ادعای ضخیم ماله کش : نگاه مردم ایران به کره جنوبی به شدت منفی شده است
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۲ دی مدعی شد که نگاه ایرانیها به کره جنوبی به شدت «منفی» شده است.
محمدجواد ظریف این ادعا را در دیدار با چوی جون کان، قائممقام وزیر خارجه کره جنوبی، بیان کرد که برای مذاکره درباره نفتکش توقیفی این کشور توسط سپاه پاسداران و منابع ارزی مسدود شده ایران، به تهران سفر کرده است.
آقای ظریف با اشاره به مسدود شدن منابع ارزی ایران گفت اقدام «غیرقانونی» بانکهای کرهجنوبی، «جو عمومی و دیدگاه مردم ایران نسبت به کره را به شدت منفی کرده و به وجهه این کشور آسیب جدی وارد کرده است».
وزیر خارجه ایران اعلام نکرد که چگونه به «دیدگاه مردم ایران» در قبال کرهجنوبی پی برده و آیا در این زمینه نظرسنجی شده است.
او در بخش دیگری از اظهاراتش، «بزرگترین مانع» توسعه روابط با کره جنوبی را «محدودیت ایجاد شده برای منابع ارزی ایران» دانست و خواستار آزادی «سریعتر» این منابع شد.
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، چهارم دیماه گفته بود هفت میلیارد دلار سپرده در کره جنوبی داریم که نه اجازه انتقال میدهند و نه سودی تعلق میگیرد، تازه هزینه هم از ما میگیرند.
کره جنوبی در پی تحریمهای آمریکا، پول نفتی را که از ایران خریداری کرده بود بلوکه کرده و ایران تنها اجازه استفاده از این منابع برای خرید کالاهای انساندوستانه از کره جنوبی را دارد. اما آمارهای گمرک کرهجنوبی نشان میدهد که کل صادرات این کشور به ایران در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۰ تنها ۱۶۷ میلیون دلار بوده است.
گزارش خبرگزاری صداوسیما حاکی است که قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی در این دیدار با اشاره به توقیف کشتی متعلق به این کشور، خواستار تسریع در حل این موضوع شد.
ولی وزیر خارجه ایران مدعی شد که کشتی کرهای به دلیل «آلودهسازی» آبهای خلیج فارس توقیف شده، «لذا صرفا موضوعی فنی است» که قوه قضائیه در حال «رسیدگی» به آن است و «طبعا دولت امکان دخالت در این فرایند قضایی را ندارد».
توقیف نفتکش کرهجنوبی در پی انتقادهای فراوان ایران از این کشور برای آزادسازی منابع ارزی مسدود شده خود صورت گرفته است.
علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران هفته گذشته بدون ارائه جزئیات و شواهدی مدعی شد که این کشتی در جنوب غربی جزیره تنب کوچک در «تاریکی هوا» آلودگی ایجاد کرده است.
شرکت مالک کشتی این ادعا را رد کرده و مقامات کره از ایران خواستهاند که شواهد خود را در این زمینه ارائه کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر