تزریق واکسن کوبایی کرونا در ایران از نوروز آغاز میشود
با دستور علی خامنهای برای ممنوعیت ورود واکسن کرونای آمریکایی و اروپایی به ایران، مقامات جمهوری اسلامی از آغاز تزریق واکسن کوبایی در نوروز خبر دادهاند. پیشتر از واکسن هندی، چینی و روسی نیز صحبت شده بود.
مصطفی قانعی، رییس ستاد مقابله با کرونا در ایران اعلام کرد که تا اسفندماه سال جاری تزریق واکسن کرونای ساخت مشترک کوبا و ایران در کشور آغاز میشود.
او دوشنبه شب (۲۲ دی / ۱۱ ژانویه) در یک برنامه تلویزیونی گفت: «واکسنی که با مشارکت کوباییها در ایران تولید میشود، در فاز نخست در کوبا به ۵۶ نفر و در فاز دوم به بیش از ۱۰۰ نفر دیگر در این کشور تزریق شده، اما در فاز سوم قرار است همزمان با کوبا در ایران نیز به چندین هزار نفر تزریق شود.»
به گفته قانعی تولید واکسن داخلی در شش یا هفت شرکت ایرانی آغاز شده، اما احتمالا واکسن کوبایی زودتر از همه وارد بازار میشود. بدین ترتیب تزریق همگانی واکسن در بهار سال آینده در ایران شروع خواهد شد.
رییس ستاد مقابله با کرونا گفته اولویت اول تزریق واکسن، کادر درمانی و پس از آن افراد بالای ۶۵ سال که بیماری از جمله فشار خون دارند، هستند.
تولید مشترک کوبا و انستیتو پاستور
روز گذشته (۲۲ دی) رییس انستیتو پاستور ایران از تولید مشترک واکسن کرونای ایران و کوبا خبر داده بود. دکتر علیرضا بیگلری در گفتوگو با موج رسا، ضمن اشاره به تجربه و سوابق انستیتو پاستور در ساخت واکسن، این مؤسسه را اولین مؤسسهای دانست که در خاورمیانه اقدام به تولید واکسن کرده است.
به گفته او همکاری انستیتو پاستور با کشور کوبا از حدود ۲۰ سال پیش و با انتقال تکنولوژی ساخت واکسن هپاتیت B از کوبا به ایران آغاز شد که درصد بسیار بالایی از ایرانیان این واکسن را دریافت کردهاند.
دکتر بیگلری فناوری تولید واکسن کرونا را از پیشرفتهترین فناوریها و بر مبنای زیرساخت واکسن پنوموکوک عنوان کرده و گفت: «این تکنولوژی باعث میشود تا واکسن هم بیخطر و بیضرر باشد و هم مصونیت بسیار خوبی ایجاد کند.»
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز "انستیتوی فینلای واکسن" در شامگاه جمعه ۱۹ دی (۸ ژانویه) اعلام کرده بود که توافقنامه در این زمینه را با انستیتو پاستور ایران به امضا رسانده است.
رویترز به نقل از مقامات کوبایی نوشته بود که این کشور باید این واکسن را بر روی انسانهای کشوری خارج از کوبا که میزان مبتلایان بسیار دارد نیز آزمایش کند. میزان ابتلا به ویروس کووید۱۹ در کوبا به دلیل مدیریت مطلوب در سطحی نازل نگه داشته شده است.
رسانههای ایران از قول کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفتهاند که ۵۰هزار داوطلب خود را برای انجام کارآزمایی بالینی مرحله سوم آماده کردهاند.
ایرجمصداقی، فعال سیاسی نیز عنوان کرده که واکسن هپاتیت ساخت ایران و کوبا "یک شکست مطلق" بود.
پیشتر خبرگزاری رویترز از پروژه مشترک ایران و کوبا برای ساخت واکسن کرونا خبر داده بود.
نیز با بهرهگیری از صحبت یک روحانی تندرو که گفته بود "اگر سلیمانی نبود، فائزه هاشمی کنیز داعش بود"، بهکارگیری واکسن ساخت کوبا در ایران را باعث "بیعزت" شدن ایرانیان دانستهاند.
که خود نیز تحت تحریم آمریکاست، در عرصه پزشکی تجربههای فراوانی دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر