پنجشنبه، مهر ۰۸، ۱۴۰۰

بیست‌‌ویکمین جلسه دادگاه حمید نوری؛ شاهدی که متهم اعدام‌های ۶۷ را در اتاق هیات مرگ دید

 

بیست‌‌ویکمین جلسه دادگاه حمید نوری؛ شاهدی که متهم اعدام‌های ۶۷ را در اتاق هیات مرگ دید


ورودی سالن محل برگزاری دادگاه حمید نوری. عکاسان اجازه تصویربرداری از صحن دادگاه را ندارند.

در بیستمین‌ویکمین جلسه دادگاه حمید نوری در استکهلم سوئد که روز پنج‌شنبه هشتم مهر برگزار شد، فریدون نجفی آریا به عنوان شاهد و شاکی گفت که حمید نوری را در اتاق هیات مرگ دیده است.

آقای نجفی آریا در جلسه محاکمه حمید نوری به‌ اتهام مشارکت در اعدام‌ چند هزار زندانی سیاسی ایران در سال ۱۳۶۷، گفت که حمید عباسی (نوری) را در اتاق هیات مرگ دیده که پشت سر ابراهیم رئیسی و مصطفی پورمحمدی نشسته و پرونده را آماده می‌کند و تحویل آن‌ها می‌دهد.

حمید نوری متهم است که در مقام دادیار پیشین زندان گوهردشت کرج در اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی مشارکت داشته است؛ اتهامی که خود آن را رد می‌کند. او روز ۱۸ آبان ۹۸ با یک پرواز مستقیم از ایران وارد فرودگاه استکهلم شد و بلافاصله دستگیر شد..

فریدون نجفی آریا که از سال ۱۳۶۰ به اتهام «هواداری از سازمان مجاهدین خلق» به مدت ده سال زندانی بوده گفت که در هنگام دستگیری، سرباز بوده و در اتاق هیات مرگ گفته است که به خاطر برادر و خواهرش بازداشت شده است.

او گفت که هیچ ارتباط تشکیلاتی‌ با سازمان مجاهدین خلق نداشته و چون برادر و خواهرش طرفدار این سازمان بودند او را دستگیر کردند: «برای دستگیری خواهر و برادرم آمدند. نتوانستند آن‌ها را دستگیر کنند. مرا گرفتند و ۱۵ سال حکم دادند».

فریدون نجفی آریا اکنون ساکن استرالیا است و از طریق اسکایپ و به صورت ویدئویی در دادگاه حمید نوری شهادت داد. او پیش از این کتابی با عنوان «نت‌های درخشان» درباره زندان نوشته است.

وکیل مشاور آقای نجفی آریا در دادگاه توضیح داد که چون موکلش در زمان دستگیری در سال ۶۰ سرباز وظیفه بود او را به یک بازداشتگاه نظامی منتقل می‌کنند و سپس در زندان‌های اوین، قزل‌حصار و گوهردشت زندانی بوده است. او می‌گوید که آقای نجفی آریا پس از انتقال از زندان اوین به زندان گوهردشت بیش از دو سال‌ونیم در سلول‌های انفرادی زندانی بوده است.

فریدون نجفی آریا در دادگاه حمید نوری گفت که سه بار به اتاق هیات مرگ برده شد و هر بار فکر می‌کرد که او را اعدام خواهند کرد چون «خیلی از افراد بی‌گناه‌تر» از او که طرفدار هیچ گروه و دسته‌ای نبودند را اعدام کرده بودند.

به گفته او، از مجموع زندانیان در بندهای مختلف تنها ۲۰۰ زندانی جان بدر برده‌اند و از بند شش تنها ۱۰ نفر زنده مانده‌اند.

او می‌گوید سیامک طوبایی که اعدام شده به او هشدار داده بود که در اتاق هیات مرگ حرف بزن و نگذار که ناصریان (محمد مقیسه) فضا را در دست بگیرد و همین هشدار باعث هوشیاری او شده و توانسته که با حرف زدن، فضا را به نفع خود تغییر دهد.

فریدون نجفی‌آریا درباره حضور در اتاق هیات مرگ توضیح داد که ناصریان (محمد مقیسه)، او را به هیأت مرگ برد و روز ۱۲ مرداد وقتی وارد اتاق این هیات شد و چشم‌بند خود را بالا زد «دیدم چهار نفر جلو نشسته‌اند و دو نفر پشت سر آن‌ها بودند که یک نفر را نشناختم اما حمید عباسی (نوری) را دیدم که پشت سر ابراهیم رئیسی و مصطفی پورمحمدی نشسته بود.پوشه و پرونده مقابلش بود و من دیدم که پرونده را آماده می‌کند و روی میز اعضای هیات مرگ می‌گذارد».

آقای نجفی آریا به حضورش در راهروی مرگ در نهم مرداد اشاره کرد و گفت «لشکری نهم مرداد آمد و گفت هر کسی لیسانس دارد بیاید. بعد آمد همه را جمع کرد و برد. من به راهروی مرگ رفتم اما نوبت دادگاه به من نرسید. ولی حمید عباسی (نوری) را در راهروی مرگ دیدم. پوشه دستش بود و به اتاق هیات رفت اما برخوردی با من نداشت».

او در پاسخ به سوال دادستان که چگونه با چشم‌بند، حمید نوری را دیده گفت: «چشم‌بند من توری بود و می‌توانستم ببینم. اگر کسی در یکی دو متری من قرار می‌گرفت می‌توانستم ببینم. صدای‌شان را هم می‌شناختم. نه فقط حمید نوری که پاسدار تورج، پاسدار فرج و بقیه پاسدارها را می‌شناختم».

پاسدار فرج که آقای نجفی آریا به نام او اشاره کرد، به گفته این شاهد، نزدیک به سه سال نگهبان او در سلول انفرادی بود و هنگام خروج او از اتاق هیات مرگ گفت که شانس آوردی بیرون آمدی.

آقای نجفی آریا گفت که بارها حمید نوری در راهروی مرگ از مقابلش گذشته و کارهایی که بقیه پاسدارها می‌کردند را او هم انجام می‌دا‌‌د.

او گفت که پیش از اعدام‌ها، هنگام اعدام‌ها و بعد از اعدام‌ها حمید نوری را دیده و حمید نوری در مقایسه با ناصریان (محمد مقیسه) و دیگر پاسدارها که هیجان‌زده و گاهی عصبی بودند «خیلی راحت و ریلکس بود و می‌خندید».

او توضیح داد که «بعد از اعدام‌ها حمید عباسی در حسینیه اوین از بچه‌ها مصاحبه می‌گرفت. ما را به اجبار آنجا می‌بردند و می‌‌نشاندند. من در فاصله سه متری‌ او بودم و می دیدم که مصاحبه می‌گرفت، بچه‌ها را مسخره می‌کرد و می‌خندید».

آقای نجفی آریا به فرد دیگری به نام حاج حسن اشاره کرد که به گفته او، معاون ناصریان (محمد مقیسه) بود: «فردی با قد ۱۶۰ سانتی‌متر و موی سیاه که همیشه کت و شلوار می‌پوشید. من اسم می‌برم که اگر فردا روزی دستگیر شد، بعد به من نگویید که چرا اسم او را قبلا نیاورده‌ام».

در بخشی از دادگاه، فریدون نجفی آریا وقتی به موضوع غذا در زندان اشاره می‌کند با اعتراض حمید نوری مواجه می‌شود. آقای نجفی آریا گفت که وقتی در راهروی مرگ بود هنگام ظهر به اندازه یک کف دست نان و پنیر به آن‌ها دادند اما «ما دیدیم برای اتاق هیات مرگ به اندازه بیست سی نفر کباب و جوجه کباب بردند و آن‌ها مثل گاو می‌خوردند».

در این هنگام، حمید نوری به وی معترض شد و خطاب به فریدون نجفی آریا گفت که «حق نداری توهین کنی. گاو پدرت است».

رئیس دادگاه سپس تذکر داد و از حاضران خواست که شان دادگاه را رعایت کنند.

فریدون نجفی آریا همچنین به فضای زندان بعد از روی کار آمدن اکبر هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت «در حسینیه زندان گوهردشت که اعدام‌ها انجام شده بود نمایشگاه کتاب گذاشتند. ما بدون چشم‌بند از بند خارج شدیم و به نمایشگاه کتاب رفتیم. [اکبر] هاشمی رفسنجانی سر کار آمده بود و فضا کمی بازتر شده بود. می‌خواستند نشان دهند که اوضاع عادی است».

حمید نوری اتهامات مطرح شده را رد کرده است. به گفته وکیل او، موضع حمید نوری این است که «این اعدام‌ها هرگز رخ نداده است و نمی‌تواند اتهامات را بپذیرد».

وکیل حمید نوری مدعی است که موکلش در زمان اعدام‌ها در مرداد و شهریور سال ۱۳۶۷ به خاطر تولد فرزندش در مرخصی بوده است.

وزارت بهداشت هزینه وقرنطینه زائران کرونایی جاهل و نادان مفهمی را که به زیارت دشمنان ایران و ایرانی و یک مشت عرب را بر عهده می‌گیرداز کیسه ملت

 

وزارت بهداشت هزینه وقرنطینه زائران کرونایی جاهل و نادان مفهمی را که به  زیارت  دشمنان ایران و ایرانی و یک مشت عرب را بر عهده می‌گیرداز کیسه ملت

یک مقام مسئول می‌گوید زائران اربعین که پس از بازگشت به ایران به کرونا مبتلا باشند با هزینه وزارت بهداشت قرنطینه می‌شوند. پیشتر برخی کارشناسان نسبت به تاثیر این مراسم پر ازدحام در اوج‌گیری کرونا ابراز نگرانی کرده‌ بودند.

صحنه‌ای از مراسم اربعین در کربلا، پنجم مهرماه ۱۴۰۰

صحنه‌ای از مراسم اربعین در کربلا، پنجم مهرماه ۱۴۰۰

موارد جدید ابتلا به کرونا و بستری مبتلایان در ایران به نسبت روز قبل افزایش یافته اما صرف‌نظر از نوسان‌ها، شاخص‌های کلی حاکی از فروکش کردن نسبی اوج موج پنجم پاندمی در اغلب مناطق ایران است.

مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت پنج‌شنبه هشتم مهرماه اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته ۱۴ هزار و ۷۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در ایران شناسایی شده و ۲۶۸ مبتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

تعداد قربانیان به نسبت شبانه‌روز قبل چهار نفر کاهش یافته اما شمار مبتلایان نیازمند به بستری شدن بیش از هزار و ۲۰۰ مورد بیشتر بوده است.

رسیدن ۵۸ شهر به وضعیت آبی

با این همه مطابق تازه‌ترین نقشه رنگ‌بندی کرونایی شهرهای ایران تعداد شهرهای در وضعیت قرمز (بسیار پر خطر) طی حدود یک هفته از ۲۹ به ۱۶ شهر رسیده و شمار شهرهای در وضعیت آبی (کم‌خطر) تقریبا دو برابر شده و به ۵۸ شهر رسیده است.

با وجود روند نزولی عمومی پاندمی در ایران این نگرانی وجود دارد که به دلیل سفرهای اواخر تابستان و مراسم اربعین موارد ابتلا دوباره به شدت افزایش یابد و کشور درگیر ششمین موج کرونا شود.

به جز مراسمی که در بسیاری از مناطق ایران به خاطر اربعین برگزار شد، ده‌ها هزار ایرانی نیز برای حضور در این مراسم به کربلا رفته‌اند.

شمار دقیق ایرانیانی که برای مراسم اربعین به عراق رفته‌اند تا کنون به طور رسمی اعلام نشده است. به گزارش خبرگزاری ایرنا، داریوش امانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای روز سه‌شنبه گفت پیش‌بینی می‌شود طی روزهای آینده فقط از دو گذرگاه مرزی مهران و شلمچه ۱۸۰ هزار زائر به ایران بازگردند.

سفر بیش از ۱۶ میلیون نفر به کربلا

مطابق تصویرها و ویدئوهایی که در فضای مجازی منتشر شده مراسم اربعین در کربلا بسیار پر ازدحام بوده و زائران در اغلب موارد هیچ یک از دستورالعمل‌های بهداشتی را به دقت رعایت نکرده‌اند.

‌ با وجودی که الکاظمی بدستور اربابانش نگذاشت امسال ایرانیان عاشق در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی شرکت کنند، با این وجود امسال ۱۶ میلیون زائر شرکت کرده‌اند.

دولت  عراق سهمیه زائران ایرانی برای مراسم اربعین امسال را به شدت کاهش داد اما به گفته معاون وزیر راه بر اساس آمار غیررسمی بیش از ۲۰۰ هزار ایرانی در این مراسم شرکت کرده‌اند.

طبق اعلام "آستان مقدس عباسی" در عراق در فاصله ۲۳ شهریور تا پنجم مهر ماه بیش از ۱۶ میلیون و ۳۲۰ هزار نفر وارد کربلا شده‌اند.

با توجه با این که جمعیت ساکن کربلا حدود ۶۷۵ هزار نفر برآورد می‌شود می‌توان تصور کرد که ورود ۲۴ برابر این جمعیت به شهر طی ۱۲ روز چه ازدحامی ایجاد می‌کند.

قرنطینه نیم‌بند زائران مبتلا؟

به همین دلیل در روزهای گذشته برخی کارشناسان نسبت به خطر ابتلای زائران به ویروس کرونا و تاثیر آن بر افزایش موارد ابتلا در ایران هشدار داده‌اند.

مسئولان تا کنون درباره نحوه برخورد با زائرانی که از عراق بازمی‌گردند سخنان متفاوتی گفته‌اند. وزیر راه، رستم قاسمی هفته پیش گفته بود از زائران فقط "تست چشمی" گرفته می‌شود و احمد وحیدی، وزیر کشور چهارم مهر ماه گفت از آنها باید "تست پی‌سی‌آر" گرفته شود.

خبرگزاری برنا هشتم مهر از قول سردار محمدحسین سپهر، فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا نوشت: «تمامی زواری که از مرزهای زمینی و هوایی وارد ایران می‌شوند توسط تست‌های رپید [سریع] با همکاری جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت غربالگری می‌شوند.»

او می‌گوید زائرانی که تست آنها مثبت باشد می‌توانند در مراکزی که در مرزها برای این کار مشخص شده بمانند تا از آنها مراقبت شود و قرنطینه این افراد با هزینه مراکز درمانی و بهداشتی انجام می‌شود.

سپهر با بیان این که مدت قرنطینه را پزشکان مستقر در مراکز مرزی مشخص می‌کنند افزود: «حتی ممکن است اجازه داده شود بیماران به وسیله خودروهای شخصی خاص یا خودروهای خودشان به شهرستان‌هایشان برگردند.»

به این ترتیب به نظر می‌رسد نحوه غربالگری زائران ورودی به ایران چندان با اطمینان همراه نباشد و قرنطینه آنها نیز "نیم‌بند" خواهد بود و مطابق دستورالعمل‌های پزشکی اجرا نخواهد شد.

در همین زمینه:

تجمع اعتراضی جمعی از معلمان و فرهنگیان استان قم در مقابل اداره کل آموزش و پرورش

 

تجمع اعتراضی جمعی از معلمان و فرهنگیان استان قم در مقابل اداره کل آموزش و پرورش

شهرهای مختلف ایران در ماه‌های اخیر صحنه اعتراضات معلمان بوده است. عکس آرشیوی است

جمعی از معلمان معترض به مشکلات معیشتی و طرح رتبه‌بندی، ظهر روز پنجشنبه هشتم مهرماه در محوطه ساختمان و در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان قم دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع اعتراضی نظیر این در روزهای گذشته در دیگر استان‌های کشور نیز برگزار شد. یکی از معترضان به خبرگزاری ایسنا گفت در صورت عدم اصلاح طرحی که در مجلس مطرح است، مدارس تعطیل خواهند شد.

در این تجمع اعتراضی عمده خواسته فرهنگیان اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی برای معلمان شاغل و اجرای همسان‌سازی حقوق برای معلمان بازنشسته بود.

ژنرال آمریکایی: سقوط حکومت افغانستان ریشه در توافقات ایالات متحده با طالبان دارد

 

ژنرال آمریکایی: سقوط حکومت افغانستان ریشه در توافقات ایالات متحده با طالبان دارد


یک فرمانده ارشد پنتاگون می‌گوید سقوط حکومت افغانستان و نیروهای امنیتی این کشور احتمالا ریشه در توافقات آمریکا با طالبان برای خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از افغانستان دارد.

ژنرال فرانک مک‌‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، روز پنج‌شنبه پنجم مهرماه در جلسه پرسش و پاسخ کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت زمانی که طبق برنامه دولت جو بایدن، خروج ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی از ماه آوریل آغاز شد تا ماه سپتامبر که کل نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان خارج شدند، روند فروپاشی حکومت افغانستان شتاب گرفت.

او اظهار داشت امضای قرارداد دوحه تاثیر مخربی بر روحیه حکومت افغانستان و ارتش این کشور گذاشت.

به گفته این فرمانده آمریکایی، با اعلام تاریخ خروج نیروهای آمریکا آن‌ها انتظار هرگونه کمک از ایالات متحده را از دست دادند.

دولت سابق آمریکا به رهبری دونالد ترامپ روز ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ در دوحه قطر با طالبان توافقی امضا کرد که بر اساس آن قرار شد همه نیروهای آمریکایی تا ماه مه سال ۲۰۲۱ خاک افغانستان را ترک کنند و گروه طالبان نیز متعهد شد که حملات خود در افغانستان علیه نیروهای خارجی و دولتی را متوقف کند.

ژنرال مک‌کنزی در ادامه گفت به نظر او حتی اگر شمار نیروهای نظامی و مشاوران آمریکایی در افغانستان به ۲۵۰۰ نفر کاهش می‌یافت، باز هم حکومت افغانستان و به تبع آن نیروهای نظامی این کشور سقوط می‌کردند.

او گفت دستور جو بایدن برای کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان در آوریل امسال میخ دیگری بود بر تابوت تلاش‌های ۲۰ ساله آمریکا برای تقویت ارتش افغانستان.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز در این نشست اعلام کرد که با اظهارات ژنرال مک‌کنزی موافق است.

او گفت توافق دوحه همچنین آمریکا را متعهد کرده بود که حملات هوایی علیه طالبان را متوقف کند و به تبع آن بسیاری از مردم افغانستان در حملات طالبان کشته شدند.

جمهوری‌خواهان در کنگره، دولت جو بایدن را متهم به اتخاذ سیاست اشتباه در افغانستان و عامل سقوط حکومت این کشور می‌دانند و دمکرات‌ها نیز توافق دولت دونالد ترامپ با طالبان را علت این حادثه معرفی می‌کنند.

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز روز چهارشنبه در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان ایالات متحده گفته بود که جنگ در افغانستان یک «شکست راهبردی» بود.

او گفت نظر شخصی‌اش این است که باقی‌ماندن حداقل ۲۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی می‌توانست از سقوط حکومت افغانستان جلوگیری کند.

برعکس ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا، با خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان، حکومت این کشور روز ۱۵ اوت به سرعت سقوط کرد و طالبان کشور را تسخیر کرد.

وزیر دفاع ایالات متحده روز ششم مهر گفت که سقوط ناگهانی ارتش افغانستان، پنتاگون را غافلگیر کرد.

مماشات وزارت خارجه فرانسه که خواستار تلاش چین برای بازگرداندن ایران به مذاکرات هسته‌ای شد

 

مماشات وزارت خارجه فرانسه که خواستار تلاش چین برای بازگرداندن ایران به مذاکرات هسته‌ای شد

نمایی از ساختمان وزارت خارجه فرانسه

وزارت خارجه فرانسه از چین خواست که ایران را برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای به‌منظور احیاء برجام متقاعد کند.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه هشتم مهرماه در این زمینه گفت: ما روی چین حساب باز می‌کنیم تا با استدلال، ایران را برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای متقاعد کند.

مقام های اروپایی و آمریکایی گفته‌اند: ایالات متحده در تلاش برای متقاعد کردن ایران برای آغاز مجدد مذاکرات احیاء برجام، از چین خواسته است که خرید نفت خام از ایران را کاهش دهد.

شاخص آزادی اقتصادی؛ ایران در بین ۱۶۵ کشور جهان در رتبه ۱۶۰ قرار گرفت

 

شاخص آزادی اقتصادی؛ ایران در بین ۱۶۵ کشور جهان در رتبه ۱۶۰ قرار گرفت

در بررسی مؤسسه فریزِر، تنها پنج کشورِ زیمبابوه، الجزایر، لیبی، سودان و ونزوئلا در جایگاه‌های نازلتری نسبت به ایران قرار دارند.

یک اندیشکده کانادایی در زمینه آزادی اقتصادی، اقتصاد ایران را در میان اقتصادهای بسته دنیا طبقه‌بندی کرده و اعلام کرد که ایران بدین لحاظ از بین ۱۶۵ کشور دنیا در مقام ۱۶۰ قرار می‌گیرد.

در بررسی مؤسسه فریزِر، تنها پنج کشورِ زیمبابوه، الجزایر، لیبی، سودان و ونزوئلا در جایگاه‌های نازل‌تری نسبت به ایران قرار دارند.

بر اساس مطالعات این مؤسسه کانادایی، کشورهایی که کمتر از پنج درصد از جمعیت آن‌ها به برق دسترسی دارند ( مانند جمهوری دموکراتیک کنگو)، یا درگیر جنگ داخلی هستند ( مانند یمن) و یا در رده فقیرترین کشورهای جهان قرار دارند ( مانندبورکینا فاسو)، از منظرِ «آزادی اقتصادی» جایگاهی بهتر از ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

موسسه فریزر چهار شاخص اصلی را برای آزادی اقتصادی برمی‌شمارد: ۱. انتخاب فردی، ۲. بده بستان داوطلبانه اقتصادی که در بستر «بازارها» صورت می‌گیرد، ۳. آزادیِ ورود به بازارها و رقابت در بازارها و ۴. محافظت از افراد و دارایی‌های آن‌ها در مقابل خشونت و دست‌اندازیِ دیگران.

طالبان تروریست وحشی عقب افتاده هدیه بایدن متقلب و ریاکار و نفهم به ملت افغانستان با خشونت مانع از تجمع زنان برای حق تحصیل شدند

 

طالبان تروریست وحشی عقب افتاده هدیه بایدن متقلب و ریاکار و نفهم به ملت افغانستان با خشونت مانع از تجمع زنان برای حق تحصیل شدند

گروه طالبان از دو هفته پیش تاکنون مانع از تحصیل دختران در دبیرستان‌ها شده است.

گروه طالبان روز پنج‌شنبه هشتم مهرماه با خشونت و شلیک تیر هوایی مانع از تجمع گروه کوچکی از زنان در کابل شد.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که شش زن مقابل یکی از مدارس در کابل، پلاکاردهایی درباره حق تحصیل زنان در دست داشتند و خواستار بازگشت دختران به مدارس شده بودند که ماموران امنیتی طالبان با خشونت با آن‌ها برخورد کردند.

یکی از مسئولان طالبان درباره برخورد با این تجمع به خبرگزاری فرانسه گفت این تجمع از مسئولان امنیتی مجوز نداشت.

گروه طالبان از دو هفته پیش تاکنون مانع از تحصیل دختران در دبیرستان‌ها شده است.

این گروه گفته است که در حال بررسی چگونگی حضور دختران در مدارس است.

استماعیۀ کانگرس امریکا؛ عوامل فروپاشی نظام در افغانستان

 

استماعیۀ کانگرس امریکا؛ عوامل فروپاشی نظام در افغانستان


قانونگذاران جمهوریخواه در مجلس نمایندگان کانگرس امریکا ارشدترین مقام‌های وزارت دفاع امریکا را به استماعیه فرا خوانده و با انتقاد از تصمیم رییس جمهور جو بایدن در مورد خروج قوای امریکایی از افغانستان، قضاوت و صداقت رییس جمهور را زیر سوال بردند.

مایک راجرس، ارشدترین نمایندۀ جمهوریخواه در کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان، نحوۀ خروج قوای امریکایی را از افغانستان "فاجعۀ بی‌امان" خواند و گفت: "بیم دارم که رییس جمهور ممکن دچار توهم شده باشد...این [خروج از افغانستان] در تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین ناکامی‌های رهبری امریکا ثبت خواهد شد."

لوید آستن وزیر دفاع، مارک میلی لوی درستیز عمومی قوای مسلح و فرانک (کنیت) مک‌کینزی، فرمانده قوماندانی مرکزی قوای ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۹ سپتمبر (هفتم میزان) به جلسۀ استماعیۀ کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان امریکا فراخوانده شده بودند. آنان یک روز قبل در جلسۀ استماعیۀ کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس سنای کانگرس نیز به پرسش‌های سخت سناتوران امریکایی، عمدتا جمهوریخواهان، پاسخ ارایه کردند.

آقای مک‌کینزی روز چهارشنبه به قانونگذاران امریکایی گفت که هم خودش و هم ارشدترین فرمانده نظامی امریکا در افغانستان سفارش کرده بودند که ۲۵۰۰ نظامی امریکایی و هزاران نظامی ناتو در افغانستان نگه‌داشته شوند. او گفت که از قبل هشدار داده بود که خروج کامل از افغانستان منجر به فروپاشی قوای مسلح و حکومت افغانستان خواهد شد.

او گفت: "امضای توافقنامۀ دوحه، بیش از هرچیز دیگر، تاثیر زیانبار روانی بر حکومت و قوای نظامی افغانستان داشت، اما با تعیین کردن مهلت مشخص ما به آنان یقینی کردیم که چه زمانی کشورشان را ترک می‌کنیم و چه زمانی آنان منتظر پایان تمام کمک‌ها باشند."

خروج قوای امریکایی از افغانستان بر اساس توافقنامه‌ای صورت گرفته است که، در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمپ جمهوریخواه، میان امریکا و طالبان در قطر امضا شد. بر اساس این توافقنامه مهلت نهایی خروج قوای خارجی از افغانستان اول ماه می ۲۰۲۱ تعیین شده بود، اما رییس جمهور بایدن در ماه اپریل همین سال اعلام کرد که نظامیان امریکایی تا آخر ماه اگست از افغانستان بیرون می‌شوند.

لوید آستن، وزیر دفاع امریکا نیز علت اصلی وضعیت پیش آمده در افغانستان را امضای توافقنامۀ دوحه خواند. او گفت که با امضای این توافقنامه، حملات هوایی بر طالبان متوقف شد و به گفتۀ وی "طالبان نیرومندتر شدند و موثریت عملیاتی آنان بر ضد نیروهای امنیتی افغان افزایش یافت."

با اینحال، جمهوریخواهان آقای بایدن را متهم می‌کنند که در تصمیم گیری برای پایان بخشیدن جنگ و خروج قوای امریکایی از افغانستان، سفارشات فرماندهان نظامی و هشدارهای آنان را در مورد پیامدهای ناگوار ناشی از خروج شتابزده از افغانستان، نادیده گرفته است.

جین ساکی، سخنگوی قصرسفید روز سه شنبه پس از استماعیۀ مقام‌های ارشد وزارت دفاع در مجلس سنای امریکا، در واکنش به انتقادات قانونگذاران جمهوریخواه در مورد تصامیم جو بایدن گفت که در مورد خروج از افغانستان، مشاوران نظامی آقای بایدن به وی نظریات "منقسم" داده بودند.

آقای بایدن در ماه اگست در مصاحبه با شبکۀ خبری ای بی سی گفته بود که فرماندهان نظامی در مورد حفظ ۲۵۰۰ نظامی امریکایی در افغانستان به وی سفارشی نداده بودند.

قانونگذاران جمهوریخواه آقای بایدن را به دروغگویی متهم کرده و می‌گویند که وی وعده سپرده بود که حتا با تسریع پیشروی طالبان، افغانستان به ویتنام دیگر مبدل نخواهد شد.

انتقادات از آقای بایدن در جلسۀ روز چهارشنبه کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان امریکا به حدی تند بود که جو ویلسن، نمایندۀ جمهوریخواه خواستار "استعفای" رییس جمهور شد.

لوی درستیز عمومی قوای مسلح امریکا گواهی داد که خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان تاثیر بزرگ بر روحیۀ نظامیان افغان گذاشت که به گفتۀ وی به پیمانۀ زیاد وابسته به مساعدت سربازان امریکایی بودند، از حمایت هوایی و استخباراتی گرفته تا آموزش و فراهم آوری تجهیزات.

با آنکه در عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان کم و بیش ۱۲۴ هزار نفر به بیرون از آن کشور منتقل شدند، آقای میلی یکبار دیگر تصدیق کرد که این عملیات "ناکامی استراتیژیک" بود و سبب شد که طالبان دوباره به قدرت برسند.

اما قانونگذاران دموکرات، جمهوریخواهان را ملامت می‌کنند که بار تمام ملامتی های جنگ ۲۰ سالۀ افغانستان را به دوش رییس جمهور بایدن می‌اندازند که فقط از ماه جنوری به اینسو تصدی ریاست جمهوری امریکا را عهده دار بوده است.

ادم سمیت، نمایندۀ دموکرات و رییس کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان کانگرس امریکا گفت که با تصمیم رییس جمهور بایدن در مورد خروج از افغانستان موافق است. او اکثر جموریخواهان را با تلاش برای امتیازگیری سیاسی متهم کرد.

آقای سمیت گفت: "ماموریت بزرگ ما برای ساختن یک حکومت در افغانستان که بتواند به گونۀ موثر حکومت‌داری کند و طالبان را شکست بدهد، ناکام شده است...درنهایت، رییس جمهور بایدن شهامت این را داشت تا تصمیم بگیرد و بگوید که نه، ما در این ماموریت موفق نمی‌شویم."

رییس جمهور بایدن به خاطر نحوۀ خاتمه بخشیدن به جنگ امریکا در افغانستان و عملیات تخلیۀ نظامی از آن کشور، با بزرگترین بحران در جریان بیشتر از هشت ماه تصدی ریاست جمهوری خود روبرو است.

به نظر می‌رسد که استماعیه‌های دو روز گذشتۀ مقام‌های ارشد نظامی و دفاعی امریکا در کانگرس، آغازگر یک بررسی گسترده در مورد ناکامی‌ها در افغانستان باشد.

بورل سخیف و حامی اخوندهای تروریست و وحشی جمهوری پلید و خبیث و جنایتکار اسلامی اسلامی ایران : معتقدم مذاکرات اتمی ایران در «مدت زمان قابل قبول» از سر گرفته می‌شود

 

بورل سخیف و حامی اخوندهای تروریست و وحشی جمهوری پلید و خبیث و جنایتکار اسلامی اسلامی ایران : معتقدم مذاکرات اتمی ایران در «مدت زمان قابل قبول» از سر گرفته می‌شود


جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه گفت که به باور او مذاکرات هسته‌ای با ایران «در مدت زمان قابل قبولی» از سر گرفته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بورل این مطلب را در یک نشست خبری در دوحه، پایتخت قطر، بیان کرد.

مذاکرات احیای برجام که با حضور ایران و کشورهای حاضر در این توافق و مشارکت غیرمستقیم آمریکا تا ۳۰ خرداد در وین جریان داشت، به دنبال روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی به درخواست تهران متوقف شده و ایران تاکنون به طور مشخص نگفته است که چه زمانی به این مذاکرات بازخواهد گشت.

آمریکا و کشورهای غربی از ایران خواسته‌اند هرچه زودتر به این مذاکرات بازگردد. این کشورها با اشاره به عدول ایران از تعهداتش در چارچوب برجام، از تداوم پیشرفت و توسعه برنامه هسته‌ای این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند.

اما اظهار نظر مبهم مقام اروپایی که روز پنج‌شنبه منتشر شد تنها یادآور پاسخ مبهم مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله وزیر امور خارجه آن به پرسش درباره زمان آغاز دوباره مذاکرات احیای برجام است.

هفته گذشته ساعتی پس از آن که یک مقام آمریکایی خواستار آن شد که ایران مقصود خود از زمانِ «خیلی زود» برای ازسرگیری مذاکرات برجامی را مشخص کند، وزیر خارجه ایران بار دیگر به دادن پاسخی مبهم در این باره اکتفا کرد.

حسین امیرعبداللهیان در مصاحبه‌ای با سیمانیوز در نیویورک چنین گفت: «تفاوت به‌زودیِ ایرانی با به‌زودیِ غربی خیلی زیاد است.»

ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهوری جدید ایران، روز ۳۰ شهریور در سخنرانی مجازی برای نشست مجمع عمومی سازمان ملل به «فتوای رهبر ایران» اشاره و تاکید کرد که ایران هرگز درصدد تولید سلاح کشتار همگانی نیست، زیرا «حرام» است.

او گفت که آمریکا نقض عهد کرده و از برجام خارج شده است و «ایران هرچند آماده مذاکرات است اما به آمریکا اطمینان ندارد».

جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا، هفته گذشته در سخنرانی خود در مجمع عمومی گفت که کشورش آماده بازگشت به برجام است اما منوط به این‌که تهران نیز «به صورت کامل» آن را اجرا کند.

ایران هنوز تاریخی برای از سرگیری مذاکرات وین یا اعضای هیئت مذاکره کننده مشخص نکرده است.

یک مسئول در وزارت بهداشت: نمی‌دانیم چرا این قدر نسبت به خرید فایزر حساسیت هست

 

یک مسئول در وزارت بهداشت: نمی‌دانیم چرا این قدر نسبت به خرید فایزر حساسیت هست

یک مسئول در وزارت بهداشت ایران «مقرون به‌صرفه نبودن» واکسن فایزر را یکی از دلایل عدم واردات این واکسن عنوان کرد،‌ اما افزود: «نمی‌دانیم چرا نسبت به خرید این برند از واکسن این‌قدر حساسیت وجود دارد».

در گزارشی که روزنامه همشهری روز پنج‌شنبه، ۹ مهر، منتشر کرد، یکی از مسئولان وزارت بهداشت که خواسته نامش فاش نشود در ادامه با «غیرمنطقی» خواندن واردات فایزر گفته است که «حمل‌ و نقل این واکسن با توجه به شرایط نگهداری در دمای منفی ۶۰ درجه به نقاط مختلف کشور مقرون به‌صرفه نیست و به همین دلیل واردات آن «محدود» است».

یک مسئول دیگر وزارت بهداشت نیز بدون انتشار نام او به روزنامه همشهری گفته است: «زمان ورود این واکسن‌ها به کشور ممکن بود تا دو ‌ماه آینده طول بکشد؛ بنابراین تصمیم گرفته شد که زنان باردار معطل واکسیناسیون نمانند.»

این مسئول همچنین گفت: «بر اساس مطالعاتی که درباره ایمن بودن واکسن سینوفارم وجود دارد، کمیته علمی تصمیم گرفت تمرکزی بر واردات فایزر نداشته باشیم.»

این مقام مسئول همچنین با ابراز تعجب از «حساسیت» در مورد واردات واکسن فایزر گفت: «جالب است که این مخالفت‌ها نسبت به دیگر واکسن‌های آمریکایی از جمله مدرنا و جانسون اند جانسون وجود ندارد.»

علی‌رغم اعلام قبلی سازمان غذا و داروی ایران مبنی بر واردات واکسن فایزر از بلژیک برای زنان باردار، وزارت بهداشت ششم مهر از منتفی شدن واردات این واکسن خبر داد.

این تصمیم دو روز پس از آن اعلام شد که برخی رسانه‌های دولتی از جمله خبرگزاری فارس از مخالفت‌ به‌گفته آن‌ها «مردم» با واردات این واکسن خبر داده و نوشته بودند که «مادران آینده با تزریق این واکسن در خطرند».

سابقه ممنوعیت واردات واکسن فایزر به دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دی ماه سال گذشته برمی‌گردد که اعلام کرد واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی ممنوع است.

کرونا در ایران؛ ۱۴ هزار بیمار جدید و بستری دو هزار نفر در یک شبانه‌روز

 

کرونا در ایران؛ ۱۴ هزار بیمار جدید و بستری دو هزار نفر در یک شبانه‌روز

وزارت بهداشت ایران روز پنج‌شنبه، نهم مهر، اعلام کرد که در یک شبانه‌روز گذشته، ۲۶۸ نفر دیگر در کشور جان خود را بر اثر کرونا از دست داده‌ و بیش از ۱۴ هزار بیمار جدید نیز شناسایی شده‌ است.

به این ترتیب شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۲۰ هزار و ۴۲۸ نفر و تعداد کل مبتلایان به ۵ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۴۰ نفر نفر رسید.

در گزارش وزارت بهداشت همچنین آمده است که بیش از پنج‌ هزار بیمار مبتلا به کرونا به دلیل وخامت وضعیت جسمانی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و از روز گذشته دو هزار و ۱۴۴ نفر جدید بستری شده‌اند.

آمار رسمی کرونا در حالی به‌ صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت و برخی مسئولان اعلام می‌شود که مقامات سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی را سه تا چهار برابر آمار رسمی می‌دانند.

با وجود اعلام رسمی کاهش شهرهای قرمز به ۱۶ مورد در روزهای گذشته پیشتر برخی از مقامات بهداشتی ایران و کارشناسان درباره اوج‌گیری دوباره کرونا در پاییز به دلیل شیوع گونه‌های جدید هشدار داده بودند.

قیمت هر دلار آمریکا در ایران به ۲۸۴۰۰ تومان رسید

 

قیمت هر دلار آمریکا در ایران به ۲۸۴۰۰ تومان رسید

در ادامه افزایش تدریجی قیمت ارزهای خارجی در ایران طی روزهای اخیر، صبح روز پنج‌شنبه قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران به بیش از ۲۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.

این بالاترین قیمت دلار در ایران طی ۱۱ ماه اخیر محسوب می‌شود.

قیمت ارزهای خارجی طی دو ماه اخیر، از زمان آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی و افزایش ابهام‌ روزافزون در روند مذاکرات احیای برجام افزایش یافته است.

در همین حال افزایش قیمت ارزهای خارجی با انتشار گزارش‌هایی از گرانی کالاهای مختلف همزمان است.

روز پنج‌شنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از تهران از کاهش چشمگیر خرید مواد غذایی از سوی شهروندان خبر داد.

یک روز پیشتر هم مدیر اتحادیه دام سبک کشور خبرهای قبلی در مورد کاهش پنجاه‌ درصدی مصرف گوشت در ایران را تأیید کرد و گفت مصرف سرانهٔ گوشت در ایران از ۱۲ کیلوگرم در سال به شش کیلوگرم رسیده است.

هشدار کارشناسان نسبت به عواقب تورم و گرانی در ایران: مردم برای اعتراض منتظر اجازه نمی‌مانند

 

هشدار کارشناسان نسبت به عواقب تورم و گرانی در ایران: مردم برای اعتراض منتظر اجازه نمی‌مانند


اعتراضات سراسری نسبت به گرانی بنزین - ساری (آرشیو)

وضعیت تورم در اقتصاد ایران به مرحله‌ای رسیده که رسانه‌ها پی‌درپی نسبت به عواقب آن هشدار می‌دهند. در حالی‌که بنا بر گزارش‌ها، جمهوری اسلامی برای بازگشت به مذاکرات برجام تعلل می‌کند، رشد تورم در حال وخیم‌تر شدن است، نرخ دلار افزایش یافته، و یک نماینده پیشین مجلس نسبت به تمام شدن تحمل مردم هشدار داده است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، میانگین نرخ دلار در صرافی‌های مجاز ایران با حدود ۱۶۰ تومان افزایش، ۲۸ هزار و ۲۲۵ تومان برآورد شده است.​

  • خبرگزاری فارس از احتمال وخیم‌تر شدن شرایط تورمی خبر داد

در تازه‌ترین واکنش‌‌ها نسبت به افزایش تورم و گرانی، خبرگزاری فارس در گزارشی از «احتمال وخیم‌تر شدن شرایط تورمی» ابراز نگرانی کرده و از دولت ابراهیم رئیسی خواسته «هر چه سریع‌تر راه‌کارهای مناسب برای کاهش تورم که فشار مضاعفی بر وضعیت معیشتی اقشار مختلف جامعه و به‌خصوص دهک‌های پایین درآمدی وارد کرده است، به کار گیرد.»

فارس به نقل از یک کارشناس اقتصادی، نخستین گام برای کنترل تورم را «ایجاد یک بانک مرکزی مستقل و متعهد به هدف ثبات قیمت‌ها» عنوان کرده است.

محمدحسن صبوری دیلمی، کارشناس اقتصادی، مواردی از جمله «افزایش ۷۳ درصدی تورم تولیدکنندگان در بهار ۱۴۰۰»، «نرخ بالای سه درصد تورم ماهانه» در هر سه ماه تابستان جاری، و «افزایش نقدینگی توسط دولت برای جبران مالی کسری بودجه» و موفق نشدن در تأمین مالی از طریق فروش اوراق را نشانه‌هایی برای «امکان وخیم‌تر شدن شرایط موجود» دانست.

  • یک کارشناس اقتصادی: بهبود اقتصاد بدون رفع تحریم خیال‌بافی است

یک کارشناس اقتصادی دیگر تأکید کرده است، در صورتی که روابط تجاری ایران بهبود نیابد، «هیچ برنامه‌ای در بهبود شرایط اقتصادی کشور، از جمله کاهش نرخ تورم» نتیجه نخواهد داشت و «این دولت هم در اقتصاد زمین‌گیر می‌شود.»

مرتضی افقه، در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، با تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف روابط خارجی دولت، «جبران کسری بودجه از طریق مالیات» را «ساده‌انگارانه» دانسته و گفته شیوه‌ای که دولت ابراهیم رئیسی «برای جبران کسری بودجه» در پیش گرفته، «درست نیست.»

به گفته این کارشناس اقتصادی، بدون رفع تحریم‌ها «بهبود وضعیت اقتصادی» «خیالبافی» است و «به نظر می‌رسد» دولت «اساسا برنامه‌ای» ندارد.

او احتمال داده است که «شاید تعلل برای احیای برجام برای بالا بردن قدرت چانه‌زنی در مذاکرات است.»

  • جلودارزاده: مردم چیزی برای از دست دادن ندارند، برای اعتراض منتظر اجازه نمی‌مانند

سهیلا جلودارزاده، نماینده پیشین مجلس، در گفت‌و‌گو با ایلنا هشدار داده است که «استقامت مردم یک حدی دارد» و وقتی ببینند «چیزی برای از دست دادن ندارند، منتظر نمی‌مانند ما به آنها اجازه دهیم اعتراض کنند یا خیر.»

دولت ابراهیم رئیسی می‌گوید «دیپلماسی اقتصادی» و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه را در پیش گرفته است. در این راستا، روز چهارشنبه هفتم مهر، سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با گروهی از مدیران اقتصادی دولت روسیه دیدار کرد و خواستار فعال شدن کریدور شمال جنوب شد.

به گزارش ایرنا، مقامات روس نیز در این دیدار، از «عزم جدی ولادیمیر پوتین» مبنی بر توسعه فعالیت‌ها در این کریدور سخن گفتند. همچنین در پی توافق وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و عراق بر سر بدهی‌های گازی، گزار‌ش‌ها از آمادگی ایران برای تمدید قرارداد صادرات گاز به عراق حکایت دارند. روز چهارشنبه، معاون وزیر نفت در امور گاز، اعلام کرد که ایران آماده است تا قرارداد صادرات گاز به عراق را تمدید کند.

اما پیش‌تر، نوید جمشیدی، تحلیلگر مسائل ایران، در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفته بود که نشانی از دیپلماسی اقتصادی در دولت رئیسی دیده نمی‌شود.

او با اشاره به گزارش‌های اخیر سازمان انرژی اتمی، تأکید کرد: «برای دیپلماسی باید ارتباطات‌مان با کشورهای دیگر جهان به لحاظ اقتصادی به‌راه باشد که چنین چیزی نیست. موانع بزرگی مثل اف‌ای‌تی‌اف وجود دارد که هیچ نشانی از حل و تصویب دو لایحه باقی‌مانده‌اش را نمی‌بینیم.»

  • عضو کمیسیون انرژی مجلس: دسترسی آژانس به دوربین‌های نظارتی تنها با بازگشت آمریکا به برجام ممکن است

همچنین چهارشنبه هفتم مهر، یک عضو کمیسیون انرژی مجلس، دسترسی آژانس به فیلم‌های ضبط شده توسط دوربین‌های نظارتی در مراکز هسته‌ای را منوط به بازگشت ایالات متحده به برجام و عملیاتی شدن «تعهداتش» دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس، هادی بیگی‌نژاد عضو مجلس شورای اسلامی از ملایر، با انتقاد از سیاست خارجه دولت پیشین، تأکید کرد که دولت رئیسی باید «کشور به کشور» برود و «روایت ایرانی ماجرا» را توضیح بدهد.

نمایندگی ایالات متحده در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه پنجم مهر با انتشار بیانیه‌ای هشدار داد که ایران باید بدون تاخیر بیشتر به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دهد به یک کارگاه ساخت سانتریفیوژها در کرج، همان‌طور که دو هفته پیش توافق کرده بود، دسترسی پیدا کنند و یا آن که در روزهای آینده شاهد واکنش دیپلماتیک در شورای حکام آژانس باشد.

مرکز مورد اشاره در کرج قطعاتی را برای سانتریفیوژهای ویژه غنی‌سازی اورانیوم تولید می‌کند‌.

استماعیۀ کانگرس امریکا؛ عوامل فروپاشی نظام در افغانستان چه بود؟

 

استماعیۀ کانگرس امریکا؛ عوامل فروپاشی نظام در افغانستان چه بود؟


قانونگذاران جمهوریخواه در مجلس نمایندگان کانگرس امریکا ارشدترین مقام‌های وزارت دفاع امریکا را به استماعیه فرا خوانده و با انتقاد از تصمیم رییس جمهور جو بایدن در مورد خروج قوای امریکایی از افغانستان، قضاوت و صداقت رییس جمهور را زیر سوال بردند.

مایک راجرس، ارشدترین نمایندۀ جمهوریخواه در کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان، نحوۀ خروج قوای امریکایی را از افغانستان "فاجعۀ بی‌امان" خواند و گفت: "بیم دارم که رییس جمهور ممکن دچار توهم شده باشد...این [خروج از افغانستان] در تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین ناکامی‌های رهبری امریکا ثبت خواهد شد."

لوید آستن وزیر دفاع، مارک میلی لوی درستیز عمومی قوای مسلح و فرانک (کنیت) مک‌کینزی، فرمانده قوماندانی مرکزی قوای ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۹ سپتمبر (هفتم میزان) به جلسۀ استماعیۀ کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان امریکا فراخوانده شده بودند. آنان یک روز قبل در جلسۀ استماعیۀ کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس سنای کانگرس نیز به پرسش‌های سخت سناتوران امریکایی، عمدتا جمهوریخواهان، پاسخ ارایه کردند.

آقای مک‌کینزی روز چهارشنبه به قانونگذاران امریکایی گفت که هم خودش و هم ارشدترین فرمانده نظامی امریکا در افغانستان سفارش کرده بودند که ۲۵۰۰ نظامی امریکایی و هزاران نظامی ناتو در افغانستان نگه‌داشته شوند. او گفت که از قبل هشدار داده بود که خروج کامل از افغانستان منجر به فروپاشی قوای مسلح و حکومت افغانستان خواهد شد.

او گفت: "امضای توافقنامۀ دوحه، بیش از هرچیز دیگر، تاثیر زیانبار روانی بر حکومت و قوای نظامی افغانستان داشت، اما با تعیین کردن مهلت مشخص ما به آنان یقینی کردیم که چه زمانی کشورشان را ترک می‌کنیم و چه زمانی آنان منتظر پایان تمام کمک‌ها باشند."

خروج قوای امریکایی از افغانستان بر اساس توافقنامه‌ای صورت گرفته است که، در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمپ جمهوریخواه، میان امریکا و طالبان در قطر امضا شد. بر اساس این توافقنامه مهلت نهایی خروج قوای خارجی از افغانستان اول ماه می ۲۰۲۱ تعیین شده بود، اما رییس جمهور بایدن در ماه اپریل همین سال اعلام کرد که نظامیان امریکایی تا آخر ماه اگست از افغانستان بیرون می‌شوند.

لوید آستن، وزیر دفاع امریکا نیز علت اصلی وضعیت پیش آمده در افغانستان را امضای توافقنامۀ دوحه خواند. او گفت که با امضای این توافقنامه، حملات هوایی بر طالبان متوقف شد و به گفتۀ وی "طالبان نیرومندتر شدند و موثریت عملیاتی آنان بر ضد نیروهای امنیتی افغان افزایش یافت."

با اینحال، جمهوریخواهان آقای بایدن را متهم می‌کنند که در تصمیم گیری برای پایان بخشیدن جنگ و خروج قوای امریکایی از افغانستان، سفارشات فرماندهان نظامی و هشدارهای آنان را در مورد پیامدهای ناگوار ناشی از خروج شتابزده از افغانستان، نادیده گرفته است.

جین ساکی، سخنگوی قصرسفید روز سه شنبه پس از استماعیۀ مقام‌های ارشد وزارت دفاع در مجلس سنای امریکا، در واکنش به انتقادات قانونگذاران جمهوریخواه در مورد تصامیم جو بایدن گفت که در مورد خروج از افغانستان، مشاوران نظامی آقای بایدن به وی نظریات "منقسم" داده بودند.

آقای بایدن در ماه اگست در مصاحبه با شبکۀ خبری ای بی سی گفته بود که فرماندهان نظامی در مورد حفظ ۲۵۰۰ نظامی امریکایی در افغانستان به وی سفارشی نداده بودند.

قانونگذاران جمهوریخواه آقای بایدن را به دروغگویی متهم کرده و می‌گویند که وی وعده سپرده بود که حتا با تسریع پیشروی طالبان، افغانستان به ویتنام دیگر مبدل نخواهد شد.

انتقادات از آقای بایدن در جلسۀ روز چهارشنبه کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان امریکا به حدی تند بود که جو ویلسن، نمایندۀ جمهوریخواه خواستار "استعفای" رییس جمهور شد.

لوی درستیز عمومی قوای مسلح امریکا گواهی داد که خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان تاثیر بزرگ بر روحیۀ نظامیان افغان گذاشت که به گفتۀ وی به پیمانۀ زیاد وابسته به مساعدت سربازان امریکایی بودند، از حمایت هوایی و استخباراتی گرفته تا آموزش و فراهم آوری تجهیزات.

با آنکه در عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان کم و بیش ۱۲۴ هزار نفر به بیرون از آن کشور منتقل شدند، آقای میلی یکبار دیگر تصدیق کرد که این عملیات "ناکامی استراتیژیک" بود و سبب شد که طالبان دوباره به قدرت برسند.

اما قانونگذاران دموکرات، جمهوریخواهان را ملامت می‌کنند که بار تمام ملامتی های جنگ ۲۰ سالۀ افغانستان را به دوش رییس جمهور بایدن می‌اندازند که فقط از ماه جنوری به اینسو تصدی ریاست جمهوری امریکا را عهده دار بوده است.

ادم سمیت، نمایندۀ دموکرات و رییس کمیتۀ خدمات قوای مسلح مجلس نمایندگان کانگرس امریکا گفت که با تصمیم رییس جمهور بایدن در مورد خروج از افغانستان موافق است. او اکثر جموریخواهان را با تلاش برای امتیازگیری سیاسی متهم کرد.

آقای سمیت گفت: "ماموریت بزرگ ما برای ساختن یک حکومت در افغانستان که بتواند به گونۀ موثر حکومت‌داری کند و طالبان را شکست بدهد، ناکام شده است...درنهایت، رییس جمهور بایدن شهامت این را داشت تا تصمیم بگیرد و بگوید که نه، ما در این ماموریت موفق نمی‌شویم."

رییس جمهور بایدن به خاطر نحوۀ خاتمه بخشیدن به جنگ امریکا در افغانستان و عملیات تخلیۀ نظامی از آن کشور، با بزرگترین بحران در جریان بیشتر از هشت ماه تصدی ریاست جمهوری خود روبرو است.

به نظر می‌رسد که استماعیه‌های دو روز گذشتۀ مقام‌های ارشد نظامی و دفاعی امریکا در کانگرس، آغازگر یک بررسی گسترده در مورد ناکامی‌ها در افغانستان باشد.

ایران ۱۲ میلیون واکسن سینوفارم برای سنین زیر ۱۷ سال وارد کرد

 

ایران ۱۲ میلیون واکسن سینوفارم برای سنین زیر ۱۷ سال وارد کرد

جمعیت هلال احمر ایران اعلام کرد محموله شش میلیون دُزی واکسن خریداری‌شده این جمعیت از چین به وزارت بهداشت تحویل داده شده است. واکسن خریداری شده از نوع سینوفارم و برای سنین زیر ۱۷ سال است.

محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگوی جمعیت هلال احمر ایران صبح روز پنجشبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) از ورود دومین محموله شش میلیون دُزی واکسن کرونا تهیه‌شده توسط این جمعیت خبر داد.

قوسیان مقدم گفت در اولین هفته‌ مهرماه دو محموله به میزان ۱۲ میلیون دُز واکسن کرونا توسط هلال‌احمر وارد کشور شده که هر دو محموله شش میلیون دُزی، از نوع سینوفارم و برای سنین زیر ۱۷ سال است.

سخنگوی هلال احمر افزود این جمعیت در مجموع از اردیبهشت ماه تاکنون ۵۲ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن به کشور وارد کرده است.

او تاکید کرد جمعیت هلال احمر واردکننده اصلی واکسن در کشور است اما تائید سلامت و تشخیص نحوه مصرف محموله‌های وارداتی واکسن بر عهده سازمان غذا و دارو و کمیته‌های علمی مرتبط با ستاد ملی کرونا است.

آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان با واکسن چینی

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران از آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله با واکسن چینی سینوفارم (در روز یک‌شنبه ۲۸ شهریور) خبر داده بود. او گفت بنا بر تحقیقات انجام‌شده، واکسن سینوفارم برای گروه سنی یاد شده مناسب است.

حسین امیرعبداللهیان و وانگ ای، وزرای خارجه ایران و چین نیز در نخستین تماس تلفنی با یکدیگر از جمله پیرامون دریافت هر چه بیشتر واکسن چینی گفت‌وگو کرده‌ بودند. وزیر خارجه چین در پی این گفت‌وگو از ارسال حجم بالایی واکسن سینوفارم به ایران خبر داده بود. 

ورود سینوفارم برای سنین زیر ۱۷ سال در حالی به ایران شتاب گرفته است که سازمان بهداشت جهانی تا کنون فقط واکسن آمریکایی-آلمانی بیون‌تک-فایزر را برای واکسیناسیون افراد ۱۲ سال به بالا مجاز شناخته است.

ورود واکسن‌های آمریکایی به ایران ولی همچنان "ممنوع" است. علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، در دی ماه سال گذشته ورود واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی را ممنوع اعلام کرد.

اما با بالاگرفتن اعتراضات داخلی و خارجی و شیوع موج پنجم و آمار فزاینده ابتلا و مرگ و میر و هم زمان با شروع کار دولت سیزدهم، خامنه‌ای حرف خود را تلویحا تغییر داد و گفت مقابله با کرونا باید اولین اولویت دولت باشد. او همچنین گفت از هر طریقی که می‌شود باید واکسن وارد کرد. بدین ترتیب از اواسط مرداد واکسیناسیون نیز شتاب بیشتری گرفت.

همزمان اما برخی اظهارات رسمی در باره واردات فایزر برای استفاده در مورد زنان باردار پس گرفته شده است.  اول مهر، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در بازدید از مراکز درمانی شهرستان دهلران خبر داده بود که واکسن فایزر وارد شده و  تنها به زنان باردار تزریق می‌شود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت حتی میزان واردات این واکسن را هم اعلام کرده و گفته بود که قرار است ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شود. 

وزارت بهداشت اما روز ۷ مهر با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد «واکسیناسیون زنان باردار همچنان با واکسن سینوفارم که تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را دارد، ادامه می‌یابد.» در ادامه هم تأکید شده «در وزارت بهداشت تصمیمی برای واردات واکسن فایزر وجود ندارد.»
 
روزنامه همشهری در شماره پنج‌شنبه ۸ مهرماه خود در توضیح تغییر نظر وزارت بهداشت در مورد واردات فایزر نوشته است: «بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد که مقرون به صرفه نبودن واردات واکسن فایزر و مشکلات حمل‌ونقل و همچنین مخالفت کمیته ملی واکسن و حاشیه‌هایی که با اعلام خبر واردات فایزر به وجود آمده بود، در نهایت باعث شد با دستور مستقیم وزیر بهداشت واردات این نوع واکسن به کشور ممنوع شود.»

این نشریه به موضوع کمبود امکانات لازم در ایران برای نگهداشتن فایزر در دمای زیر ۶۰ درجه و "امکان تبعیض در توزیع این واکسن در نقاط مختلف کشور" اشاره می‌کند، ولی توضیح بیشتری در باره دلایل یادشده نمی‌دهد.

تا کنون ۳۷ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۷۱۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۶ میلیون و ۶۰ هزار و ۹۵۱ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۵۳ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۶۶۱ دُز رسیده است.

گونه دلتای ویروس کرونا شهرهای ایران را وارد موج پنجم کرده است. در حال حاضر ۹۲ شهر در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند. طبق آمار رسمی بیش از ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار نفر در ایران به کرونا مبتلا شده‌اند و ۸۴ هزار و ۹۴۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

کرونا در ایران؛ موج پنجم و هرج‌ومرج واکسیناسیون به روایت تصویر

واردات لوازم خانگی کره‌ای به ایران به دستور یزیدعلی خامنه‌ای قاتل و دزد و شیاد و دروغگوی پلید و خبیث و حرامزاده ممنوع شد

 

واردات لوازم خانگی کره‌ای به ایران به دستور یزیدعلی خامنه‌ای قاتل و دزد و شیاد و دروغگوی پلید و خبیث و حرامزاده ممنوع شد

رسانه‌های ایران شامگاه چهارشنبه هفتم مهر گزارش دادند که رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به وزیران صمت و اقتصاد دستور داد که از واردات هرگونه لوازم خانگی کره‌ای به کشور جلوگیری شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایران، این دستور به خواست علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صادر شده است. او در نامه‌ای که تصویر آن در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شده، به ابراهیم رئیسی نوشته است که «واردات این محصولات باعث شکستن کمر تولیدکنندگان می‌شود و باید جلوی آن گرفته شود».

این در حالی است که شرکت‌های ال‌جی و سامسونگ کره جنوبی، دو برند معروف کره‌ای، بعد از تحریم‌های آمریکا روابط تجاری‌ خود را با ایران قطع کرده‌اند.

این دو شرکت در سال ۹۷ از ارسال قطعات و مواد اولیه به تولیدکنندگان ایرانی خودداری کردند و از آن زمان، قاچاقچیان به قاچاق گسترده محصولات لوازم خانگی به ایران روی آورده‌اند.

دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران آذرماه پارسال از گردش مالی «شش میلیارد دلاری» قاچاق لوازم خانگی در کشور خبر داده بود.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی ایران نیز درباره گران شدن قیمت لوازم خانگی به خبرگزاری مهر گفته بود «گرانی مواد اولیه» که تحت تاثیر گرانی ارز صورت گرفته، «منجر به افزایش قیمت نهایی محصول شده است».

در همین حال، رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان اخیرا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایسنا اذعان کرد که ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم در ایران به خرید وسایل دست دوم روی آورده‌اند و دلیل این مسئله را «گرانی لوازم خانگی ایرانی و خارجی» دانست.

روزنامه دنیای اقتصاد پیشتر در گزارشی، قیمت یک یخچال با کیفیت متوسط را معادل ۲۰ ماه حقوق یک کارگر در ایران برآورد کرده بود.

«کناره‌گیری» مدیرعامل شرکت بورس تهران به دنبال کشف دستگاه‌های استخراج رمزارز

 

«کناره‌گیری» مدیرعامل شرکت بورس تهران به دنبال کشف دستگاه‌های استخراج رمزارز

به دنبال کشف دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال در ساختمان بورس تهران، مدیرعامل این شرکت چهارشنبه گفته است که از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

علی صحرایی به خبرگزاری صدا و سیما گفته است: «برای ایجاد فرصت برای تحقیقات بیشتر در مورد بحث استخراج رمز ارز در بورس تهران و در راستای قوام بازار سرمایه استعفای خود را به هیئت مدیره شرکت بورس اوراق بهادار تهران تقدیم کردم که هئیت‌مدیره با این استعفا موافقت کرد.»

این در حالی است که خبرگزاری دولتی ایرنا، می‌گوید علی صحرایی برکنار شده و به جای او محمود گودرزی سرپرست شرکت بورس تهران شده است.

سازمان بورس و اوراق بهادار روز چهارشنبه در بیانیه‌ای وجود ماینرها را در ساختمان شرکت بورس تهران تایید کرد.

در بیانیه سازمان بورس و اوراق بهادار آمده است: «تعدادی ماینر که از سوی شرکت بورس اوراق بهادار تهران مورد بهره برداری قرار گرفته است، در ساختمان شرکت مزبور کشف و در ادامه بررسی نیز مشخص شد که فعالیت مزبور در گزارش‌ها و حساب‌های شرکت به طور کامل ثبت و افشا نشده است. با توجه به اینکه بدوا چنین امری با اساسنامه و رسالت شرکت بورس نیز همخوانی نداشته است، موضوع به معاونت حقوقی سازمان ارسال شده است.»

به‌گفتهٔ روابط عمومی سازمان بورس، شرکت بورس تهران از ابتدای سال ۹۹ به‌عنوان پروژه‌ای تحقیقاتی «طرح محدود R&D [تحقیق و توسعه] استخراج رمزارز و محاسبه عینی نرخ ROI آن‌ها» را اجرا کرد، اما «این فعالیت پس از مدت کوتاهی در همان سال متوقف شد».

جزئیات آمارهای دانشگاه کمبریج که به‌تازگی منتشر شده نشان می‌دهد استخراج بیت‌کوین در ایران طی زمستان پارسال و بهار امسال نسبت به فصول مشابه سال قبل رشد اندکی داشته، اما نسبت به تابستان و پاییز پارسال ۶۰ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش، سهم ایران در استخراج بیت‌کوین در جهان حدود ۴.۶ درصد است.

آمار رسمی جدید از واکسیناسیون کرونا: «۵۳ میلیون دُز واکسن تزریق شده است»

 

آمار رسمی جدید از واکسیناسیون کرونا: «۵۳ میلیون دُز واکسن تزریق شده است»

چند روز پس از وعده «واکسیناسیون ۷۰ درصدی جامعه طی روزهای آینده» از سوی رئیس جمهور ایران، وزیر بهداشت می‌گوید که تاکنون تنها ۵۳ میلیون دُز واکسن تزریق شده است.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، روز سوم مهر در مراسم آغاز سال تحصیلی در مدرسه‌ای در شهر ری بدون اشاره به جزئیات برنامه دولت وعده داده بود که تا چند روز آینده ۷۰ درصد جمعیت ایران در مقابل کرونا واکسینه خواهند شد.

ایران بیش از ۸۳ میلیون جمعیت دارد. مقام‌های وزارت بهداشت ایران پیشتر گفته بودند که دست‌کم ۶۰ میلیون نفر از این جمعیت نیاز به تزریق واکسن کرونا دارند، که با احتساب میانگین دو دُز واکسن برای هر نفر، ایران حداقل به ۱۲۰ میلیون دُز تزریق واکسن نیاز دارد.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران، شامگاه چهارشنبه، هفتم مهر در نشستی با مسئولان استان کرمان اعلام کرد که تاکنون ۵۳ میلیون دُز واکسن کرونا در ایران تزریق شده است که بر این اساس می‌توان گفت در حال حاضر حدود ۲۶ میلیون نفر از جمعیت ۸۳ میلیونی کشور تنها یک دُز واکسن دریافت کرده‌اند.

در پی تناقض‌گویی‌های مقامات ایران درباره آمار واکسن تزریق‌شده، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا نیز سوم مهر گفته بود که ۳۵ میلیون نفر از افراد بالای ۱۸ سال جامعه، دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که در صورت افزایش این رقم به ۴۲ میلیون نفر، درصد تزریق دُز اول واکسن به ۷۰ درصد جامعه می‌رسد.

آقای رئیسی با اشاره به «تزریق روزانه یک میلیون واکسن» همچنین گفته بود که با توجه به اینکه جامعه هدف واکسیناسیون ۶۰ میلیون (۱۸ سال به بالا) است اگر رقم تزریق واکسن دُز اول به ۴۲ میلیون نفر برسد، ۷۰ درصد جامعه یک دز را دریافت کرده‌اند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که متخصصان می‌گویند، ایمنی در مقابل کرونا پس از تزریق دُز دوم اتفاق می‌افتد و به صورت صددرصد نیست و احتمال ابتلا با وجود تزریق دز دوم هم‌چنان وجود دارد.

ممانعت از ادامه تحصیل دست‌کم ۱۴ بهایی در پی اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۰

 

ممانعت از ادامه تحصیل دست‌کم ۱۴ بهایی در پی اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۰


در پی اعلام نتایج کنکور سراسری سال ۱۴۰۰، تاکنون دست‌کم ۱۴ بهایی در ایران اعلام کرده‌اند که از تحصیل در دانشگاه‌های کشور بازداشته شده‌اند.

سایت حقوق بشری هرانا در آخرین آماری که روز چهارشنبه، هفتم مهر، منتشر کرد هویت این افراد را تارا تمدنی، نورا ترانه‌دوست، سمیر زکائی ارانی، رزا مخلصی، نگار سبحانی عزابادی، الینا قلیزاده روشنکوهی، نورا نبی پورکلنکاری، مصباح میثاقی، پارسا چرخند، فروزان نیکوکار، نسیم شهریاری، مهسا فروهری، فروتن رحمانی، و لنا کامجو اعلام کرده است.

بنا بر این گزارش، فروتن رحمانی رتبه ۱۰۹ در کنکور رشته ریاضی و فیزیک کسب کرده و مهسا فروهری برای دهمین سال پیاپی از ورود به دانشگاه منع شده است.

سال گذشته نیز ۲۱ شهروند بهایی اعلام کرده‌ بودند که در جریان کنکور ۹۹ از ادامه تحصیل محروم شده‌اند.

به نظر می‌رسد آمار واقعی بهاییان بازمانده از تحصیل بیش از ارقام اعلام‌شده باشد و بسیاری از آن‌ها به دلایل امنیتی از علنی کردن هویت خود اجتناب می‌کنند.

به گزارش هرانا، در پی تماس یکی از بهاییان بازمانده از تحصیل در دانشگاه با سازمان سنجش در روزهای گذشته، «دخالت وزارت اطلاعات» دلیل صدور پیغام «مردود» عنوان و به او گفته شده که در صورت اعتراض، به‌صورت کتبی آن را به سازمان سنجش اعلام کند تا آنها این درخواست را به وزارت اطلاعات ارجاع دهند.

شهروندان بهایی در سال‌های گذشته به هنگام ثبت نام در سایت سازمان سنجش برای شرکت در کنکور با گزینه «نقص پرونده» مواجه می‌شوند.


این گزینه ترفندی است که سازمان سنجش که متولی برگزاری آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های ایران است از سال‌ها پیش برای محروم کردن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل به کار می‌گیرد.

همچنین پس از اعلام نتایج آزمون سراسری نیز این شهروندان با ایرادات مختلفی از جمله «مردود» و «مردود صلاحیت عمومی» مواجه می‌شوند.

ایقان شهیدی از شهروندان بهایی که در سال ۱۳۸۵ به بهانه «نقص پرونده» از تحصیل در دانشگاه بازداشته شده بود در مصاحبه با رادیوفردا گفته است که در همان سال وقتی با هدف اطلاع از معنی نقص پرونده و تکمیل آن به سازمان سنجش مراجعه کرده، یکی از مسئولان سازمان علت اصلی محرومیت او را اعتقاد به آیین بهایی اعلام کرده است.

به گفته آقای شهیدی، در فرم‌های ثبت نام کنکور تا سال ۱۳۸۳ گزینه‌ای با عنوان «دین» وجود داشته و جز ادیان رسمی، گزینه‌ای مربوط به آیین بهاییت و سایر آیین‌های غیررسمی نبوده است، اما از این سال به بعد به جای این گزینه از داوطلبان پرسیده می‌شود که در کدام معارف دینی قصد امتحان دادن دارند.

جامعه بهاییان ایران پس از فشارهای زیاد مبنی بر محرومیت از تحصیل، از سال ۶۶ اقدام به ایجاد موسسه‌ای برای آموزش عالی کرده است، اما این موسسه بارها مورد حمله نیروهای امنیتی قرار گرفته و برخی از دانشجویان و استادان آن بازداشت شده‌اند.

شهروندان بهایی بر این باورند که این اقدامات سیستماتیک و گسترده برای تضعیف و نابودی جامعه بهایی و جلوگیری از پیشرفت اقتصادی و فرهنگی افراد این جامعه است.

با وجود زندگی ۳۰۰ هزار بهایی در ایران، جمهوری اسلامی آیین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌ و در بیش از چهار دهه گذشته احکام متعدد اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار، تخریب منازل و گورستان‌ها علیه پیروان این آیین را صادر کرده‌اند.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل نیز اواخر آبان گذشته با صدور قطعنامه‌ای، «نقض شدید و فاحش حقوق بشر» در ایران را محکوم کرده بود.

فرمانده نیروی زمینی جنایتکار و خبیث و پلید سپاه از جمهوری آذربایجان خواست «تحت تاثیر اسرائیل» قرار نگیرد

 

فرمانده نیروی زمینی جنایتکار و خبیث و پلید سپاه از جمهوری آذربایجان خواست «تحت تاثیر اسرائیل» قرار نگیرد


محمد پاکپور ، فرمانده نیروی زمینی سپاه

در ادامه تنش‌ در روابط ایران و آذربایجان، فرمانده نیروی زمینی سپاه اظهارات اخیر رئیس جمهور آذربایجان را «غیرواقعی» و «تحریک‌آمیز» عنوان و او را متهم کرد که «تحت تاثیر اسرائیل» قرار گرفته است.

به گزارش سپاه‌نیوز، محمد پاکپور همزمان با اعلام مقامات نظامی ایران مبنی بر برگزاری رزمایش در مرزهای مناطق آزاد‌شده قره‌باغ کوهستانی با اشاره به این که «دولت‌های همسایه بهتر از هرکس دیگری دلایل برگزاری رزمایش‌های ایران را می‌دانند» از مقامات آذربایجان خواست که «اجازه ندهند اسرائیل خاک این کشور را بستری برای تحقق اهداف خود قرار دهد».

تنش‌ها بین ایران و آذربایجان در پی برگزاری یک رزمایش با میزبانی جمهوری آذربایجان و با حضور دو کشور پاکستان و ترکیه در شهریور امسال بالا گرفته است.

چند روز پس از برگزاری این رزمایش، کامیون‌های ایرانی به مقصد ارمنستان با محدودیت‌های بیشتر و عوارض گمرگی بالاتر در مقایسه با گذشته مواجه و دو راننده ایرانی نیز بازداشت شدند.

در واکنش به این اقدام وزارت خارجه ایران روز ۲۸ شهریور خواستار آزادی فوری این رانندگان شد و چند روز بعد سپاه پاسداران ایران بدون اشاره به زمان دقیق، از برگزاری یک رزمایش در مرزهای مناطق آزاد‌شده قره‌باغ کوهستانی خبر داد.

الهام علی‌یف، رئیس جمهور آذربایجان، نیز روز پنجم مهر در واکنش به این اقدام ایران، برگزاری رزمایش را «حق حاکمیتی» ایران دانست، اما گفت: «چرا طی ۳۰ سال گذشته که سه منطقه مرزی فضولی، جبرائیل و زنگلان تحت اشغال ارمنستان بود، ایران رزمایش نظامی انجام نداده است.»

آقای علی‌یف درباره اقدامات اخیر درخصوص تردد کامیون‌های ایرانی نیز گفته بود که آذربایجان چندین بار به ادامه ورود کامیون‌های ایرانی به قره‌باغ کوهستانی (منطقه خان‌کندی) اعتراض کرده، اما با این همه از ۲۰ مرداد تا ۲۰ شهریور ۶۰ کامیون ایرانی بدون اجازه آذربایجان وارد قره‌باغ شده‌ بودند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در واکنش به اظهارات رئیس‌ جمهوری آذربایجان گفته بود که «جمهوری اسلامی ایران، حضور هرچند نمایشی رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای خود را تحمل نخواهد کرد و در این رابطه هر اقدامی را که برای امنیت ملی خود لازم بداند انجام خواهد داد».

پیش از آن نیز برخی دیگر مقامات ایران از جمله فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران نیز مانور مشترک جمهوری آذربایجان با پاکستان و ترکیه را « تحرکات شک‌برانگیز» خوانده و درباره نقش اسرائیل در این اقدامات هشدار داده بود.

اسرائیل از آغاز روابط کامل سیاسی با آذربایجان در سال ۱۹۹۲ و گشایش سفارت در باکو در سال ۱۹۹۳ همکاری‌های گسترده نظامی و امنیتی با این همسایه شمالی ایران دارد.

به نظر می‌رسد مقامات ایرانی اسرائیل را به تلاش برای برهم زدن روابط تهران و باکو متهم می‌کنند.

چهارشنبه، مهر ۰۷، ۱۴۰۰

هشدار فرمانده نیروی زمینی سپاه به مقام‌های عراق و اقلیم کردستان

 

هشدار فرمانده نیروی زمینی سپاه به مقام‌های عراق و اقلیم کردستان

محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران تهدید کرد که ایران "مقر تروریست‌ها" در شمال عراق را در صورت انفعال مسئولان آن کشور، منهدم خواهد کرد. او همچنین مدعی شد که ایران در مذاکرات برجام "نقش تعیین‌کننده" دارد.

محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران

محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران چهارشنبه هفتم مهر (۲۹ سپتامبر) به مقام‌های مسئول کشور عراق و اقلیم خودمختار کردستان آن کشور هشدار داده است.

به گزارش تسنیم، محمد پاکپور در سخنرانی خود به مناسبت "هفته دفاع مقدس" از مسئولان عراقی درخواست کرده است که «عناصر و اعضای گروهک‌های تروریستی را هر چه سریع‌تر از شمال عراق» بیرون کنند.

او در ادامه هشدار خود گفته است: «در غیر این صورت نسبت به انهدام مقرّات و پایگاه‌های آن‌ها اقدام خواهیم کرد.»

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران توضیح بیشتری درباره این "گروهک‌های تروریستی" نداده است. باید یادآور شد که چند گروه کرد مخالف جمهوری اسلامی در مناطق شمال عراق و در اقلیم کردستان آن کشور مستقر هستند.

تهدید آمریکا

پاکپور به مبارزات مردم استان‌های کردستان، ترکمن صحرا و خوزستان در اوایل انقلاب ۱۳۵۷ اشاره کرده و این مبارزات را "توطئه" دشمنان و ضدانقلاب دانسته است.

او گفته است: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی غائله‌های زیادی در مناطق مختلف قومی کشور از جمله استان کردستان پیش آمد و در یک مقطع زمانی، شهرهای مریوان و بانه و پاوه سقوط و تمام شهرهای کردستان یکی پس از دیگری در اختیار ضدانقلاب قرار

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «غائله ترکمن صحرا و جنگل‌های شمال کشور و خلق عرب در جنوب هم از دیگر توطئه‌های شکست‌‌خورده دشمنان» بوده است.

پاکپور خروج آمریکا از افغانستان را "بزرگ‌ترین شکست" آن کشور خوانده و مدعی شده است که جمهوری اسلامی «هم‌اکنون در مذاکرات برجام نقش تعیین‌کننده‌ای دارد و در جنگ نظامی نیز توان رویارویی و مقابله با ایران را ندارند.»

سخنان فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران و تهدید مسئولان کشور عراق و اقلیم خودمختار کردستان در شرایط کنونی حکایت از نگرانی حکومت از افزایش نارضایتی‌های مردم، به‌ویژه در استان‌ها و مناطق مرزی این کشور دارد.

در همین زمینه:

مخالفت ایران با نصب دوربین در سایت‌های هسته‌ای آسیب‌دیده

 

مخالفت ایران با نصب دوربین در سایت‌های هسته‌ای آسیب‌دیده

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید اصرار آژانس برای نصب دوربین در سایت‌های صدمه‌دیده را نمی‌پذیرد و این خواست در راستای "عملیات تروریستی" علیه ایران است. او با این سخنان به تروییکای اروپایی و آمریکا واکنش نشان داد.

محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز سه‌شنبه ششم ۶ مهر (۲۸ سپتامبر) در راس هیئتی وارد مسکو شد. بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز اسلامی را در این سفر همراهی کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با آلکسی لیخاچف، همتای روس خود و رئیس شرکت دولتی "روس اتم" دیدار کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مسکو اعلام کرد: «اصرار آژانس برای نصب دوربین در مکان‌هایی که در اثر عملیات تروریستی صدمه دیده است، در راستای همان عملیاتی است که علیه ایران صورت گرفته است و ما هرگز آن را نمی‌پذیریم. ایران ۵۰ سال است که عضو آژانس بین‌المللی است و این نهاد باید به رفتار تبعیض‌آمیز و سیاسی خاتمه دهد.»

معاون رئیس جمهوری ایران با اشاره به درخواست‌های مکرر آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام (فرانسه، بریتانیا و آلمان) در ارتباط با صدور مجوز برای نصب دوربین و اجازه دسترسی به سایت کرج گفت: «طبق بیانیه مشخص توافق کردیم که به درخواست آژانس، کارت حافظه دوربین‌های مشخص شده تعویض شود و این واضح و روشن است که شامل محل‌هایی که بر اث

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادعا کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت فشار آمریکا و اسرائیل "رفتار سیاسی و گزینشی" دارد که کاملا "غیر منطقی و مردود" است.

اسلامی اضافه کرد: «آنها عملیات تروریستی در سایت هسته‌ای ما را محکوم نکردند، بنابراین اصرار آنها در مکان‌هایی که مورد حمله تروریستی قرار گرفته است، پذیرفته نیست و انتظار داریم آژانس به قانون عمل کند.»

این نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی ایران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به "سیاسی‌کاری" یا "لودادن اطلاعات مربوط به دانشمندان هسته‌ای" متهم کرده است. 

خبرگزاری فارس و سایر رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قبلا نیز بارها آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به "ارائه اطلاعات مربوط به محسن فخری‌زاده [از چهره‌های اصلی برنامه هسته‌ای ایران] به دشمنان" متهم کرده‌اند.

درباره این ادعاها و اتهام‌ها تا کنون مدرک و سندی منتشر نشده است.

اجازه بازدید بازرسان آژانس اتمی و نصب دوربین‌های این نهاد در سایت‌های هسته‌ای ایران یکی از چالش‌های مذاکرات احیای برجام در وین است. گفت‌وگوهای وین که به مذاکرات "احیای برجام" موسوم است، از اواخر دولت حسن روحانی متوقف شد و با وجود روی کار آمدن ابراهیم رئیسی هنوز از سر گرفته نشده است.

مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که به گفت‌وگوها بازخواهند گشت. ابراهیم رئیسی اخیرا گفته بود که جمهوری اسلامی به دنبال مذاکرات نتیجه‌محور و رفع تحریم‌هاست. 

با این امضای دونالد ترامپ، دولت آمریکا نه‌ تنها از توافقنامه اتمی برجام خارج شده، بلکه می‌خواهد تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی را نیز بار دیگر از سر ‌گیرد. بدین ترتیب هر شرکتی که با آمریکا و با دلار در سطح جهانی معامله می‌کند در صورتی که با ایران معامله کند، می‌تواند مشمول جریمه سنگینی بشود.

خروج از برجام و معاملاتی که دود می‌شوند

شبکه حقوق بشر کردستان: شاکر بهروز، زندانی سیاسی کُرد، به اعدام محکوم شده است

 

شبکه حقوق بشر کردستان: شاکر بهروز، زندانی سیاسی کُرد، به اعدام محکوم شده است

شاکر بهروز در دی ۹۹ به اتهام قتل یک عضو سپاه پاسداران از سوی دادگاه کیفری ارومیه به اعدام محکوم شد.

شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داد که شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور، مستقر در قم، حکم اعدام شاکر بهروز، زندانی سیاسی کُرد، به اتهام قتل عمد را تایید کرد. این حکم در زندان ارومیه به آقای بهروز ابلاغ شده است.

شاکر بهروز در دی ۹۹ به اتهام قتل یک عضو سپاه پاسداران از سوی دادگاه کیفری ارومیه به اعدام محکوم شد.

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان ایران، شاکر بهروز در شرایطی به اتهام قتل عمد یک عضو سپاه پاسداران به اعدام محکوم شده که ۱۲ تن شهادت داده‌اند که او در روستایی که آن فرد به قتل رسید، نبوده است.

بر اساس این گزارش، آقای بهروز در پاییز ۹۷ پس از دریافت امان‌نامه، از اقلیم کردستان عراق به ایران بازگشت و خود را به اداره اطلاعات ارومیه معرفی کرد.

با این حال، او بازداشت و پس از ۱۴ روز بازجویی آزاد شد. وی بار دیگر در بهمن ۹۷ به دست نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام قتل یکی از اعضای این نیروی نظامی، بازداشت و تحت بازجویی و شکنجه‌ برای انجام اعتراف اجباری قرار گرفت.

قیمت هر شانه تخم‌مرغ در خرده‌فروشی‌های تهران به بیش از ۵۵ هزار تومان افزایش یافت

 

قیمت هر شانه تخم‌مرغ در خرده‌فروشی‌های تهران به بیش از ۵۵ هزار تومان افزایش یافت

قیمت هر شانه تخم‌مرغ ۳۰ عددی در خرده‌فروشی‌های تهران به ۵۵ هزار تا ۶۰ هزار تومان افزایش یافته است.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، قیمت این کالای پرمصرف حدود دو هفته پیش بین ۵۰ هزار تا ۵۵ هزار تومان بود.

بر اساس این گزارش، مرغداران دلیل این وضع را افزایش هزینه‌های تولید از جمله نهاده‌های دامی، واکسن، دارو، آب، برق و گاز، کرایه حمل‌ونقل و همچنین تاخیر در تامین و ارسال نهاده‌ها می‌دانند.

پیش از این هم، به گفته ناصر نبی‌پور، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران، مرغداران روز دوشنبه با تجمع در مقابل وزارت جهاد کشاورزی در تهران، به آنچه شرایط نامطلوب تولید نامیدند، اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر نبی‌پور خواستار افزایش قیمت تخم‌مرغ شد و گفت که دولت در این شرایط به مرغداران فشار می‌آورد که قیمت تخم‌مرغ را پائین بیاورند.