یکشنبه، مهر ۰۴، ۱۴۰۰

جزئیات تازه از مرگ امیرحسین حاتمی در زندان تهران بزرگ؛ مشاهده آثار ضرب و جرح بر پیکر او

 

جزئیات تازه از مرگ امیرحسین حاتمی در زندان تهران بزرگ؛ مشاهده آثار ضرب و جرح بر پیکر او


امیرحسین حاتمی، شهروند ایلامی، که گفته می‌شود «بر اثر ضربات باتوم» در زندان فشافویه تهران کشته شده است

به دنبال انتشار گزارش‌ها درباره مرگ امیرحسین حاتمی در زندان فشافویه (تهران بزرگ)، خانواده او در گفت‌وگو با رادیو فردا عنوان کردند که آثار ضرب و جرح را بر پیکر وی دیده‌اند.

نخستین بار سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» در روز شنبه، سوم مهرماه گزارش داد که یک شهروند ایلامی بر اثر «ضرب و شتم ماموران نیروی انتظامی» در زندان فشافویه (تهران بزرگ) جان باخته است.

این سایت خبری که اخبار مناطق کُردنشین ایران را پوشش می‌دهد، هویت این شهروند را امیرحسین حاتمی، ۲۲ ساله، از توابع شهرستان سیروانِ استان ایلام اعلام کرد.

به نوشته هه‌نگاو، او در یکی از بازارهای تهران مشغول به‌کار بوده و چند روز پیش در پی درگیری با فردی دیگر بازداشت و به زندان فشافویه منتقل شده بود.

تحویل «پیکر ضرب‌دیده» امیرحسین حاتمی از زندان به خانواده برای خاکسپاری
یک منبع آگاه به هه‌نگاو گفت که آقای حاتمی «بر اثر شکنجه و برخورد باتوم به سرش» جان باخته است.

این اظهارات را دایی وی، سعید پرنین، نیز در گفت‌وگویی با رادیو فردا تایید کرد. آقای پرنین در این گفت‌وگو بر سلامت کامل امیرحسین حاتمی پیش از بازداشت تاکید داشت و عنوان کرد که پدر امیرحسین پیکر فرزندش را دیده و بر آن آثار ضرب و جرح بوده است.

وی همچنین عنوان کرد که امیرحسین حاتمی دو روز قبل از مرگ با خانواده تماس گرفته و گفته است، ماموران آن‌قدر او را با باتوم مورد ضرت و شتم قرار داده‌اند که دیگر رمقی برای وی نمانده است.

طیق گزارش‌های اولیه، پدر آقای حاتمی با گذشت سه روز از قتل فرزندش در زندان، حاضر به تحویل جسد او نشده و گفته بود تا زمانی که به‌ طور رسمی دلیل مرگ او را عنوان نکنند، «حاضر به این کار نیست».

اما مراجع قانونی اکنون دلیل مرگ امیرحسین حاتمی را «ایست قلبی» عنوان کرده‌اند. پیکر او نیز تحویل خانواده شده و قرار است صبح یکشنبه خاک سپرده شود.

مرگ زندانیان به دلیل شکنجه یا به دلایلی که هرگز اعلام نمی‌شود در زندان‌های ایران بسیار سابقه دارد. از جمله می‌توان به مرگ مشکوک شاهین ناصری در اواخر شهریور اشاره کرد.

شاهین ناصری، کارشناس بازرگانی و زندانی غیرسیاسی، در زندان بزرگ تهران بود که شهریور پارسال شهادت داده بود که در زمان حضور در اداره آگاهی شیراز «شاهد عینی شکنجه‌های قرون وسطایی» بر نوید افکاری بوده است.

اداره‌ کل زندان‌های استان تهران تاکنون درباره علت اصلی مرگ آقای ناصری توضیحی نداده است.

بسیاری مرگ ناگهان آقای ناصری را «مشکوک» می‌دانند و برادرش به‌ نقل از دوستان این زندانی گفته است که او «در سلول انفرادی کشته شده است».

کشته شدن زندانیان جرایم غیرسیاسی نیز در زندان‌های ایران سابقه دارد، از جمله مهرداد طالشی، جوان ۲۱ ساله اهل دیواندره، که جنازه او نیز چند روز پس از بازداشت در بهمن سال گذشته به خانواده‌اش تحویل داده شد و نیروی انتظامی علت مرگ او را «ایست قلبی» اعلام کرد.

این در حالی است که پدر آقای طالشی در پی فرصت کوتاهی که برای دیدن جسد او یافته بود، اعلام کرد که آثار ضرب و شتم را بر سر و گردن او دیده است.

شبکه حقوق بشر کردستان نیز اواخر اردیبهشت امسال اعلام کرده بود که یک زندانی متهم به جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان ارومیه با هویت امیر رضایی به دلیل ضربات باتوم بیهوش شده و به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داده است.

اواخر مرداد امسال یک گروه سایبری موسوم به «عدالت علی» با انتشار ویدئوهایی که با هک کردن دوربین‌های امنیتی زندان اوین به‌دست آورده بود، تصاویر متعددی از شکنجه و بدرفتاری با زندانیان، کتک زدن و برهنه‌ کردن آن‌ها، قاچاق مواد مخدر به داخل زندان، درگیر شدن ماموران با یکدیگر و همچنین اقدام به خودکشی زندانیان را منتشر کرد.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه، ۲۴ شهریور در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات ایران تاکنون در موردِ دست‌کم ۷۲ فردی که از ژانویه ۲۰۱۰ در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی جان خود را از دست داده‌اند، پاسخی نداده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر