شنبه، دی ۲۷، ۱۳۹۹

ایران در یک رزمایش از موشک‌های بالستیک دوربرد استفاده کرد

 

ایران در یک رزمایش از موشک‌های بالستیک دوربرد استفاده کرد

حسین سلامی گفت در رزمایش تازه ایران از موشک‌های بالستیک دوربرد علیه اهداف متحرک در اقیانوس استفاده شده است. به گفته او این موشک‌ها می‌توانند ناوهای هواپیمابر و رزم ناوها را هدف قرار دهند. برد موشک‌ها ۱۸۰۰ کیلومتر است.

خبرگزاری ایسنا به نقل از حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران روز شنبه ۲۷ دی (۱۶ ژانویه) از استفاده از موشک‌های دوربرد بالستیک در رزمایش تازه جمهوری اسلامی خبر داد. بنابر این گزارش، رزمایش در منطقه عمومی کویر مرکزی ایران انجام گرفته است.

حسین سلامی گفت که موشک‌های بالستیک دوربرد ایران می‌توانند به اهداف متحرک در اقیانوس حمله کنند و یکی از هدف‌های «مهم» جمهوری اسلامی در «سیاست ها و راهبردهای دفاعی» این است که بتواند «ناوهای جنگی دشمن اعم از ناوهای هواپیمابر و رزم ناوها را با استفاده از موشک‌های بالستیک دوربرد هدف قرار» دهد.

او همچنین گفت که «مرسوم است در دریا با استفاده از موشک‌های کروز با سرعت کم هدف‌های متحرک مورد اصابت قرار گیرد؛ اما استفاده از موشک‌های بالستیک به دلیل اعماق و مسافت‌های طولانی» جمهوری اسلامی را قادر می‌کند که از اعماق خاک ایران به اهداف متحرک در اقیانوس حمله کند. فرمانده سپاه پاسداران این را یک «دستاورد بزرگ دفاعی» توصیف کرد که «در نیروی هوافضای سپاه عینیت یافته و به تکامل رسیده است».

موشک‌هایی که تا اسرائیل می‌رسند

اشپیگل آنلاین در رابطه با این رزمایش نوشته که برد آنها ۱۸۰۰ کیلومتر است و تا اسرائيل می‌رسد. این موشک‌ها در پایان یک رزمایش دریایی جنجال‌برانگیز ایران آزمایش شدند. مانوری که می‌تواند بر تنش در خلیج فارس و خاورمیانه بازهم بیفزاید.

بر اساس همین گزارش، در رزمایش اخیر علاوه بر موشک‌های دوربرد، موشک‌های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین نیز در مانور دریایی ایران در مقیاسی بزرگ توسط نیروی دریایی و سپاه پاسداران آزمایش شدند. همچنین یک ناو هلیکوپتربر جدید و یک کشتی موشکی جدید نیز ارائه شد. جمهوری اسلامی گفته است که این تجهیزات قرار است امنیت بیشتری را در برابر تهدیدات نظامی احتمالی ایالات متحده در خلیج فارس تأمین کنند.

در هفته های اخیر گمانه‌زنی‌هایی در این رابطه شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا ممکن پیش از پایان دوره ریاست جمهوری خود وارد یک درگیری نظامی با ایران شود. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، ترامپ و مایک پمپئو همتای آمریکایی خود را متهم کرده است که می‌خواهند در چند روز آخر تنش و جنگ علیه ایران به راه اندازند.

رزمایش ایران و آزمایش موشک‌های دوربرد در حالی انجام می‌شود که اسرائیل نیز در حال تجهیز هرچه بیشتر قوا و تدارکات علیه ایران است.

روز پنجشنبه ۱۴ ژانویه خبرگزاری رویترز به نقل از مقاله روزنامه پر تیراژ "اسرائیل هیوم" نوشت: «ارتش در حال طراحی سه گزینه برای تضعیف تلاش‌های هسته‌ای ایران و در صورت لزوم، مقابله با تهاجم ایران است.»

در این گزارش نقل قولی از بنی گانتس، وزیر دفاع  اسرائیل آمده که گفته است: «اسرائیل ناگزیر است یک گزینه نظامی روی میز داشته باشد.»

استراتژی جدید اسرائیل علیه ایران

رویترز نوشته است که اسرائیل مدت‌هاست برنامه‌هایی برای مقابله با ایران دارد و هدف مقاله مربوطه، می‌تواند گوشزد کردن این طرح‌ها و یادآوری گزینه‌های روی میز باشد.

هفته گذشته خبرگزاری بلومبرگ نوشت اسرائيل مامور ویژه‌ای به آمریکا فرستاده تا مانع از تحقق وعده دولت جو بایدن برای بازگشت به برجام شود.

روزنامه "تایمز آو اسرائیل" نیز خبر داده بود که نتانیاهو سرگرم تشکیل یک گروه ویژه برای تدوین استراتژی جدید این کشور برای دیالوگ با دولت بایدن بر سر توافق هسته‌ای با ایران است. اعضای این گروه نمایندگان شورای امنیت ملی، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع، اسرائیل، آژانس اطلاعاتی موساد و کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل معرفی شده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر