پنجشنبه، مهر ۰۸، ۱۴۰۰

ایران ۱۲ میلیون واکسن سینوفارم برای سنین زیر ۱۷ سال وارد کرد

 

ایران ۱۲ میلیون واکسن سینوفارم برای سنین زیر ۱۷ سال وارد کرد

جمعیت هلال احمر ایران اعلام کرد محموله شش میلیون دُزی واکسن خریداری‌شده این جمعیت از چین به وزارت بهداشت تحویل داده شده است. واکسن خریداری شده از نوع سینوفارم و برای سنین زیر ۱۷ سال است.

محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگوی جمعیت هلال احمر ایران صبح روز پنجشبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) از ورود دومین محموله شش میلیون دُزی واکسن کرونا تهیه‌شده توسط این جمعیت خبر داد.

قوسیان مقدم گفت در اولین هفته‌ مهرماه دو محموله به میزان ۱۲ میلیون دُز واکسن کرونا توسط هلال‌احمر وارد کشور شده که هر دو محموله شش میلیون دُزی، از نوع سینوفارم و برای سنین زیر ۱۷ سال است.

سخنگوی هلال احمر افزود این جمعیت در مجموع از اردیبهشت ماه تاکنون ۵۲ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن به کشور وارد کرده است.

او تاکید کرد جمعیت هلال احمر واردکننده اصلی واکسن در کشور است اما تائید سلامت و تشخیص نحوه مصرف محموله‌های وارداتی واکسن بر عهده سازمان غذا و دارو و کمیته‌های علمی مرتبط با ستاد ملی کرونا است.

آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان با واکسن چینی

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران از آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله با واکسن چینی سینوفارم (در روز یک‌شنبه ۲۸ شهریور) خبر داده بود. او گفت بنا بر تحقیقات انجام‌شده، واکسن سینوفارم برای گروه سنی یاد شده مناسب است.

حسین امیرعبداللهیان و وانگ ای، وزرای خارجه ایران و چین نیز در نخستین تماس تلفنی با یکدیگر از جمله پیرامون دریافت هر چه بیشتر واکسن چینی گفت‌وگو کرده‌ بودند. وزیر خارجه چین در پی این گفت‌وگو از ارسال حجم بالایی واکسن سینوفارم به ایران خبر داده بود. 

ورود سینوفارم برای سنین زیر ۱۷ سال در حالی به ایران شتاب گرفته است که سازمان بهداشت جهانی تا کنون فقط واکسن آمریکایی-آلمانی بیون‌تک-فایزر را برای واکسیناسیون افراد ۱۲ سال به بالا مجاز شناخته است.

ورود واکسن‌های آمریکایی به ایران ولی همچنان "ممنوع" است. علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، در دی ماه سال گذشته ورود واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی را ممنوع اعلام کرد.

اما با بالاگرفتن اعتراضات داخلی و خارجی و شیوع موج پنجم و آمار فزاینده ابتلا و مرگ و میر و هم زمان با شروع کار دولت سیزدهم، خامنه‌ای حرف خود را تلویحا تغییر داد و گفت مقابله با کرونا باید اولین اولویت دولت باشد. او همچنین گفت از هر طریقی که می‌شود باید واکسن وارد کرد. بدین ترتیب از اواسط مرداد واکسیناسیون نیز شتاب بیشتری گرفت.

همزمان اما برخی اظهارات رسمی در باره واردات فایزر برای استفاده در مورد زنان باردار پس گرفته شده است.  اول مهر، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در بازدید از مراکز درمانی شهرستان دهلران خبر داده بود که واکسن فایزر وارد شده و  تنها به زنان باردار تزریق می‌شود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت حتی میزان واردات این واکسن را هم اعلام کرده و گفته بود که قرار است ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شود. 

وزارت بهداشت اما روز ۷ مهر با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد «واکسیناسیون زنان باردار همچنان با واکسن سینوفارم که تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را دارد، ادامه می‌یابد.» در ادامه هم تأکید شده «در وزارت بهداشت تصمیمی برای واردات واکسن فایزر وجود ندارد.»
 
روزنامه همشهری در شماره پنج‌شنبه ۸ مهرماه خود در توضیح تغییر نظر وزارت بهداشت در مورد واردات فایزر نوشته است: «بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد که مقرون به صرفه نبودن واردات واکسن فایزر و مشکلات حمل‌ونقل و همچنین مخالفت کمیته ملی واکسن و حاشیه‌هایی که با اعلام خبر واردات فایزر به وجود آمده بود، در نهایت باعث شد با دستور مستقیم وزیر بهداشت واردات این نوع واکسن به کشور ممنوع شود.»

این نشریه به موضوع کمبود امکانات لازم در ایران برای نگهداشتن فایزر در دمای زیر ۶۰ درجه و "امکان تبعیض در توزیع این واکسن در نقاط مختلف کشور" اشاره می‌کند، ولی توضیح بیشتری در باره دلایل یادشده نمی‌دهد.

تا کنون ۳۷ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۷۱۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۶ میلیون و ۶۰ هزار و ۹۵۱ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۵۳ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۶۶۱ دُز رسیده است.

گونه دلتای ویروس کرونا شهرهای ایران را وارد موج پنجم کرده است. در حال حاضر ۹۲ شهر در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند. طبق آمار رسمی بیش از ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار نفر در ایران به کرونا مبتلا شده‌اند و ۸۴ هزار و ۹۴۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

کرونا در ایران؛ موج پنجم و هرج‌ومرج واکسیناسیون به روایت تصویر

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر