یکشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۸

کشته‌شدن چهار فلسطینی در اعتراضات مرز غزه؛ حمله موشکی از غزه به اسرائیل

کشته‌شدن چهار فلسطینی در اعتراضات مرز غزه؛ حمله موشکی از غزه به اسرائیل


خبرگزاری‌ها می‌گویند بیشتر تظاهرکنندگان روز شنبه از نزدیک‌شدن به حصارهای مرزی خودداری کرده‌اند، هرچند گروه کوچکی از آن‌ها به حصارها نزدیک شده‌ و درگیری رخ داده
دست‌کم چهار فلسطینی در جریان اعتراضات در مرز غزه و اسرائیل کشته شده‌اند. صبح روز یک‌شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد پنج موشک از باریکه غزه به این کشور پرتاب شده‌ و تانک‌های ارتش به مواضع حماس شلیک کرده‌اند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید حملات موشکی به اسرائیل ممکن است بر تلاش‌هایی که به ابتکار مصر در حال انجام است تا از محاصره اقتصادی شدید منطقه غزه بکاهد، پیامدهای منفی بگذارد.
البته خبرگزاری فرانسه به‌نقل از ارتش اسرائیل و شاهدانی در محل می‌گوید حملات موشکی از غزه و واکنش تانک‌های ارتش اسرائیل، خسارت‌های جانی برجای نگذاشته‌است.
تحولات تازه در مرز غزه و اسرائیل و حملات موشکی و واکنش به آن‌ها در نخستین سالگرد اعتراض‌های هفتگی شهروندان غزه نزدیک حصارهای مرزی، رخ می‌دهد.
معترضان ماه‌هاست در نزدیکی حصارها تجمع می‌کنند؛ تجمعاتی که بارها به خشونت کشیده شده و قربانی برجای گذاشته‌است.
رخدادها در عین حال تنها ۹ روز پیش از انتخابات سراسری در اسرائیل و اندکی پس از سرکوب اعتراضات «می‌خواهیم زندگی کنیم» توسط حماس در غزه، صورت گرفته‌است.
روز شنبه ده‌ها هزار تن از فلسطینیان در سالگرد تجعات هفتگی در مرز غزه گرد آمدند. مقام‌های ارشد اسرائیل و ارتش آن کشور بارها تهدید کرده‌اند اجازه نخواهند داد معترضان به حصارها نزدیک شوند. اسرائیل می‌گوید تظاهرکنندگانی که تلاش کنند از حصار مرزی بگذرند با پاسخ «قاطع» روبه‌رو می‌شوند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده‌است که بیشتر تظاهرکنندگان روز شنبه از نزدیک‌شدن به حصارهای مرزی خودداری کرده‌اند، هرچند گروه کوچکی از آن‌ها به حصارها نزدیک شده و اقدام به پرتاب سنگ به سوی دیگر کرده‌است.
ارتش اسرائیل می‌گوید این افراد مواد منفجره پرتاب کرده‌اند. نیروهای ارتش اسرائیل نیز گاز اشک‌آور پرتاب کرده و به سوی آن‌ها شلیک کرده‌اند.
شمار کشته‌شدگان که بیشتر سه نفر اعلام شده بود اکنون به چهار تن رسیده‌است که سه تن از آن‌ها ۱۷ سال داشتند. دست‌کم ۶۴ نفر نیز زخمی شده‌اند.
پیش از این حماس گفته بود جلوی نزدیک‌شدن معترضان به حصارها را خواهد گرفت تا مانعی بر سر راه مذاکرات کاستن از محاصره اقتصادی باریکه غزه ایجاد نشود.
مقام‌های حماس گفته‌اند اسرائیل پیشنهاد یک بسته مشوق‌های اقتصادی را داده‌است و در مقابل خواستار برقراری آرامش در مرزها است.
یک مقام ارشد حماس گفته در صورت برقراری آرامش در مرز، اسرائیل اجازه خواهد داد مقدار بیشتری از کمک‌های قطر وارد این باریکه شود و از برخی ممنوعیت‌ها خواهد کاست.
رسانه‌های اسرائیلی از جمله روزنامه هاآرتص نیز گزارش‌های مشابهی را منتشر کرده‌اند. مقام‌های دولت اسرائیل هنوز واکنش رسمی به این گزارش‌ها و اظهارات نشان نداده‌اند.
غزه محل سکونت دست‌کم دو میلیون فلسطینی‌ست؛ منطقه‌ای که با فقر و بحران‌های دیگر دست‌به‌گریبان است و بین اسرائیل، مصر و دریای مدیترانه قرار دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر