نامه عفو بینالملل به رئیسی: برنامه اعدام احمدرضا جلالی را فوراً متوقف کنید
سازمان عفو بینالملل روز چهارشنبه ۲۴ دی با ارسال نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران، از او خواست تا «هرگونه برنامه برای اعدام احمدرضا جلالی را فوراً متوقف کرده و بلافاصله دسترسی به خانواده و وکیل را برای او فراهم کند».
احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی که اردیبهشت ۹۵ برای شرکت در یک کنفرانس علمی از محل زندگی خود در سوئد به ایران سفر کرده بود، به اتهام «جاسوسی» بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد.
ماه گذشته خبر رسید که احمدرضا جلالی برای اجرای حکم اعدام به زندان رجاییشهر کرج منتقل شده است اما یک روز بعد خبر دیگری حکایت از به تعویق افتادن اعدام او منتشر شد.
عفو بینالملل در نامه تازه خود که رونوشتی از آن نیز برای سفارتخانه ایران در سوئد فرستاده است، ضمن درخواست لغو این حکم نوشته است که «او باید فوراً آزاد شود» و بر طبق توصیه کارگروه بازداشتهای خودسرانه سازمان ملل متحد، حق قانونی جبران خسارت هم برای او در نظر گرفته شود.
این نهاد بینالمللی همچنین از قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواسته است تا در صورت ادامه یافتن بازداشت احمدرضا جلالی، او را فوراً از سلول انفرادی طولانیمدت خارج کرده و از او در برابر هرگونه شکنجه و بدرفتاری حفاظت کنند.
عفو بینالملل از قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواسته تا دستور انجام «تحقیقات سریع، مستقل، مؤثر و بیطرفانهای» را برای رسیدگی به گزارشهای شکنجه و سایر بدرفتاریها علیه آقای جلالی صادر کند و مرتکبان احتمالی را «بهطور عادلانه» محاکمه کند.
ویدا مهراننیا، همسر آقای جلالی، که مقیم سوئد است پیش از این با ارسال نامه به مقامهای جمهوری اسلامی نوشته بود که «تهدیدات مکرر به اعدام، تهدید به سلول انفرادی تا زمان نامحدود، اعمال انواع شکنجههای روحی و ... منجر به حملات درد قلبی و حتی افکار خودکشی در احمدرضا جلالی گردیده است».
در نامه او آمده است که حتی فرزندان خردسال احمدرضا جلالی به آزار و دستگیری تهدید شدهاند.
قوه قضائیه ایران میگوید که صدور حکم اعدام برای احمدرضا جلالی با «جرمی» به نام «افساد فی الارض» مرتبط است.
عفو بینالملل در نامه روز چهارشنبه خود مینویسد که این سازمان پیوسته گفته است اتهامی به نام «افساد فی الارض» از شفافیت و دقت لازم و مورد نیاز برای قانون کیفری برخوردار نیست و اصل قانونی بودن احکام و قطعیت قانونی را نقض میکند.
به تازگی ۱۴۹ برنده جایزه نوبل از رشتههای مختلف و از سراسر جهان با امضای طوماری از آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستند تا آقای جلالی را آزاد کند تا او بتواند به خانه و زندگیاش بازگردد.
علی خامنهای در طول سالها هرگز به این گونه نامهها واکنش نشان نداده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر