عربستان خواستار اقدام هماهنگ کشورهای عربی برای مقابله با «تهدید ایران» شد
ابراهیم العساف این سخنان را در جلسه وزرای خارجه اتحادیه عرب در تونس که یک روز قبل از اجلاس سران کشورهای عضو این اتحادیه برگزار شد، مطرح کرد.
وزیر خارجه عربستان سعودی گفت:«مداخلات ایران در امور کشورهای عرب توسط سپاه پاسداران و شبه نظامیان وابسته به آن کشور در عراق، یمن، سوریه و لبنان یکی از خطرناک ترین اشکال تروریسم و افراط گرایی است و مقابله با آن نیازمند همکاری همه کشورهای عربی است.»
حکومت ایران همواره تهدید کشورهای عربی منطقه را تکذیب کرده است.
ابراهیم العساف همچنین اظهار داشت، کشورهای عربی برای متوقف کردن برنامه های موشکی ایران باید اقدام کنند.
وزیر خارجه عربستان در ادامه گفت: ایران به شورشیان حوثی یمن موشک داده تا شهرهای عربستان سعودی را هدف حمله خود قرار دهند.
ائتلاف به رهبری ریاض از عربستان سعودی متشکل ازهشت کشور عربی دیگر از سال ۲۰۱۵ وارد جنگ داخلی یمن شده است. این ائتلاف پس از آن شکل گرفت که حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی، قدرت را در صنعا از دولت یمن، به ریاست عبد ربه منصور هادی گرفتند. هادی سپس به عدن و از آنجا به عربستان رفت.
مقامهای جمهوری اسلامی هرگز حمایت لفظی خود از حوثیها را پنهان نکردهاند، اما میگویند دخالتی در رخدادهای آن کشور ندارند و سلاح به آن نمیفرستند.
وزیر امور خارجه عربستان همچنین در ادامه تاکید کرد که از نظر ریاض تلاش فلسطینی ها برای تشکیل یک کشور مستقل در مناطق اشغال شده توسط اسرائیل یک خواست اساسی تمامی کشورهای عرب است.
اقدام کشورهای عرب درباره جولان
خمیس الجهیناوی، وزیر خارجه تونس نیز در نشست وزاری امور خارجه اتحادیه عرب از واکنش اهماهنگ این اتحادیه در قبال به رسمیت شناختن بلندی های جولان به عنوان بخشی از قلمرو اسرائیل از سوی آمریکا خبر داد.
انتظار می رود که در اجلاس امسال سران اتحادیه عرب که در تونس برگزار می شود یکی از مباحث اصلی واکنش به تصميم آمريکا در مورد بلند های جولان باشد.
به گزارش رویترز، خمیس الجهیناوی در بخشی از سخنانش در این جلسه گفت:«ما همراه با کشورهای عربی و جامعه بین المللی برای مهار پیامدهای این تصمیم در مجامع منطقه ای و بین المللی همکاری خواهیم کرد.»
او توضیح بیشتری نداد ولی کشورهای عربی خواستار پس گرفتن این تصمیم از سوی واشنگتن و ممانعت از پیروی سایر کشورها از تصمیم آمریکا هستند.
کشورهای عربی بلندی های جولان را که در جنگ سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد اراضی اشغالی سوریه می دانند و تصمیم هفته گذشته دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن این منطقه بعنوان بخشی از قلمرو اسرائیل را محکوم کرده اند.
دولت دونالد ترامپ سال گذشته نیز با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس (اورشلیم) خشم کشورهای عربی را برانگیخت.
اما یک منبع مطلع گفت تصمیمات آمریکا در مورد بیت المقدس و بلندی های جولان ظاهرا در تماس های امنیتی سالهای اخیر بین دولت اسرائیل و متحدان عربی آمریکا در منطقه خلیج فارس با هدف مقابله با ایران مانعی ایجاد نکرده است.
تونس در حال حاضر ریاست دوره ای اتحادیه عرب را برعهده دارد و یکی از نامزدان عضویت موقت در شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
اسرائیل بلندی های جولان و بخش شرقی بیت المقدس را در جنگ ۱۹۶۷ اشغال کرد ولی جامعه بین المللی هیچگاه الحاق این دو ناحیه به خاک آن کشور را به رسمیت نشناخته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر