یزیدعلی خامنهای قاتل و دزد و فاسد و اجنبی و دروغگوی پلید و خبیث ایران را از مهمترین واکسنهای کرونا محروم کرد
یزیدعلی خامنهای قاتل و دزد و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث با ممنوع کردن ورود "واکسن آمریکایی و انگلیسی" ایرانیان را از سه واکسنی که تا کنون مجوز گرفتهاند محروم کرد. او میگوید بازگشت آمریکا به برجام مسئله ایران نیست و باید "فرض کنیم تحریم رفع نخواهد شد".
رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه ۱۹ دی و در سالروز تظاهراتی که یک سال پیش از سقوط حکومت پهلوی در شهر قم انجام شد بار دیگر بر طبل دشمنی با غرب کوبید و این بار این عناد را به حد محروم کردن ایرانیان از سه واکسن مهمی که مجوزهای بینالمللی را دریافت کردهاند کشاند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علی خامنهای در این سخنرانی با تاکید بر ممنوعیت ورود "واکسن آمریکایی و بریتانیایی" به ایران گفت: «اگر آمریکاییها توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان پیش نمیآمد.»
شرکتهای داروسازی آمریکا و بریتانیا از تولید کنندگان سه واکسنی هستند که پیش از دیگران مجوز سازمان بهداشت جهانی را دریافت کردهاند و استفاده از آنها در بسیاری از کشورها آغاز شده است.
واکسن کرونای بیونتک- فایزر محصول مشترک دو شرکت آلمانی و آمریکایی نخستین واکسنی است که مجوز گرفته و تا کنون میلیونها نفر در کشورهای مختلف دوز اول آن را دریافت کردهاند.
منتفی شدن قراردادهای خرید واکسن؟
واکسن شرکت آمریکایی مدرنا و واکسن اکسفورد آسترازنکا که تولید مشترک بریتانیا و سوئد است هم در روزهای گذشته مجوزهای بینالمللی را دریافت کردهاند.
پیش از این مسئولان ارشد جمهوری اسلامی که به دلیل تعلل در تلاش برای خرید واکسن با اعتراض شدید افکار عمومی و شهروندان روبرو بودند مدعی شدند که برای خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از طریق سازوکار سازمان بهداشت جهانی برای توزیع عادلانه واکسن کرونا قرار داد بستهاند.
زمانی که این ادعا مطرح شد در سازوکار موسوم به کوواکس فقط واکسن بیونتک- فایزر مجوز داشت که الان دو واکسن دیگر هم به آن اضافه شده است.
واکسن نهاد تحت امر خامنهای؟
با سخنان امروز خامنهای ظاهرا این قراردادها باید لغو شوند. در ایران تلاشهایی برای تولید واکسن میشود و نخستین واکسنی که مرحله اول کارآزمایی بالینی آن نهم دی ماه شروع شد قرار است توسط "ستاد اجرایی فرمان امام" تولید شود که از نهادهای تحت نظر خامنهای است.
جمهوری اسلامی همچنین امید زیادی به واکسنهای چینی بسته است. خامنهای سوم بهمن ۹۴ در دیدار با شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین گفته بود: «دولت و ملت ایران همواره به دنبال گسترش روابط با کشورهای مستقل و قابل اطمینان همچون چین بوده و هستند و بر همین اساس، توافق رؤسای جمهوری ایران و چین برای یک روابط استراتژیک ۲۵ ساله، کاملاً درست و حکمتآمیز است.»
بر این اساس این پرسش مطرح میشود که آیا رهبر جمهوری اسلامی به قیمت تقویت نهادهای تحت نظر خود و "روابط استراتژیک" با چین مصمم است ایرانیان را از دسترسی به سه واکسنی که تاثیر دو تای آنها در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ حدود ۹۵ درصد گزارش شده، محروم کند؟
این اصرار در حالی است که مطابق اعتراف "ستاد اجرایی فرمان امام" واکسنی که قصد تولید آن را دارند اگر تمام مراحل آزمایشهای بالینی را هم با موفقیت طی کند زودتر از شش تا هفت ماه دیگر به تولید انبوه نمیرسد.
مغلطه خامنهای درباره ارتباط کرونا در آمریکا با واکسن
افزون بر این، سخنان خامنهای درباره "افتضاح کرونایی" در آمریکا مغلطهآمیز است و ربطی به واکسن ساخت شرکتهای آمریکایی ندارد.
ایالات متحده درگیرترین کشور جهان با پاندمی کرونا به شمار میرود، اما اغلب کارشناسان و تحلیلگران معتقدند علت این وضعیت سیاستهای کرونایی دولت دونالد ترامپ و جدی نگرفتن شیوع بیماری کووید۱۹ در ماههای ابتدایی است؛ سیاستهایی که ناظران آنها را یکی از علتهای اصلی شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ارزیابی میکنند.
واکسن بیونتک- فایزر میانه ماه دسامبر و زمانی در آمریکا مجوز گرفت که بیش از ده ماه از آغاز پاندمی میگذشت و شمار مبتلایان شناسایی شده در ایالات متحده به مرز ۲۰ میلیون نفر رسیده بود.
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در صفحه توئیتر خود ویدئوی این بخش از سخنان خامنهای درباره ممنوعیت وادرات واکسن از آمریکا و بریتانیا را بازنشر کرده است.
خا منهای دزد و قاتل و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث ؛ بیاطلاعی و "توهم توطئه"
یزیدعلی خامنهای با اشاره به شرکتهای داروسازی آمریکایی و بریتانیایی میگوید به آنها اعتمادی نیست چون "گاهی اوقات اینها میخواهند واکسن را روی ملتهای دیگر آزمایش کنند".
این حرف یا از سر بیاطلاعی زده شده یا متاثر از تئوریهای توطئه است که قبلا معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، محمدرضا نقدی هم تکرار کرده بود.
واکسنهای بیونتک- فایزر و مدرنا هم از نهادهای مربوط در آمریکا و اتحادیه اروپا و هم از سازمان بهداشت جهانی مجوز گرفتهاند. این مجوزها از جمله با بررسی اسناد و دادههایی صادر میشوند که طی شدن موفقیتآمیز تمام مراحل کارآزمایی بالینی را تائید میکنند.
سردار سپاه و توطئه کاهش ۲۰ درصدی جمعیت جهان
محمدرضا نقدی که چندی پیش به پرسنل سپاه و بسیج توصیه کرده بود از واکسن خارجی استفاده نکنند ۱۲ دی ماه گفته است: «امروز همانهایی صاحبان شرکتهای تولید کننده واکسن کرونا هستند که معتقدند جمعیت مردم دنیا زیاد است و باید ۲۰ درصد از جمعیت دنیا کاسته شود.»
این فرمانده ارشد سپاه با بیان این که این کاهش از طریق افزایش مرگ و میر صورت میگیرد ادعا کرده "بر اساس اسنادی که وجود دارد" شرکتهای تولیدکننده واکسن خود ویروس کرونا را "دستکاری و آلوده کردهاند" و به همین دلیل به آنها نمیتوان اعتماد کرد.
جمعیت جهان حدود هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر برآورد میشود. اگر سخنان سردار سپاه درباره برنامه شرکتهای داروسازی برای کاهش بیست درصدی جمعیت جهان را جدی بگیریم تا پایان بحران کرونا بیش از یک و نیم میلیارد نفر کشته میشوند.
با توجه به میانگین نسبت مرگ و ابتلا که از چند درصد تجاوز نمیکند اگر همه جمعیت جهان هم به بیماری کووید۱۹ مبتلا شوند تعداد قربانیان به یک و نیم میلیارد نفر نخواهد رسید.
خامنهای: مسئله ما بازگشت آمریکا به برجام نیست
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی ۱۹ دیماه خود با کنایه تلویحی به برخی مسئولان دولت که شرط بازگشت ایران به تعهدات برجامی را بازگشت آمریکا به توافق هستهای یا لغو تحریمها عنوان میکنند گفت: «اینکه فلان کار را بکنید و نکنید، حرف بیخودی است. تحریم باید برداشته شود.»
او با بیان این که "جبهه غرب موظف است این حرکت خباثتآمیز تحریم را خاتمه دهند" افزود کشورهای غربی وظیفه دارند همه تحریمها را "فورا" بردارند.
جو بایدن رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده ابراز تمایل کرده که آمریکا تحت شرایطی به برجام بازگردد و این مسئله با استقبال حسن روحانی، رئیس دولت دوازدهم و مقامهای ارشد وزارت خارجه روبرو شده است.
علی خامنهای میگوید "ما هیچ عجلهای نداریم آمریکا به برجام برگردد، مساله ما این نیست". او میگوید بازگشت آمریکا به برجام زمانی معنا دارد که تحریمها برداشته شود و "البته خسارتهای ما هم جزو مطالبات ماست".
آمریکا و سه کشور اروپایی طرف توافق هستهای معتقدند باید برای یک توافق جامعتر که مسئله برنامههای موشکی و حضور منطقهای جمهوری اسلامی را در بربگیرد مذاکره شود. خامنهای هر گونه مذاکره در این زمینه را رد کرده است.
رهبر جمهوری اسلامی میگوید باید "فرض کنیم تحریم رفع نخواهد شد" و اقتصاد را طوری تنظیم کنیم که با وجود تحریمها کشور اداره شود. او در عین حال ادعا کرد که تحریمها به تدریج بیاثر میشوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر