مذاکره مقامات سئول با ایران بر سر رفع توقیف نفتکش کره جنوبی
کره جنوبی برای رفع توقیف نفتکش خود در ایران و مذاکره بر سر مشاجره مالی بین دو کشور، هیاتی را به تهران فرستاده است. ایران مدعی شده که این نفتکش را به دلیل "تخلف محیطزیستی" توقیف کرده است. کره جنوبی این ادعا را رد میکند.
یک هیات دیپلماتیک کره جنوبی غروب یکشنبه دهم ژانویه (۲۱ دی) وارد تهران شد. هدف از اعزام این گروه مذاکره بر سر رفع توقیف از نفتکش این کشور اعلام شده است. از سوی دیگر، موضوع بر سر دارایی مالی بلوکه شده ایران در کره جنوبی است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه ۲۲ دی (۱۱ ژانویه) با انتشار گزارشی به مذاکرات پیشروی هیات کره جنوبی با مقامات جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
گفته میشود یکی از مسئولان امور بانکی کره جنوبی نیز همراه با هیات مذاکرهکننده به ایران سفر کرده است. کره جنوبی اعلام کرده که توقیف نتفکش خود در تنگه هرمز از سوی سپاه پاسداران با هدف "تحت فشار قرار دادن آن کشور برای آزاد کردن دارایی ایران" صورت گرفته است.
این در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی مدعی شدهاند که علت توقیف این کشتی "تخلف زیست محیطی" بوده و رسیدگی به این موضوع از سوی مقامات قوه قضاسیه شروع شده است. عراقچی، معاون وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی از مقامات کره جنوبی درخواست کرد، به این موضوع "چهرهای سیاسی ندهند و اجازه دهند تا روال قانونی رسیدگی در دادگاه مربوطه در آرامش طی شود".
آسوشیتدپرس در گزارش خود به دارایی هفت میلیارد دلاری ایران در کره جنوبی اشاره میکند. کره جنوبی در چارچوب تحریمهای مالی آمریکا علیه جمهوری اسلامی از آزاد کردن این دارایی خودداری ورزیده است.
نفتکش کره جنوبی و ۲۰ خدمه آن توسط سپاه پاسداران توقیف شده بود. خدمه این نفتکش شهروندان کشورهای اندونزی، میانمار، کره جنوبی و ویتنام هستند و همه آنها در بندرعباس در بازداشت به سر میبرند.
آسوشیتدپرس در عین حال از گفتوگوی بین مقامات میانمار با مقامات ایرانی در دهلی نو خبر داده است. هدف از این گفتوگو، آزادی شهروندان این کشور بوده است. باید یادآور شد که ۱۱ نفر از خدمه این نفتکش از شهروندان میانمار هستد.
در چارچوب مذاکرات هیات کره جنوبی با مقامات جمهوری اسلامی قرار است روز دوشنبه ۲۲ دی (۱۱ ژانویه) نماینده بانک مرکزی کره جنوبی با عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران دیدار و گفتوگو کند.
همتی روز یکشنبه گفته بود: «این حق ماست که قادر به استفاده از این دارایی باشیم.» اشاره همتی به دارایی بلوکه شده ایران در بانکهای کره جنوبی است.
افزون بر آن رئيس بانک مرکزی ایران ابراز امیدواری کرد که با جابهجایی قدرت سیاسی آمریکا، از فشار این کشور به ایران کاسته شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر