هشدار مقامات درباره بالا رفتن دوباره آب در آق قلا و گمیشان
خطر سیل هنوز شهرهای شمالی کشور را تهدید میکند. ارتش و
سپاه برای مهار سیل در آق قلا و گمیشان فعالیت خود را تشدید کردهاند. با
وجود این، با ذوب شدن برفها و بارندگی شدید خطر زیر آب رفتن شهر آق قلا و
گمیشان وجود دارد.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، اعلام کرد که محدوده آب در آق قلا کاهش پیدا کرده است. در عین حال او هشدار داد که با ذوب شدن برف بالادست سطح آب در آق قلا مجدد افزایش پیدا خواهد کرد. او همچنین تاکید کرد سطح آب در گمیشان (کومیش تپه) هم به شدت افزایش مییابد. وزیر ارتباطات کشور بعد از آخرین اطلاعات ماهوارهای و مقایسه مساحت سیلزده در پنج روز اخیر این اطلاعات را به رسانههای کشور داده است.
اگر پیشبینی آذری جهرمی درست باشد شهر آق قلا که یکی از قطبهای صنعتی شمال کشور محسوب میشود و یکی از مناطق مهم مرزی شمال کشور به حساب میآید به صورت کامل زیر آب فرو خواهد رفت.
امدادگران محلی میگویند که کمکهای دولتی و همچنین سپاه و ارتش در مناطق سیل زده ادامه دارد اما این کمکها زمانی به آنها رسید که آب به بخش عمده شهر آق قلا و دیگر نقاط سیل زده وارد شده بود.
ارتش ایران هم برای مهار سیل وارد میدان شده است. سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش، صبح روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) برای بازدید از مناطق سیلزده وارد استان گلستان شد. او گفت که اولویت نجات سیلزدگان خواهد بود.
هشدار فرمانده ارتش ایران درباره "روزهای سخت"
فرمانده کل ارتش گفت که از دو روز قبل مقداری وضعیت پیچیدهتر شده و در چند روز آینده روزهای سختتری در پیش است. او تاکید کرد که باید آبهای موجود را از منطقه خارج کرد و از ورود آبهای دیگری که بخاطر بارشهای آینده و احتمال آب شدن برفها، سیلابهای بیشتری ایجاد کرده و منطقه را تهدید میکند جلوگیری کرد.
ارتش ایران لایروبهای سطح کشور را به مناطق سیلزده منتقل کرده است تا خروجی گرگانرود به خزر را لایروبی کند. یک مقام ارتشی ایران گفته است که لایروب ارتش از خرمشهر در حال منتقل شدن است تا دهنه گرگانرود به عذرخواهی استاندار سابق از ترکمنها
در این میان سیدمناف هاشمی، استاندار سابق استان گلستان که در زمان جاری شدن سیل در مرخصی خارج از کشور بوده در مصاحبه با خبرگزاری فارس از مردم سیلزده ترکمن عذرخواهی کرد. او گفت: «من خودم را شریک مشکلات مردم استان میدانم و به خاطر دو روزی که به هر دلیلی در استان در شرایط ناآرام حضور نداشتم، شدیداً از مردم دلجویی میکنم و از اینکه در این شرایط حساس توفیق خدمت از من سلب شد، شرمنده مردم عزیز خصوصاً تراکمه بزرگوار هستم.»
استعفای استاندار گلستان سبب انتقادهای زیادی از دولت و خود رئیس جمهور ایران شد طوریکه روحانی را مجبور کرد تعطیلات نوروزی خود را قطع کند و به مناطق سیل زده ترکمن صحرا بشتابد.
علی صوفی، دبیرکل حزب "پیشروی اصلاحات"، در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: «عدم مسئولیت پذیری در ماجرای سیل استان گلستان چه از سوی آقای مناف هاشمی استاندار وقت و دیگر مسئولان اجرایی غیر قابل قبول است. میگویند مزاحم تعطیلات آقای روحانی نشوید در حالیکه مردم آق قلا در انتخابات به روحانی رای دادهاند.»
اختلاف روحانی و سپاه
سیل آق قلا بحثهایی را هم بین حسن روحانی و رئیس سپاه بر سر عوامل بروز سیل در آق قلا برانگیخت. انتقادها از جمله بیشتر در رابطه با احداث خط آهن ریلی در شمال کشور توسط سپاه بوده است که به صورت کارشناسانه احداث نشده است، طوریکه با جاری شدن سیل سپاه را مجبور کرد خط راه آهنی را که ساخته منفجر کند.
انتقاد روحانی از بینتیجه بودن انفجار خط آهن بود که آب را از آق قلا به گمیشان انتقال داده است. صحبتهای روحانی سبب واکنش محمد علی عزیز جعفری شد. رئیس سپاه در دومین سفر خود به مناطق سیلزده گفتههای روحانی را رد کرد. رئیس سپاه در پاسخ به روحانی گفت که "دستگاههای دولتی هم با تمام امکانات و نیروهایشان پای کار بیایند قطعا سرعت انتقال بیشتر خواهد شد".
جعفری روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) در تازهترین توییت خود خبر داد که ۱۸ پل ارتباطی در مناطق سیلزده احداث شده است.
هماکنون ارتفاع آب در فاز سه شهرک صنعتی آق قلا حدود دو متر است و ارتفاع آب در بعضی از محلات آق قلا مانند کلآباد و همچنین گمیشان در حال افزایش است. مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان بارندگی روزهای گذشته در پارک ملی گلستان را دلیل افزایش ارتفاع آب دانست و گفت که برای تخلیه آب و هدایت روانابها به سمت دریا تلاش میشود.
احتمال سفر خامنهای به مناطق سیل زده شمال
در تازهترین خبرها در فضای مجازی محلی اخباری در ارتباط با احتمال سفر آیتالله علی خامنهای به مناطق سیل زده شمال کشور منتشر شده است. این خبر ولی هنوز از طرف بیت رهبری و رسانههای در ارتباط با رهبر جمهوری اسلامی تأیید نشده است.
در سایتهای مجازی مناطق سیلزده درباره حمله مارهای سمی هم هشدار داده شده است. در برخی از سایتهای تلگرام فیلمهایی منتشر شده است که مردم محلی مارهایی را که از آب به درختها پناه آوردند، شکار میکنند.
خطر شیوع بیماری در شهرهای آب گرفته نیز افزایش مییابد. دکتر عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، اعلام کرده است که خطر بیماریهای عفونی، پوستی، اسهال، هپاتیت و مارگزیدگی مردم مناطق سیلزده را تهدید میکند.
تامین مواد غذایی هم در شهرهای سیلزده دشوار شده است. قیمت میوه و ترهبار در بازارهای استان گلستان سه برابر افزایش یافته است و محصولی مانند پیاز هم اکنون کیلویی ۱۷ هزار تومان و گوجه کیلویی ۱۳هزار تومان فروخته میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر