یک مسئول در وزارت بهداشت: نمیدانیم چرا این قدر نسبت به خرید فایزر حساسیت هست
یک مسئول در وزارت بهداشت ایران «مقرون بهصرفه نبودن» واکسن فایزر را یکی از دلایل عدم واردات این واکسن عنوان کرد، اما افزود: «نمیدانیم چرا نسبت به خرید این برند از واکسن اینقدر حساسیت وجود دارد».
در گزارشی که روزنامه همشهری روز پنجشنبه، ۹ مهر، منتشر کرد، یکی از مسئولان وزارت بهداشت که خواسته نامش فاش نشود در ادامه با «غیرمنطقی» خواندن واردات فایزر گفته است که «حمل و نقل این واکسن با توجه به شرایط نگهداری در دمای منفی ۶۰ درجه به نقاط مختلف کشور مقرون بهصرفه نیست و به همین دلیل واردات آن «محدود» است».
یک مسئول دیگر وزارت بهداشت نیز بدون انتشار نام او به روزنامه همشهری گفته است: «زمان ورود این واکسنها به کشور ممکن بود تا دو ماه آینده طول بکشد؛ بنابراین تصمیم گرفته شد که زنان باردار معطل واکسیناسیون نمانند.»
این مسئول همچنین گفت: «بر اساس مطالعاتی که درباره ایمن بودن واکسن سینوفارم وجود دارد، کمیته علمی تصمیم گرفت تمرکزی بر واردات فایزر نداشته باشیم.»
این مقام مسئول همچنین با ابراز تعجب از «حساسیت» در مورد واردات واکسن فایزر گفت: «جالب است که این مخالفتها نسبت به دیگر واکسنهای آمریکایی از جمله مدرنا و جانسون اند جانسون وجود ندارد.»
علیرغم اعلام قبلی سازمان غذا و داروی ایران مبنی بر واردات واکسن فایزر از بلژیک برای زنان باردار، وزارت بهداشت ششم مهر از منتفی شدن واردات این واکسن خبر داد.
این تصمیم دو روز پس از آن اعلام شد که برخی رسانههای دولتی از جمله خبرگزاری فارس از مخالفت بهگفته آنها «مردم» با واردات این واکسن خبر داده و نوشته بودند که «مادران آینده با تزریق این واکسن در خطرند».
سابقه ممنوعیت واردات واکسن فایزر به دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در دی ماه سال گذشته برمیگردد که اعلام کرد واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی ممنوع است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر