یکشنبه، بهمن ۰۵، ۱۳۹۹

محرومیت داور زن فوتبال به دلیل پژوهش‌گری

 

محرومیت داور زن فوتبال به دلیل پژوهش‌گری

کمیته داوران ایران آسو جواهری را به دلیل فعالیت‌های پژوهشی و جامعه‌شناسی ورزش به محرومیت تهدید کرده است. آسو جواهری یکی از داوران زن فوتبال ایران است و اکنون مدت‌هاست ابلاغی برای قضاوت در لیگ نداشته است.

محرومیت زنان از داوری در مسابقات در ایران تازه‌گی ندارد اما خبرگزاری ایسنا از "محرومیت عجیب داور زن فوتبال" به دلیل تحقیقات و پژوهش گزارش داده است. ایسنا خبر داده است کمیته داوران "در رفتاری عجیب" آسو جواهری را به این دلیل که در کنار داوری در زمینه تحصیلات دانشگاهی خود هم فعالیت می‌کند، به محرومیت تهدید کرده است.

کمیته داوران ایران از آسو جواهری خواسته است بین داوری و پژوهشگری باید یکی را انتخاب کند. موضوع پژوهش آسو جواهری بازیکن سابق فوتسال و داور فوتبال زنان به سرنوشت زنان و ورزش ایران ارتباط دارد.

جواهری یکی از داوران باتجربه فوتبال زنان است و دکترای جامعه‌شناسی اقتصادی دارد و در تز دکترای خود اقتصاد سیاسی فوتبال ایران را مورد بررسی قرار داده است. او همچنین در زمینه مطالعات جنسیت و ورزش و تبعیض و نابرابری‌ها نیز مطالعات و پژوهش‌هایی کرده است.

آسو جواهری ۳۵ سال دارد و از سال ۱۳۹۳ به عنوان داور ملی در مسابقات فوتبال بانوان فعالیت دارد. آخرین دیداری که آسو جواهری در لیگ برتر قضاوت کرده است، به مسابقه سپاهان اصفهان و نماینده البرز در هفته پنجم لیگ برمی‌گردد و پس از آن دیگر ابلاغی نداشته است.

کمیته داوران بدون هیچ حکمی و صرفا با کنار گذاشتن از قضاوت در لیگ محرومیت را اعمال کرده است.

جواهری درباره دلیل محرومیت داوری خود گفته است که پس از نوشتن چند مقاله و مصاحبه تحلیلی تهدید به محرومیت شده و طبق گفته رئیس دپارتمان نامه محرومیتش به دبیرکل ارسال شده است.

آسیه جواهری می‌گوید رئیس دپارتمان داوری به او گفته است که "حق مصاحبه" و "حق گفتن و نوشتن در مورد فوتبال زنان را ندارد" و هیچ نقدی هم به تبعیض‌ها و نابرابری‌های جنسیتی در فوتبال ایران نداشته باشد.

آسو جواهری توضیح داده است که او علاوه بر داوری محقق و جامعه شناس است. او در پاسخ به رئیس کمیته داوری گفته است: «من جامعه‌شناسم نه مداح، او هم گفت پس باید بین داوری و پژوهشگری یکی را انتخاب کنی. پرسیدم بر اساس کدام قانون و آیین‌نامه که جواب داد فیفا گفته. در ادامه من گفتم که در آیین‌نامه‌های فیفا چیزی ندیده‌ام، در نهایت گفت همین است، کار شما با داوری‌ تداخل دارد، اگر می‌خواهی اینگونه بنویسی پس باید بین داوری و پژوهشگری یکی را انتخاب کنی.»

مشکل جمهوری اسلامی با زنان داور 

حضور زنان در ورزش ایران و داوری آنان در رقابت‌های ورزشی با مشکلاتی روبروست. 

پیش از این احمد بهرزیان‌فر مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر پس از قضاوت داوران زن در روز نخست مسابقات فستیوال مدارس استان بوشهر دستور توقف قضاوت و دواری زنان را صادر کرد و دو روز پایانی فستیوال بدون حضور داوران زن برگزار شد. 

احمد بهرزیان‌فر در مخالفت با داوری زنان دلیل آورده است که در "رقابت‌های فوتبال پسران داوری آنها نیز باید بر عهده آقایان باشد".

شبکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی حتی از پخش مسابقاتی که داوری آن بر عهده زنان بوده نیز خودداری کرده است.

تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی پخش مسابقه فوتبال بوندس‌لیگای آلمان میان بایرن مونیخ و آگسبورگ را حتی پیشاپیش لغو کرده بود، زیرا داوری این مسابقه بر عهده بیبیانا اشتاین‌هاوس، داور زن بوده است.  

 

مسابقه فینال هشتمین دوره از مسابقات جام جهانی فوتبال زنان روز یکشنبه (۷ ژوئیه) در شهر لیون برگزار می‌شود. حال باید دید که جام قهرمانی در این دوره نصیب کدام تیم خواهد شد.

داستان پرفراز و نشیب فوتبال زنان در جهان و ایران به روایت تصویر

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر