تحقق تنها یک چهارم اهداف رشد تولید برق؛ واردات دو برابر شد
در حالی که فروردینماه سال جاری وزارت نیرو راهاندازی ۴۸۰۳ مگاوات نیروگاه برقی جدید برای سال جاری را هدفگذاری کرده بود، آمارهای آذر ماه نشان میدهد که طی ۹ ماه سال ۱۳۹۹ تنها ۱۲۸۸ مگاوات نیروگاه جدید راهاندازی شده است.
مصرف برق کشور سالانه حدود ۵ درصد افزایش مییابد و ایران برای جلوگیری از قطعی برق نیاز به نصب و راهاندازی سالانه حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه برقی جدید دارد.
ایران طی سه سال گذشته، خصوصا در تابستان با کمبود برق مواجه شده و در ۹ ماه ابتدایی سال جاری خورشیدی نیز واردات برق کشور نسبت به دور مشابه پارسال ۱۰۱ درصد رشد داشته است؛ به عبارتی، واردات برق بیش از دو برابر شده است.
آمارهای وزارت نیرو که روز پنجشنبه ۱۸ دی منتشر شد، نشان میدهد که طی این مدت حدود ۲ تراوات ساعت برق (وات واحد اندازهگیری قدرت و وات ساعت واحد سنجش انرژی است) واردات برق داشته است.
در این مدت همچنین ۶.۷ تراوات ساعت برق به خارج از کشور (عراق، افغانستان و پاکستان) صادر شده است که نسبت به دور مشابه پارسال ۱۱ درصد رشد نشان میدهد، اما نسبت به دور مشابه سال ۹۶ تقریبا یک سوم افت داشته است.
آمارهای جدید وزارت نیرو همچنین نشان میدهد که تولید برق آبی ایران در سال جاری خورشیدی بیش از ۳۱ درصد افت داشته است.
ایران در این مدت ۲۶۸ تراوات ساعت تولید برق داشته که نزدیک ۷ درصد آن از نیروگاههای آبی و بقیه آن از نیروگاههای حرارتی تولید شده است. ایران مقدار اندکی نیز تولید برق از منابع تجدیدپذیر و اتمی دارد.
تولید برق از منابع تجدیدپذیر (انرژی برقی بادی و خورشیدی) ایران در سال جاری خورشیدی تنها ۶۲ مگاوات رشد داشته است.
این در حالی است که برای نمونه آمارهای ترکیه نشان میدهد در سال جاری خورشیدی ۴۷۰۰ مگاوات (۵ برابر تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر) به تولید برق این کشور از منابع تجدیدپذیر کشور افزوده شده و هماکنون سهم انرژیهای پاک از کل تولید برق ترکیه ۴۷ درصد است. این رقم برای ایران نیم درصد است.
توان تولید برق ترکیه ۹۲ هزار مگاوات است که ۱.۵ برابر توان تولید برق ایران است.
عدم تحقق اهداف رشد تولید برق ایران باعث شده که طی سه سال گذشته در تابستان با مشکل صادرات برق مواجه شود. ترکیه هفته گذشته برای اولین بار صادرات برق به عراق، بزرگترین مشتری برقی ایران را آغاز کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر