشارها" بر جمهوری اسلامی سخن گفت.
مندلکر با اشاره به سنگاپور و مالزی خاطرنشان ساخت: "این مهم است که این کشورها از راه‌های گوناگون جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها از طریق تجارت نفتی و فریب جامعه جهانی آگاه باشند".
معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا افزود که طی روزهای آینده در دیدارهای آتی خود با مقام‌های سنگاپور، مالزی و هند پیامدهای خطرناک تجارت نفتی این کشورها با جمهوری اسلامی را مورد بحث قرار خواهد داد. مندلکر قرار است روز جمعه از جمله با وزیران دارایی و بازرگانی سنگاپور دیدار و مذاکره کند.
این مقام آمریکایی تصریح کرد که سفرش در راستای افزایش فشارهای ایالات متحده بر جمهوری اسلامی انجام می‌گیرد. او در نشست خبری خود در سنگاپور به اقدامات گوناگون اخیر آمریکا به منظور تشدید تحریم‌ها علیه ایران اشاره کرد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه ۶ فروردین (۲۶ مارس) ۲۵ فرد حقیقی و شرکت را به فهرست تحریم‌های ایران افزود.
مندلکر گفت: «ما ایران را به "رادیواکتیوی" برای جامعه بین‌الملل تبدیل می‌کنیم.»
روز گذشته (۸ فروردین / ۲۸ مارس) نیز برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران از تلاش موفقیت‌آمیز واشنگتن برای کاهش توان جمهوری اسلامی در انجام معاملات نفتی سخن گفته بود.
بنا بر اظهارات هوک دولت آمریکا تنها به تعدادی انگشت‌شمار از کشورها معافیت از تحریم نفتی ایران داده است.
او در عین حال خاطرنشان کرده بود: «معافیت از تحریم خرید نفت ایران ۱۲ اردیبهشت پایان می‌یابد و وزیر خارجه پس از مشورت با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تصمیم نهایی را اعلام می‌کند.»
دولت آمریکا در اوایل نوامبر ۲۰۱۸ هشت کشور را به مدت شش ماه از تحریم خرید نفت ایران معاف کرد. این مهلت در ماه مه ۲۰۱۹ به پایان می‌رسد. این کشورها عبارت‌اند از: ایتالیا، تایوان، ترکیه، ژاپن، چین، کره جنوبی، هند و یونان.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در این رابطه همچنین تصریح کرد که آمریکا قصد تمدید معافیت از تحریم را ندارد.
هوک افزود، درسی که دیگر کشورها باید از تحریم ایران بگیرند این است که جمهوری اسلامی برای ایجاد شرکت‌های صوری هویت اصلی خود را پنهان می‌کند و این امر برای کشورهای خارجی که بنا دارند با ایران وارد معامله شوند، خطراتی را ایجاد می‌کند.
به گفته او دولت آمریکا هم‌اکنون در حال افشای شبکه‌های وسیع شرکت‌های صوری ایرانی بوده و همه آن‌ها را تحریم خواهد کرد.

قطعنامه جدید سازمان ملل برای مقابله با تأمین مالی تروریسم

قطعنامه جدید سازمان ملل برای مقابله با تأمین مالی تروریسم


قطعنامه پیشنهادی فرانسه برای مقابله با تأمین مالی افراد و گروه‌های تروریستی به تصویب هر ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل رسید.
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه پنج‌شنبه، هشتم فروردین، به اتفاق آرا قطعنامه‌ای جدید درباره مقابله با تأمین مالی تروریسم تصویب کرد.
هر ۱۵ عضو شورای امنیت به این قطعنامه که پیش‌نویس آن را فرانسه تهیه کرده بود رأی مثبت دادند.
قطعنامه ۱۳ بندی شورای امنیت از تمامی کشورها خواسته است اطمینان حاصل کنند که قوانین و مقررات‌شان هرگونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیم مالی را که مورد استفاده افراد یا گروه‌های تروریستی قرار می‌گیرد یا می‌تواند قرار بگیرد جرم‌ انگاشته و برای آن مجازات جدی در نظر بگیرند.
ولایمیر وُرونکوف، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم، در سخنانش در نشست شورای امنیت، ضمن تقدیر از نقش فرانسه در بهبود همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با تأمین مالی تروریسم گفت: پیش از این هم چندین قطعنامه دیگر با هدف مبارزه با تأمین مالی تروریسم تصویب شده بود، «اما سند امروز ضمن آن که خواست‌های مختلف قبلی را یکپارچه می‌کند، بر موارد جدید از جمله تکنولوژی‌های مدرن مالی، تمرکز دارد».
در قطعنامه شورای امنیت از تمامی کشورها خواسته شده است که فهرست تحریم‌های خود علیه داعش و القاعده را به‌روز کنند و همکاری بین‌المللی در این زمینه را بسیار جدی بگیرند.
قطعنامه ۲۴۵۶ همچنین از تمامی کشورها خواسته است که ضمن برآورد ریسک تأمین مالی تروریسم، حوزه‌های اقتصادی را که در برابر این تهدید آسیب‌پذیرتر هستند، از جمله بخش‌های غیرمالی، ساخت و ساز و بخش‌های مرتبط با داروسازی، شناسایی کنند و زیر نظر داشته باشند.
جاناتان کوهن، سفیر موقت آمریکا در سازمان ملل، در نشست پنج‌شنبه‌شب گفت که باید جلو تأمین مالی گروه‌هایی نظیر حزب‌الله لبنان، که خشونت و بی‌ثباتی به تمام خاورمیانه صادر می‌کنند گرفته شود.
قطعنامه شورای امنیت همچنین همکاری کشورها برای یافتن شواهد و روش‌های تأمین مالی گروه‌های تروریستی را «حیاتی» خوانده است.
مارشال بیلینگسلا، رئیس گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل حضور داشت و درباره آخرین مقررات این گروه برای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم توضیحاتی به اعضا داد.
منابع: وب‌سایت شورای امنیت سازمان ملل، رویترز، توئیتر

تاکید بانک مرکزی بر «تغییر ترکیب نقدینگی» برای تحقق شعار «رونق تولید»

تاکید بانک مرکزی بر «تغییر ترکیب نقدینگی» برای تحقق شعار «رونق تولید»


عبدالناصر همتی، در یادداشتی تاکید کرده است که با افزایش عرضه می‌توان از فشار تورمی کاست
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، روز جمعه، نهم فروردین‌ماه، در یک یادداشت اینستاگرامی اعلام کرد: «بانک مرکزی تغییر ترکیب کمیت‌های پولی را برای حرکت نقدینگی به سمت رونق تولید در دستور کار قرار داده‌ است.»
رئیس کل بانک مرکزی ایران در این یادداشت‌ کوتاه اینستاگرامی با اشاره به «ریشه شوک تورمی اخیر» تاکید کرده است که بانک مرکزی در کنار «سیاست‌ مرتبط با نرخ ارز»، سیاست «پولی مناسب» در شرایط فعلی را «تغییر ترکیب کمیت‌های پولی برای پرهیز از رکود و حرکت به سمت رونق تولید می‌داند».
به نوشته عبدالناصر همتی، هدف از اجرای این سیاست این است که «با افزایش عرضه از فشار تورمی کاسته شود.»
​رئیس کل بانک مرکزی ایران، در ابتدای این یادداشت خود، ابتدا به تعریف مفهوم نقدینگی پرداخته و نوشت: «بخش مهمی از حجم نقدینگی هم اکنون تبدیل به تسهیلات، اعم از تولیدی یا غیر آن شده و یا توسط خود بانک‌ها تبدیل به انواع دیگری از دارایی‌ها شده است که بخش عمده‌ای از آنها هم راستا با تامین هدف بهینه اجتماعی نبوده و اصلاح آنها ضرورت دارد.»
این جمله رئیس کل بانک مرکزی ایران می‌‌تواند به انتقاد کارشناسان از تجمع دارایی‌های مسموم بانک‌ها مربوط باشد که در سال‌های اخیر مدام به آنها اشاره شده است.
مسئولان سیاسی و اقتصادی همچون حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران و دیگران نیز بارها از لزوم واگذاری اموال مازاد و فروش ساختمان‌های بانک‌ها سخن گفته اند.
در سال‌های اخیر، بانک‌ها با ورود به بازار مسکن و ساختمان، ضمن برهم زدن مناسبات این بخش، با رکود بخش ساختمان و مسکن از فروش ساختما‌ن‌های خود عاجز مانده‌اند و این دارایی‌ها تحت عنوان دارایی‌های منجمد یا مسموم اگرچه در تراز مالی بانک‌ها لحاظ می شوند اما قدرت گردش سرمایه ندارند.
نکته دیگری که در یادداشت عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران به آن اشاره شده رفتار منطقی نقدینگی است.
به نوشته همتی، «نقدینگی در بخش‌هایی متمرکز می‌شود که بیشترین بازدهی خالص از ریسک را داشته باشد.»
با این مقدمه، رئیس کل بانک مرکزی تصرح کرده است که اگر قرار است نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، «باید بازدهی بخش تولید از طریق بهبود فضای کسب و کار، کاهش هزینه‌های تولید، بالا رفتن قدرت خرید مردم برای تقاضا و رشد صادرات، افزایش یابد تا انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری منتج به رونق تولید، ایجاد شود.»
در آخرین گزارش بانک مرکزی از وضعیت ارقام عمده پولی و بانکی که به آذرماه پارسال مربوط می‌شود، رقم نقدینگی در پایان ۹ ماه پارسال به یکهزار و ۷۶۵ هزار میلیارد تومان گذشت.
رقم نقدینگی در پایان آذرماه پارسال نسبت به اسفند سال ۹۶، رشدی ۱۵.۳ درصدی را تجربه کرد که اگرچه نسبت به نرخ‌های رشد سال های قبل، رشدی کم‌شتاب‌تر بود اما همچنین نرخ رشدی بالا به حساب می‌آمد.
ترکیب نقدینگی در تقسیم‌بندی کلی به حجم پول و شبه پول جاری در اقتصاد تعبیر می‌شود، در سال‌های اخیر ترکیب نقدینگی به نفع شبه پول تغییر یافته است که به سپرده‌های بانکی مدت‌دار، اطلاق می‌شود و رشد پول شامل اسکناس و مسکوک در دست اشخاص و سپرده‌های جاری بانکی، رشدی کمتر بوده است.
حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و عضو شورای‌ عالی بورس که مدتی مشاور اقتصادی وزارت مسکن و شهرسازی در دوره عباس آخوندی بود «تشدید نرخ تولید نقدینگی که زمینه‌ساز تورم است» را «بیش از هر مسئله دیگری چالش جدی و نگرانی اصلی اقتصاد ایران» در سال ۱۳۹۸ نامیده بود.
نقدینگی عموما از رهگذر کسری بودجه دولت و شیوه تامین این کسری از راه استقراض از بانک مرکزی، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و اضافه برداشت شبکه بانکی از بانک مرکزی تولید می‌شود.
اگر حرکت نقدینگی و تولید ناخالص داخلی متناسب باشد، رشد نقدینگی بحران‌آفرین نخواهد بود اما رشد حدود ۳۰ درصدی نقدینگی در تمام سال‌های گذشته که در مواردی و سال‌هایی رشد اقتصادی منفی بوده، زمینه‌ساز تشدید تورم خواهد شد.

هشدار آمریکا به آسیایی‌ها درباره «تاکتیک‌های» ایران در دور زدن تحریم‌ها

هشدار آمریکا به آسیایی‌ها درباره «تاکتیک‌های» ایران در دور زدن تحریم‌ها


سیگال مندلکر به آسیا سفر کرده است.
یک مقام ارشد در دولت ایالات متحده به کشورهای آسیایی و مشخصا مالزی و سنگاپور هشدار داد که در مورد «تاکتیک‌های ایران برای دور زدن تحریم‌ها» هشیار باشند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم سیگال مندلکر، معاون امور تروریسم و امور مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا، که به سنگاپور سفر کرده است، روز جمعه، ۹ فروردین، به خبرنگاران گفت آمریکا طی هفته جاری «فشار مضاعفی» علیه ایران اعمال کرده است: «کشورها باید دید دقیق‌تری نسبت به روش‌های فریبنده ایران برای دور زدن تحریم‌ها و فروش نفت داشته باشند».
این مقام همچنین وعده داد که درباره تبعات نقض تحریم‌های آمریکا، طی هفته جاری با مقامات مالزی، سنگاپور و هند گفت‌وگو خواهد کرد.
ایران تاکنون به روش‌های گوناگونی برای دور زدن تحریم‌ها و فروش پنهانی نفت متوسل شده است: از تغییر پرچم کشتی تا تغییر نام، رنگ، ثبت در دیگر کشورها، خاموش کردن سیگنال ردیابی نفتکش، تخلیه نفت به نفتکش‌های دیگر در آب‌های آزاد و غیره.
سیگال مندلکر روز جمعه با اشاره به تحریم‌های هفته گذشته آمریکا علیه افراد و شرکت‌هایی که درگیر برنامه هسته‌ای بودند گفت که طی هفته جاری نیز تدابیری علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی، اماراتی، ترکیه و غیره که در نقض تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران دست داشتند اعمال شده است.
آمریکا به هشت کشور، شامل چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان در ماه نوامبر (آبان) شش ماه معافیت داد تا خرید نفت از ایران را به صورت محدود ادامه دهند. این معافیت در ماه مه آینده، اردیبهشت‌ماه، به اتمام می‌رسد.
صادرات نفت و میعانات گازی ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در ابتدای سال گذشته به حدود ۱.۱ میلیون بشکه رسیده است.
در این میان، خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارش دیگری خبر داد که پالایشگاه‌های ژاپن با نزدیک شدن به زمان پایان معافیت نفتی آمریکا برای مشتریان ایران، خرید نفت جمهوری اسلامی را متوقف کرده‌اند.
معمولا یک ماه طول می‌کشد که محموله‌های نفتی بارگیری شده از ایران به ژاپن برسد و پول آن پرداخت شود، لذا پالایشگاه‌های این کشور از همین فروردین‌ماه به فکر توقف خرید نفت ایران افتاده‌اند تا ببینند آیا آمریکا معافیت‌ها را تمدید خواهد کرد یا نه.
آخرین محموله نفتی ایران به ژاپن قرار است ۹ آوریل (۲۰ فروردین) به این کشور برسد.
ژاپن خرید نفت از ایران را حتی قبل از تحریم‌های نفتی آمریکا در ماه نوامبر (آبان) پارسال متوقف کرده بود، اما دوباره در اواخر ماه ژانویه از سر گرفت.
ایران در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ روزانه به طور متوسط ۸۶ هزار و ۴۳۰ بشکه نفت به ژاپن فروخته است که حاکی از ۳۳ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه در سال گذشته است.
آمریکا در ماه نوامبر با ارائه معافیت به هشت مشتری ایران، از آنها خواست که خرید نفت ایران را «به شکل چشمگیر» (۲۰ درصد) کاهش دهند.
آمارها نشان می‌دهد که ژاپن بسیار کمتر از آن چه مجاز بوده، نفت از ایران خریده است و به جای آن واردات از دیگر کشورهای خاورمیانه، روسیه و حتی خود آمریکا را افزایش داده است.
سخنگوی شرکت «فوجی اویل» ژاپن به رویترز گفته است که بعد از ماه مارس خرید نفت از ایران بسیار سخت است: «شرکت‌های بیمه و بانک‌ها می‌خواهند مطمئن شوند که همه پرداخت‌ها و تعاملات مالی قبل از اتمام زمان معافیت‌های آمریکا پایان خواهد یافت.»
رویترز می‌نویسد پالایشگاه‌های ژاپن، دولت این کشور را تحت فشار قرار داده‌اند تا برای گرفتن معافیت دوباره از آمریکا جهت خرید نفت ایران رایزنی کند.
مقامات ژاپن و آمریکا اوایل ماه مارس در واشینگتن دیدار کردند.
این در حالی است که برایان هوک، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه، هفتم فروردین، از بخش انگلیسی «صدای آمریکا» پخش شد تأکید کرد سیاست آمریکا این است که دیگر معافیت نفتی از تحریم ایران را تمدید نکند.