واکنش سردار جعفری به انتقاد روحانی از عملکرد سپاه در آققلا
فرمانده کل سپاه بدون نام بردن از روحانی انتقاد او از
بیثمر بودن اقدامات سپاهیان در جریان سیل آققلا را تهمت خواند. روحانی
گفته بود برای خالی شدن آب در منطقه آققلا جاده و راهآهن را هم "شکافتند"
اما اتفاق خاصی نیفتاد.
محمدعلی (عزیز) جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران
سردار محمدعلی (عزیز) جعفری در جریان بازدید از مناطق سیلزده شهرستان
آققلا در استان گلستان از عملکرد نیروهای سپاه و بسیج، از جمله انفجار
جاده و خطوط راهآهن برای باز شدن مسیر آب که با انتقاد تلویحی حسن روحانی
روبرو شده، دفاع کرد.به گزارش خبرگزاری تسنیم فرمانده کل سپاه پاسداران روز شنبه، دهم فروردین (۳۰ مارس) در توجیه انفجار ریل راهآهن گفت: «منطقه کلآباد در شهرستان آققلا دچار آبگرفتگی بود و این کار برای سرعت بخشیدن به تخلیه آب از این منطقه انجام شد. امیدواریم با این کارهایی که انجام میشود و انفجارهایی که صورت میگیرد دیگر به ما تهمت اینکه آب را از این طرف به آن طرف انتقال میدهیم نزنند؛ چون اینجا نقطهای است که آب باید خارج شود.»
رئیس جمهوری روز جمعه در جلسه شورای هماهنگی ستاد بحران خوزستان بدون نام بردن از سپاه پاسداران گفته بود که با هلیکوپتر از منطقه سیلزده در استان گلستان بازدید کرده و به چشم خود دیده است که جادهها و ریل راهآهن را در اطراف گرگانرود "شکافتهاند" و این کار هیچ تاثیری نداشته و فقط "آب در آققلا بوده و آمده به گمیشان".
خبرگزاری دولتی ایرنا این بخش از اظهارات روحانی را این گونه نقل کرده بود: «اینکه چرا آب در محدوده گرگان رود حرکت نمیکرد و خالی نمیشد جای سوال داشت. برای خالی کردن آب جمع شده حتی مسیر جادهها و نیز راهآهن را هم شکافتند، اما اتفاق خاصی نیفتاد و تنها از یک طرف به طرف دیگر منتقل شد.»
گرچه رئیس جمهور به طور مشخص به "انفجار" جاده و راهآهن و نقش سپاه در این کار اشارهای نکرد، برخی از رسانهها، از جمله سایت خبری "انصافنیوز" برای پوشش خبری اظهارات رئیس دولت تیتر "انتقاد تلویحی روحانی از انفجار راهآهن و جادهها در سیل گلستان" را انتخاب کرده بودند.
اعتراف جعفری و کنابه به دولت
سردار جعفری به بیاثر بودن تدبیرهای سپاه در منطقه سیلزده اعتراف کرده و ابراز تاسف میکند که "این امکان فراهم نشد که بتوانیم زندگی مردم را از آب تخلیه کنیم".
او در عین حال به دستگاههای دولتی کنایه میزند که از امکانات خود برای کمک به مردم به خوبی استفاده نکردهاند: «اگر بقیه دستگاههای دولتی امکانات خود را به اندازه نیروهای مردمی، بسیج، سپاه، ارتش و سایر نیروهای مسلح، پای کار بیاورند؛ سریعتر این کار انجام خواهد شد.»
تازهترین گزارشها سخنان روحانی درباره جا به جایی آب از آققلا به گمیشان را تأیید میکند. مسئولان محلی از روزهای ابتدایی جاری شدن سیل در استان گلستان نسبت به آبگرفتگیهای گسترده در منطقه گمیشان هشدار دادهاند و از ساکنان این شهر خواستهاند به مکانهای امن بروند.
ضرورت تخلیه گمیشان
باشگاه خبرنگاران جوان روز شنبه به نقل از رئیس ستاد مدیریت بحران گلستان از ضرورت تخلیه گمیشان خبر داد. او از ساکنان خانههای یک طبقه خواسته به سکونتگاههای موقتی که فرمانداری تهیه کرده مراجعه کنند یا در خانههای دو طبقه بستگان خود ساکن شوند.
سیل بسیاری از مناطق استان گلستان را غیرقابل سکونت کرده است
آققلا
مرکز شهرستانی به همین نام در استان گلستان است که در کناره رود گرگان
قرار دارد. حسن روحانی میگوید این رودخانه از مدتها پیش باید لایروبی
میشده و رسوبات آن به حدی رسیده که به نظر میرسد آب در این رود جریان
ندارد.از ابتدای فروردین و با جاری شدن سیل در استانهای شمالی، شیراز و شمار دیگری از مناطق ایران، بحث نقش عامل انسانی در تشدید وضعیت بحرانی مناطق سیلزده نیز در رسانهها و شبکههای اجتماعی بسیار داغ است. با سخنان روحانی، نقش سوءتدبیرها در مهار و مقابله موثر با سیلابهای ویرانگر نیز در فضای مجازی به جریان افتاده است.
انفجار راهآهن به درخواست استانداری؟
در همین حال تصویر نامهای در فضای مجازی منتشر شده که، در صورت اصالت، نشان میدهد تصمیم در مورد برداشتن بخشی از ریل راهآهن گرگان به اینجهبرون در نشست سوم فروردین ستاد بحران استان گلستان و با حضور وزیر کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی، گرفته شده است.
ظاهرا در پی این تصمیم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان در نامهای از فرمانده سپاه نینوا استان گلستان درخواست میکند که "دو الی سه نقطه" از ریل راهآهن در غرب شهر آققلا برداشته شود تا "تخلیه روانآبهای موجود" در این شهر سرعت بگیرد.
تا کنون مسئولان دولت و سپاه در باره این نامه که کپی آن در شبکه توییتر منتشر شده، و نهاد تصمیمگیرنده در مورد انفجار جاده و ریل راهآهن در اطراف آققلا اظهار نظری نکردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر